En başında yapmalıydım. Aklınıza gelecek her günaha bulaştım
30 yaşına geldim hala düzelmedi hiçbişey. Hala mutsuzum sevilmiyorum
2 ay
Günahlarımın bedelini mi ödüyorum ben?

En başında yapmalıydım. Aklınıza gelecek her günaha bulaştım
30 yaşına geldim hala düzelmedi hiçbişey. Hala mutsuzum sevilmiyorum
Demek ki artık tövbe vaktin geldi abla. Bence bütün yaptıklarını, yaşadıklarını bir kenara bırakıp tövbe etmelisin. Çünkü Allah her şeyi affeder, O'na şirk koşmadığın sürece. Tövbe edip neden tertemiz bir sayfa açmıyorsun kendine?
Eski anılarını, benliğini bir kenarda bırakabilirsin. Hala yaşıyorken bunu yapmalısın çünkü kimin ne zaman öleceği belli değil. Yepyeni bir hayat sana da iyi gelir hem ¢
Eyw Bi'Bot
Son 1 yılını nelerle meşgul olarak geçirdin?
Bu sorunun yanıtına göre görüş yapılabilir. Dilersen bu sorunun yanıtını güncelleme olarak paylaş.
Üzülerek ağlayarak öfke saçarak geçirdim
Günahlarının bedelini ödemiyorsun.
Sen, kendi kendini cezalandırıyorsun.
Etrafımdaki insanlar benden ne istiyor? Hepsi bana karşı katı ve saldırgan değil mi? Büyük olasılıkla bu kadar suçlu hissetmemin sebebi de onlar
Sana karşı katı ve saldırgan olanlara aynı biçimde cevap ver.
Zulme ve şiddete susarsan, boyun eğersen şiddetlenerek artar. Sende bir güzellik, bir fayda, bir menfaat sezerlerse senden onu da çalmaya çalışacaklar. Seni tüketene kadar.
Toparlamalısın kendini sayın soran.
Onlar üste çıkıyor. Ben karşılık verdikçe tükeniyorum. İftiralar karşısında savunmaya geçince tükeniyorum. Gücüm yetmiyor çok yoruldum. Allah neden neden yanımda olmuyor? Neden gördüğüm zulüm karşısında sessiz kalıyor? Her türlü kullanıldım erkekler beni yapıp bir köşeye atmadı mı? Ben ne için geldim bu dünyaya? Çile çekmek için mi? Ölmekten intihar etmekten başka çarem yok anladım
Başka çaren var.
Yeniden başlamak, hayatına yön vermek, hayatını dizayn etmek, kendine çeki düzen vermek, kimseye taviz vermemek, kendini sevmek, kendini önemsemek. Ama bunun için öncelikle kendine değer vermek.
Senin hakkında söylenilen ve yapılan ithamları, sözleri, eylemleri görme, duyma, umursama, ne zaman ki somut olarak dokundu, en sert biçimde tepkini göster, tekrar ve tekrar, bunu uzatırlarsa her türlü yasal mücadeleni yapmaktan da tereddüt etme.
Ailen, arkadaşların?
Annem ağır hasta. Türlü türlü iftiralar atıyor. Bazıları da hastalığını kullanıp üstüme salıyor. Benden ne istiyorsun diye soruyorum. Bana sen işlediğin günahların bedelini ödüyorsun diye cevap verdi. Sürekli sen bana zarar verdirdin sen yaptın diyip duruyor. Halbuki tek bir Allah'ın kuluna zarar verdiğim yok. Sadece geçmişte günahlar işledim. Şu an zina günahını bile işlemiyorum başka insanlara zarar vermeyi bırak.
Kim bunu yapan?
Annenle bir başına mısınız?
Annemin ablası. Evet aynı evde yaşıyoruz
Ya bırak şunu.
İnan bana bu kadar kafana taktığına değmez.
Senin üzerine nasıl gelmişse zorbalığıyla seni iyice bunaltmış.
İyi niyeti filan yok onun, hiç güvenme ona, ona göre de hareket etme.
Sen bir şeyler yaptın. Sonucunu bilerek yaptın. Göze alarak yaptın. Bu anan, baban bile olsa seni bu hayatta yerin dibine sokma hakkını vermez.
Zaten apaçık benim için onun benden daha kötü olmasını isterim dedi kadın resmen ağır ruh hastası. Küçüklüğümden beri bana oroospu dedi şimdi de daha iğrenç küfürler ediyor yok şu seni siikecek bu seni siikecek diyor. Yaptığım hataların sonucunu da bilerek yapmadım maalesef. Çok pişmanım şimdiki aklım olsa o duruma düşürmezdim kendimi
Bu olanlara hata gözüyle bakma.
Zaten sağlıklı bir evde yetişmemişsin, gelişmelerin bazı sonuçları olmuş.
Sen olan iyi veya kötü her bir şeyden ders al.
Hayat, yas tutmak, dert etmek, kendini paralamak için yeterince uzun değil.
Yaşayacağın güzel şeyler de var.
Vicdanım rahat değil. Ben dışarda bile insanlardan zarar gördüm.16 17 yaşındaydım kendimi koruyamadım tecavüze, cinsel istismarlara uğradım. Şikayet ettim ama herşeyi olduğu gibi anlatamadım hakkımı bile arayamadım. Sadece merak ediyorum ben mutlu olamıyorken bunca acıyı çekerken bana zarar verenler neden mutlu mesut yaşıyor?
Gönlünü ferahlatacak bir şey söylemek isterdim ancak bu toplumun her bir tarafından irin, pislik ve mikrop akıyor. Her birimize bir şekilde bu pislik bir şekilde sıçrıyor. Fakat üzerinden geçti, artık bir şey yapamam deyip kendini hayata erteleme. Her zaman yapacak bir şey vardır.
Var ama herşeye tertemiz başlayamam. Hedeflerime ulaşamam bu yaştan sonra bu yaşanmışlıklarla değil mi?
Yaşında bir şey yok.
Yaşanmışlıklar aşılabilir.
Umarım ama umudum yok umudumu bile kaybettim
Umut etmek için bir yerden başla.
@lılılull Ben uğradığım tecavüze tacize takılmıyorum yaptığım yanlışa takılıyorum
@lılılull Tövbe etmeyle içim huzur bulmuyorki. Ayrıca her günah da tövbe ile affedilmiyor diye biliyorum
Görüş
0Görüş
Erkeklerden En İyi Görüş seçilmiş, ancak hala görüşünü paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
En İyi Görüş