AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
kuranı kerımı baştan sona anlayarak okursan anlarsın
500 bin yıllık insan hayatında 2 bin yıllık dinlere inanmak zorunda değildir kimse. Ona bakarsanız hala ateşe tapan Mısır tanrılarına inanan kuzey bölgelerinde odin ve thora tapan insanlar var. O yüzden yok islam yok hristiyanlık yok tırt yok bırt karıştırmayın kurcalamayın herkes kendi inancını yaşasın biz de saygı duyalım.
yaw neden hergün şu ALLAH'sızları başımıza topluyorsunuz anlamıyorum. her baktığımda bu ateyizlere laf atıyorsunuz. bırakın laftan anlamıyorlar işte. hem her koyun kendi bacağından asılır,,
Ateistler çükümü iyi biliyor abbasi ve emevi devletinde değiştirilmiş habis hadisleri sanki hepsi peygamberin ağzından çıkmışcasına bize söylüyolar ve çok zekiyiz diyolar soruyorum hani beyin bedavaydı?
Kafasına göre insanları yaratıp, bu insanları cehennem azabıyla tehdit ederek bana ibadet edin diyen bir Tanrı fikrini reddediyorum ben.
Dünyada 3000 tane din var ve 3000 tane din'in hepsini reddiyorum.
1i gerçek ve senin tercihin bunlardan hiçbiri değil (şu an için) :)
arkadaşım ateistti ona sormuştum neden ateistsin diye , o da kuran'da saçma sapan şeyler yazıyor o yüzden ateist oldum demişti
karar onun biz bişey diyemeyiz
bir şey diyemeyiz deyip ateistlere giydiren bir cevabı en iyi seçmen şaşırtıcı
Kibar olmaya gerek yok onların benim dinime peygamberime Allahıma saygısı yok benimde onun dinsizliğine saygım olmaz onlar hakkındaki düşüncem hepsi cehennem odunudur.
saygılı olana saygılıyım
Sen pslik bir şeysin be peygamber efendimiz için o denilenleri savunuyor ya bazıları tühh be size. Orda hakaret içermeyen tek şey saralı ifadesi. Epilepsi bir hastalıktır ama bu delilik filan değildir ama sizin hakaretler ararken bunun arasında olması sizin nasıl bir yaratık olduğunuzu gösteriyo. Sen cehennem ateşinde yanarken hakettiğini bulacaksın. Kaptan bey. Sen bu dünyada ne kadar hakaret varsa hakediyosun. Tüm beddualarım senin.
@Nehir61 nediyosa odur kizdirmayin doverim; ))
Sanki sen dinine göre cennete gideceksin. Sen de bir cehennem odunusun. Hatta kömürüsün.
Cehennem korkusuyla yaşayıp ölen senmi yoksa inanmayip hayatımı yasayan benmi pişman oluca bunu zaman göstericek ama en azindan ben sizin gibi olmayan tanriyla. pazarliga girmiyorum.
Şu soruları okudukça cevapları gördükçe kafayı yiyorum aklım almıyor dinsizlere tahammülüm hic yok onlar bize neler diyor sen ateistlere nasıl kibarsın saçmalık cehennemde sonsuza dek yanacaklar o zaman görecez kim yanlıs şeye inanıyor.
Senin yaşaman hata zaten.
He canım he
Saygi biraz
@Egoiste96 saygı göster lan.
"cehennemde sonsuza dek yanacaklar" ben mi saygı göstereceğim? Buna mı? Şaka mısınız amk?
Siz bize saygı gosteriyorsunuz sanki
İlk önce saygısızlık yapan sensin. Bak benim yorumuma saygısızlık var mı aşağıdaki?
Senin gibi insanların olduğu cennet bize cehennem olur zaten.. ayrıca cehennem varsa orda bizi güzel insanlar bekliyor demektir
bence bu inanmama konusu dinin Allah sevgisi uzerine degil de cennet ve cehennemden ibaret dusunulerek verilen dini bilgilerden kaynaklandgini dusunuyorum.
Ben bazı müslümanlar yüzünden islamdan soğudum ve sonra araştırdıkça deistliğe kaydım
Biraz daha arastir bari belki donersin :d insanlara bakarsak ohoo iyiligimize bile kotulukle cevap veriolar muslumanim diyenlerin hepsi ayri kafada hic bir iyi yonleri yok. İnsanlara bakarak hayat yasanmaz.
Hayır ben iyice araştırdım ve soru işaretleri daha çok arttı ve bu din bana saçma geldi
Ben deist olsaydm yaraticiya kendim bir isim koyardim
Bir elin 5 parmagi bir mi? Örnek bir müslüman mi görmek istiyorsun? İlk bakacagin kişi Hz. Muhammed (sav) sonra 4 halifeye bak. Onların yaşam tarzlarini incele. Arada ki farki goreceksin
Benim dinini adam gibi yaşayan herkese saygım var fakat sürekli islami provakatör yapanlardan hiç hoşlanmam.
Bu ülkede müslüman değilsen zaten sürekli hakarete maruz kalıyorsun. İslam a karşı düşmanlığım yok sürekli islam islam diye baskı yapıp insanlara zarar verenlere düşmanım ama
dini, muslumanlardan daha iyi bildigi icin ateist oluyor insanlar. ben muslumanin diyen bir insana sorun kurani okumamistir bile...
ateistler okumuşmu?
sana soru o halde
İslam'da en çok mensubu bulunan fırka hangisidir?
Şia/Caferiyye
Ehl-i Sünnet/Selefiyye
Ehl-i Sünnet/Tasavvuf
Ehl-i Sünnet/Tasavvuf ve Selefiyye Karşıtı Fırkalar
Şia/Tasavvuf
Şia/Aleviyye, Zeyyidiyye
Şia/Nusayriyye
Ateistlerin %80'i tüm kitapları okuyup, bu konularda bilgi sahibi olup ondan sonra dinden soğuyan insanlar. Zaten içerisindeki ayetlerin çelişkilerinden dolayı insanlar soğuyor.
@volkankimki sorumu cevapla o halde :D
Ateist değilim biladerim. Ateistlerin öyle yaptığını söyledim. Hem anlamadığım, ateist bile olsa bununla ne ilgisi var ki? @NurettinKırak95
@volkankimki bu soruma hiçbir ateist cevap veremedi neden biliyormusun çünkü tüm kitapları okumuyolar onlar kutsal kitapları okumanın iş olduğunu sanıyolar eğer çok bilgilerse bu sorudan neden bir cacık anlamıyolar ve gereksiz diyolar çünkü bilgisizler bu kadar basit youtube'dan bir kaç evrim videosu izlemekle bilgili olunmuyor ben ateistlerin evrimini sırf burun hücrelerinde ki doku benzerlik oranın hesabı ile bile bozabilirim ki evrim vardır ama sadece hayvanlarda mevcuttur neden insanların dokularındaki yapı taşı balçıktakine 12 element olarak birebir benzer buda kuran'ın biz insanları balçıktan yarattık sözüne bir delildir fakat ateistlerin insanlar maymuna benzer ortak bir atadan gelir sözü bilim adamlarının insan dna'sındaki benzerliğin fare'ninkinde daha çok benzmesi ile çökertilebilir kapiş :D
google baba saolsun ama ben bir kaç ekleme daha yaptım daha karmaşık olsun diye bide benim diğer yazımı oku volkankimki ile altta yazdığım yazı
bu soruma hiçbir ateist cevap veremedi neden biliyormusun çünkü tüm kitapları okumuyolar onlar kutsal kitapları okumanın iş olduğunu sanıyolar eğer çok bilgilerse bu sorudan neden bir cacık anlamıyolar ve gereksiz diyolar çünkü bilgisizler bu kadar basit youtube'dan bir kaç evrim videosu izlemekle bilgili olunmuyor ben ateistlerin evrimini sırf burun hücrelerinde ki doku benzerlik oranın hesabı ile bile bozabilirim ki evrim vardır ama sadece hayvanlarda mevcuttur neden insanların dokularındaki yapı taşı balçıktakine 12 element olarak birebir benzer buda kuran'ın biz insanları balçıktan yarattık sözüne bir delildir fakat ateistlerin insanlar maymuna benzer ortak bir atadan gelir sözü bilim adamlarının insan dna'sındaki benzerliğin fare'ninkinde daha çok benzmesi ile çökertilebilir kapiş :D
ben senden zekiyim.
Okumak var okumak var. Ben incilde okuyorum ama benim için bir anlam ifade etmiyor Kuran okuduğum kadar!
ben vatikan'da ateist'im diye bilirim hristiyanlardan zarar gelmez ama iran ya da suudi arabistan'da bunu söylesem müslümanlar beni katleder bey efendi
hayatı istediği gibi gitmeyen insanlar suçlu arıyorlar kendilerine bulamayıncada.. kendilerine göre ahlak eksikliğinin allahın olmamasına bağlıyorlar
Allah yok ve ahlak açısından iyi birisiyim. Ahlak ve din ayrı şeylerdir ne alaka ile bağdaştırırsın?
@Egoiste96 yaradan var
İnsanları konuşturup günaha sokarak belkide fazlasıyla günaha giriyosun farkındamısın
Fikir almak, öğrenmek günah mı
sen Allaha inanmıyormusun ateistler ya da inanmayanlar neler sylüyolar görmüyomusun
benimde merak ettigim bişey var elhamdurrullah müslümanım kanımın son damlasına kadar şimdi müslümanlar ibadet etmek içim yaşarlar siz ne için yaşıonuz ahiretteki güvenciniz nedir? kime güvenıosunuz
Kendimize. Ayrıca niye güvenecek birini arayalım ki. Öldüğün zaman olacak şey sen doğmadan önce olacak şeydir.
Ateistler de ahiret kavramı yoktur.
Siz neden Müslümansınız çünkü farklı olmak ve dışlanmaktan korkuyorsunuz diyip ortalığı birbirine katıyorum
Ben ateistim tartismak isteyen varsa guzelce konusurz.
varoluşu anlatırmısın
saygı çerçevesi içinde nedenlerini at abicim
Bunlarin varolusu bingbang :)
Varolus yasam tek hucrelilerden baslayarak kompleks bir yapiya evrimlesiyor ve bu surec milyar yil insan evrimi milyon yil suruyor. @chopein
Bana mantikli gelmiyor
evrim ve mutasyonu biliyorum varoluş ilk canlı türü nasıl meydana gelmiştir sence?
Bing bang evet bilim. boyle diyorsa ona inanirim senin gibi evren 8 gunde yaratildi savindan daha inandirici.
insan neyden evrimleşmiştir
Yasami olusturacak sartlar ve kosullarin olusmasiyla ilk hucreliler olustu bunlar sanirasam amini asitler
ben hala cevap bekliyorum sohbet etmek istiyorum seninle :) @sessizBeyin
Insanlar memeli sinifindan evrimlesmistir en yakin akrabamiz sempnzeler yda maymunlarin oldugunu bilim soyluyor.
Neyi aciklamami bekliyorsun sorddugun sorulari acikladim @chopein
dostum bu dediklerini biliyorum. sorumu algılayamadığını düşünerek tekrarlıyorum; ilk yaşam türü sence nasıl ve nerede oluşmuştur bir bilgiye sahipmisin bu konuda?
Yasamin baslangici hakkinda bazi tartismlar var bazi bilim adamlari uzun yillar meteor carpismalariyla vurulan dunya yuzeyinin belli bir sure sonra meteorlarin icindeki sularin birikmesi sonucu su orani artiyor ki bazi bilim adamlari o anda yasamin basladigini bazi bilim. adamlari ise meteorlarin icinde ilk canliligi olusturcak sureclerin meteorin icinde oldugunu soyluyor.
beklediğim cevap buydu teşekkür ederim. aslında bilim adamları da dahil olmak üzere kimse yaşamın nereden ve nasıl geldiğini bilmiyor. bunlar sadece gerçeğe yakın teoriler. sorunun basit cevabı ise bilmiyorum olacaktı-ki bunu hiç kimse bilmiyor. bu arada dersini iyi çalışmışsın tebrik ederim :)
Bilmemek insanin dogasinda var bilimin amaci bilinmeyenleri bilinenlere katmaktir her aciklayamadigimiz olaylari tanriya baglamak bu sorunu cozmuyor. Tesekkurler
kuranda bigbang açıkça anlatılıyor.
aynen öyle düşünüyorum kardeşim. anlam veremediğimiz olaylara isim vermek ve bir hayale inanmak sadece insanın içindeki boşluktur
Kuran da hicbirsey aciklamiyor siz sadece ona yorumluyorsunuz. Butun yaratici metinlerde evrenin kac gunde yaratildigi hikaye yazar.
evren yaratılmadı varoldu. siz ona yorumluyorsunuz derken beni örnek verme :)
Senin icin soylemedim :)
ahiretteki güvencin ne :) bu dünyada benim görevim ibadet etmek senin görevin ne?
Benim gorevim iyi bir insan olmak dini kitaplar olmadan da insan iyi olabilir.
benim tek isyanım neden bütün tanrılar bu kadar egoist ama sözde tüm kavramları onlar yaratı :D
O insanların oluşumu ve doğması bile bir mucize bir kanıt bunun farkında değiller
Herkezden farklı olma duygusu başka bişi değil aslında toplum bunları fazla sallamasa zaten kendi kendilerine çözülecekler.
Yavuz selim bluga ermemis kisi muslumn olammis kisidir
Bluga ermeyen bir canliyi karsima cikartmayin diye sadrazamlarina siksiki tembih etmistir
çünkü böyle bir şey yok o yüzden inanmıyorum. sen neden inanıyorsun seni bu olmayan şeye inandıran ne peki?
vardır ama senin gibi kafir zındıklar aklını kullanmazlar zira aklını kullanan her insan yaradanın varlığını bulur
Neyin kafasini yasiyorsunuz aloo; )).
Bizede verin be abiii
Kuranı anlayarak okuyan ateist olur. Okuyup da Anlamadıysan turan dursunun din bu isimli kitabını oku o sana anlatsın.
Çoğu sorumluluklardan kurtulmak için...
ne gibi sorumluluklar peki?
İslam'da var olan farzlar.. Namaz kılmak, oruç tutmak Kuran okumak vs... Bir de diledikleri gibi zina da yapamıyorlar. Alkol alamıyorlar. Bu durumda günah işlemek yerine dinden çıkmak daha kolay geliyor. Benim konuştuğum kişilerin çoğu bu yönde.
şahsen ben allahın varlığına tam anlamıyla inanıyorum müslümanlığa da inanıyorum ama senin bu saydıklarını da yapıyorum öyleyse bende mi ateist olmalıyım :)
Zaten onlardan tek farkın inancın kalmış. =)
o kaybolmaz çok şükür
Büyük konuşma bence. İman ateş gibidir. Onu güçlendirmezsen söner.
körükleriz artık arada napalım
Alakası bile yok!
"Çoğu dedim canım =)"
Senin haricinde de konuştuğum ateistlerin olduğunu söylemiştim ;) @Seksi_bilgiN
Alkolle körükleme de yüzüne patlamasın ;)
hap atar körüklerim kafam iyi olur en azından :)
Bunlardan kacmak icin Ateist olunmaz. Türkiyedeki siradan insanlar gibi Müslümanim deyip yapmazlar.
Ateizm birseyin farkinda olmaktir, birseyden kacmak ya da özenti degil. Kabul edin artik.
Farkında olmak mıdır? Güldürmeyin beni rica ederim =D @Kaplan24
Ailede Başlıyor Önce Sorna ÇEvre
Alakası yok bence benim tanıdıklarım var muhafazakar aileden ateist olan
Ate_it leri hiç anlamıyorum.
Maymun dan geldik diyorlar.
Halbuki koyun dan geldik:))))
Peki
Ateistler tam bir ataturk tutkunu nasilm
ATAİZİNDEYİM
Ooo yaş 9 merak etme evlat önünde daha çok yol var.
Düşen uçakta ateist olmaz der giderim :B
Kaç kere düşen uçağın içini gördün der ve giderim.
Normal zamanda bile Allaha ister istemez sığınan bir ademoğlu oldukları için fıtrat der giderim. Bunun üzerine söylenmiş bir sözdür. Iyi günler dilerim.
Kafan güzelmiş.
Kim nereye gideceğini ölünce bilecek inanmayanlarda bu dünyanın evrenin herşeyin yaradanını ölünce bilecek.
@ateistbirkız görüşme odasına lütfen :D
Buyrun sayın müslüman :)
hadi bunu açıkla :))
Umarim hepsi Allaha inanir ve kurtulur insallah
amin :)
yahu sen çok iyi bir insansın bee :)))
Kim benmi
sana baktktan sonra hayaletlere bile inanırım :D
ataistim atlara tapıyorum
atlarada verıonmu bari
bu mu senin mizah anlayışın. hadi yürü canım kardeşim
ben agnostikim arkadaş
Wat didin gülüm o dediğin ne? Yeni bir din mi?
ateistin farklı bir versiyonu.
Ateist:Hiçbir dine inanmayan, allahın ve tanrının varlığını inkar eden insan
Agnostik:hiçbir dine inanmayan, allahın ve tanrının varlığığını inkarda etmeyen kabulde etmeyen insan
Teknolojidir herhalde.
teknolojinin alakası ne peki
Herşeyi teknoloji ile aciklama gereği duyuyorlar.
mesela?
Bilim adamları ne olduğu belirsiz bir fosil buluyor PC ortaminda ona göre bir vücut yapıyor ilk insan bu diyorlar evrime ikna ediyorlar milleti.
kardeşim ateistliği sormuştum ben bunun alakasını çözemedim
Ateistler evrime inanir ve dunyanin tesadüfen oluştuğunu savunurlar.
peki
Özentilik. Cool olma çabaları.
Yemezler.
Sen şuna bu adamları sorgulamaya yetecek kadar beynim yok desene.
Ya beynini kullan ya da salakca yorum yapma
galeri8.uludagsozluk.com/.../...e-ölsen_532242.jpg
Yav he amk, 2 -3 ateist dünyada bilimsel bişeyler buldu diye bir siz zekisinz, o beyin bir sizde var he.
Koydugumun gorillleri.
Ben düşünebilen ve araştırabilen ayrıca sorgulayan bilen bir canlı olduğum için evrimini tamamen tamamlayabilmiş bir ırka mensubum. Peki sen Primat?
Yok sen daha cok porsuga benzemissin. Ters tepti herhalde
Bir b*k bilmeden yorum yapan sensin. Bana ateizm hakkında bir şey anlat.
bildiğim tek şey ateist kızları hemen verıyor ^^
Sen neden inanıyorsun mübarek?
Elimde kitabım var inanmak icin, peki senin inanmamak için sebebin nedir
Sünnetli ateistler el kaldırsın :D
Cunku onlar mal
saygı göstermek gerek kardeş
Saygi mi benim peygamberime duzenbaz diyen adama saygi falan gostermem
ya o sana saygılı oldukça saygılı olmanı kastediyorum yoksa bende gelemem öyle şeylere
Tanrıya inanırım ama dinlere asla!
o nasıl oluyo
Dinlerin değiştirildiğine inanıyorum. Bana mantıksız geliyorlar.
Mesela müslüman olmayanın yanacağı gibi.
öyle bişey yok günahkar bir müslüman da yanacaktır
Peki o zaman bir adam hristiyan ise bu adam çok iyi bir insan ama musluman olmadigi icin yanacak mi?
İslama gore evet
Peki mantıklı mı? Bana göre çok mantıksız.
Doğduğumdan beri.
Agnostiğim ve müslümanlarla bir problemim yok :d
Ben uyuyayim ya yok yok boyle olmucak :)
Agnostik ateistim. Allah varsa cennete gidicem.
biyerde kafayı kırmışlar yazık olmuş
saygı duymak lazım
Sonuna kadar
Müslümanmısın Allahın A Sıın Küçük Yazmışında
ulan inancım imla hatasıyla mı belli oluyo
:DAFDAG
İnanclari linklerle olanlari da var linklere inanan adam Kuran'a inanmiyo vay asnasini yeni vahiy sistemi cikti artik linklere inanin
sorumu çalmışşş !!
Haha
:))