Toplu taşımadaki saygısız teyzeler?

Bugün metrobüse bindim cam tarafında oturdum yanıma bir erkek oturdu bi teyze geldi 70 yaşlarında bastonlu. Erkeğe dedi kalk oturayım kalktı hadi buna tamamım genç ya da orta yaşlı bi erkeğe kalk demesinde sıkıntı yok her ne kadar feminist olsamda toplu taşımada erkek yer vermeli yaşlılara sonuçta fizyolojik olarak erkek daha güçlü dayanıklı bir varlık bu yüzden bir erkeği kaldırmasında sıkıntı yok. Neyse bu teyze yanıma oturdu 2-3 durak sonra bi abla bindi ama çok yaşlı bastonlu değil 50-55 yaşlarında bu kadında metrobüse biner binmez yakınımda oturan genç bir erkeği kalk dedi kulağımda kulaklık vardı o yüzden diyaloğu çok duymadım ama erkek bacağını falan gösteriyordu herhalde bacağı rahatsızdı kadın tamam dedi geçti. Bu yanımda oturan teyze beni dürtükledi kalk falan dedi diğer kadında baktı o benim kalkmamı istiyor o da bana kalk demeye çalıştı. İlkin umursamadım sonra başka bir erkek kalktı yer verdi o kadına bu yanımdaki kadın halen daha söyleniyor ben dedim ben uzakta inicem kalkamam dedim o teyzede dedi ama o yaşlı hasta bende dedim bende hastayım insülinim şekerim var bu hala kem küm etti çantamdaki ilaç kutumu çıkardım gösterdim bak ilaç kutum dedim. Ondan sonra sustu Allah şifa versin dedi kapadı çenesini. Abi bu yaşlılardaki bakın hiç bir kişi kaldırılmaz yerinden ama özellikle bir kadın hiç kaldırılmamalı erkek olsa yine neyse. Zaten ben metrobüs boş geliyor diye metrobüsün çıkış durağına gidiyorum 20 dakika oturacağım metrobüsü bekliyorum bide onlara mı yer vericem. Çok yer istiyorlarsa boş metrobüs beklesinler. Diyorum benim ineceğim durak uzak hala diyor kalkmalıydın. Ama ilaç kutumu göstermem çok iyi oldu tamamen kesti çenesini. İkisininde durağı benim ineceğim duraktan baya önceydi inip gittiler. Gerçekten saygısızlık bu. Sizin tepkiniz ne olurdu benim yerimde olsanız ne yapardınız? Toplu taşımada böylesi cins yaşlılara tepkiniz nasıl?

Toplu taşımadaki saygısız teyzeler?