sanki annemle babam beni sevmiyor gibi sanki istenmeyen çocuk gibi hissediyorum normal mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Ne yazık ki ben de bu makus talihi yaşıyorum. Beni dışlamayan kalmadı. Kendimi üvey evlat olarak görüyorum. Büyüklere saygısızlık yapılmaz derler tamam buna itirazım yok. Neden küçük saygısızlık yapınca o çocuktur o cahildir oluyor? Ben trafik kazası geçirsem önüne niye bakmıyorsun diyen ebeveynler, akraba, komşu ve yakın çevredekiler bunu diyecekler. Yahu suçlunun hiç mi suçu yok? Evde dışlanıyoruz, iş görüşmesinde dışlanıyoruz başkasını alıyorlar. Her yerde dışlanmış haldeyim. Seni en iyi anlayanlardan biriyim. Ben de sevgisiz büyüdüm.
12 Yorumla- +1 yıl
bi öfkem uğruna benimle küstü ben sinirime hakim olamıyorum napayım
- +1 yıl
Allah yardımcımız olsun işimiz zor. Bir anlık öfkedir ne olacak? Kim beslemeye gerek yok. Seni anlamaları lazım Nur.
En İyi Cevaplar
Bende senin gibi düşünüyorum ve o kötü ruh halimde ki bir yazıyı seninle paylaşmak istiyorum
Bir gün dayanamayacağımı biliyorum bu dünyanın beni istemediğini de biliyorum eğer bu dünya beni isteseydi bütün kirini bana kusmazdı bir gün neye inandıysam neye güvendiysem her şeye veda edeceğim belki en sevdiğim beni mahveden acılarıma bile sürekli önüme çıkmaz sokaklar girdi o sokağı yaktım yıktım yeni çıkmazlar girdi ben artık kaderime hayatın vefasızlığa teslim oldum01 Yorumla
- +1 yıl
Normal değil. Düzgünce konus böyle hissediyorum neden de. Ya da hoş olmayan hareketleri varsa söyle yapmasınlar. Bunalımda ya da psikolojileri bozuk da olabilir. Gerçi bu durumda kendilerine bile hayırları olmazken sana hiç olmaz. Çocuk yapıyorsanız bu sorumluluğu kaldırabilecek insanlar olmalısınız. Anne baba adaylarına sesleniyorum sevgisiz çocuk büyümez. Travmadır. Sevmeyeceksiniz şefkat göstermeyecekseniz yapmayın!
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
68Cevap
Yaşin genç takma kafana bende ergenlikte kavga ederdim ama şimdi anlaşiyoruz artik yalniz annelere babalara bagirma gunah çunku cennet anelerimizin ayaklarin altinda bunu unutma niye sinirlendin sinirlencek Bi durum mu vardi
00 Yorumla- +1 yıl
Bazı dönemlerde öyle hissetmen normaldir... dönemsel bir durum... eskiden sana olan ilgileri şimdi olmayabilir çünkü artık büyüdün ve her zaman aynı ilgiyi gösteremeyebilirler..
04 Yorumla- +1 yıl
sanki ben öyle hissediyorum beni adam hesabına almıyorlar bi derdim olunca kendi kendi kendime çözüyorum sanki kimsesiz gibi hissediyorum bende dikkat eksikliği ve hiperaktivete var sanki herşeyi ben seçtim sanki ben istedim havale geçirmeyi sanki ben istedim kulağımın duymamasını dimi kulağım için tedavi olmayı pikoloğa gitmeyi sanki ben seçtim sürekli ilaç kullanmayı ben seçtim sanki
- +1 yıl
Kimse tabiki istemez böyle şeyler yaşamayı ama ne olursa olsun dimdik durmaya çalışacaksın... kimsesiz hissetmen kimsesiz olduğunu göstermez bu sadece histir ve hisler insanı yanıltabilir.. bazen etrafımızdakilerin bizi sevmediğini düşünsekte aslında insanlar bazen kendi dertleriyle meşgul oldukları için etrafa öyle yansıtıyor olabilirler... onun için düşünceleri bir kenara atman gerek.. düşünceler yorar insanı ve aslında olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösterebilir...
- +1 yıl
bi öfkem uğruna benimle küstü ben sinirime hakim olamıyorum napayım ben öfkeme hakim olamıyorum be annem napayım
- +1 yıl
Bazen bir anlık öfke etrafımızdakileri kırıp geçebilir ama zamanla eski şekilini alır seninde yaklaşımlarınla... ona güzel şeyler söyle sarıl
- +1 yıl
Benimde öyle di annem kendisi yüzüme karşı dedi ölsene kurtulsak gibi erkek karfesim daha cok seviyor benle asla ilgilenmiyor evlenip gitme derdine girdim ama bence seni seviyorlar babalar sever gösteremez benim babam öyle beni seviyo ama dışına vuramiyo
00 Yorumla - +1 yıl
Bence her anne baba evladını sever sen öyle sanarsın ben annem babam beni sevmiyor diye gittim sevgiyi başka yerlerde aradım evlendim şu an eşşek gibi pişmanım kıymetlerini bilemedim diye keşke istemeseler bile yine yanlarında durabilsem diyorum öyle deme aile ailedir yine
00 Yorumla - +1 yıl
Bi annenin bi bebeğim doğururken çektigi o acının tarifi YOK ama biliyormusun o bebek annenin kucagına verilince her anne iç güdüsel olarak onu korumaya çalışıyor ve bu o annenin yaşam felsefesi haline geliyor bu sebepten belli edemese lerde ailemiz bizi sever korur kollar yaşını bilmiyorum ama bazı yaşlarda insanlar böyle hisseder
00 Yorumla - +1 yıl
benim ailemde öyleydi koptum hemen 18 ime geldiğimde üniyi kazanıp ayrı eve çıktım direkt okudum şu an işimi yapıyorum annem babam evlendi gitti onlar artık umrumda bile değil
00 Yorumla Bence öyle düşünme ara sıra böyle olabiliyor böyle hissedebiliyoruz ama anne baba evladını sevmez mi ya sever sadece bazen gösteremez
02 Yorumla- +1 yıl
sanki ben öyle hissediyorum beni adam hesabına almıyorlar bi derdim olunca kendi kendi kendime çözüyorum sanki kimsesiz gibi hissediyorum bende dikkat eksikliği ve hiperaktivete var sanki herşeyi ben seçtim sanki ben istedim havale geçirmeyi sanki ben istedim kulağımın duymamasını dimi
- +1 yıl
Ara sıra bence hepimiz böyle düşünüyoruz neden sevmesinler ki seni ☺
14 Yorumla- +1 yıl
sanki ben öyle hissediyorum beni adam hesabına almıyorlar bi derdim olunca kendi kendi kendime çözüyorum sanki kimsesiz gibi hissediyorum bende dikkat eksikliği ve hiperaktivete var sanki herşeyi ben seçtim sanki ben istedim havale geçirmeyi sanki ben istedim kulağımın duymamasını dimi kulağım için tedavi olmayı pikoloğa gitmeyi sanki ben seçtim sürekli ilaç kullanmayı ben seçtim sanki
- +1 yıl
Kendine bu kadar yüklenme seni anlıyamam ama üzülme onlar senin ailen seni elbette seviyolar herkesin derdi var sıkma canını umarım çok daha iyi olursun ☺ ben iyi olacağına inanıyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
Annen veya baban galiba küsen üzülme bende bazen öfkeleniyorum özellikle lol oynarken i
- +1 yıl
Muhtemelen doğru hissediyosun. Çoğu anne baba sırf kendi ailesi memnun olsun diye çocuk yapıyo sonra pişman oluyo. Bu böyle yani.
00 Yorumla - +1 yıl
Bizimkiler de öyle valla para kazanmayınca yediğin yemeği çok görüyolar. Kazanırsan el bebek gül bebek bakıyolar
00 Yorumla Seni hiç sevmezler mi sana öyle geliyor; biz bile seviyoruz seni baksana pofuduk pofuduk minnaksın nasıl sevmeyelim 😅😅
00 YorumlaMaalesef bazı aile bireyleri çocuk sahibi olmamalı. Senin durumun gerçekten çok zor. Ama ileride çocukların olursa sen çok sev tamam. mi
00 Yorumla- +1 yıl
Nefsine uyma anne baba cocuklarini herzaman severler
00 Yorumla - +1 yıl
İstenmeyecek kadar ne yaptın önce bunu açıklar mısın
00 Yorumla Her anne baba çocuğunu sever sadece ülkemizde sevgiyi gosterme problemi var
00 Yorumla- +1 yıl
zaman her şeyin çaresidir.. öfkeni siniri kontrol altına al
00 Yorumla - +1 yıl
Ya seviyor dur sana öyle geliyor dur iyi gözlem le💖
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Zaman zaman öyle hissetmen normal ancak aslı yoktur
00 Yorumla- +1 yıl
Ben istenmeden mi dünyaya geldim diye sor onlara. Genellikle her anne baba çocuğunu sever
00 Yorumla - +1 yıl
Kesin aklıma gelen şeyler olmuştur seni. Ah ah söylemezsem iyi olur
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bende bu durumdaydım. Dişimi sıktım liseyi bitirince özel sektörde işe girdim 1 senelik birikimimle evimi ayırdım 20 yaşımda. Dişini sık ve maddiyatın düzene girince ayır evini
00 Yorumla Peki bu durumu. Anne ve babana sordunmu
Ne dediler00 YorumlaDönem dönem hepimizin böyle hissettiği zamanlar oldu, takılma çok.
00 Yorumla- +1 yıl
bende öyle hissetim. ilerleyen yaşlarda anlarlar kıymetini.
Kendini dışlanmış hissetme kötü bir psikoloji uzak dur derim 😉
00 Yorumla - +1 yıl
çalış para kazan vasıfsız adamı annesi sever o bile seni sevmiyormuş zaten bir üstad demiş ki
Time to get paid, blow up like the World Trade00 Yorumla Seni o yaşa kadar kim büyüttü sen farklı algılıyorsun bence ya da onlar seninle iletişim kuramıyorlar seni bu dünyada ailenden daha fazla seven olmaz ve tüm anneler çocuklarını sever
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Olabilir bazı çocukları bir anlık libido yükselmesinden kaynaklanıyo
06 Yorumla- +1 yıl
bende dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi var
- +1 yıl
sanki ben öyle hissediyorum beni adam hesabına almıyorlar bi derdim olunca kendi kendi kendime çözüyorum sanki kimsesiz gibi hissediyorum bende dikkat eksikliği ve hiperaktivete var sanki herşeyi ben seçtim
- Cevap sahibi+1 yıl
Seni saymayanı sende saymayacaksın sana işleri düşünce yapmıycaksın mesela öyle yaparsan yaranırsın
- +1 yıl
- +1 yıl
- Cevap sahibi+1 yıl
Sakin ol boş ver takma kafaya
Valla benimkiler beni hiç sevmez hergün beddua falan inş düzgün iş bulursam ayrı ev direk
00 Yorumla- +1 yıl
Kuruntu yapiyosun kazık kadar kızsın seni kulaklarına alıp piş pişlasinlarmi aralarına alip yataklarındami yatirsinlar
00 Yorumla - +1 yıl
Bildigim yillardir hissettigim bir duygu :) insan kendini kimsesiz gibi hissettiginde nasil hisseder bilirim
00 Yorumla - +1 yıl
Sanırım çoğumuzun ailesi öyle sevgilerini gösteremiyorlar çünkü onlarda ailesinden öyle görmüş birazda onların tarafından bakmak lazım
00 Yorumla - +1 yıl
Benimkilerde aynı bi çok kez evden ayrıldım hala akıllanmadılar
10 Yorumla - +1 yıl
Bu konuyu yüzlerine söyle şüphen varsa sonucu öğrenmiş olursun
00 Yorumla - +1 yıl
Kyaş ilerledikçe durum bu evden gitmenin istiyorlar
00 Yorumla - +1 yıl
Öyle hissettikten sonra çıkıp gitmiştim evden. Tam 9 yıl oldu
00 Yorumla - +1 yıl
Şimdi bununla ilgili bir anımı anlatacağım ama buradan herkesin içinde anlatmak istemiyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Bazi ailelerde bu olabiliyor. Yasayacak kendi hayatini kuruncaya kadsr çekeceksin
00 Yorumla Aslında değil. Sen öyle hissediyor da olabilirsin umarım sen öyle hissediyorsundur :(
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bot gibi her seye aynı cevabi vermis laa
(Copy & paste )11 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Artık yaşın 21 ağzına mama verecekler değiller ya
02 Yorumla- +1 yıl
bi öfkem uğruna benimle küstü ben sinirime hakim olamıyorum napayım ben öfkeme hakim olamıyorum be annem napayım
- +1 yıl
Ya onların da bir bildiği var demek ki emin ol seni içten içe seviyorlar ve artık belli etmiyorlar yani mesela düşünsene yaş olmuş 40 50 amme baba sana hala ilgi mi gösterecek yani böyle bir beklentiniz de olmasın artık onlara kendini bağlama bu kadar.
Olecez bir gün çok düşünme
02 Yorumla- +1 yıl
Aile & Toplum konusunda 374 cevap paylaştı. Bu his bende de var la
06 Yorumla- +1 yıl
sanki ben öyle hissediyorum beni adam hesabına almıyorlar bi derdim olunca kendi kendi kendime çözüyorum sanki kimsesiz gibi hissediyorum bende dikkat eksikliği ve hiperaktivete var sanki herşeyi ben seçtim
- +1 yıl
- +1 yıl
anladın dimi bi öfkem uğruna küstü benimle
- +1 yıl
- +1 yıl
çok şekersin neden sevmesin ki
04 Yorumla- +1 yıl
sanki ben öyle hissediyorum beni adam hesabına almıyorlar bi derdim olunca kendi kendi kendime çözüyorum sanki kimsesiz gibi hissediyorum
- +1 yıl
aaaa kıyamam kuzucum bak hiç öyle düşünme, seni herşeyden daha çok seviyorlardır unutma bunu,
ilgileri az olabilir ama sevgiden kuşku etme, seni en çok bu mu üzüyor - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Hareketlerin normal değilse ondandır normal
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı. Onların bakış açısıyla bakmak lazim
00 Yorumla- +1 yıl
çok mu yaramazsın
00 Yorumla - +1 yıl
Malsin kanki normaldir
Eğer hissediyorsan doğrudur kardeşim net tercübeyle sabit
00 Yorumla - +1 yıl
Bu yaşlarda normal , böyle hissetmem bence
Benim ailemde öyle onları aldırma onların derdi seninle değil kendileri ile
00 Yorumla Nerden vardın bu kanaata peki ne diyorlar
00 Yorumlasen yaşıyomusun ya
00 Yorumla- +1 yıl
öncelikle bu kafadan çık kanka
00 Yorumla Boyle dusunmene sebep olan durum nedir
00 Yorumla- +1 yıl
Sevmez olurlarmi hic deme oyle.
00 Yorumla - +1 yıl
Seni evlatlık alayım ben takma kafana 😂
00 Yorumla u
+1 yılBence sabredin maalesef böyle aileler var
00 Yorumla- +1 yıl
Bu yaşta bunlar olabilir
02 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Zamanla düzelirsin ben de senin gibiydim biraz daha kendini dinginleştir
Her çocuk böyle hisseder normaldir
03 Yorumla- +1 yıl
- Devamını Gör (36)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Annem ve babam beni sevmiyor gibi davranıyor, sanki istenmeyen çocuğum. Ne yapabilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Çocuk genelde ailedeki güç dinamiklerinden habersizdir. Ne bakımdaki sıkıntıları ne de karşılıksız sevgiyi gerekçelendirebilir. Çocuğun ebeveyni suçlaması imkansız olduğu için - çünkü ebeveyn her şeyden sorumlu olan üstün yetişkindir - çocuğun sevgisizlikten dolayı kendini suçlamaktan başka seçeneği kalmıyor.
Kendini istenmeyen hissetmek, yetişkin zihninde derin bir nevroz oluşturur. Bunlar; insanlara Doğru (dikkat arama, onaylanma ihtiyacı vb.), insanlara Karşı (herkesi düşman olarak görmek, kontrol etmek vb.) ve insanlardan Uzak (ilişkilerden vazgeçmek ve uzak durmak vb.)
Kişi kaygıyı şu şekilde geliştirir: ' kendini kabul etmeyi ' ' başka bir şeyin performansı ' ile ilişkilendirdiğinde. İstenmeyen çocuk kendini farklı şekillerde gösterecektir. Ya sizi eşiniz hakkında güvensiz yapacak ya da sağlıksız dozlarda rekabet gücü ile dolduracak ya da sadece günlük kayıplar için kendinizden nefret etmenizi sağlayacak.
İstenmeyen çocuk, herhangi bir dış doğrulama veya durum damgası olmadan asla rahatlamanıza veya yeterince iyi hissetmenize izin vermez. Normal bir yaşam sürmek mümkündür, ancak birkaç ön koşul vardır:
Ebeveynleriniz tarafından istenmeyen hissettirdiğinizi belirlemek. Pek çok insan akıl sağlığının bozulduğunu kabul etmektense ölmeyi tercih eder. Sorununuzu bilmek, daha iyi hissetmenin büyük bir parçasıdır. Öyleyse, içsel probleminle temasa geç.
Kendinizi affetmenin büyük bir kısmı, sizi istenmeyen hissettirdiği için ebeveynlerinizi affetmekten gelir. Anneleri ve Babaları her zaman bu kaidelere yerleştiririz. Anne ve babanızla olan sorunlarınızı bırakana kadar devam edemezsiniz.
Kendinizi istenmeyen çocuk gibi görmektense bulunduğunuz anın tadını çıkarıp, kendiniz için gelecek planları yapmak sizin daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.