İtalya'da bir baba, 26 yaşına gelen kızına ne okuduğu ne de çalıştığı için para vermeyi reddedince kızı tarafından mahkemeye verildi. Okulun başladığı şu günlerde size harçlık vermeyen aile bireylerinize karşı böyle bir tutum sergiler miydiniz?
Mahkemeden babaya harçlık mahkumiyeti! Size harçlık vermeyen aile bireyinizi davalık eder miydiniz?
Okulda yemek yiyem ben. Alsam alsam su alırım. O zamanlar 25 kuruştu.. Hatta Bimlerde 15 kuruştu... İlkokulda haftalık 5 kağıt verirlerdi. sadece haftada birkez parayı harçardım. O da ya tane haşlanmış mısır veya sıcak çikalota idi. Geri kalanı kumbaraya kordum. Ortaokulda harçlığım aylık 80 TL olmuştu o zamanlar otobüslere para vermek yasaktı. Akbil parasını aylık harçlığımdan öder üstünü ben alırdım Yani aylık 20₺ alıyordum yine aynı haftalık 5₺ ye denk geliyordu. Lise de zaten tamamen kazandığımı yedim.
Para konusunda cimri, açgözlü olmadım. Ama biriktidiğim parayıda öküz gibi bir günde yerdim.
18 yaşımda sigara yasağı çıktı ve 4. Kattan Kızılay'da bir bar buldum. Çok değil 15 bin annanemden borç istedim. Satıp Frorida'da havacılık okudum ve babam ve annem bana bir kuruş göndermedi. Şimdi dünyanın en meşhur roket mühendislerinden birisiyim. Paraları onların olsun. Ben gerekirse tırnaklarımla kazıyarak okurum demiştim.
Para konusunda ailemi sikisdirmam. Yoksa yoktur. Varsa da bilimcsizce harcama yaptigim icin parayi belli miktarda vermeleri sorun olmaz. Hatta gerekmedikce para bulundurmam uzerimde. Yine de eminim ailem ben calisamazsam yine bana bakarlar
En İyi Cevaplar