Demin ekşi sözlükte "Köpektaparların skandal ses kaydı" başlığında bir ses kaydı dinledim. Ses kaydı bu:
Hayvan dernekleri kendi odalarında kuduz olan çocuğun ailesine dava açılmasını konuşuyor. #Kuduz #KöpekleriToplayın pic.twitter.com/eXqTp3px2h
— ... (@alsancak95) November 6, 2022
Başı boş sokak köpeği tarafından ısırılarak kuduz olan ve uyutulmak zorunda kalınan çocuğun ailesine kamu davası açılması gerektiğini söylüyorlar.
Bu hayvanlar sokakta beslense de beslenmese de kısırlaştırılsa da kısırlaştırılmasa da doğalarında saldırmak var. Yeni doğmuş köpekler 3 yaşına kadar insanla temas etmezse, insan tarafından bir sevgi, şefkat görmez, kokusunu koklamazsa 3 yaşından sonra o köpek hiçbir şekilde evcilleştirilemez. Vahşi kalır. Çünkü köpeklerin evcilleştirilmesinde ilk 3 yaş kritik zamandır. Şimdi sokak köpeklerini bir düşünün. Sokak köpeklerinin yüzde kaçı doğumlarının ilk 3 yaşına kadar insan etkisiyle karşılaşıyor? Bu dediğim konu benim bir tarafımdan uydurduğum bir şey değil bugün gelişim psikolojisi alanında insan ve hayvan davranışlarını inceleyen psikologlar bunu söylerler.
Konuşanlar anne babaların da problemli olduğunu söylüyor. Sokak köpekleri gezecek diye bir çocuk sokakta arkadaşlarıyla oynamayacak mı? Gezmeyecek mi? Köpekler genelde kendilerinden boy ve kilo olarak küçük olanlara saldırıyorlar. Burada da küçük çocuklar, kadınlar ve yaşlıları bir av olarak görüyorlar. Hayvanın iç güdülerinde bu var. Ayırca burada ne çocuğa suç bulunabilir ne de hayvana. Belediyelerin acilen bu hayvanları şehir merkezlerinden temizlemesi lazım. Ondan sonra da kendisine hayvansever diyen herkesin (BEN DE HAYVANLARI SEVERİM BEN KEDİ İNSANIYIM AYNI TEHLİKE KEDİLERDE DE VARDIR) sadece sokak hayvanı sahiplenmesi ve o hayvanı asla sokağa bırakmaması garanti altına alınmalıdır.
Milyonlarca köpeği, kediyi devlet nasıl beleşe besler, nasıl her birini tek tek kısırlaştırır? Hepsini nasıl hayvan rehabilite merkezlerinde rehabite edebilir? Bu toplumda bile bir sürü aç, psikolojik sorunları olan insan var. Bir psikiyatrist, psikologun seans ücreti yüzlerce TL.
Videodaki Turan Kaya isimli kişi de çıkmış sokak hayvanlarının çok dengeli çok karakterli olduğunu söylüyor. ARKADAŞIM İNSAN BİLE DENGELİ VE KARAKTERLİ DEĞİLDİR. KALDI Kİ İNSAN TÜM CANLILAR ARASINDA EN GELİŞMİŞ BEYNE SAHİPTİR.
Bu şekilde hayvanlara travmatik olarak bağlanan insandan çok daha fazla bağlanan insanların kendi çocukları bir sokak hayvanı tarafından ısırılıp yüzünde bedeninde iz kalsa, hayatı boyunca o sakatlılık haliyle yaşamak zorunda kalsa ya da kuduz olsa uyutulmak zorunda kalsa ne yaparlardı?
Bu insanların diğer insanlarla yaşadıkları sorunlar insanlarda bir nefrete sebep olmuş. İnsanlardan kaçıp hayvanlara sığınmışlar. Hepsinin bu düşüncelerinin ardında sağlam bir ruh hastalığı var.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer