Memurluk sınavını kazandım eşim kesinlikle calişmamı istemiyor siz hangisini secerdiniz
2 ay
İş mi eş mi tercih ne olmalı?

Memurluk sınavını kazandım eşim kesinlikle calişmamı istemiyor siz hangisini secerdiniz
Erkek olarak soruyu cevaplamak çok zor senin açından bakmaya çalısıcam. Birincisi diyelim isi sectim maddi olarak özgürüm istedigim kariyer hedefime de ulastım her şey güzel cocuklarıma zaman kalmazsa veya esime her gün makarna yediriyorsam ve tartısma bundan çıkıyorsa bu beni mutlu etmez , hersey okey iki yeri de kendimi de onlari da memnun edebiliyorum ve esim ölürse veya ayrılsa bile hayatım çocuklarıma rahatca bakabilirim isi sectim kafam rahat.
Diger yandan esi sectim çalışmadım esim de sigorta primini doldurmadan öldü veya cok agr kavga ettik boşandık sonuc gecim sıkıntısı sonucu aile evine dönersin , okuduğun zaman da bosa gitmis olur , o yasta da aile evinde laf kaldıramazsın. Nafakanı alırsın ilaveden çalışırsın ama kariyerin geriden geliyor olur yaşıtlarına göre , iyi senaryoyu düşünürsek esin sana bakti senelerce ama enflasyon çıktı kemer sıkıcaksınız ve isteklerini erteliceksin bu da sıkar iki durum da olmadı hersey gulluk gulistanlık en iyi senaryo bu niye calısasın yani tamamen tercih senin olmalı o da tercihine saygı duymalı.
1- Eşin ölene kadar seni boşamayacağını garanti ediyorsa,
2- Geliri senin alacağın maaşın en az 3 katı ise,
3- Senin her ay isteğe bağlı sigortanı ödeyecekse ( ilerde emekli olman için),
4- Sen ev hanımısın diye ev işlerine, çocuklarla ilgilenmeye yardım etmemezlik yapmayacaksa,
5- Ev, araç vb. edinirken senle birlikte ortak mülkiyet edinecekse,
6- Sen para istemeden sana düzenli olarak para verecekse,
7- Tartışmalarınızda ben kazanıyorum sen yiyorsun demeyecekse
eşini tercih et.
Asıl sorun bence eşinin ya ben ya iş demesidir. Seni tercihe zorlaması başlı başına bir sorun. Neden istemediğini ikna etmek varken böyle bir duruma sokması hiç doğru değil.
Birde şu var madem öyle neden ders çalıştırdı, neden sınava girdirdi?
İlginç bir durum gerçekten eşin; milletin elde edebilmek için mabadını yırttığı bir şey için seni boşamakla tehdit ediyor. Bunu iyi düşün ve muhakeme et lütfen bayağı ciddi çünkü.
Ben yerinde olsam bir dakika bile yanında duracak tahammülüm olmaz öyle eşin yanında. Düşünsene kazanma ihtimalin oldukça zor bir sınavı kazanıyorsun, toksik eşin gelip senin başarını kutlamak yerine hayatını kısıtlıyor. Başlarım böyle eşe de evliliğe de. Ay nasıl triggerlandım var ya
Bunu sorman bile hata, seni geriye çeken kim olursa olsun ailen bile olsa rest çekmeyi bilmelisin, eş de olsa aynı şey... Ama şu var ki sadece kazanmakla bitmiyor atama olacak mı ona göre hareket et şimdilik aranızı bozma, konuyu kapat, fakat kararlı olduğunu da bildir...
Görüş
46Görüş
Erkeklerin bu konuda kıstılayıcı olmasına hiç gelemiyorum. Böyle bir durumda aslında eşlerin birbirlerinin üzerinde çok büyük haklara sahip olmalarına rağmen diyorum ki ne hakla? Ne hakla bu konuda kısıtlama yapabileceğini sanıyorsun? Kadın bir çabayla okumuş yetiştirmiş kendini elbette hakkı çalışmak.
Ben bu konuda anlayışlı değilim asla. Böyle bir erkekte anında gözümden düşer.
Hamile kalır çalışma der anlarım. Çocuk olur bir süre çalışma der anlarım. Başka istisnai durumlarda olabilir anlayışlı olabilirim. Ama bunlar haricinde böyle bir kısıtlamaya hakkı yoktur.
Hele ki ben yeterince para kazanıyorum yeterli kafasıyla asla. Çalışma isteği bir insanda sadece para kazanmak için olmaz.
Kaldı ki zaten çift maaş olmadan geçinmek bile sıkıntıya giriyor o da ayrı konu..
Çalışmayı istemeyen erkek zaten çağdışı bir varlıktır.
Öyle adamda bekaret takıntısı da olur , baskı da olur , giydiğine de karışır eve giriş çıkış saatine de..
Elbette işini seçmelisin.
Eş her zaman bulunur.
Ne demiş atasözü..
önce can , sonra Canan..
Eşine ne kadar bağlı olduğuna göre cevabı kendin vermelisin, eşinle mutluysan ve belli bir düzenin varsa çalışmasam da olur, ağzımızın tadı kaçmasın diyorsan eşini seçersin, farklı düşüncen varsa ona göre hareket et. Ben olsam sevinirdim eşim de çalışacak diye.
İş tabii ki. Eşe güven olmaz, bugün seni seviyorum der yarın aldatır. İşin seni belirsiz bir şekilde aniden bırakmaz mesela.
Kendi isteğinin peşinde ol eşin sana saygı göstermeli. Eşinin kölesi değilsin istediğini yapmalısın. Yaşam senin hayat senin.
hiç bir erkek benim kariyerime gelecğeime karar veremedi veremez
tercihin işin olsuın.
Aşk olmadığı için etraf saçma sapan insan kaynadığı için elbette iş
İş tabii ki. Gelir peşinden bence.. Saygı duymayı öğrenir elbet
İş tabiki de ne güzel sınavı kazanmışsın bir gelirin olacak
İşini seç tabii ki. Tekrar aşık olur evlenirsin de memur olamazsın.
İş tabi ki hele ki öyle bir kafa yapısı olan biriyle asla
iş tabii ki, eşin senden boşanacak değil herhalde 🤪
Bosanıcam diyo bende boşan diyorum
İş ileriyi de düşünmelisin ve bu zamanda memurluk daha önemli
Kendi gelirin olmali kesinlikle ya. Bu devirde sadece es calisarak nasil gecinceksiniz? Esin zengin heralde? Ve esine bagimli olma hicbir sekilde. Kendisine iyice baglamak istiyo seni maddiyatla
Eşinizi mutlaka ikna etmeye çalışın, kazanılmış bir sınavı elinizin tersiyle istemezsiniz, bu sizin geleceğiniz, evlilikte birgün ne zaman ne olacağını bilemezsiniz ama iş sizin garantiniz, eşiniz sizi seviyorsa isteklerinize saygı duymalı
Benim düşüncem sadece ama sağlıklı bir maddiyat olmazsa eş gidiyor
Memurluk sınavını kazanmak her babayiğidin harcı değildir. Keşke ben memurluğu kazansam. Hayat senin hayatın. Sen esir değilsin. Eşin de olsa boyun eğme. Diklen kafa tut demiyorum. Bu konuda kararlılığını sürdür.
Sonuçta yarın öbür gün ayrılırsan kafanı çok vurursun. İyi düşün mantıklı düşün. Karar senin?
İş iş iş ayrılırsan işin ve sen varsın ama eşine inanılmaz güvenin varsa kendin bilirsin insan ilişkileri sabit kalmaz zamanla eskir çürür bozulur bunu da düşün işin geleceği var değerlendirmende faydası okur umarım bu dediklerim.
Çalış. Kendini garantiye al. Bak mesele para değil. Kendine köle yapar seni. Yarın ters düşünce nere gidicen? Ailen bugün vae yarın yok. Ama işin olur sa iş değişir
İş seçerdim ben öğrenciyim şu an lakin ileride umarım bir aksilik olmazsa çalışmayı hedefliyorum birisine bağlı kalmak istemem üstelik küçüklükten beri kendi paramı kazanıp sokak hayvanlarına, afad, kızılay, yetiştirme yurdu, huzurevi gibi yerlere bağış yapma isteğim var eşimin parasıyla belki gönlü olmaz ki çok normal hayat pahalı hemde kendi alın terimle yapmak daha bir keyifli olur sanki.
En İyi Görüş