Azerbaycanda yaşıyorum.
Otobüslerde iki insana yer veririm, birisi engelliler, ikisi hamile, çocuklu kadınlara yer veririm. Yaşlılar eğer elleri ayakları tutuyorsa pek vermem. Tabii kendi canım isterse veririm. Bana bakanlara vermem.
Yoksa bazı yaşlılar oturan gençlere ôyle dik dik bakıyorlar. Sanki suç işlemişiz. Her kes yer vermek zorunda mı? kardeşim belki birisi işden eve dönmüş yorgun argın boş yer bulmuş oturmuş. Ne o saçma bakışlarla insanları rahatsız ediyorsun? taciz ediyorsun? amaç nedir? Tamam yaşlısın problem yok. Ama kimseye öyle tavır takınmaları hiç hoş değil. Vermek istemiyorsa mecbur mu kaldıracaksın. Vermiyorsa vermesin.
Ayrıca diğer ülkelerde toplu taşımalarında kadınlar ve erkekler ayrı yerlere oturuyorlar. Işte böylelikle kargaşa yaranmadan otobüs fazla doluo taşmadan biniyorlar. Böyle bir düzen var. Ama bizde ne saygı, ne nezaket, nede anlayış kalmış. Her kes bir birini ezip geçiyor.
P. s: Eleştirim bazı yetkilileredir. Ve kollektif bakacak olursak bana göre "toplu taşımalar" tüm dünyada yasaklammalı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBuna halk değil devlet el atacak. Yaşlı taşıma değil toplu taşıma her sabah ayakta onlarca kilometre gidip yorgun argın işi devralamam bu benim işteki verimlilik performansımı olumsuz etkiler. Gitsinler oy verdiklerinden yer istesinler gençlerden değil. Devlet dairelerinden emekli olmayıp nasılki gençlere yer vermiyolarsa gençlerde her fırsatta yer vermemekte haklıdır. Adam bastonla işe geliyor ya sorsan emekli olup napıcam diyor yani ihtiyacı var diye değil boş kalmamak için çalışıyor onun canının sıkılmaması bir gencin mesleğinden bile daha önemliyse kusura bakmıycak s. ktirolucaklar. Görüyoz o muhterem yaşlıları sağda solda genç kızları nasıl gözleriyle yediklerini falan. Duyar kasmaya gerek yok bizim ülkenin yaşlıları geneli yobaz (iyi olanları tenzih ederim) fakat çocuklu veya hamile kadın görünce ben şahsen elim dolu bile olsa yer veririm. Annelere saygım sonsuz
00 Yorumla
Bir anlamda bu kültürü bırakan kendileridir, herkes hakettiğini bulur ama yinede evet ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek için gençler yaşlılara hamilelere ve kötü durumda olanlara yer vermelidir.
En azından gelecek nesilleri kurtarmak gerekir diye düşünüyorum.10 Yorumla
+1 yılYorumlardaki insanlar vicdanlarını kuyuya atmış gelmiş resmen.
Bencil, vicdansız insanlardan öyle tiksiniyorum ki.. Bir de bunların benim ülkemde yaşıyor olmaları daha da iğrenç.
Rahmetli anneannemin bir lâfı vardı "Ben senin gibi olamam ama sen benim gibi olursun." Devran döner elbet.25 Yorumla- +1 yıl
Zaten insanları bu kadar bencilleştiren yine insanlar. Devran her zaman dönüyor. Sana da dönüyor bana da dönüyor. Hepimize dönüyor. Kimse kimseye acımadığı için gelecekte ben de yaşlanacağım bana da aynısı zaten yapılacak o zaman gençken ben de yapayım içimde kalmasın.
- +1 yıl
@efepolatt Bu zamana dek kimseye iyi gözükmeye çalışmadım. Ama vicdansızı, merhametsizi de sevmem. Herkesin dedesi, ninesi var az empati kurabilirler değil mi?
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim 🎈🌼
- +1 yıl
Rica ederim 💐
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
+1 yılBen otobüste kolay kolay oturmam. Boş otobüste bile ayakta durma fantezisi gibi bir şey ya da alışkanlık var bende. Nadiren otururum o da arkadaşım zorladı diye. Haliyle de yaşlıların aman kalkmıyor zibidi laflarına maruz kalmadım.
Ama şu var ki ben otobüste AYAKTA iken de bir yaşlıdan çok gurur yıkıcı bir laf yedim. Ayakta olduğum için rahatsız olmuş benden. Otobüste canım ne ayakta duruyorsun! Diye bağırmaz mı? Allahım kendini bıçaklar mısın kafani duvara mı atarsın. Ayaktayım teyzecim yerini işgal etmemişim otursam laf oturmasam laf.
Lafı der demez otobüsten indi kaçtı kendisi zaten inecekmiş birde.
Başka bir gün yine ayaktayım otobüs ana baba günü millet birbirinin üstüne çıkmış
Amcanın biri oturuyor ben yanında ayaktayım
Git kızım surdan ne duruyorsun tepemde?
Amcası güzeli otobüs ana baba günü boş yer varsa sen bana söyle seve seve geceyim?
Yaşlılar çok acayip insanlar
Anladık anlıyorum yaşlanınca çocuk gibi oluyorlar ama biz de insanız be.
Artık otobüste yaşlı görünce kaçıyorum çünkü kacmazsam laf yiyeceğim otursam da oturmasam da13 Yorumla- +1 yıl
Ben ayakta olduğu yer verdiği laf yiyenlerdenim o yüzden yer ver mişim vermemişim bana çok görülmez
- +1 yıl
He veriyorum tabiki ayakta durmak vazgeçilmezim orası ayrı.
- +1 yıl
Kaçış yok her şekilde azar işitceksin alakan olmadığın Bi şeyde olsa bile eğitim şart
+1 yılToplu taşıma da kendimden küçük de olsa bir kadın görürsem yer veriyorum, yaşlılara da veriyorum eski alışkanlıklardan dolayı çünkü ben küçükken Türkiye daha ılımlı, insanların bu kadar hayattan bezmiş olduğu bir yer değildi sokakta insanlar birbirine daha saygılıydı benim annemden, babamdan vb gördüğüm davranış şekli bu şekildeydi, ''yaşlılara, gebelere, engellilere özellikle kadınlara her zaman kalk yerini ver oğlum'' her zaman olduğu gibi o zamanlarda da otobüslerde dolmuşlarda kadınları taciz etmek için yolculuk eden o. cocukları da oluyordu, özellikle genç kızları onlardan korumak amacıyla kendi adıma yaptığım ufak bir adımdı bu sadece ve böyle alışkanlık olarak kaldı ben memnunum benim için çok problem değil gideceğim yere ayakta gitsem ne olur çok kıymetli g*tümü oturtsam ne olur fark etmiyor yani...
20 Yorumla
+1 yılYurtdışında yaşıyorum istediğiniz kadar yorgun olun, yaşlı, engelli ve hamile görüldüğü zaman yer verilir.
Herkes yer verir, kimse "ay ben ama işe okula gidiyorum onlar neden evden çıkıyor bu saatte" yapmaz. Yapamaz çünkü sanane.
Türkiye de yer verme olayı çok farklı yer verene pek denk gelmedim. Genelde ben yer veriyorum. Ben verdikten sonra yer verenler oluyor.
Normalde bir toplum kendinden güçsüz olanı korur ona destek olur. Türkiye'de ise, hep bana hep bana mentalitesi hakim. Bu sebepten ülkeden soğudum diyebilirim. Bu kadar bencil insan aynı ülkeye nasıl sığıyor merak etmiyor değilim22 Yorumla- +1 yıl
Avrupa'nın neresinde yaşlılara yer veriyorlar. Anlattığın kesin doğrudur. Ben yurdışındaki otobüsün koltuğuyum :D :D :D :D Bu sitede ne kadar çok doktora mezunu, iş adamı, profesör, yurtdışında yaşayan insan varmış yav. Sitede herkes böyle olduğunu söylüyor. Ama sorulara yorumlara bak alayı ergen alayı belden aşağı. :D :D :D :D
- +1 yıl
:) gelirsen otobüse bindirir gösteririm tek tek
3 çocuk mu? önce bir 1 tanesine baksınlar da sonra yapsınlar cocugu. cocuktan önce geleceğini hazırlamak yerine adam seri üretime geçmiş kendine bakabiliyor mu acaba? otobüste gidiyor. Yaşlılara gelince bizden daha iyi durumdalar güç bakımından sağ olsunlar enerjimizi aldılar. adam/kadın 5-6 bin emekli maası alıyor ilk okul mezunu. şimdi ki gencler lise üniv master derken onlarla aynı maaşla işe baslıyor ! acımayın yer vermeyin verdirmeyin. Bazı durumlar hariç (hamile ve engelli ve gerçekten ayakta duramayan yaşlılar dısında)
00 Yorumla
+1 yılYaşlı insanlara belirli saatler haricinde bedava toplum ulaşım hakkı sunulmamalı. İşe giden işten gelen bir dünya insanın hakkına geçiyorlar üstüne üstlük bir de yer vermemizi bekliyorlar. Çok benciller.
51 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Birisi zor durumda değilse yer vermiyorum. Araba alamıyorsa üç çocuk yapmamalı. İnsanlar işine gücüne gidiyor 12 saat çalışan var 9 saat çalışan var bilmem kaç vesait yapan var hem çalışıp hem okuyan var sırf biri yaşlı diye yer vermeyi doğru bulmuyorum sonuçta nereye gidiyor sanki. zaten bulunduğum yerde yaşlıya yer verme falan gibi bir zorunluluk yok ama engellilere tabii ki verilmeli.
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı. Saygısızlık olarak görmüyorum büyük şehirlerde insanlar en az gününün 2 saatini yola ayırıyor her gün gitse o trafikte vermek istemeyebilir çanta taşıyan öğrenciler kalksın da biz oturalim diyorlar madem bir yere gidiceksin iş saatlerinde binmeyin otobüse belli bir yere kadar insanlar tolere eder buna devlet çözüm bulmalı
12 Yorumla- +1 yıl
Yorumlardan şokum.. neredeyse hepsi aynı. Hasta olup diyalize giden yaşlı insanlara iş saatlerinde gitmeyin diye anons geçelim. 3 çocuğu okuldan alan kadın fotoğrafını çekip paylaşsaydım keşke.
- +1 yıl
Kendi adima genc dahi olsam 1 senedir 1 bucuk saat git gel yapmak beni mala bağladı zaten yol da beni tutuyor cok kalabalik oturmaya her zaman oturamiyorum oturunca da bitkinlik cokuyor hasta oldugunu bilemezsiniz cocuk eger 7 yas ve uzeriyse problem yine değil asiri duyar kasmayi bırakıp her zaman halktan bir yaklasim beklemek devlet yonetimine terstir neden hep giden benden oluyor neden metro aglari genisletilmiyor neden trafik sorununa çare aranmiyor ben halk olarak her sabah birine yer vermek istemiyorum
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYaşlılarin yuzde 99 u sirf otobus bedava diye biniyor. Aksama kadar calismaktan beli kirilan bikac tane genc biniyor zaten.. geri kalan yaslilarin 30 tanesi oturuyor 100 tanesi ayakta.. bu gencler yer verde 97 si yine ayakta.. o yuzden takilmayin boyle seylere daha onemli sorunlarimiz var.
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılHiç kimse hiç bir kimseye yerini vermem zorunda değil. Herkes parasını ödediği yere oturuyor. Bunu artık anlayın. Saygıyla alalı değil. Dışarıdan sağlıklı gördüğünüz birçok genç hasta olabilir. Kimsenin yer verme zorunluluğu yok
60 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılYoo valla çok güzel yapıyorum. O yaşlılar ve ev hanımları yüzünden bu iktidara katlanıyorum. Çeksinler cezalarını. Yaşlılara yer vermiyorum. Kalkmıyorum. 3 çocuklu kadınlar da 3 çocuk yapmasınlar mk. İnsan bir sorar düşünür benim niye arabam yok da ben hala otobüslerde sürünüyorum diye. Hala gidip akpye oy veren bir sürü beyinsiz var. Asla kalkmam.
710 Yorumla- +1 yıl
Olayı siyasete bağlamayalım o ayrı , o yaşlılar arasında kuyu muhalifler de var ayrıca kendi gözümle gördüğüm 3 çocuklu kadın tamamen marjinal ve çocukları okuldan getiriyordu. Sen 50 yaşına gelince gençlerden yer isteyemez msn?
- +1 yıl
@majeste34 gel de anlat kral 👍
- +1 yıl
3 çocuklu kadın da kendi ekonomik durumuna baksın biraz az sevişsin ya da kondom kullansın yapmasın çocuk mocuk. Yaşlılara gelirsek 60-65 yaş üstü sırf beleşe otobüslerde gezmek için biniyor otobüse binmesin gitsin parkta otursun, kahveye gitsin konu komşu gezsin.
- +1 yıl
Ve size şunu da söyleyeyim ben genel olarak insanları sevmiyorum. Benim bu ülkenin insanlarına karşı pek de merhametim yok. Çünkü bu milletin kendisine merhameti yok.
- +1 yıl
@majeste34 Siyeseyle partizanlıkla ne alakası var diyorsunuz çok alakası var. O beyinsizler sürüsünün topluca aldığı yanlış kararların ceremesini çekiyorum. Ha, onlar da çekiyor ama onlar hak ettikleri için çekiyorlar ben hak etmedim. O yaşlıların çoğu 45 yaşında emekli olmuş ben ise 58-60 yaşına kadar çalışmak zorunda kalacağım o da iş bulabilirsem. Şu an mevcut iş yasalarında sözleşme usulü çalışıldığından dolayı ve o sözleşmeler de 1 yıllık yapıldığından dolayı iş verenler sözleşmelerini 1 yıldan az yapıyorlar. Senin karşına öyle getiriyorlar. Sözleşmeye imza atmazsan böyle işsiz kalıyorsun atarsan da sözleşmeyi sonlandırdığında kıdem tazminatı alamıyorsun. Düşün şimdi 7200 günün böyle bölük pörçük oradan oraya savrularak çalıştığını emekli olurken o yaşlıların bir ev alacak kadar aldığı yıpranma, kıdem tazminatı gibi hakları alabilecek misin? Hayır alamayacaksın. Benim zerre vicdanım yok bunlara karşı. Kendi ailemdeki moruklar da dahil. Yakındıklarında da yüzlerine vuruyorum.
- +1 yıl
3 cocukluya niye yer veriyoz anlamadim agirlik mi tasiyo ayakta duramiyo mu otursa ne degisiyo
- +1 yıl
En doğrusunu yapıyorsun. Sanki yorulan tek canlılar yaşlı olan canlılarmış gibi davranıp gördüğü her genci zorla kaldıranlar var. Hapis cezasını hak ediyorlar. Resmen taciz bu.
- +1 yıl
alkisliyorum sizi dogru ve adam gibi yorum helalllll
+1 yılKimi yaşlılar benden daha dinç genç olması sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor çocuklu kişilere özellikle yer vermiyorum bana mı doğuruyorlar bir tane çocuklunun ihtiyacı olan birine yer verdiğini görmedim yayılıyorlar koltuklara çocuğunu kucağına bile almıyor o kadar rahatlarına düşkünler
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı. nasıl yer vereyim ya benim bile binmeyeceğim kadar dolu araca biniyorlar sonra ben kalkıp yer vereyim oldu... ben o ortamda ayakta gitmem sorun yer verme meselesi değil otobüsün kalabalık olması. boş olsun yer vereyim o yüzden yapacak bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yıltek çocuğu olan ve kucağında taşıyan kadına
hamile kadına
yer veririm.
ama yaşlılara falan yer vermem. nedense tesadüfe bak, hep sabahın köründe okula gittiğim ve akşam yorgunluktan öldüğüm saatlerde toplu taşımadalar. banane. mesai saatleri içinde görsün işini. 1001 tane derdim var bi de yaşlıların ayakta kalmış dötünü düşünemem valla.01 Yorumla- +1 yıl
ve herkes otobüste ne kadar yol gidecekse o kadar süre ayakta kalmayı göze alarak binmeli. göze alamayan binmesin ağlamasın sonra. hepimiz yoruluyoruz. şekerim yerlere düştüğünde bile, gözlerim kararırken bile kimseden bir şey istemedim. onlar da benden isteyemez.
Kalmadı maalesef...
Bazen böyle karşılaştığım oluyor çok üzülüyorum ya ne düşünüyorlar niye bu kadar görmezden geliyorlar anlam veremiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılinsanlar işten çıkmış yorgun argın bir yer bulmuş oturmuş misafirliğe gitmiş evine dönen, iki alışveriş yapmış sürekli dışarda fıt fıt gezen büyükler yerinde oturmuş emekçinin başında göz tacizi ile rahatız etmesin bir zahmet. Gözüyle rahatsız etmesini geçtim yerin dibine sokan saygı nutukları atıyorlar kaç kere gördüm
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. ikisinden de kaynaklı hem aile hem vicdan maalesef yer verilmiyor okula gidip gelirken öyle görünce üzülüyordum açıkçası.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılliseye gidip gelirken 20 kilogram cantamla ayakta uyuyarak sıkısık sıkısık evıme gitmeye calısıyordum. sıfır uykusuz butun gun ayaktaydım. yaslılar cok onemli isleri olmadıgı surece is cıkıs saatlerinde dısarı cıkmayıversin. ayrıca ücretsiz biniyorlar zaten, ben gördügümde yer veriyordum yine de ama bu olayı öne sürerek saygısızlık olarak nitelendirmen cok sacma
20 Yorumla
+1 yılAhahah o cok savundugun yaslilar bugun otobusteki ogrencilere yarin bunlardan kurtuluyoruz dedi , güldügümüz icin , konustigumuz icin bagirdi , önce yaslilarin genc ogrenci dusmanligi bitsin sonra görûrüz. Kimse canavar degil , yer istersin verir ya da vermez versede vermesede onu elestiremeye hakkin yok , bizim bunaklar birak elestirmeyi hakaret ediyorlar sanki babalarinin ogluyuz gibi.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Bazen öyle denk geliyorum ki yaşlı genç ayırmıyorum, oturasım gelmiyor.
10 Yorumla
+1 yılGenelde oturmam zaten otursunlar diye muhatap olmayı sevmiyorum kimseyle
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAile terbiyesi ile alâkalı. İsteyen istediği gibi davranış sergilesin. Sonuçta onlarda bir gün yaşlanacak, ne yaptıysan aynı muameleyi bir gün mutlaka göreceksin. Ne ekersen onu biçersin
10 Yorumla
+1 yılYer vermeyenlere laf yapanlara yer vermiyorum sessiz sakin görünenlere geririm
10 Yorumla
+1 yılHer zaman yer veriyorum. Ilerde bizde ayni konumda olacagiz.
10 Yorumla
+1 yılKimseye yer vermem o halde biri niye otobüse biniyor biniyorsa da beni ilgilendirmez kardeşim yer verme zorunluluğu yok saygısızım bitti gitti boş ver gidin. d
10 YorumlaMaalesef vicdanlarına kalmış bir şey. Kimse kimseye kolay kolay yardım etmiyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Valla toplu taşıma da o kadar genç erkekler otururken ben yer veremem. Küçük çocuk oturuyorsa da uyarılması lazım. Bedavadan binip oturmak saçma.
00 Yorumla
+1 yılFazla binmem ama binsem de yer vermem bana ne ya, onların ki can da bizimki patlıcan mı belki ben de yorgunum vs.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılBen hep ayakta giderim hiç boş gittiğini görmedim otobüslerin olsa zaten yer veririm.
10 Yorumla
+1 yılEfet ben haýirsız saygısız vicdansız bi gencim💅
10 YorumlaYasliya engelliye hamileye yer veririmde, 3 cocuklu kadından banane ya 😂😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoo vermek zorunda mıyız ya? Hiçte bile vermiyorum. Sadece hamile kadınlara ve aşırı derecede ayakta duramayanlara veririm. O yaşlı bunaklara hayatta vermem. Yürüsünler ya.
11 Yorumla- +1 yıl
helallllll
+1 yılSuriyeliler dışında yer veririm ama genelde benim bindiğim zaman boş olur sonra dolmaya başlar rahatsız edilmemek için havuza değilde ortanın bi arkasındaki koltuğa otururum oraya kadar gelmeden biri yer vermiş olur
02 Yorumla- +1 yıl
Taktik :)
- +1 yıl
taktik 👌🏾
+1 yılaynı parayı herkes veriyor yani oturmak herkesin hakkı
00 Yorumla
+1 yılO yaşlıların yüzünden ülkenin bu hale geldiğini düşündükçe onlara olan saygım her gün azalıyor.
Hamile ya da engellilere veririm sadece gerisi fıssss10 YorumlaBen her zaman yer veririm ama bir teşekkürü bile çok görüyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAma sürekli para vermiyoruz diye binenler var onları görünce sinir oluyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYer vermek zorunda değilim engelli hamile dışında. 3 çocuklu kadından bana ne bana mı doğurdu
10 Yorumla
+1 yılBen yer vermem sabahin 6sinda uyanip 4 saatim 3 cantayla yolda geciyo (okul) sirf genc gorunuyorum diye yer ver diyenler oluyo onlarin duyarinin...
00 YorumlaGençlerde hasta olabilir, bacağımda yırtık var yolumda zor yürüyorum. Geçenlerde teyzenin birine yer vermedim diye gençlerde saygı kalmamış diyor.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef toplum çok yozlastı...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBen gerçekten uyuyorum
10 Yorumla
+1 yılBen veriyom valla bu konuda vericiliğim çok güçlü
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÜlke onlar yüzünden bu halde onlara yer değil günah bile verilmez bence
20 Yorumla
+1 yılBüyüğün küçüğe saygısı kalmadı küçüğünde büyüğe
00 Yorumla
+1 yılAnadolu’da saygı hala var şimdilik
10 YorumlaTürk toplumu yozlaştı
10 Yorumla
+1 yılBu gençlik nereye gidiyor böyle
00 Yorumla
+1 yılOrta derece
00 YorumlaÖyle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılKalmadı
00 Yorumla bence kalmamlı da. çünkü her kes eşit adamım
00 YorumlaZerre saygı yok
00 YorumlaO anki duruma bağlı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası