Bana acı çektirenler mutlu mesut yaşıyor hayatına bakıyor ben ne haldeyim? Adalet mi bu? Ben o günahı tek başıma mı işledim ya da tek ben mi zarar verdim? Karşı taraf bana zarar vermedi mi sanki? Neden hep acı çeken aşağılanan benim?
Sadece zina olsa bence bu kadar acı çekmezdim. Ayrıca tövbeyle mutlu mu olunuyor sanki? Defalarca tövbe ettim dua ettim yok yok yine aynı bunalım yine aynı takıntılar. Herşeyi denedim her yolu denedim yapmaya düzeltmeye çalıştım buna rağmen kurtulamıyorum vicdanımdan. Yanlış yaptığımı sonradan fark ettim
Mutsuzluğun başka sebepleri de olabilir ayrıca haksızlık yaptığınız kişilerden helallık almalısın anne babadan özür dileyip affetmelerini istemelisin. tövbe süresini de biraz uzun tut
Helallik alamam çünkü karşı tarafta büyük zarar verdi. Ben bana yapılan haksızlığı hiçe sayıp ondan nasıl helallik alayım? İntiharı tercih ederim. Anne desen o da ayrı dert. Beni evladı olarak bile görmüyor hep iftira atıyor. Annem çok mu düzgün bir insan? Çok mu benim iyiliğim için çabaladı? Hep bana zarar verdi. Çocuklarına küfür eden çocuklarının dedikodusunu yapan çocuklarına iftira atan biri. Sonra neymiş? Cennet annelerin ayağının altındaymış. Benim annem mi cennete gidecek? O zaman atsın beni bir an önce canımı alsın beni cehennemine atsın
Ben bu kadarını bilmiyorum arkadaş ben sana genel bilgi verdim. ayrıca annen dışındakilerin haklarını geri ver ya da barışmaya bak. Annen zor ise en sona bırak
Bana zarar vermeyen hiçbir insana zarar vermedim. Zarar verdiklerim ya da istemeden hakkına girdiklerim hep bana zarar vermiş kişiler. Onlardan helallik almak yerine de intiharı tercih ederim.
Gözden geçire geçire kendimi yiyorum zaten hiç sonu gelmiyorki. Yok ya ben gideyim en iyisi kendimi bir yerden atayım ben hiç huzur bulamayacağım anladım. Saçlarım beyazladı şimdiden 50 yaşında kadınlara döndüm daha benden ne halt olur?
Çok döktüm insanlara. Sanalda da destek olan insanlar oldu ama yine dönüyorum başa. Çünkü yargılıyorlar suçluyorlar etrafımdaki insanlar bile suçluyor annem bile hep yüzüme vuruyor bana zulüm ediyor
O kadar aptallıklar yapmışımki bunları yeni anlıyorum bana zarar verenlerin bile benden faydalanmasına izin verdim ben nasıl bu kadar geriizekalı olabilmişim
Yani seni ikna edemedik burada. Yaptıklarını da bilmiyoruz anlatmıyorsun da. şeytan senin tövbeni bozmak için eskisini hatırlatıyor. “Günahtan tam dönen ve tövbe eden, o günahı hiç işlememiş gibidir.” Bu lafın üstü başka laf yok. Üstüne anneden babadan helallık alıp eski sayfayı kapat.
Bende de çok var ama bu 4 5 gündür tertemiz yaşamayı düşünüyorum bugün alkolü red ederek bir başlangıç yaptı toksik ilişkimi düzeltip zina yapmak icin peşinden koşmayip zinanın peşinden koşmamayı da başardım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Hemen hemen her günah varsa da her saniye de tövbe etme şansın var dimi
Tövbe ile iç huzur sağlanmıyor
Tövbe etmeden iç huzur sağlanır mi
Et tövbe ni kıl namazını bak bakim iç huzur doluyor mu dolmuyor mu
Hayır tövbe ettim defalarca Allah'a yalvardım buna rağmen vicdan azabım dinmedi artık inancım da zayıflamaya başladı şirke giriyorum
Yanlış düşünüyorsun işte her dua hemen kabul olmaz Allah kulların dua etmesini dinlemeyi sever
Bana acı çektirenler mutlu mesut yaşıyor hayatına bakıyor ben ne haldeyim? Adalet mi bu? Ben o günahı tek başıma mı işledim ya da tek ben mi zarar verdim? Karşı taraf bana zarar vermedi mi sanki? Neden hep acı çeken aşağılanan benim?
Canı yanma sabretsin canı yakanda yanacağı günü beklesin diye Bi laf var bilir misin
Bekliyorum ama hep yanan ben oluyorum
Sabır iyidir Allah sabredenlerle beraberdir
Başkasını üzmediysen hakkını yemediysen diğer günahları takma kafana
Emin olamıyorum işte tabiki bana zarar veren insanlara karşı kendimi savunmak isterken bende yanlış yapmış olabilirim
Sana zarar verecek kişiye karşı savunma yapmış olman günah sayılmaz
Eşini sevgilini aldattın mı ya da birine maddi ve manevi zarar verdin mi
Savunma derken hata. Günaha girmiş olabilirim istemeden
Manen olabilir ama o da bana zarar verdi
O zaman karşılıklı olmuş
Vicdanım yinede rahatsız ediyor helallik de alamam çünkü bana o kadar kötü şey yaptıki
Geçer zamana bırak
Yıllardır geçmediki. Suçluyorlar beni belkide o yüzden atlatamadım
Valla beni biri üzdü maddi ve manevi iki dünya bir araya gelse hakkımı helal etmem
Ve çekiyor şu an görüyorum
Siz ona zarar verdiniz mi?
Hayır sadece güvenmedim biraz sıktım haklı da çıkmışım
Aldatma falan basit günah bence topluma göre zaten basit. Hiç yargılamıyorlar aldatan kadınları erkekler
Kul hakkı yenerdiysen salla gitsin boş ver
Kul hakkı yemek derken ne mesela?
Maddi olarak birine zarar ya da arkasından yalan söylemek iftira etmek aldatmak
İftira var galiba ama karşı tarafta büyük zarar verdi işte
Ödeşmişsiniz bence vicdanını özgür bıraka dert etme fazla hak eden buluyor ettiğini
Anlatsana biraz merak ettim
Zina değil dert ettiğim başka şey boş ver
Anlat ya
Nasıl bir günah
Her günah mı? Biseks bile var mı?
O yok o ve cinayet hariç her şey var
of of
Evet ödüyorsun
Ne zamana kadar?
Belki sana göre büyük baskasina küçük
Benim kalbim kaldırmıyor
Konu ne dinleyebilirim
Çok büyük mü?
Çok büyük ne oluyor ki?
Ebeveyni üzmek , başkasının hakkını yemek , zina , katillik , hırsızlık...
Katillik hariç hepsi galiba
Anladım , ufaktan tövbe etmen gerek bence. Bu günahlar insanı mutlu bırakmaz
Sadece zina olsa bence bu kadar acı çekmezdim. Ayrıca tövbeyle mutlu mu olunuyor sanki? Defalarca tövbe ettim dua ettim yok yok yine aynı bunalım yine aynı takıntılar. Herşeyi denedim her yolu denedim yapmaya düzeltmeye çalıştım buna rağmen kurtulamıyorum vicdanımdan. Yanlış yaptığımı sonradan fark ettim
Mutsuzluğun başka sebepleri de olabilir ayrıca haksızlık yaptığınız kişilerden helallık almalısın anne babadan özür dileyip affetmelerini istemelisin. tövbe süresini de biraz uzun tut
Helallik alamam çünkü karşı tarafta büyük zarar verdi. Ben bana yapılan haksızlığı hiçe sayıp ondan nasıl helallik alayım? İntiharı tercih ederim. Anne desen o da ayrı dert. Beni evladı olarak bile görmüyor hep iftira atıyor. Annem çok mu düzgün bir insan? Çok mu benim iyiliğim için çabaladı? Hep bana zarar verdi. Çocuklarına küfür eden çocuklarının dedikodusunu yapan çocuklarına iftira atan biri. Sonra neymiş? Cennet annelerin ayağının altındaymış. Benim annem mi cennete gidecek? O zaman atsın beni bir an önce canımı alsın beni cehennemine atsın
Bana yapılan haksızlıkların hiç önemi yok değil mi? Hep kullanılan siikilen harcanan ben oldum. Benim hakkım yok değil mi?
Ben bu kadarını bilmiyorum arkadaş ben sana genel bilgi verdim. ayrıca annen dışındakilerin haklarını geri ver ya da barışmaya bak. Annen zor ise en sona bırak
Bana zarar vermeyen hiçbir insana zarar vermedim. Zarar verdiklerim ya da istemeden hakkına girdiklerim hep bana zarar vermiş kişiler. Onlardan helallik almak yerine de intiharı tercih ederim.
Masum birinin canını yakmadım
O zaman hangi günah vicdanını sızlatıyor ya da her zaman aklından çıkmıyor?
Söylemek istemiyorum günaha girdim işte onlar yüzünden bana zarar verdiler bende günaha girdim
Bir daha yapmazsın tövbe edersin ibadetini dürüstçe yaparsın. Zamanla Allah seni affeder
Vicdanım susmuyor beynim sinyal veriyor ama orada bir yanlış var orası yanlış diye
Vallah yaptıklarını yeniden gözden geçir aynı zamanda namazına ibadetine önem ver
Gözden geçire geçire kendimi yiyorum zaten hiç sonu gelmiyorki. Yok ya ben gideyim en iyisi kendimi bir yerden atayım ben hiç huzur bulamayacağım anladım. Saçlarım beyazladı şimdiden 50 yaşında kadınlara döndüm daha benden ne halt olur?
Yok sen büyütüyorsun olayı bence sen dertleşmeye ihtiyacın var seni açık bir şekilde dinleyecek birine ihtiyacın var.
Yok kimseye güvenmiyorum bu sitedeki insanların çoğu da kötü. İşleri düşünce yazıyorlar seks konuşmak için
İlla bu siteden değil sana yakın birine anlat
Anlatsam ne olur? O geçmişe gidip benim yaptığım yanlışı sihirle değnekle mi düzeltecek?
En azından senin iyiliğin için fikir üretecek sırrını ifşa etmez. İçini dökmüş olursun
Çok döktüm insanlara. Sanalda da destek olan insanlar oldu ama yine dönüyorum başa. Çünkü yargılıyorlar suçluyorlar etrafımdaki insanlar bile suçluyor annem bile hep yüzüme vuruyor bana zulüm ediyor
bir de ben dinleyeyim belki bir destek verebilirim.
boş ver ölüm en iyisi
Saçmalama senin vücudun ve canın emanet , o emanete sahip çıkmalısın. kimin hakkı varsa ver gitsin bu dünya için uğraşılmaz.
Yanlış yaptığım kişi bana tecavüz etti ne hakkı? Benim hakkım ne olacak?
O kadar aptallıklar yapmışımki bunları yeni anlıyorum bana zarar verenlerin bile benden faydalanmasına izin verdim ben nasıl bu kadar geriizekalı olabilmişim
Sana tecavüz edip hakkına geçen zaten yüzü gün görmez. Sen nasıl intikam aldın ama?
İntikam alma amacıyla hareket etmedim. Ben sadece hakkımı aramak istedim ama yanlış yaptım işte yanlış ifade verdim
Bana anlatmak istersen müsait bir zamanda konuşuruz. herşeyi unut yeni sayfa aç hayatına bak kendine bak
Unutamıyorumki hem unutsam bile bir hatırlatan çıkıyor onları ve o günleri
Yani seni ikna edemedik burada. Yaptıklarını da bilmiyoruz anlatmıyorsun da. şeytan senin tövbeni bozmak için eskisini hatırlatıyor.
“Günahtan tam dönen ve tövbe eden, o günahı hiç işlememiş gibidir.” Bu lafın üstü başka laf yok. Üstüne anneden babadan helallık alıp eski sayfayı kapat.
Annemi sevmiyorum bana bir sürü zarar verdi. Benim hakkım ne olacak?
Günahın ne?
boş ver her şey var
Bende de çok var ama bu 4 5 gündür tertemiz yaşamayı düşünüyorum bugün alkolü red ederek bir başlangıç yaptı toksik ilişkimi düzeltip zina yapmak icin peşinden koşmayip zinanın peşinden koşmamayı da başardım
Bence tovbe kapıları bize açık
Zina alkol kadar basit değil bence benimki
Benim de söyleyemediklerim var
Öldürme falan mı?
Hayır boş ver
Haklısın işte bende söyleyemiyorum kafaya taktığım şeyi. Çünkü insanlar acımasız çok kötü yargılıyorlar
Bende öyle kimseye söylemek istemiyorum
Günah değildir
Oyle bnde öyleyim
Her günah mı var?
Bnde çok ya karimi aldattim kac defa Şu an yalnizim
Aldatma basit bence
Nerei basik köyü
Basit günah topluma göre
Oyle en kotu o iste eklesen
Değil
Tam ne diyem ki sen ne yapın
Senin ne gunahin bar