Her gece uyumadan önce uyanamıcakmışm gibi hissediyorum ölücem hissi oluyor ve etrafımda kimse kalmadı sizce yaşadığım düşünce vesvese mi?
2 ay
Ölüm korkusu vesvese mi?

Sen nasıl inanıyor, nasıl düşünüyorsan, onların sendeki tesiri de öyle olacaktır...
İkincisi, inanan insanın bakış açısıdır... Yaratılış nedenini bilen, yolunun sonsuza gittiğine iman eden kişi için ölüm son değil, başlangıçtır...
Güzel bir âlemin kapısıdır... Dünya zindanından ahiret bahçelerine seyahattir...
Daha önce ölen sevgililere kavuşma vesilesidir... Ruhun ten kafesinden kurtulmasıdır... Ebedi hayat kitabının ön sözüdür...
Kabri nurlar şehrinin giriş kapısı bilen, buna göre düşünen elbette korkmuyor ölümden...
İnancının derecesine göre ölümü özlüyor bile... Şu dünya zindanından bir kurtuluş gibi görüyor...
Ölüm gerçeğiyle yüzleşmekle ilgili bir misal vereyim sana. Kadim dille ifade edecek olursak, bir temsil...
Evinin bir odasında bilinmez bir varlık var... Onun sürekli orada olduğunu biliyorsun, ama kimdir, nedir, nasıl biridir, bilmiyorsun...
Yüzleşmeye de korkuyor, gece gündüz korku içinde yaşıyorsun... Çünkü her an çıkabilir...
Hâlbuki aslında o iyi biri... Tanısan, yüzleşsen, korkun geçecek, hayatından lezzet alacaksın...
İşte ölüm de böyle... Bir gün mutlaka geleceğini, yaşarken dakika dakika ölüme yürüdüğünü biliyorsun... O hep seninle...
Fakat yüzleşmemişsin, onun güzel bir vesile olduğunu bilmiyor, korku içinde yaşıyorsun...
Ölümden korkmana gerek yok hiçlikten geldin öyle
Ve seni korkutan şey eğer Müslümansan diğer taraftir
Ancak bence korkmana gerek yok
Her Canlı ölümü tadacaktır.
Sen ben ve diğer kişi
Ölüm bir gerçek ve gerçekten korkmana gerek yok
Hayatında kısa bir süre var
60.70 şanslıysan 70-90
Yaşa hayatını dostum.)
Elhamdülillah müslümanim ama aklıma o his niye geliyor bilmiyorum yaşadığım ölümlerden mi bilmiyorum genç yaşta ölen kardeşlerimize üzülüp takılıyorm
Hayat zor ve korkutucu bir dünyada yaşıyoruz vahşi bir hayat
her şey geçici dostum. Haklısın çok iyi anlıyorum seni ama gerçekten takmaya devam edersen delirirsin…relax ol rahat ol ve yanındakilerle yaşamaya devam et
dediğim gibi
Her canlı ölümü tadacaktir
Bunu biliyorsun
Ama düşünmemen gerekiyor
Kafayi yersin dostum
Şimdi git ve kahveni al film izle oyun oyuna ne bileyim takıl be dostummm
:)
Allah razı olsun kardeşim 😊
İstersen daha uzun sohbet edebilirim yardım edebildiğim kadar edeyim sana sor cevaplayim dostum :)🙏
Instagram var mı kardeşim
murat. kocumoglu
La az önce ben istek attım niye siliyon😂
Heeee pardonnn dur atıyorum tekrar tanımadıgım kişileri eklemiyorum o yüzden tekrar eklermisin.
Tamam kanka ekliym
Görüş
7Görüş
Bebeğim paranoyaklaşmışsın bence bi terapiye git e her gece ölcem korkusuyla yatıp her sabah kalkmadın mı bak bi şey olmamış hadi uyu
Doğru diyorsunda hap verecek bide ehliyetim yanarsa kötü olur araba kullanan biriyim
Zaten psikiyatra gitme terapist bul bende araç kullanıyorum ayrıca haplar insanı aptal yapıyor bağımlılık ayrı konu sorununu en iyi öyle çözersin genel yaşantında da bence daha olumlu pozitif olursan atlatırsın yani
Teşekkür ediyorum
Rica ederim 🤗
korkma öldüğün zaman hiçbir şey hissetmeyeceksin zaten
1 Fatiha 3 İhlas 1 Ayet-el Kursi. Bebek gibi huzurlu uyursun kardeşim 😊
Kanka her gece bu dualari okur uyurum fakat uyumadan önce o his oluyor 😊
Kankam kalbinden geçtiği gibi duanı et. Ölüm hak, gelecekse de yatakta gelsin. 😊
Sağol kanka
😊😊 bir faydamız olduysa
Yooo ölümden korkmak iyidir
Tamam da her gecede bunu düşünmez insan
Belkide öyle zaten etrafımda hiç arkadaş kalmadı
Tamam teşekkür ederim
Ahahah cahilim kusura bakma
Bende hiç olmicekmişim gibi gelio
😂😂
Yalnızlık korkusu o zamanla alışırsin
Aynen vesvese hiçbişi olmaz vaden dolmadan
Eyvallah kardeşim 😊