♡
Bekar evinde 2 erkek, 1 kız kalıyoruz. İnsanlar bizi yargılamakta haklılar mı?
♡

Bir kere bile yan gözle baktıklarını görmedim. Üniversite sınavına hazırlanıyorum 1000 tane test kitabı istesem yine alırlar. Abiden farksızlar. Yargılamak ta haklılar mı?
Yargılamakta haklılar mı çok spesifik bir soru.. sen detay girmediğin sürece yargılanmaya açık yani kusura bakma kimsenin alnında zararsızdır yazmıyor. Sen bu detayları yazmadan sormuş olsaydın eğer ki ben derdim ki ne işin var iki erkekle aynı evde çünkü göz bu kayar bakar derdim. Şahsım adına söylemem gerekirse ben cesaret edip de kalamazdım zaten. Sana iyi insanlar denk gelmiş ama herkese aynısı denk gelir mi bilinmez..
Haklı değiller. Yargılamak kimseye düşmez, sonuçta onlar senin hayatını yaşamıyor sen yaşıyorsun. O yüzden önceliği kendine tanı başkalarının düşüncelerinde ya da yargılarında öncelik tanıma. Önemli olan senin rahatın, keyfin, mutluluğun bu kadar basit... Bir başkasının yargılarına göre hayatına yön vermeye kalkarsan o zaman sen kendi hikayenin izleyicisi olursun.
Arkadaşlarından herhangi bir rahatsızlık duymaya başlarsan o zaman yolları ayırmaya karar verirsin. Hem problem iki erkek ile kalman değil, problem onların kendi doğrularına uymaman. Herkes kendi kafasındaki doğrulara göre karşı tarafı yargılar ama sen bir kağıt değilsin onların doğrularına göre şekil alamazsın. En önemlisi kimseyi bu hayatta memnun edemezsin. Bir yerden seni yargılayan, sevmeyen, gıcık olan insanlar olur.
Sonunda mantıklı bişey yazan olmuş
Ev, konut özel yaşam alanıdır. İçinde kimin yaşadığı, reşit oldukları sürece başkalarını ilgilendirmez. Olay sadece bu. Gerisi boş laf.
Hatta bir de hukuk bilgisi vereyim, kiracınız bile olsa misafirine, gelenine gidenine de karışamazsınız, evli olup olmamasına da karışamazsınız. Ev sahibi olmanız size bu hakkı vermez.
@Banker_Bilo algoritma değil sadece olasılık yaşın doğruysa bence sen hayatı boşa yaşamışsın abisi hiç bir şey öğrenememişsin kılavuzu karga olanın burnu şeyden çıkmaz
Gavuru yenelim diye savaş verip gavur olma yolunda emin adımlarla ilerleyen tek toplum biziz.
sen kızını bu ortama gönderirmisin kısa net cevap?
@çoktaumurumda 18 yaşını geçmişse kalabilir. Ne yapayım, saçından sürükleyerek eve mi getireyim? Döveyim mi, öldüreyim mi?
@Banker_Bilo gerek yok bunlara bunlar verilen ahlak terbiye ile zaten o kız o ortama girmez
Kimsenin, herhangi bir nedenle bir başkasını yargılamaya hakkı yok. Evin içiözel yaşam alanıdır, herhangi bir suç unsuru olmadığı sürece (şiddet, pedofili vs) başkalarına bk yemek düşer. Bildiğim kadarıyla yetişkin insanların karşı cinsle aynı evde yaşamalarını engelleyen bir kanun maddesi yok. Sadece arkadaşsınız, üç kişilik bir ilişki yaşıyor bile olsanız kimse karışamaz. Oyna, devam.
Sonuna kadar haklılar. Aile bağın olmayan insanlar ile aynı evde kalman tamamen saçmalıktan ibarettir. Biz o abileri çok gördük. Sonunda neler olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bunu kabul eden erkek başta ga"vattır. Anası bacısı başka birinde bırak kalmayı gitse kendinden geçerler. Söz konusu başkasının namusu olduğunda o erkeklikleri tamamen suya düşer. Karaktersiz insanlar
Cevap
91Cevap
Dinen günahı dışında birşeyi yok gadası.
Ben şahsen kendi çocuğuma izin vermezdim, hele ki şu zamanlarda!
İnsanın gözü önünde, gizli saklı beden diliyle, değişik kelime algısıyla anlaşan, kendini kaybetmiş bir gençlik varken, ben şahsen kesinlikle izin vermezdim!
kıskanmakla alakası yok, ahlak, namus meselesi!
Siz istediğiniz kadar gerici filan deyin, umrum duymaz!
Elhamdülillah biz terbiyemizi eskilerden aldık ve Allah’a hamd olsun ki, bize hayatın en güzel yaşama şeklini gösterdiler, Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun!
Modern hayat derken, bizim Türk milleti, ahlaksızlıkta , ahlaksız dedikleri, elin gavur dediklerini geçti, ben şahsen bu durumdan çok rahatsız oluyorum ve o eski insanımızı çok arıyorum!
Haklı değiller. Sizin yaşantınız ve yaşama gereğiniz ne ise onu yaparsınız. İnsanlar demek istemiyorum, bu türle aynı kefede olmak utanç verici. Bu insan maketi şeklindeki varlıkların düşünceleri, senin yaşam alanında, arkadaşların gibi değil de, kendilerinin arzu ettiği şekli yansıtır. Ne yazık ki memleketin insan kalitesi ile eşdeğer bir yaklaşım. Siz bu canlı numunelerinin bakışlarına aldırış etmeden, kendi yaşantınıza devam etmelisiniz. Onlar alışacaklar başkalarına müdahale edemeyeceklerine. Toplumda çoğunluk oldukları zaman ülkenin hali de ortada. Bu ülkenin %60 ı ya toplum mühendisliği ile derhal gelişmelidir ya da ölmeli ve ülke temizlenmelidir.
çok güldüm toplum mühendisliği
Böyle bir meslek dalı yoktur. Toplum mühendisliği, çeşitli meslek dallarından oluşan bir ekip tarafından, finansal destek, koruma, iletişim ve başka araçlar yardımı ile gerçekleştirilebilir. Daha çok askeri ve istihbari alanlarda kullanılan bir terimdir.
Hıhım, toplum mühendisliği toplumların ortak algısı gelişmez ya da değişmez. Gökten zeplinle iner:)
mühendislik bilgilerimin içerisinde toplum mühendisliği eğitimi veren bir üniversite yok gökten inenler ile dalga geçmene hiç gerek yok bak işine iki ansiklopedi kelimesi ezberleyip ortaya çıkma
Toplum mühendisliği mühendislik kategorisinde yer almaz. Anlaşılır anlatmama rağmen, gereksiz bir mücadele içerisindesin. Mühendislik yapmaya devam et bence. Bu işlere fazla kafa yorma.
sana verecek cevap çok ama ben kısaca kendi kendini yalanlayan zavallı diyorum
ha neye kafa yorup yormayacağım bana kalmış sen git boş beleş laf yap ezik
Nihat Doğan'la aranda ki tek fark nedir biliyor musun? Onun adının Nihat Doğan olması. Hakaretvari yanıtlarından kaliten gayet ortada. Ayrıca bildirimini beklediğim kişi değilsim, trolleyip durma. Yazacaksan da yarın yaz.
Yargılamakta haklılar tabiki yani bir erkek de değil iki erkek var üstelik.
İlk olarak sen o erkeklerin sana ne gözle baktığını bilemezsin yani sen farklı bakmıyorlar diye düşünürsün ama onlar için durum öyle olmayabilir.
Sen ayrı eve çıkarsın başka kızlarla eğer gerçekten abilerse yine abiliklerini yapar sana kitap vs alırlar zaten.
senin yorumun diğerlerinden olgun olduğu için sana soruyorum. Babamın kim olduğunu 3 hafta önce öğrendim ve DNA testi yaptırdık babam çıktı ama babam olan kişi 47 yaşında dizi oyuncusu aktör yani şu an yine dizide oynuyor. Babam iki erkekle kaldığımı öğrenince kıskanır mı sence çünkü orta derecede ünlü ve ünlüler kıskanç olur mu
Cevap ver lutfen
Yani kıskanç olması ünlü olmasından bağımsız bir şey ama bir babanın da bu tür bir durumu pek isteyeceğini sanmam ha seni ne kadar sahipleniyor asıl önemli olan o.
Onun 1+1 evi var gel benim evimde kal der mi kiskanirsa eğer? Ama sonuçta memnun olmaz demi erkeklerle kaldığımdan
Cevap verir misin başka yazmiycam
Dediğim gibi yani karşıdaki insan ne tepki verir bilemem sonuçta yıllar sonra seni bulmuş belkide normal bir baba gibi sahiplenmeyebilir bu da bir ihtimal.
Hangi ünlü merak ettim trol gibi geldi
@Queenmaggie trol den başka ne olsun zaten. İyice kafayı yemişler.
@Pembe_Bulutlar sınav senemde işim gücüm yok zaten burada 'trol' soru sorcam.. trol diyorsan görüş paylasmayacaksin yanımda misin hayatım hakkında ufak bı bilgin mi var kafayı yiyen sen ve senin gibi her önüne gelene trol diyen git işine şimdi
Haklilar olmaz olmaz kardesim erkekler kizlar gibi değil kizlarda erkekler gibi degl tahrik arada bisey görür tahrik olur yanlis bu gercekten bu devirde nasil güveniyor 2 erkekle ayni evi paylaşmayı ikisi iş birli yapsalar Allah korusun sana neler yapabilirler haffife alma insanlar sapik piskopat simdi
Senin karşına düzgün insanlar çıkmış olabilir ama genel anlamda toplum bozuk ve erkeklerin aklı bacak aralarında olduğu için insanlarda ister istemez farklı gözle bakıyor... elalem ne demiş ne dememiş umurumda değil ama bu gibi durumlarda üzülen hep kızlar oluyor...
en büyük günah zina diye tanıtmışlar ama yalan öyle değil
allaha şirk koşmaktan sonra en büyük günah İFTİRA dır
iftira kötü bir şey
gözle görülmeyen şeye özellikle namus haysiyet onur kırıcı yakıştırma yapılmaz
iftira atan da bu sözleri dinleyenler de günahkar allaha versinler hesabını
Ne diyorsun kanka sen? Kafayı neyle yiyorsun
İlahiyatçıyım kankam
@ahmetyasinakturk
ne fark eder. ilahiyaçı olmanız her şeyi doğru bildiğiniz anlamına gelmez
şunu akıl edin. hani kuranda da sık sık akıl et der ya allah
allahın gördüğü bildiği doğrulara rağmen birine ifitra atamk aynı zamanda allaha iftiradır. çünkü allah her şeyin doğrusunu biliyor. buna rağmen iftira allaha da iftiradır.
hud suresi 18 ayeti oku lütfen.
sen ilahiyaçı olabilirsin ben de 35 yıldır kuran okuyorum. arap ülkelerinde projeler yaparken kültür tarih meal araştırmaları yaptım. boş geçirmiyorum zamanımı
bir zinakarın asla mahkemelerde şahitliği engellenmez. ama iftiracı asla ömür boyu mahkemelere şahit alınmaz. bu kadar ağırdır iftira.
iftira edenlere mahşerde özel oturum yapılarak hesap sorulacak bunu ayetler söylüyor. bilmeniz gerek.
yorumlara bakınca utandım, yazık bu topluma çok yazık, hemen linç, ama haklılar bu kadar abaza bu kadar cinsel açlık çeken zavallı soğan cücükleri ben izin veririm hiçte çekinmem ne boynuzluyum nede işkembesi geniş zira ben çocuklarıma önce özüven öğrettim
İstersen yobaz de umrumda değil açıkcası ama haklılar yani sana ne niyetle baktıklarını nasıl anlıyorsun ayni ana babadan mi oldun ki kardeş olasın bana saçma geldi kb ama nasıl rahat ediyorsun kadınsal durumlar özel ihtiyaçlar falan merak ettim
Ben mesela 2 kız ile kalamazdım. Gerçi ben kimseyle kalamam. Ama senin durumunda insanların aklına hemen fesat şeyler gelmesi çok doğal. Çünkü kimse mantıklı düşünemiyor artık. Belki bugün değil, yarın da değil, ama bir gün başına kötü şeyler gelebilir. Ama gelmeyedebilir, %100 değil. Yine de ben olsam işi şansa bırakmazdım.
Yargılama konusunda bir şey söylemem ama güvenmenize önermem. Sen onlara pas vermediğin ve açık kağı bırakmadığın için bu şekilde davranıyorlardır. Bir defa tuzak kur hemen birisi düşer dikkatli olmanı öneririm. Günümüzdeki insanlar şeytandan beter
millet once kendine baksın yargılamakta haklı falan degiller benim hayatıma laf etmeye karısana agzının payını veririm sahsen kime ne
Aferin 👏
off varya ben 2 erkekle aynı evde kalsam iksiyle de secgili olur evli hayatı yaşardım
3 kişi fazla hangi birinizle ilgileneyim dajfga
Seni hayal ettiklerine emin olabilirsin. Pipisi kalkan erkekten korkulur
Hayir gercek bu. Kız ya fazla saf ya da saf ayağına yatıyor
Pipi derken. Benim azmanımı üzdün bayan
Ee Tabi Uygun değil kadınla erkeğin bir arada kalması tabi Müslüman iseniz Müslüman değilseniz neyse de
Onların gözünde potansiyel f*ck olduğuna bahse girerim. Bir sor bakalım kendine niye alıyorlar, çıkarları ne diye. 🤨 Onlara sorma gerçeği söyleyemezler.
Kişiden kişiye değişir
Erkekler olmasa kadınlar hiç olmazdı beni konuşturmasınlar
Kadınlar olmasa erkekler
Herkes yan gözle bakacak diye bir şey yok
Abi seni ınstada görmüştüm profilin aşırı komik ak PAPAPSKDLSLDLSMSLLSSL
Abi kızlar bile dalga geçmiş ama sen bilirsin
Yorumlarda
Peki abi
bunu diyen insanın boxer ile olan fotoğrafı gözlerimi yaşarttı.
Hayatta kalmak için yaşamak bile bir bedeldir.
bu nasıl bir metafor wqewdaswe
Abi nasıl model oldun barj bkraz vücut yapaydin ya, yanlış anlama dalga geçmiyorum da
Nasıl oluyor o işler, benim vücut iyi, yakışıklıyim da ama bulamadik öyle bir teklif sjnsksnsks
Genellikle bu tarz yakınlıklarda ne olduğunu anlamadım bir anda oldu her şey gibi mazeretlerle anlattılan ilişkiler yaşanıyor. Kendi hayatın bizi ilgilendirmez..
Bende kısa bir dönem erkeklerle ev arkadaşı olmak zorunda kalmıştım kimse senin yemegini ekmegini parani vermiyor neden onlari takıyorsun ki sen kendini biliyorsun onlarin senin hakkinda ne düşündükleri senin kim oldugunu değiştirmez
Kalkan skin dini imani olmaz derler. O yuzden ne erkekle kiz kanka olur nede yakin arkadas.. Bir sarhos anina bakar is
Artık millet grup takılıyor insanlar illa şüphelenir dahası yan gözle bakıp bakmadıklarını sen bilemezsin
Yargılamak kimsenin haddi değil fakat ben böyle biriyle birlikte olmak istemezdim mesela. Kişiden kişiye değişecek bir durum.
Yargilamakta haklı değiller ama ydirganacak bir durum. İleri yıllarda sen bile anne olunca oglunda olsa kızında olsa izin vermezsin...
İnsanlar kim aw mahkeme değil hiçbiri benim evde ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez seninki de seni ilgilendirir
özel hayatınız milleti ilgilendirmez insana ve özel hayata saygı...
yanlış anladın insanlar sizi yargılayamaz
Yanlış anlamadım teşekkür ettim
tamam canım özgürce yaşayın
Ağzı olan konuşuyor, siz kendinizden eminseniz kendini bilmezlerin boş eleştirileri üzmesin sizi
Biraz empati senin çevren de böyle bir durum olsa sen nasıl düşünürdün bir yokla iç sesini
Sen " Bir kere bile yan gözle baktıklarını görmedim. Abiden farksızlar " diyerek kendini kandırmaya devam et , böyle devam aferin 👏👏
Haklilar. Sana yanlis bir hareketleri olmaz belki (simdilik) ama hakkinda ne dusunup ne istediklerini asla bilemezsin. Ateş ve barut imkani yok yani. Alim olsa dahi olmaz
Yan gözle bakmazlar, senin yan gözle bakmanı beklerler
Valla hayat sizin, onları ilgilendirmez. Toplum hep yargılar, Avrupa'da normal mesela bu tarz yaşamlar.
Dinimizde buna yer yok Müsasip değil Hoş değil
Yargılamakta haklılar o evde her şey olabilir bir saniyelik libido artışına bakar. Sen soruyorsun cevaplıyorum normalde beni ilgilendirmez istersen 100 erkekle takıl sadece Fikrimi söylüyorum : 2 erkekle aynı evde kalan kızla sevgili bile olunmaz nokta. Hatta sevgilim varsa seninle arkadaş olmasına izin vermem. Malum o erkekli evine çağırırsın falan hiç gerek yok Sapkınlığı özgürlük olarak görenler var
Sanıyorum ailen ciddi derecede sana karşı ilgisiz. Bu kadar kolay kolay güven duyulamayacak bir olaya sıcak bakıyorsun
İki erkekle aynı evde ben uyuyamazdim bile , seninki iyi cesaret 😬😬
Haklılar evet iki erkekle tek başınasın. İki kız olsa haklı olmazlardı.
Evet, 2 ye 2 ya da teke tek olsa neyse 2 ye 1 midesizlik
Evet ben bile yargıladım şimdi hdhdd
Cidden bu durumu normal görenler var mı?
normal bir durum değil bunu normal. karsilamak hiç doğru değil 🤷♂️
Canım haklılar bu devirde öz abine bile güvenme. Şeytan var arada bide bakmışsın ırzına geçmişler
keşke ben de 2 erkekle yaşasam. bayağı iyi vakit geçirirdik
Yasarsin yine
@deliduygular90 yanına birini alıp gel
Yaşatırım ben sana istersen
tamam sen yaz birini bulmak kolay
@Seveceksin85 ikiniz de gelin 😄
Biz meydandayiz gizli olan sensin sen gelcen 🤣
Olur özelden iletişim ver gelelim
@Seveceksin85 gözüm korktu ikiniz birden olunca
@deliduygular90 :)))
Onların yadırgaması normal de senin bunu gayet normal bişi görmen veya yadırgamayı yadırgaman garip geldi. Kötü niyet yok, abi gibiler demişsin ancak, yine de normal değil!
Kadınlar sırası gelince demiyor mu erkeklere güven olmaz
Ben olsam ben de istemem
bu durumu normal karşılayan güzel kardeşim, normal karşılamayan yobazdır. net
bu durumu normal karşılayan g@vattır, normal karşılamayan yobazdır. net
Yahu normal karşılayana da karşılamayana da hakaret ediyon
😂😂😂
dısarıdan tuhaf duruyor ama ve tehlikeli bnce iki erkekle kalmak
Bence değiller ama insanımız bizim insan ksralamssını severler
Sana karşı bir şey hissetmeseler o kitapları da almazlar. Sen biraz yakınlık gösterdiğin an seninle birlikte olmak isterler. Bu düşüncen cahilce senin sadece
Toplumsal yapımıza ters ama yine de bireylerin kendilerini ilgilendirir.
“Bizim büyük çaresizliğimiz” diye bi kitap var oku mutlaka
Ama öyle samimi bir otam oluuor ki elbet yargılarlar, özledim öyle ortamları
boş ver milleti. Seni bu satırları yazdıran hayatın ya. Herkes kendine baksın.
İnsanın ağzı torba değilki buzesin bilmeden herkes herşeyi söyler takmayin
Yanlış düşünücekleri için yargılarlar kardeşim.
Ya siz iyiyseniz ve bu durum umrunuzda değilse sorun yok, ama bana inandırıcı gelmedi
ev kiraları bu kadar yüksek olunca herkes böyle oluyor takma bence 😁
Genel toplum kurallarına ters ama sizin ozelinizde sorun yaşanıyorsa biz kimin ne dediğinin ne önemi var kim kimin ne durumda olduğunu bilebilirki
hayır, asla olmaz erkek milletine güven olmaz, senden tahrik olur etkilenir, üstelik 2 erkek diyosun bu doğru değil niyetlerini asla bilemezsin
En son abi dediğim adamın tecavüzüne uğradım. Kimseye güvenim kalmadı benim
Neden yaptı böyle bişeyi
Yalnız kalınca hali tavrı değişti. Ben ağlayıp zırlıyorum. Ama gözü dönmüş tu çok. kotu bir gündü. aylarca insanların yüzüne bakamadım ben sanki herkes görüyor biliyordu öyle hisediyordum
Sende çokmu. yakınlık gösterdin
Yok annesi yeni vefat etmişti. Evinde yalnız yaşıyordu. Bende evden kaçtım aile baskısından bana güven verdi. Kapını kilitlersin guvenmezsen vs tarzı konuşmalar. Ama aynı evde birkaç saat geçirdikten sonra gözler bakış değişti zaten anlarsın bakıştan gitmek istedim telefona el koydu kapı kilitledi. vs ailemden korkumdan sustum şimdiki aklım olsa cam baca kırar onu rezil ederdim
Sen evine gidincen olan olmuş zaten
17 yaşındaydım ben ne bileyim ergen aklı
Eklesene beni.
Hayır
Sonra yine yapmak istemedimi
Beni aradı evliydim. O Çocuk sana yetmezmi ne gibi canım saçma ifadeler kullandı. Benimle evlenseydin kraliçeleri gibimi ne yaoardm seni vs dedi. Hattı başka Bi sebepten değiştik hatırlamıyorum tam olarak bidaha ulasamadı
Haklı değiller. Ağzı olan konuşuyor işte. Yapamayacaklarını biliyorlar ailelerinden, millet de yapmasın istiyorlar
Kimse kimseyi yargılayamaz. Ama benim için son derece yanlış. Şahsen ben kendim ve ailem için uygun görmüyorum.
Yargılamakta haklılar gayette. Sizde fazla safsınız herhalde ne olursa olsun ayni evde kalmak fazla bence çünkü şu anki devirde torununa farklı şekilde yaklaşan öz çocuğuna tecavüz eden biel varken siz akraba bile olmadığınız erkeklere mi güvendiniz?
Kadin kadinin dusmanj olmis artik sahsen bende asla kadina guvenip ev ark olmuyorum cok hirsiz oluyolar bide. Bende erkekle ev arkadasiyim...
Kızı en çok kadınlar gömmüş, yazık... Böyle mi destek olacak kadınlar birbirlerine? Haklarını böyle mi savunacaklar? Daha bu kızın özel hayatıyla ilgili "size ne, kiminle isterse yaşar" bile diyemiyorlar.
@Banker_Bilo çok haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?