Hollanda der ki; "bakım masrafları yüksek olan bir evladın anne ve babası ortak karar alırsa[biz buna bakamıyoruz, gelin öldürün] der ve bir doktordan onay olırsa, o çocuğun ötenazi hakkı vardır, olmalıdır" siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Hollanda der ki; "bakım masrafları yüksek olan bir evladın anne ve babası ortak karar alırsa[biz buna bakamıyoruz, gelin öldürün] der ve bir doktordan onay olırsa, o çocuğun ötenazi hakkı vardır, olmalıdır" siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Empati yapınca ebeveynleri haklı buldum. Herkes ahkam kesmiş, öyle olmuyor işte. Bir kızıl derili atasözü var; benim hakkımda bir yargıda bulunmak için önce benim ayakkabılarımı giy, benim yürüdüğüm yollardan yürü.
Bundan yıllar evvel, işsiz bir baba çocuklarına bakamama korkusu ile önce eşini, sonra 2 çocuğunu öldürdü. Sonra okulda olan oğlunu alıp, yaşadıkları binanın çatısına çıkarıp "beni buradan atmazsın değilmi baba" demesinin ardından oğlunu 15. Kattan aşşağıya attı.
Baba umutsuzdu ve en cinnet geçirdi, çocuklarını kendisinden geride kalmasını istemediği için onları öldürdü. Ha ötenazi, ha bu fark yok bence
Ötenazi bir hak olmalıdır lakin 12 yaşındaki bir çocuk için böyle bir hak olmamalı, 18 yaş ve üstü bir birey kendi kararlarını verebilecek yaştadır, o yaştan itibaren olması gerektiğini savunuyorum.
Bakamıyorlarsa kurumlara versinler, öldürmek nedir?
Zor karar. Kimse bu durumda olmak istemez. O halde çocuk ne kadar yaşayacak ve kurtulma ümidi milyarda bir de olsa var mı gibi extra cevaplara ihtiyaç var.
Korkunç bir şey 😔
Cevap
5Cevap
Ötenazi hak olmalıdır ama 12 yaşında ki çocuk daha kendi zor karar verir sağlıklı düşünemez 18 den sonra yasal olmalı bence
12 yaşında bir çocuk bunu kaldıracak durumda değildir.
Bence ötenazi çok ağır bir sorumluluk. Ailenin karar vermedi lazım..
İyi de abi. Çocuklarının ölmesini onlar istiyorlarsa bunu doktorlar uygular. Çünkü çocuğun her hakkı ailenindir. Tabii bu yasal durumu.
Duygusal ve ruhsal durumu hiç saymıyorum
Bizim için öyle abicim.
İnanmayan insanlar Allahı da, Allahın emir ve yasaklarına uymadıkları için bunun idrakine varamamışlar
Ben böyle rezil bir şey duymadım
12 yaşındaki bir çocuk için doğru değil
12 yaşındaki bir çocuğa ötenazi haksızlık. Saçma
Ötanazi zaten kötü bişey
İnanmıyorum. Olamaz
Otenazi hakki olmasi lazim insanlarin
Öyle bir şey varmıya
Bakamayan yapmasın
Acı çekmektense ölmek daha iyi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?