Evlilikten yoruldum. Bosanmak istiyorum? Ne yapmali, nasil söylemeli?

Beklentilerim yuksek degildi ama boyle de değildi. Ya evlilik bana gore degil, ya yanimdaki adam yanlis ya da evlilik başlı başına bela bir şey.

1 yil oldu ama ben o kadar yoruldum ki. Ben cıvıl cıvıl, neseli, esprili, hayatin, anın keyfini cikaran bir kızdım. 1 yilda tam tersi biri oldum. Yakin arkadaslarimda diyor, bir sorun mu var evlendiginden beri biraz mutsuzsun, biz senin güleç yüzüne alışkınız diyorlar. Evlilik rezil de eder vezir de kismindaki rezilim galiba.

En buyuk sorunum ve bence calisan turk kadinlari olarak sorunumuz erkeklerin ev işi yüküne dahil olmamasi. Ev işlerinde ezildigimi hissediyorum. Sürekli kafam dolu. Ben bir sonraki adımımı düşünen biri degildim. Anı yaşardım. Simdi daha işimi bitirmeden ev dağınıktır, xxx dun gece mutfaga girdi kim bilir ne halde birakmistir, zaten yorgunum iş çıktı bana... kafam bunlarla dolu.

1 yilda neşem, özgüvenim, vaktim azaldı. Ikimizde çalışıyoruz ama ben esimden daha cok calisiyorum. Işte ayri evde ayrı. Cok dahil etmeye çalıştım yok. Yahu benim 5 yasindaki erkek yegenim benim kocadan daha iyi ev işi yapiyor.

Kac yasinda adama ,5 yasindaki cocugun yapacağı gorevler veriyorum. Sofrayi kur, copu at vs diye. Ki bu bile yanlis. Illa gorev mi vermem lazim? Ben mi yaşıyorum o evde sadece?

Son zamanlarda sunu dusunmeye basladim. Eve para getiren benim, ev islerini yapan benim. O zaman niye evliyim? Bekar gibi hayat yasiyorum ve hatta ustune bana daha da is çıkıyor.

Bardaklar salonda, coraplar kenarda, acikinca gece bir sandvic hazirlayacak peyniri dolaba koymak yok. Ertesi gun isten donunce tezgahta buluyorum. Guvenemeyip ya bir sey olduysa diye bir kalip peyniri cope atmak zorunda kaliyorum...

Diger bir konu telefon. Ayni evde yüzümu görmüyor bildiginiz.

Ben annesi degilim. Biz kadinlar erkeklerin 2. Annesi degiliz. Gercekten yoruldum. Esimden daha fazla calisip, daha az uyku uyuyorum. Eve gelince dinlendigim vakit cok az. Bende sans olsa kadin olarak gelmezdim zaten dunyaya.

Koskoca bir insan hic mi sorumluk almaz, düşünmez şunu da ben halledeyim diye. Yok yemekten anlamam, temizlikten anlamam, utuden anlamam... ne yapacaksin o zaman? Isten eve git gel. Ye, ic, s*ç, yat. Ayda bir kere de bankaya git maasini cek bitti. Ne guzel hayat ya.

bazi erkekler olarak magaradan falan mi çıkıyorsunuz? Makineye camasir at diyorum bu nasil çalışıyor diyor. Program secmesine gerekte yok. Rastgele dugmeyi cevirse baslata bassa bile yeter. Bunu bile çözemiyor. 40 yildir evlerde olan makineyi ilk defa gormus gibi. Yahu bir tuşa basmaktan bile nasil aciz olunabiliyor? Yani ne diyeyim, ben ne yapayim? 1 yilda ruh halim hic iyi degil ve devam edebilecek miyim bilmiyorum.

Evlilikten yoruldum. Bosanmak istiyorum? Ne yapmali, nasil söylemeli?