Yani kendi evlerim kirada , evlenince kendi evimde oturmak istemiyorum. Kocamın evinde oturmak istiyorum. Evi o geçindirsin , oturacağımız evi o sağlasın istiyorum. Yani erkek rolünü üstlensin. Herkes rolünü bilsin. Gelenekçiyim ben.
Bunu söylersem ayıp olur mu?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
3Görüş
Bence bunu senin söylemen yerine zaten onun farketmesi gerekli bence erkek olarak. Tamam hayat ortak olacak ama bazı şeyleri erkek sağlamalı dediğin gibi
Ama işte sen söylemezsen çoğu kişi bunu düşünmüyo. Erkekler çok bozulmuş
burada aslında olay şöyle, adamın ev acalak gücü olmayabilir bunun için diretemezsin doğru olmaz yani söylemen, ama gücü yerinde olur o zaman kendi düşünüp benim evde yaşıcaz haberin olsun demeli bencede ağırlığını koymalı yani. Ama bu demek değilki sende yan gelip yatmalısın, aksine adama gerektiği yerde maddi desteğini esirgememen gerekir.
Ben temel şeylerde erkeğin rolünü üstlenmeye karşıyım.
Misal evi yoksa ev kiralasın ya da kredi çeksin ev alsın, kira yerine taksit ödesin. Evi geçündirmek de erkeğin görevi. Bunları yapabilmeli ve severek yapmalı.
Haa bazen ekstra masraf çıkar zora girerse ben destek çıkarım.
Misal çocuğun okul taksidi, ailecek yaz tatili parası, büyük bir sağlık gideri, kaza yapar arabanın tamir parası vs vs...
Ama rutin ev geçindirme işine karışmayı doğru bulmuyorum. Herkes rolünü bilmeli
Şu açıdan bak birde, adamın evi yok kredi çekti ev aldı okul taksidi ev geçindirme falan hepsini yapmaya kalkıştı diyelim, senin kazandığın para sanamı kalacak? Sen o parayı napacaksın? Ek olarak o zaman neden evlendiniz madem adam kendi kendine zaten yetiyordu üstüne 2 boğaza daha bakıyor ama sen hiçbirşeye karışmıyorsun. Evlilik ortak bir yaşamdır ama sen adamı bırakıyorsun zor zamanında ama mutlu zamanında yanında olayım istiyorsun. Evlilik böyle bişey değil malesefki bence yanlış düşünüyorsun ve buna kimsede tamam demez heleki bu zamanda
Dinimizde ve geleneğimizde zaten kadının ev geçindirme görevi yok. Benim parama bakıp hesap yapacak adamı istemem. Zaten o paramı da ailem için çocuklarımın geleceği için harcayacağım gidip dost tutup yedirecek değilim.
Ama evlendiğimde evi ben geçindirecek olursam , kocam benim elime bakarsa, kendi evimde oturursam o adama saygı duyamam, evin erkeği reisi gibi göremem. Saygım azalır. Herkes rolünü bilmeli. Karısına çocuklarına bakmayı yük gören adamdan zaten koca olmaz
İyide sen herşeye adam baksın istiyosun ama 5 kuruş hiçbirşeye harcamim diyosun, o zaman o adam senle nie evlensinki kendi hepsini yapabilir zaten tek başına ve daha az harcayarak🤣 sen evlenme gerek yok evlerinde varmıs takıl sen, dinimizce diyede karıştırma en saçma bahane bu🤣🤣
Diğer fakir kızları niye alıyorlar o zaman? Herkes kendi kendine takılsın madem 🤣
Fakir veya zengin olması değil burdaki konu, burdaki konu herşeyi başka bir insanın üstüne yıkmak veya destek çıkmak. Sen trilyonerde olsan destek çıkmıyorsan bi anlamı yok hayat arkadaşı olarak gördüğün biri için.
İşte kadından destek beklememeli erkek. Ben ondan lüks beklemiyorum. Veyahut işleri kötü gitse borca düşse borcunu ödemeyecek değilim. Yani arızi durumlarda yardım ederim. Ama rutin normal ev geçindirme işini erkek yapmalı onun görevini ben üstlenmem. Bunu isteyen erkeğe de erkek gözüyle bakamam, saygım azalır.
Tamam ona bende katılıyorum ama ev alsın borca girsin gibi bi olay saçma mesela, rutin şeyleri zaten yapacak olması gereken o evi grçindirecek olan o ama evi yokken borca girsin ödesin ama ben oturim gibi bişey doğru bir yaklaşım değil bence
Erkek ev sahibi olmalı ve kendi evinde oturmalı. Kredi çeker gerekirse öder. Karısının evinde oturmak da hoş değil içgüveysi gibi
Bende diyorumki adamın yeterli gücü yoksa kredi çeker tamam ama bu ortak ödenir bu para sadece adama yüklenipte el el üstünde oturulmaz çünkü evlenmişsin hayat arkadaşı olmuşsun artık. Neyse yani benim diyeceğim bu kadar
Aile konutunu sağlama görevi erkektedir. Bunca yıl bir birikimi yoksa, yiyip içip karılara yedirdiyse marka telefonlara marka kıyafetlere harcadıysa onun sorunu.
21 yaşında erkekten ev bekkenmez ama 30 35 yaşında adam da bi zahmet bir aile kurma hazırlığı yapmış olsun. Yapmadıysa sorumsuzdur.
Adamın nelere para harcadıgını nasıl bilebilirsinki onca yıl belki yıllarca hasta anne babasına kardeşine baktı bilemezsin yargılayamazsın bir ikincisi bu devirde ev fiyatları 2 milyardan başlarken normal çalışan bir insanın bu parayı biriktirip ev almasını ve içinde oturup seni beklemesinide bekleyemezsin, eğer zamanında almış ise tamam ama onunda parasını bulmak kolay değil. İnsanları yargılarken sürekli zevk yönlü yargılıyorsunuz birazda başka konularda yargılamayı deneyin
Yaa bırakın şu hasta anne demogojisini 😂 birçok kişinin hasta anne babası var. Bu çok büyük bir külfet değil. Yaşlıların zaten emekli maaşı var üstüne sen zaten aileni geçindirirsin çok büyük bir masraf değil ana babaya bakmak. Herkes bakıyor.
Haa kardeşlerine ailesine lüks sağlayan çok harcayan sömürülenler var. Bu yüzden evlenemeyenleri gördüm. Kardeşi kuyumcunun kızıyla evlendi diye şaşaalı düğün ev bark eşya balayı herşeyi karşılayıp dımdızlak borçlarla kalan erkek, kendi sevdiği kızı alamadı çünkü borç batağındaki adama kızı vermediler.
Sevgilisine pırlanta yüzük alıp abisine ödetenleri biliyorum. Adam anne babasını hacca göndermek için yüklü miktar para veriyor, o sene hac çıkmıyor seneye kalıyorlar, küçük kardeşi parayı çekip araba alıyor, hac çıkınca para yok diye tekrar büyük oğlu ödüyor parayı. Enayi olanı ömür boyu sömürürler. Öyle erkekle evlenmeye gerek yok zaten.
Benim zengin bir kızarkadaşım vardı sevdiği adamın annesi buna , oğlum maaşını bize verse evlenince senin için sorun olur mu demiş 🤣🤣🤣 kız adamı bıraktı
Eşitlik varsa hayatta senin evin onun evi ne farkeder işinize gelince erkek yapması gerekir hayat müşterekse fark yok yani 🙂
Kadınlaşmış modern erkeğin mottosu, hayat müşterektir
Size göre nasıl
Dinimizde ve geleneğimizde zaten kadının ev geçindirme görevi yok. Benim parama bakıp hesap yapacak adamı istemem. Zaten o paramı da ailem için çocuklarımın geleceği için harcayacağım gidip dost tutup yedirecek değilim.
Ama evlendiğimde evi ben geçindirecek olursam , kocam benim elime bakarsa, kendi evimde oturursam o adama saygı duyamam, evin erkeği reisi gibi göremem. Saygım azalır. Herkes rolünü bilmeli. Karısına çocuklarına bakmayı yük gören adamdan zaten koca olmaz
Hazır ev varken onun yok ise durduk yere sıkıntı yaşamasanız daha iyi olmaz mı 🤔
İşte maksat adamı hazıra alıştırmamak. Herkes sorumluluğunu ve rolünü bilmeli
Siz bilirsiniz 🤷♂️
Gözünü toprak doyursun
Bunun parayla ne alakası var
Madem yok sendeki doyumsuzluğun adı ne?
Ben içgüveysi gibi erkek sevmiyorum. Gelenekçiyim. Erkek gibi erkek olmalı. Tüm sorumluluklarını üstlenmeli.
Senin gibilerin kocası olur, olurda nasıl mutlu olur bilinmez. Bu kadar ince hesaplar yapan kişiyle ömür mü geçer? Neyse daha fazlası için yormayım elimi.
Sen olayı anlamamışsın çevrende hazıra alışmış erkek yok demek ki
Gelenekçi değil bu paragözlük
Ne alakası var, içgüveysi mi alayım? Hazıra mı alıştırayım?
Ne alaka. Evlilik ortak, yaşam ortak, geçim derdi ortak, yapacaksanız çocuk ortak. Neden gidip de iş maddiyata gelince erkek yapsın olsun ki
Ortak değil hiçbişey, herkesin rolü ayrı. Sen erkeğin yaptıklarını yaparsan o da kadının işlerini mi yapacak? Senin eline mi bakacak?
Oooo. Siz bayağı geri kafalısınız. Size bir şey aktarılmaz da. Neyse siz çok şey yapmadan konuyu kapatalım bari
Kendi gibi düşünmeyene hakaret eden kişi kendini medeni sanıyor
Ev işlerini sen yapacaksan ayıp olmaz
Ev işlerini tabi ki ben yapacağım , çoluk çocuk olurda işten çocuktan vaktim olmazsa temizlikçi bakıcı falan tutarım parasını kendim öderim.
Erkeği evde kadın gibi çalıştırmayı da hoş karşılamıyorum
Bütün işleri yapıp üstüne para vermek bana da mantıksız geliyor