sorgulama ve ikinci ağza gerek bırakmadan diren olayın özüne girme ile alakalıdır. şahsen ben kendimden örnek vermem gerekirse bundan 5 yıl önce kendini inanan diye tabir ederdim. ateistlere sinir olurdum, her zaman bir yaratıcının varlığından kaçan embesiller olarak görürdüm onları.
https://www.youtube.com/watch?v=76YfgwOMHXU
benim ateist olmam latifesiz söylüyorum ''inancımı kuvvetlendirme kararım'' ile başlamıştır. her zaman cübbeli ahmet, nihat hatipoğlu tipinde adamları dinlerdim ve fark ettim ki bu adamlar çoğu zaman birbiri ile kavga içerisinde. biri a derken diğeri b diyor. hepsi birbirinden şikayetçi sen hadisi bilmezsin sen yanlış yorumladın vs. bu nedenlerle direk kaynağı kuranı okuma araştırma kararı aldım. kuranın ''türkçe anlamına'' bakınca inanılmaz şaşırdım. daha önce hiç kuranın türkçesii baştan sona okumamıştım ve akıl almaz sözlerle karşılaştım. ''size karşı gelen kadınları dövün, allah yolunda öldürene cennet müjdelenir, dinden çıkanın cezası ölümdür'' vs.
inancımın artması lazım gelirken ben çok şiddetli şüphelerin içerisinde buldum kendimi. işte patlama noktası tamda burasıdır dostlar. inanılmaz bir araştırma merakı sardı beni. yaklaşık 2 ay boyunca dinle ilgili gerçeklerle yüzleştim, her şeyi araştırdım ve sonunda böyle bir saçmalığın olamayacağına kanaat getirdim.
yukarıda samimiyetle yazdığım yazı ateizme geçişte sanıyorum herkesin başına az çok gelmiştir. yani ne zaman araştırmaya ve kendinizi sorgulamaya adarsanız apaçık ortada duranı görebiliyorsunuz. dinlerin yüzyıllardır insanların başına felaketten başka bir şey getirmediğini, 4600 tane din olduğunu ve her dinin kendini ''hak dini'' ilan edip kendi doğrularına inanmayanların mutlaka cezalandırılacağını görüyorsunuz. daha detaya inecektim ama vazgeçtim çünkü bir çok olay var.
belki kökten dogmacı, çok güçlü inançlılar için işe yaramaz ancak şüphe döneminde olan ve araştıralara şu videoyu izlemelerini şiddetle öneririm. kimin hazırlandığını bilmiyorum ama gerçekten müthiş bir paylaşım yapmış arkadaş.11 Yorumla- +1 yıl
Kıyamet aletmelerinin başlangıçlarından biride para için din alimlerinin çatışmasıdır sen zeki bir insansın sorgulanmak en önemli şeydir tabi haddi aşmamak edebi ve erdemi gösterir ister ateist ol ister putperest hayatı edebinle yaşa sana mutlaka kapı açar en nefret ettiğin şey en yakın dostun olur insanların Tanrı'dan nefret etmesinin nedeni (bir kısmı) Tanrı'yı yaratma olgusu dışında insan gibi düşünmektir Tanrı'yı insanlar gibi nefret eden mutlu olan duyguları olan biri gibi görüyorlar halbu ki Tanrı insan olgusu dışındadır Kuran düşünüp tartışasınız diye indirdi elbette düşünücez elbette tartışıcağız biz insanız tepkilerimiz var ama her şeyi tek taraflı düşünürsek yolumuzuda daraltırız yani sadece Tanrı yaptı dersek diğer ilimlerde köreliriz kendi kendine ezelden beri vardı dersekte bir noktada tıkanırız ne demiş einstein: Bilimsiz din kör dinsin bilim topaldır.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle en iyi cevap olarak seçilen cevabı komik ve anlamsız buluyorum. Cevabı veren "bluegirll" neye dayanarak o cevabı veriyor? Ateist birinden tutarlı bir cevap alamayacaksın diyorsun da konuştuğun Ateistler ile tüm Ateistler'i aynı mı tutuyorsun? Kur'an'ı defalarca okudum farklı çevirilerden de okudum. Kur'an'ı, hadisleri, İslam tarihini vs. iyi derecede biliyorum ve fazlasıyla da araştırdım ki bunu öğrenmek için neye inanmadığımın farkında olmak için yaptım, sorguladım. Sorgulama anlayışımız çok farklı ve cevap veren bluegirll sorgulamanın ne demek olduğunu da bilmiyor galiba. Kur'an'dan ayet cımbızlamadım hangi tartışmaya girdiysem bütünün aldım ya da konuyla ilgili ayetleri, hadisleri bütün olarak aldım. Ayrıca, İslam eleştirisi yapmak İslam'a sataşmak değildir. Bunu da anlayamamış sevgili en iyi cevap sahibi "bluegirll" İslam ya da dinlerin tamamını eleştiren kitapları da okudum, İslam kaynaklarını da okudum ve birçoğunu iyi derecede biliyorum. Sizlerin düşündüğü gibi moda, farklı olma çabası gibi bir çaba içerisinde veya amacında değilim ki böyle bir şeye de gerek yok zaten. Ayrıca, çevre veya ailede sorun olunca kimse Ateist olmuyor. Araştırmayla ve sorgulamayla, okumayla alakalı olan bir durum bu. Bilip bilmeden yargılamayın insanları ve önce Ateistler kadar dinleri okuyun ve araştırın. Bu lafım soran arkadaşa değil "bluegirll" ve diğerlerine.
57 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAğır olmamış bence yazılanlara cevap verdim. İnsanları bilip bilmeden yargılayıp kendini çok bilgin zanneden arkadaşlar var çünkü. Tabii bir şeyler hakkında konuşmadan önce karşı olunan fikrin bilinmesi gerekiyor. Fakat bu teistlerde özellikle de Müslümanlar'da henüz gelişmemiş.
Cevap sahibi+1 yılBir şeyi savunmak için önce çok iyi bilmek gerekiyor tabii. :) Yani kısacası cool olmak için "Ateist" olmaz kimse. (:
Cevap sahibi+1 yılAma genel olarak herkes Ateist olmayı cool olmak için seçiyor diye düşünülüyor ve buna göre yargılanıyor. Bu algıyı değiştirmek gerekiyor benim düşüncem bu yönde.
- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılsorgula ve gercekten farklı kaynaklardan arastır
sana ıslamı savunmak ısteyenler hakkında bı yazı paylasıcam sureklı bır seylerı cevırıp kendılerını haklı cıkarmaya calısanlar onlar
madem kuran apacık bır dılle ındı neden bu kadar cevırıyorlar her seyı?
bu dedıklerımı de bı ornekle acıklıyorum bknz:
Kuranda 2+2=5 olsaydı
1-“çeviri hatasıdır”
2-“arapcada bir kelimenin birçok manası vardır. 5′in manalarından biri de 4′tür, burada 4 anlamı kastedilmiştir”
3-“peygamber efendimiz 2+2=4 şeklinde uygulamıştı, demek ki burada kastedilen 4′tür”
4-“sen sayıları yaratan allah’tan daha mi iyi bileceksin?”
5-“dönemin şartlarında değerlendir. eskiden araplar 2+2nin 6 olduğuna inanıyordu, ayet o zaman için bir ilerlemedir”
6-“allah katında 5, bizim için 4 gibidir”
7-“5 orda sembolik”
8-“islam akıl dinidir, kuranda yazmaz öyle bir şey. hani nerde, ayet göster!”
9-“evet, bu ayette anlayamadığın nedir?”
10-“incilde de 1+1+1=1 deniyor, ama seni hiç onu eleştirirken görmedim? nedir bu islam düşmanlığı?”
11-“sinerji kavramı bundan 1400 yıl önce kuranı kerimde haber verilmişti. hala mi inanmazsınız?”
12-“ayeti cımbızlamışsın. bir sonraki ayette -1 buyuruluyor”
13-“nüzul sebebi önemli. hede’a kabilesinden biri hodobe kabilesinden bir kölenin kolunu bükmüştü, bunun üzerine …”
14-“katılmayabilirsin ama saygı göstermek zorundasın. bu kadar insanın inancına yanlış dersen sonuçlarına katlanırsın”
15-“biz sınırlı aklımızla anlayamayız. sen sivrisinek yaratabilir misin?”183 Yorumla- +1 yıl
tesekkur ederım
sana bı tavsıyem daha var dını bu sıtelerden oğrenme
ne dını ne dınsızlıgı
ben bıle yerı gelıyor troll paylasımlar yapıyoru tabı gerceklık payı oluyor bazılarının
bak kuranı oku sana mantıksız gelen yerlerı not et
gerekırse 4 5 kez oku
mıllet bana hıc kuran okumamıs gelmıs burada dınsızlıgı savunuyor dıyor
ben 12 yıldır kuran okuyorum hala da okurum
bu bır surectır
bırde hadı ben dınsız olayım denmez. gunumuzdekı ergenlerı ve hava atmak ıcın bu yolda olanlara bakmadan kendı kafan ve mantıgınla ılerlemenı tavsıye ederım
kucuk bı onerı: ıster dınsız ol ıster musluman ıster hrıstıyan vs. nasıl mutluysan oyle kal :)
ateist değilim. ama bunları çok yakından tanırım bu yüzden şu an cevap veresim geldi.
emin ol, tutarlı bir cevap alamayacaksın onlardan.
çünkü kendileri de neyi savunduklarını bilmiyorlar.
onlar Kur'an'daki ayetleri cımbızlamayı çok severler. Ayetin ne dediği önemsizdir, çünkü onlar sadece soru sorar cevap önemsizdir onlar için. işin ilginci buna "sorgulamak" derler. :)
Onlar kulaktan dolma bilgilerle İslam'a sataşırlar.
Oysa oturup adam gibi İslam'a karşıt kitapları değil de İslam'ı anlatan kitapları okusalar hiçbir şey böyle olmayacak. Ama sorun onlarda değil, ortada bir suç varsa onu da ben ailelerine ve çevrelerine bulurum.8163 Yorumla- +1 yıl
Ben sana burada Aysenin 9 yasinda oldugunu kanitlaya Sahih Hadisler patlatirim. Sen bana "Bilmem sunun biyografisinde su yaziyordu , hatice su yasindadi yani Ayse su yasindadi" diye sacmaliklar sayarsin.
Sizin farkinda olmadiginiz daha dogrusu anlamak istemediginiz. O Islami savunan kitaplarin size yalanlar anlatmasi ve amaclari sadece sizi kandirarak Müslüman tutmasi olmasi.
Ve cimbizlamak mi? Lütfen? Kurandaki kadini asaglayan onlarca seyin yaninda siz sadece "Cennet Annelerin ayaklarin altinda diyor kuran yani Islam kadina deger veriyor" gibi seyler deyip cimbizlayan siz degilmisiniz?
Kullaktan dolma bilgi diyerken? O kuranda sözde mucizeleri idda eden Videolar ne?
Islam karsiti Kitaplar olarak Kuranin kendisini ve hadisleri algiliyorsun sen sanirim.
Hadi gülü hadi sen hayal Dünyada devam yasa, ve kendini kandirmayi devam et. - +1 yıl
@Kaplan24 haklısın dostum
- +1 yıl
fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/.../...054781_n.png bunun üzerine konuşalım :)
- +1 yıl
@Kaplan24 hz. Aişe'nin yalına neden bu kadar takıntılısınız? O'nun yaşının 9 veya 10 olması, O'nun evlilik çağına gelmediğinin göstergesi değildir. Şöyle ki, o zamanki o yerin coğrafi şartlarını öğrenirseniz, o vakit zaten o dönemlerde kızların o yaşlarda olgunlaşmış olduğunu ve evlendiğini görürsünüz. habire hz. Aişe'nin yaşından dem vurmanız trajikomik.
Cımbızlamaya gelince evet cımbızlamanın alasını yapıyorsunuz ve bunu çok çok normalmiş gibi yapıyorsunuz. Ayetlerin sebebi nuzülü, muhkem-müteşabih oluşu, önündeki arkasındaki ayetlerle bağlantısı, bir ayetteki kelimenin tüm ayetlerdeki karşılığı, zıt-eş anlamlısı... bla bla. zerre umrunuzda değil.
İslam karşıtı kitaplarla evet İslam'ı karalamayı iyi öğreniyorsunuz. (Burad hadis veya Kur'an'ı kastetmediğimi bal gibi biliyorsun!) Zaten sorsan siz Kur'an'ı hatmetmişsinizdir çoğunuz hani öyle diyor ya yandaşlarınız, ama bunu biz yemiyoruz. Diyelim yedik, kardeşim Kur'an'ı hatmetmeyin adam gibi Kur'an'ı anlayın yaşayın. ama nerde.. - +1 yıl
@bluegirll sen ne saçmalıyorsun. ben küçüklüğümden beri bu masalları dinliyorum zaten. bir b*k olmadığını anladım. o yüzden ateist oldum. sen hiç ateist kitaplr okudun mu böyle bilgili bilgili konuşuyorsun. bence sen acilen facede karikateist sayfasını beğenmelisin ve rezilliklei yakından görmelisin
- +1 yıl
@ErhanAsık
evet kulaktan duyma. ne o zorunuza mı gitti gerçekler su yüzüne çıkınca? kaç ateist gördüm geçirdim, söylediklerini hep ordan buradan duymuş güya İslam'dan bahsediyor. hayır efendi! sizin bahsettiğiniz İslam değil, kendi kendinize bir din uydurmuş ona karşı geliyorsunuz. ne hikmetse adına da İslam diyerek, İslam'ı karalama politikası sürdürüyorsunuz. - +1 yıl
@melofelip
Ha tek yaptığınız da bu. "kanıtla Müslüman olacam" bu oyunlara gelmiyorum ben kusura bakma. sen daha ateistliği açıklayama, yok işte diyip dini salla, burada bana gelip de dinini açıkla o zaman diyip de hoşgörülülük taslama. Git araştır. hani araştırmak sizin işiniz ya, o kadar kaynak var ki... İslam'ı size 10 dk anlatacak değilim, çünkü biliyorum ki İslam 10 dklık bir din değil. O'nu bu kadar ayaklar altına alanlar elbet karşılığını bulacak. Allah'ın adaleti tek tesellim şu dünyada.
Tanrı'nın varlığını kanıtlayan o kadar çok delil var ki. O'nun varlığını görmeyen göz kördür. İster inanırsın o delillere bakarak ister böyle bir oraya konarsın bir diğer tarafa. - +1 yıl
bu kız en fazla 9-10 yaşında ailesinden duyduklarıyla biraz din dersinde kaptıklarıyla soluğu burada almış. adamlar zaten evrende herhangi bir yaratıcının olduğunu kabul etmiyorlar. o yaratıcıdan geldiği iddia edilen kuran, incil gibi kitapların cümleleriyle bu insanlarla tartışmak büyük ahmaklık. adam zaten bunların doğru olmadığını düşünüyor. çok inandırmak istiyorsanız daha başkaca kanıtlar sunmanız gerekir.
- +1 yıl
@nickiste ben milleti küçümsemiyorum beyefendi. fakat haksıza da haklı diyorsanız siz de İslam'ı bilmiyorsunuz. adam gelmiş burada ateistliği iyi bir şeymiş gibi anlatıyor. ben de bunun karşısında yer alıyorum. bunun neresi yanlış? kusura bakmayın ama hoşgörü hoşgörü diye diye dinin cılkını çıkardılar. işin trajikomik yanı biz hoşgörümüzden zerre taviz vermiyoruz ama adamlar hoşgörüsüz bir şekilde dine demediklerini bırakmıyorlar, ama kendi yaptıkları hoşgörülülük. ilginç.
- +1 yıl
@swinger_cift adamlar Kur'an'daki ayetlerde çelişki var diyorlar hanfendi. Onlara Kur'an'dan cevap vermeyip de nasıl bir yol izlememi sunarsınız? ben de biliyorum Tanrı'ya yok diyen zihniyetin Kur'an ve hadislere vs. iyi bakmayacağınız. fakat adama hadis ve Kur'an'dan dem vuruyorsa bırakın da ayetin hadisin doğrusunu söyleyelim.
yoksa gelip de burada çok araştırmış ateistlik dersi bir de sizden almayalım.
ateistliği bilmiyor değilim ve bunun siz de farkında olmalısınız. - +1 yıl
@hsyngdk beyefendi, ortada kavga yok, sadece yuksek dozda bir sohbet var. hristiyanlara gelince.. onlar genelde sessizdirler fakat bu onlarin hosgorulu, bilgili vs. oldugunu gostermez. cunku hristiyanlikta o kadar cok aciklanamayan -kendilerinin de aciklayamadigi- ifade var ki susmakla yetiniyorlar sadece. cunku hristiyanligi onlar degil -onlardan kastim halk- kendi din adamlarinin bilmesi kafidir. zaten din adamlari milleti susturmayi cok iyi bilir. onun hakkinda cook
- +1 yıl
Tanrıya inanmayan biri olarak, @bluegirll 'ün dediği gibi İslam'a sataşmadım veya hiçbir müslümana sizin dininiz kötü demedim. Burada size neden Tanrıya inanmadığımı anlatmak zorunda olduğumu da sanmıyorum. Fakat bluegirll'ün son cümlesi kafamı kurcaladı. 'Ama sorun onlarda değil, ortada bir suç varsa onu da ben ailelerine ve çevrelerine bulurum.' Böyle bir şeyi demeye kimsenin hakkı yok. Bizler kendi tercihlerimizi yapabilecek yaştayız. Ki ben ailemle ayrı yaşamaya başladıktan sonra "KENDİME GÖRE" doğru olan şeyleri desteklemeye başladım.
bluegirll'ün dediği şekilde tartışma çıkaran ateist şahıslarda, kendilerini belli etmek isteyen ergen toplulukları.
Demek istediğim ben sizin inancınıza saygı duyuyorum, sizde benimkine duyun. - +1 yıl
Sacmaladin. Richard dawkins sana şu an hunharca guluyor. Cahil olmak sucun degil tabi ailenin sucu..
- +1 yıl
Bir insan ancak bu kadar saçmalayabilirdi :)
- +1 yıl
@wild_soul kimseyi uzmek gibi bir derdim yok, fakat malumunuzdur ki bu site icerisinde ateistler "hosgoru" kisvesi altinda ozellikle İslam' i Peygamberi'mi yerden yere vuruyorlar. tepkim o turden ateistlik taslayip daha neyi savundugunu bile bilmeyenlere.
Sunu da belirtmek isterim "aile-cevre" olayi benim cikarimim. Fakat bu cikarimimda hakli oldugumu dusunuyorum, cunku kulaktan dolma bilgilerle bu cikarimi elde etmedim cok ateist gordum ve onlardaki en onemli ortak ozellik buydu.. siz kabul etmeyedebilirsiniz saygi duyarim - +1 yıl
'' Ama sorun onlarda değil, ortada bir suç varsa onu da ben ailelerine ve çevrelerine bulurum.'' Asıl seninki suçi sende ailende toplumunda suçlu ve hastalıklı. Bir olguya, düşünceye, inanca veya inançsızlığa çamur atmadan önce kendi durumunuzu sorgulayında gelin. İslamı okusalar böyle olmayacak diyon, en ölü ateist din konusunda senden daha bilgili, donanımlıdır :)
- +1 yıl
@baypas aynen oyle aileden cevreden gelen İslam dini bilgi eksikligi var. hatta sunu soylemek daha dogru ateistlerin cogu, gelenek gorenegi din saniyor soguyor boylece İslam'in ozune dahi ulasamiyor. dedigim gibi oturup ateizmi arastirmak yerine İslam'i guvenilir kaynaklardan ogrenmenizi dilerim.
- +1 yıl
sayın ''bluegirll'' kuran da neden kutup bölgesi ve kar ile ilgili tek bir ayet bile yok? neden düşünce ve idrak organı olarak beyin değilde kalp gösteriliyor? evrenin en merhametlisi olan allah neden insanları karakterine göre değilde dinine göre alıyor? 200.000 yıllık insanlık tarihinin 195.000 yılında dinler neden yok? dinde zorlama yoksa neden yanıyoruz? peki allah kendini saklamış olsa idi insanlar menfaatli hareket etmeyipte karakterine göre davransaydı ve allahta bu şekilde cennet cehennem diye seçim yapsaydı daha iyi olmazmıydı? neden asyaya ya da amerikaya peygamber gönderilmedi? bu ordaki insanlara haksızlık değil mi bu adamlar allahın kanunlarını nerden bilecek? şimdilik bu kadar cımbızlayabildim cımbızladıklarımın cevaplarını verebilir misiniz?
- +1 yıl
+ Verelim bakın ateistler - veriyor. Yalnız bırakmayalım.
- +1 yıl
sayın @ufuk19 ;
bu cımbızladığınız konuların, güvenilir İslam kaynaklarında cevaplarını bulabilirsiniz (güvenilir kaynak derken turan dursun ve onun gibileri kastetmediğimi anlamış olmanız lazım.) ha ben bu soruların bazılarınına net cevap bulamıyorum diyorsanız, o zaman ya soru kökünüz yanlıştır ya da sorunuz başlı başına bir paradokstur. ( tıpkı, Tanrı kendinden büyük taşı yaratabilir mi? sorusu gibi, bu soruyu nedense ateistler ağızlarına sakız etmiştir ve her seferinde bıkmadan usanmadan öne sürerler, oysa şu çok nettir: bu soru paradoks. ) - +1 yıl
sayın @bluegirll ilk yorumunuzda ateistleri aptal yerine koymussunuz... dünyada bu zamana kadar yaşamış ve ölmüş kendini bilime adamış insanların çoğu ateist ya da deisttir o zaman sizde paradoks yapmış oluyorsunuz.. ayrıca benim sana saydığım maddelerin çoğunu normal zekaya sahip her insan biraz kafasını yorarsa cevaplayabilir.. ama yok ben böyle iyiyim diyorsan saygı duyarım ve seni aptal yerine de koymam
- +1 yıl
@ufuk19
Allah'ı bilmem de sizin böyle absürt şeyleri düşünebilmeniz baya sadistçe, bu 1
"dünyada bu zamana kadar yaşamış ve ölmüş kendini bilime adamış insanların çoğu ateist ya da deisttir " bu cümlenize siz inandınız mı? bu 2
"benim sana saydığım maddelerin çoğunu normal zekaya sahip her insan biraz kafasını yorarsa cevaplayabilir.. ama yok ben böyle iyiyim diyorsan saygı duyarım ve seni aptal yerine de koymam " isteseniz de beni aptal yerine koyamazsınız beyefendi. sorduğunuz soruların cevapları var ve ben sizin bulmanızı istiyorum sadece. hani en çok araştırmacı sizdiniz? ne oldu? tırstınız mı? yoksa "illa sen söyleyeceksin" diye bu türden sorulara sizin için vakit mi ayırmam lazım, bunu mu ima ediyorsunuz ve bunu niçin yapayım? sorduğunuz sorularda benim şüphem yok, hatta sorduğunuz soruların bazılarını düşünmeye bile gerek duymam ben. bu yüzden, kıymetli vaktinizi biraz da güvenilir İslam hakkındaki kitaplara ayırarak kendiniz de şüphenizi, pekala giderebilirsiniz. bu da 3 - +1 yıl
Biz sizi aptal yerine koyamayız ama siz koyabilirsin haklısın :D.. ayrıca sorduğum soruların cevapları var olsaydı ve sizde bilseydiniz buraya kesinlikle yazardınız bunu inkar etmeyiniz :D madem cevapları bilmiyorsunuz bilmediğiniz konularda da insanları aptal yerine koymayınız :D neyse daha fazla uzatmaya gerek yok iyi akşamlar size
- +1 yıl
@ufuk19 hmm. siz oyle bir insan misinz? Yani yazdiklariniz kadar. ben oyle biri degilim ama. buraya cogu seyi yazmiyorum ben. bu benim bilmedigimi gostermez. sayet yazdiklarimizla bilgi seviyemizi olcmeye kalkarsak, siz sorulardan oteye gidemediniz. Bu bakis acinizi gordukten snra uzatmaya ben de gerek gormuyorum. İyi aksamlar.
- +1 yıl
Ya hacı islamiyete bir düşmanlık yok ama daha kendi kutsal kitabını okumamış bir adamla incil tevrat mı tartışayım istiyorsun :D Cidden bunu bile düşünmüyorken düşünmeyi öğrenmiş bir insanı anlamaya mı çalışıyorsunuz :D @bluegirll yahu bu Hz. Ayşe nin yaşı ile ilgili savunmana bir bakarmısın kızlar o dönem çok olgundu :D yahu senin kutsal kitabın daha yetişkin saymıyor o yaşta bir kızı sen olgundu diyorsun :D sonra ben çok biliyorum tamam canım öylesin.
- +1 yıl
@Komidin "yahu bu Hz. Ayşe nin yaşı ile ilgili savunmana bir bakarmısın kızlar o dönem çok olgundu :D yahu senin kutsal kitabın daha yetişkin saymıyor o yaşta bir kızı sen olgundu diyorsun :D " bu sizin cümleniz. hayırdır bu cümle çok Kur'an kokuyor da ben mi göremedim? Kur'an yetişkin saymıyormuş, bari ayet ver de bu dediğine inanalım. Hz. Aişe Peygamberimizle o yaşta evlenmiştir, çünkü olgun bir hanımdır (ha tabii fikri-zihni yapıdan bahsediyorum burada.) siz hayatınızda galiba yaşça sizden küçük olup olgun insanlarla hiç karşılaşmadınız ki böyle abuk sabuk konuşuyorsunuz. her neyse benim tutunacak dalım belli yolum da belli elhamdulillah, hadi canım hadi...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
Bu tip hassas konularin bu yerlerde konusulmasi rahatsiz edici aslina bakarsaniz. Uyenin biri tanriya inanirim ama peygamber/lere inanmam diyor. Deizim dedikleri bu algi turunun eksikligi ve tatmin edici bir sonuc dogurmadigini anlamak istersek, bir tanri var ve herseyi yaratti, yaratti ve unuttu. Butun bu yarattigi sistemi bir amac ya da bir geri donus beklemeden oylesine birakmis olabilir mi? Bu pek mantikli gelmiyor. Ateizmi savunan insanlarin diger uye arkadaslarin da soyledigi gibi deizmle benzesen yonleri var. Hersey birbiriyle evrisme sonucu olustuysa neden maymunlarin cogu tam insana donusmedi? Bati'nin gunumuz de yapmaya calistigi "Islamafobi"nin ne denli basarili oldugu artik asikar. Islami yasayanlar kur'ani (Yalan yanlis sahih olmayan hadisler haric) ayetlerinin tesfirlerin de ki farkliliklardan dolayi tam anlayamamakta cok dogal. Surekli tekrarlanan bir soz var sanirim tam da bu kisimla ilgili"Dusunup tutasiniz diye". Pek ala sunu savunan arkadaslarda var. Yaradilis ilkesi bu. Bilgisayari ben yarattim beni tanri yaratti peki ya onu kim yaratti? ya da gozumle gormedigime inanmam diyenler sunu soyleyeceklerdir. Tamda gunumuz de bu tip sorularin sorulmasinin islami sorgulamanin da arttigi donem de Allah'la muhammed peygamber arasinda gectigi anlatilan bir ayetle yaziyi noktalamak istiyorum.( Enam 35. Eğer yüz çevirip gitmeleri sana ağır geldiyse, haydi gücün yetiyorsa, yerin içinde bir delik yahut gökte bir merdiven ara da onlara bir mucize getir. Allah dileseydi onları doğru ve güzelde birleştirirdi. Artık cahillerden olma.)
20 Yorumla
+1 yıl(Ciddi manada araştıran insan ve sonuç);
Ecnebi Feylosofların Kur'anı tasdiklerine dair şehadetleri
Prens Bismarck (Bismark)'ın Beyanatı
Sana muasır bir vücud olamadığımdan müteessirim ey Muhammed! (A. S. M.)
Muhtelif devirlerde, beşeriyeti idare etmek için taraf-ı lahutîden geldiği iddia olunan bütün münzel semavî kitabları tam ve etrafıyla tedkik ettimse de, tahrif olundukları için hiçbirisinde aradığım hikmet ve tam isabeti göremedim. Bu kanunlar değil bir cemiyet, bir hane halkının saadetini bile temin edecek mahiyetten pek uzaktır. Lâkin Muhammedîlerin (A. S. M.) Kur'anı, bu kayıddan âzadedir. Ben Kur'anı her cihetten tedkik ettim, her kelimesinde büyük hikmetler gördüm. Muhammedîlerin (A. S. M.) düşmanları, bu kitab Muhammed'in (A. S. M.) zade-i tab'ı olduğunu iddia ediyorlarsa da, en mükemmel, hattâ en mütekâmil bir dimağdan böyle hârikanın zuhurunu iddia etmek, hakikatlara göz kapayarak kin ve garaza âlet olmak manasını ifade eder ki; bu da ilim ve hikmetle kabil-i te'lif değildir. Ben şunu iddia ediyorum ki; Muhammed (A. S. M.) mümtaz bir kuvvettir. Destgâh-ı kudretin böyle ikinci bir vücudu imkân sahasına getirmesi ihtimalden uzaktır.
Sana muasır bir vücud olamadığımdan dolayı müteessirim ey Muhammed (A. S. M.)! Muallimi ve nâşiri olduğun bu kitab, senin değildir; o lâhutîdir. Bu kitabın lâhutî olduğunu inkâr etmek, mevzu ilimlerin butlanını ileri sürmek kadar gülünçtür. Bunun için, beşeriyet senin gibi mümtaz bir kudreti bir defa görmüş, bundan sonra göremeyecektir. Ben, huzur-u mehabetinde kemal-i hürmetle eğilirim.
Prens Bismarck
Not:Bu insan gibi daha niceleri var. Araştıran bir insanın doğrudan sapmasının imkan ve ihtimali yoktur...
Kendim cevap yazmaya tenezzül bile etmiyorum...
Araştırmak=Bilgi=İnanmak
Araştırmamak=Cahillik=İnanmamak (Oda sorumluluktan kaçmak için)15 Yorumla- +1 yıl
En Temiz ve En Doğru Din Müslümanlıktır
Meşhur muharrir, müsteşrik, Edebiyat-ı Arabiye mütehassısı ve Kur'an-ı Kerim'in mütercimi Doktor Maurice (Moris) şöyle diyor:
Bizans Hristiyanlarını, içine düştükleri bâtıl itikadlar girîvesinden, ancak Arabistan'ın Hira Dağı'nda yükselen ses kurtarabilmiştir. İlahî kelimeyi en ulvî makama yükselten ses, bu ses idi. Fakat Rumlar bu sesi dinleyememişlerdi. Bu ses, insanlara en temiz ve en doğru dini talim ediyordu. O yüksek din ki, onun hakkında, Gundö Firey Hesin gibi muhakkik bir fâzıl, şu sözleri pek haklı olarak söylüyor: "Bu dinde mukaddes sular, şayan-ı teberrük eşya, esnam ve azizler, yahud a'mal-i sâlihadan mücerred imanı müfid tanıyan akideler, yahud sekerat-ı mevt esnasında nedametin bir fâide vereceğini ifade eden sözler, yahud başkaları tarafından vuku bulacak dua ve niyazların günahkârları kurtaracağına dair ifadeleri yoktur. Çünkü bu gibi akideler, onları kabul edenleri alçaltmıştır." - +1 yıl
Zamanlar Geçtikçe, Kur'anın Ulvî Sırları İnkişaf Ediyor
Doktor Maurice (Moris), Le parler Française Roman (Löparle Franses Roman) ünvanlı gazetede Kur'anın Fransızca mütercimlerinden Selman Runah'ın tenkidatına verdiği cevabda diyor ki: - +1 yıl
Kur'an nedir? Her tenkidin fevkinde bir fesahat ve belâgat mu'cizesidir. Kur'anın, üçyüzelli milyon Müslümanın göğsünü haklı bir gururla kabartan meziyeti, onun her mânayı hüsn-ü ifade etmesi itibariyle, münzel kitabların en mükemmeli ve ezelî olmasıdır. Hâyır, daha ileri gidebiliriz: Kur'an, kudret-i ezeliyenin, inayet ile insana bahşettiği kütüb-ü semaviyenin en güzelidir. Beşeriyetin refahı nokta-i nazarından Kur'anın beyanatı, Yunan felsefesinin ifadatından pek ziyade ulvîdir. Kur'an, arz ve semanın Hâlıkına hamd ü şükranla doludur. Kur'anın her kelimesi, her şeyi yaratan ve her şeyi haiz olduğu kabiliyete göre sevk ve irşad eden Zât-ı Kibriya'nın azametinde mündemicdir.
- +1 yıl
Edebiyat ile alâkadar olanlar için Kur'an, bir kitab-ı edebdir. Lisan mütehassısları için Kur'an, bir elfaz hazinesidir. Şâirler için Kur'an, bir ahenk menbaıdır. Bundan başka bu kitab; ahkâm ve fıkıh nâmına bir muhit-i maariftir. Davud'un (A. S.) zamanından, Jan Talmus'un devrine kadar gönderilen kitabların hiçbiri, Kur'an-ı Kerim'in âyetleriyle muvaffakıyetli bir şekilde rekabet edememiştir. Bundan dolayıdır ki, Müslümanların yüksek sınıfları, hayatın hakikatını kavramak nokta-i nazarından ne kadar tenevvür ederlerse, o derece Kur'an ile alâkadar oluyorlar ve O'na o kadar ta'zim ve hürmet gösteriyorlar.
- +1 yıl
Araştıran insan ve sonuçları daha da var...
Atestlerin ortak özellikleri;
mutlaka Kuran ı okumuşlardır.
Okuyup idrak edip yanlış bulmuşlardır.
Ateizm din, evrim iman gibidir.
Bütün müslümanları cahil görürler.
Tartışmaya girersen mutlaka küfür ederler.
Milli/manevi duyguları hiçe sayarlar.
Swinger, cuckold, grup gibi ilişkileri yanlış bulmazlar.
Konuşmaya başladığında hayatında görebileceğin en yobaz, en katı tutumlu ve dogmaların esiri olmuş insan grubu ile tanışırsın.
Dini konulara sadece evet-hayır diyecek kadar hakimdirler.
Yüzeyselliklerini tartışmaya girdiğindeki konuların içindeki derinliğin olmayışından hemen fark edesin.
Ateizm hastalığına ergenken tutulursun. Farklılık diye hoşuna gider. Hep ergen bir beyne sahipsen hiç kurtulamazsın.
Ateisttir ama deist ve agnostikcilere tepki göstermez. Neden? ALLAH (haşa) yok de de ne var dersen önemli değil felsefesi.
Ben hristiyanlığı eleştirecek olsam önce incili hatmedip öyle konuşurum.
Ateist sitelerden ezberlediği paragraf içinden genel manasından sıyrılmış cümle ile islam da hata ve yanlışlar varmış gibi yansıtılıyor.
Kaynağından araştırmadıkları ya da bu bilinç olmadıüı ve beyinlerini yok sayıp o sitedekilerin beyin varlığı kadar ufuk oluşturduklaeı içünde ateizm döngüsü hep devam eder.
Kuran-ı kerimi okuyup;
anlayıp idrak edene müslüman,
Yanlış anlayana deist,
Hiç anlamayana ateist denir.
Kuran ı kerim de bir çok bilimden, sosyal hayattan, ilimden bahseder o yüzden "cin ali" serisinden sonra okununca anlsşılacak bir kitap değil.
Yeterli kültüre sahip olmayan kavrayamaz.
Özetle ateistlere sesleniyorum; başınızı kuma gömüp her şeyi reddetmenin büyük huzurunu yaşıyorsunuz ama!!!
poponuz açıkta kalıyor...24 Yorumla
+1 yılBu yaşı genç olanları anlamıyorum. Bakin dünya geneline nasil ateist olmuşlar? Genelde ihtiyar lam işlerdir. Bütün dinleri arastirmislardir. İslamiyet, hristiyanlık, Musevîlik, budizm vb... Uzun yillar sorgulamislardir cevap bulamayınca Allah yok demişlerdir. Bunları anlarim. Peki ya bu yeni yetme nesil? Ne ara arastirdiniz? Ne ara senetlerini verdin? Ömründe bugüne kadar ne arastirdin acaba modadan telefondan teknolojiden başka? Moda olsun popüler olmak için ateistim diyor. İlgi görmek hoşuna gidiyor. Parmakla işaret edilmek. Sorsan ateistlere hemen sunu derler sana ; cehennemden yakmaktan ateşten. Cezalandırmak tan bahseden bir Allah olamaz. Allah bunları diye biliyorsa kötüdür ( tövbe haşa) bir yaratici yarattiklarinin kötülüğünü ister mi? Vs.. Vs.. Ezberlemisler bir yerden okuyorlar. Hatta bir tanesi nickimden yola cikarak BİM gibi basit bir seysin sende diyen bile oldu. Saldirgandirlar. Edepsizlesebiliyorlar aniden. Bunun sebebi de hepsi bal gibi Allah un var olduğunu ya da olma ihtimalini bildiklerinden iç huzurlari yoktur. Korkuyorlardir. O kucumsedikleri cehenneme girmekten. Bunu da inkar yoluyla sentezleyerek saldiriya geçerler. Tükürdüklerini yalayamaxlar. Yaparlarsa çevresinde ki kendi gibi düşünen insanlardan dislanirlar. Olay bu kadar basit :)
00 YorumlaBen dinimi araştırmış biriyim. Kur'an da okurum mealini de... ayetlerin gücü vardır ve Peygamberimizi 4 kez de rüyamda gördüm. Eğer kutsal kitabımız bir insan tarafından yazılmışsa muhteşem ve kusursuz bir kurguymuş. Ve asırlar önceden bu günün bilimini görmüş. Ve ne hikmetse kim birine ne kötülük yapıyosa aynı kötülüğü görüyo. Ilginç bir tesadüf. Herkes inanmkta özgür. Istediğinize inanın istemezseniz inanmayın. Ama isteyen bana mesaj atabilir din hakkında bir şeyleri merak ediyorsa
103 Yorumla- +1 yıl
İnsan tarafından yazılmışsa mı?
+1 yılkibarlıktan kırılamayacağım ne yazık ki elmadülillah müslümanım ALLAH akıl fikir versin başka da bir şey demiyorum. Yüce yaradanıma şükürler olsun doğru yoldayım en azından doğru yoldayım dört dörtlük dini görevlerimi yerine getirmesem de inancım var yaradanıma..
97 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler ama bu işler karşılıklı hiç birini bize saygısı yok bende saygımı yitirdim.
- +1 yıl
yaradına inancın sadece dilinde var. Umarım sana bir torpil geçer :)
- +1 yıl
ben zaten dini görevlerimi dört dörtlük yerine getiriyorum demedim ama neye bu hissiyat ile alakalı bir iş kalbi kara olana sözler de kara gelir @pijamalıayıboğan pardon ayıcık...
Garajimda birtane Ejder var ismi Mehmet. Ne bana inanmiyormusun? Tabiki inanmazsin, cünkü Garajimda ejder olmasi mümkün degil , ejderler masal ürünleridir.
Aynisi Tanri icin gecerlidir. Bir Tanrinin olmasi mümkün degil, özelikle bu Tanrinin BÜTÜN KAINATI Islamin idda ettigi gibi tek bir insan icin yaratmasi hic mümkün degil.
Bu Kainati yaratan kisinin sünnet ol deyip benim sikimin ucunlan ugrasmasi hic ve hic mümkün degil.
Dinlere inanmiyorum, cünkü Dinlerin hepsi yalan. Bunu kutsal Kitaplari okuyanlar anlar, bazilarida okurlar ama görmek istemezler.
Tanriya inanmam cünkü Tanri düsüncesi, Tanri kavrami bana sacma geliyor.58 Yorumla- +1 yıl
Allah için butun kainati yaratmak zor değildir.
- +1 yıl
@bluegirl
Cevapimdan korktugu icin beni engellemis. Birsey sacmalayip arkadan engelle basmak.
Diger Müslümanlara karsi bana kapak vermis gibi gözüksün. Siradan Müslüman bir davranisi.
Buda insanlari yalanlar ile Müslüman tutmaya geciyor. bluegirlin cevapinin altinda bu konuya dayanmistim.
Söylemeden edemiycem. Nasıl müslümandan müslümana fark var ateistlerdede öyle. Bazısı inanmıyo peki kendi bilir. Ama bazı terbiyeszler hadszler aşağılayarak Allahım dalgaya alarak düşmanlık besleyerek konuşuyo. Hele peygamberimiz hakkındaki iğrenç yalanlar uyduranlar varya... aslında kendilerinin şüpheleri var kabul etmek işlerine gelmiyo. Sırf artistlik olsun diye farklı kafadalar çoğu. Güyaaaaa çok bilmişler isyankar takılıyor. Saygı duyana saygı duyarım. Ama burada saçma sapan dinimi küçümseyenlere duymam!
34 Yorumla- +1 yıl
Zaten böyle diyerek tüm ateistlere laf atıyorsanız bizde Işid'e bakıp tüm müslümanlara laf atarız çünkü adamlar inanan inanmayan herkesin kellesini kesiyor bu daha feci bir şey hem. Ama ben öyle yargılamıyorum. İnsanlar ikiye ayrılır. İyi ve Kötü. Müslüman veya ateist diye değil.
- +1 yıl
Benim ateist bir öğretmenim vardı ve severdim onu. Bazı müslümanların yaptığı iğrenç şeyleri ateistler yapmayabiliyo. Dedim zaten müslümandan müslümana fark var ateistten ateistdede fark var. Ama burada bazıları sınırını aştı. Benim Allahıma peygamberimize hakaret içeren şeyler paylaşıp dalga geçerek yorum yaparsa cevabını yapıştırırım. Gerekirse ağzımıda bozarım. Evet aynen öyle. Allaha saygı duymayana ben hiç duymam ağzıma gelenidé sayarım. Ama insanca biriyse asla dışlamam ve ona islamıda anlatırım istemesede kendi tercihi...
- +1 yıl
İyi o zaman ben de buradaki ateistlere küfür eden tüm müslümanlara ana bacı küfür edeyim olur mu? Benim görüşüme saygı duymayana ben de saygı duymam o zaman diyerek ana bacı küfür edersek ve her türlü şeyi yaparsak bu yaptığın şey nasıl sonlanır sence? Herkes zararlı olarak çıkar. Bırak söylesin ne olacak? O onun kendi aptallığı. Burada ateizme de islama da küfür eden ağır gerizekalıdır açık ve net.
- +1 yıl
Küfretmedim kimseye ben çok şükür. Laflar çarpıtılır. Küfretmek ayrı bişey. Ateistler değil Ama Allahı dalgaya alan ateistler tüm küfürler hakeder.(Kendisine, ailesine değil.) Küfretmem ama bana neyse inancımı aşağılara saydırının. Sadırmak ayrı küfretmek ayrı. Ama bahsettiğin gibi gerizekalı insanlar bunun ayrımını yapamaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaygı duyuyorum deyip o cevabı seçmen oldukça ironik. Saygı duymadığın sürece saygı göremezsin, biz canavar veya cahil değiliz. Araştırdık ve bunun mantıklı olduğunu düşündük, araştırmadan olsak bile zaten inanç içten gelen bir şey değil mi? Normalde bu tip genellemeler yapmam ancak bu sitedeki müslümanların %95i saygısız, %90i kuranı okumadan ahkam kesiyor. Bu siteki o %95lik kısım bizimde insan olup duygularımız olabiliceğini unutuyor. İnanmıyorum diye önüme gelenle yatıp babamı öldürmüyorum, ahlak dinden gelmez. Asıl böyle düşünen insan ahlaksızdır.
42 Yorumla- +1 yıl
Okumadiklari icin sadist. Arapca okuyup harf basina 10sevap kazanmak dururken turkcesini kim nye okusun. Sen yok dion ama eger varsa hic bir iyiligin bosa gitmicek. Cunku once insan gelir sonra din ben bunu okudum. İnanmayan azap ceker yaziyor ama istedigimi kurtaririm da diyor. Musluman olsanda kotu olduktan sonra ne faydasi olcak. İyi insan olun yeter gizlikullanicim :d
+1 yılateist insan benim gözümde insan değildir. bir insan hiçbirşeye inanmadan yaşayamaz. Tanrıya inanmıyorsa aşkada inanmasın kadere de sevgiyede. onlarda gözle görülmüyor çünkü. ait hissetmek varolmak sınanmak kötü görünsede iyi görünsede inanıştır. ve yaşamı belirler. hiçbirşeye inanmayan ve reddeden insanın hayvandan farkı yoktur. hayvanlarda düşünemez o kişilerde..
1524 Yorumla- +1 yıl
waow züper bee helal eic benim gönlümde bu +1
- +1 yıl
@Egoiste96 herşeyi bilmiyorsun bilmediğin işlere karışma egoist arkadaşım.
- +1 yıl
@Egoiste96 sorum şu hani beyin bedavaydı sana 2. elden mi verdiler tamam tamam laf yok ciddi bişi soruyorum gülüm hazırmısın insanın dokularındaki yapı taşlarının 12 elementi hangi madde ile birebir benzerlik göstermektedir sana 30 sn süre veriyorum google amcadan bakmayacaksın eğer 30'u geçerse inanmam.
- +1 yıl
evet?
- +1 yıl
Pardon ilk 12
- +1 yıl
Molekül doku elementi herneyse herhangi 12 element seç birini zaten hepsi tek bir şeyle uyuşuyor
- +1 yıl
Pardon bileşik
- +1 yıl
tanrı bir duygu değildir. evet. tanrıyı görmessin somut değildir ama hissedersin. aşk gibi sevgi gibi. hissedersin. ve bu onun varlığına işarettir. olmayan bir şeyide hissedemezsin. @Egoiste96
- +1 yıl
zaten hiçbirimiz insan değiliz hayvanız teoride o yüzden çok koymamıştır bu yorumun ateist arkidişlerime. p
- +1 yıl
darwin teorisi çökmüş bir teoridir. fosildir artık. yoktur. kedi köpek kuş böcek hayvan sınıfındayken insan tek bir sınıftır. hayvan yıllardır aynıyken insan her geçen gün gelişen, kendini geliştiren bir türdür. bu yüzden bir görülmesi ihtimali bile olamaz. ateist insanların düşünebildiğini sanmnadığım için bu yorumun onlara koymadıgının bilincindeyim amac koysun değildir. ben düşüncemi yazdım rahatsız olan varsa beklerim.
- +1 yıl
Arkadaşım aşk denen şey bir hormondan ibarettir. Çoğu duygun hormonların salgılanması sayesinde olur bu da bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeydir. O duyguyu hissettiğin zaman belirli organların beynine hormon salgılıyor ve belirli organların ısınıyor ve soğuyor. Çok basit yani 9. sınıf biyoloji dersi de mi görmedin?
- +1 yıl
yav kardeşim aşık olmayan aşkı bilmiyor ve inanmıyor mu? günümüzde kaç kişi gerçek aşık? ama bakarsan %95 aşka körü körüne inanıyor. ve bulacağını olacağını düşünüyor. anlatabiliyor muyum?
- +1 yıl
Senin dediğin şey inanç değil güvendir ve güven de duygu değildir. Güven dediğin şey bağlılıktan başka bir şey değildir. Bağlılık duymak için bir şeye inanman gerekmiyor. Umarım anlatabilmişimdir. Ayrıca bir kişiyi gerçekten sevenler onu görünce bile hormon salgılar vücudu. Eğer sevmiyorsa ve cinsel obje olarak görüyorsa başka bir hormon salgılar. İkisi farklı şeyler.
- +1 yıl
inançtır. güven değildir. sen beni apayrı bir dünyadan algılıyorsun. Allahı sevenler hormonlamı alakalı? isayı muhammedi sevenler görüyorda mı hormonları salgılanıyor. HAYIR! biliyorlar inanıyorlar seviyor ve güveniyorlar. anlıyor musun. ? görülmemiş yaşanmamış ama var olduğunu bilmek inanmak. hayvanlar bizim gibi düşünemez küçük hesaplar yaparlar tabi ama insanla bir olamaz. ateistlerde böyle.
- +1 yıl
güven duygudur. güvenme duygusu her insanın muhtaç olduğu bir duygudur. insan bir eve bir sığınağa bir insana güvenme ihtiyacı duyar. çünkü insana güvende olduğunu bilmek huzur verir. bağlılık değildir. ve bağlılık için önce güven gerekir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTahir kardeşim Türk atelere saygı duyma çünkü onlar seni aptal olarak görüyorlar ve onların ateliği tamamen islamı anlayamaması dik kafalı olduklarındandır ne islam ilmine hakimdirler nede bilirler kuranı veya incili okurlar ondan sonra ate forumlarına girerler olayın mahiyetini anlayamadıkları ayetleri veya hadisleri görünce ' he tamam ben doğru yoldayım hesabı yaparlar ' ve oldukları gibi devam ederler ama dünya üzerindeki bir hristiyann veya bir ateistin müslüman olduğu anları görünce gerçekten hayata bakış açılarına hayretler içinde kalırsın gerçekten bizim ülkemizin insanında kafa yapısı topyekün sorunlu ve her olaya fanatizan bakılıyor
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Egoiste96 İlla küfürmü edeyim sana? '' ayrıca emin ol senden iyi biliyoruz '' demenle benim cümlemi tasdiklemiş oldun.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılYahu cevap almak istiyorum demişsin, gitmiş ateistlere mal muamelesi yapan bir cevabı eic seçmişsin. Kardeş cevap mı almak istiyordun, onaylanmak mı?
Niye ne savunduğumuzu bilmeyelim nan? Mal mıyız biz? Şükür dinlerden özgür bireylerin zekâsı daha bile yüksek çıkıyor. Yani öyle bir tutumunuz var ki sanki ortada ispatlı gerçekler var da asıl razı olmayan taraf dinsizlermiş gibi konuşuyorsunuz...
Te allam!173 Yorumla- +1 yıl
"Şükür dinlerden özgür bireylerin zekâsı daha bile yüksek çıkıyor." demişsin ve diğerleri de bu şekilde düşünüyor. Neyse ben İslam dinindeyim ve kendinizi gördüğünüz zeka seviyesindeyim. Yeni üye sayılırım bundan sonra ben varım haksız olduğunuzda karşınızda tabi zeka seviyesinde ;)
+1 yılBen Allah yazarken "A" harfini küçük yazarsam günaha giriyorum diye düşünüyorum onlar Allah yok diyorlar :3
95 Yorumla- +1 yıl
:DD ahahah
- +1 yıl
Hakkını yemişler bu kızın 😂😅
Kahkaha attım. - +1 yıl
Merve mesaja baaakk
- +1 yıl
A harfini küçük yazınca korkuyorsunda profilindeki fotoyu koyman daha günah o zaman (size göre) Yemin ederim şu Müslümanlarin bir dediği bir dediğini tutmuyor her dediğiniz blöf.
+1 yılMehmet piskinde inanmiyordu ya simdi kabirde azapta iyi inanir missler gibi inanir. birakin inanmasinlar. cunki insanoglu nankordur. cunki kendini yararana bile nankorluk eder. allah dogru yola iletsin. cunki onlar adina bile aci cekiyorum. ve korkuyorum.
118 Yorumla- +1 yıl
#Çocukkalbi seninde böyle konuşmana izin verdiğine göre vardır Rabbimin bir bildiği..
- +1 yıl
@Çocukkalbi
- +1 yıl
Kendi sözüm dedigimi hatırlamıyorum.
- +1 yıl
@Cocukkalbi sana ben burada cevap vermicem ahirette yuce rabbimiz vercek. tamam ben salagim. hadi kal selametle.
- +1 yıl
@Cocukkalbi hakli az cok. Ama konuya nerden baktiginla alakali bir durum. Bardagin yarisi bos ta dogrudur yarisi dolu da dogrudur. Bazi durumlarda iki dogru olabilir. Kotuluklere izin veren bir tanri, tanri olamaz diosun. Bu dogru kotuluklere izin veren bir yaratici var. Ama diger yonden bakarsan herseyi tanri dedigin varlik yapsa her isi o hakletse insana hic is iyilik kotuluk birakmasa ne kadar sacma bir hayat yasariz kendi irademiz olmaz bikere. Sen tanriya inanmak istemiom dicen "banane ben inanmani istiom" deyip inandrcak. Sen ozaman ozgurlukten bahsedebilirmisin. Olmasi gereken bu oldugu icin kotulukler var iyilikler var. Ve kotulukleri nasil ki insanlar yapiosa insanlar engel olmali. Allah yok diyosan de ama gelip yobazlik yapma. Sonra hani hosgoru hani saygi diye dolaniyonuz etrafta
- +1 yıl
Tamam seni aklin ahirette kurtarir biz cahilligimizle kalalim
- +1 yıl
Eline bir çakmak al yak ve avucunun tam ortasına tut. Bak bakalım ne kadar dayanacaksın. Ateşe dayanabileceğin kadar günah işle. Güzel yorum!
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılDusuncekerinize saygı duyuyorum diyip sıfır saygı bir cevabı eic yapmak ne kadar yapmacik
148 Yorumla- +1 yıl
Amaç biz saygılıyız ateistler saygısız havası yaratmak başka hiçbir halt değil.
- +1 yıl
birde bu sitede müslümanların işine gelen sorular duruyor, ateistler soru sorunca kaldırıyorlar :)
- +1 yıl
Valla benim musluman olmadığımı dikkat eden bilir zaten bu tarz sorulara yorum yaparım genelde kimsede bir gün saygısızlık yaptigimi görmemiştir bu sitede gerçekten benim gibi olan bir suru ateist var ya ben sırf benimle aynı düşünmüyor diye neden düşman olayım birine? Ama bana herkes duman mesela. Birde böyle masum ayaklarına yatarlar hep.
- +1 yıl
Çok belli
- +1 yıl
İşte içten içe nasıl bir düşünce besliyorsa..
Gizli Üye(30-35)+1 yılCık, cık..
Benim saygım felan yok kardeş, yakınıma 5 metreden fazla yaklaşırlarsa canını alırım onun o derece.
Burası net ortamı tabi o yüzden fazla konuşup germeye gerek yok milleti.
Hepsi kendini zeki zanneder , hepsi lafta tüm dinleri araştırmış hepsini araştırmakla kalmamış Kur'an-ı Kerim'i baştan sona okumuşlardır. :D Hayatı yalan l*n bunların.
Kuran hakkında en ufak bildikleri bir şey yok , açıp 1 kelimesine bakmamışlardır.
Yaptıkları tek şey googleye girip , ağızdan ağıza dolaşan bazı ayetleri toplamak.
Hepsi boş bu insanların.
Böyle kusursuz bir kainat yaratıcı olmadan olmaz der ve giderim.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 403 cevap paylaştı.
+1 yılben ateistim islama karşı hiçbir önyargım yok müslümanları severim hatta anneannem öldü mezara kimse inemedi beni çagırdılar ben mezara girdim benim islama karşı asla kötü bir düşüncem olmadı bu nasıl bişey biliyomusun kalple alakalı kardeşim ben 18 yaşına kadar hiçbir teravih namazı kaçırmadım ve kuran okudum halen okuyorum ve islamı biliyorum
17 Yorumla- +1 yıl
islamda kuzenle evlilik yasaldır artı abinin eşini mesela abin öldükten sonra evlenebilirsin bunları ben yapmam ben asla bunları yapmam
- +1 yıl
ama karşıda çıkamassın bana ters dersen kafir olursun sahih hadisdir ve ayet vardır
- +1 yıl
ya ben sna şimdi 20 hadis 3 ayet göstersemde inanmassın boşver kapatalım kardeşim daha ne çekişkiler var cübbeli ahmet hocayı dinle yeniden ögrenirsin islamı ben konuşmak istemiyorum yazma
Ateist dediğin toplumlara özeniştir birisi Ateist oluyor diğeride ona özenip Ateist oluyor çoğusu Ateist ne onu bile bılmez ama 100 yıllık Ateist gıbı davranıyorlar hrıstiyan birisi dinini koruyor dınıne bağlı her c. tesi günahlarını dökmek için kliseye gidiyor bizimkiler müslüman bir ülkede doğmalarına rağmen ALLAH'a inanmıyor çünkü tek dertleri popüler şeyleri yapmak popüler olmak bunların hepsi gençlikte oluyor olgun olunca sözde Ateist olan ileri zekalı ınsanlar gençlikte yaptıklarına bakıp gülecekler hepsi bu Ateist insanlar dinlerin sorumluluklarından kaçmak ıcın Ateist oluyorlar çünkü her dinin bir sorumluluğu var herkes seçiminde özgürdür ama ben müslüman olana saygı müslüman olana sevgi gösteririm cehennemde yanarkende bakalım Ateist olacaklar mı
20 YorumlaKardeşim kuran ı okumuş biri olarak sana söylüyorum. İslamda tıpkı diğer dinler gibi sınırlı bölgelere hitap eden bir çeşit kültürdür. Muhammed diğer imparatorluklara karşı kendi imparatorluğunu kurmak istemiştir. Bunun içinde arapları düzene sokabilmek için islam denen kültürü icad etmiştir, kuranı da kendisi yazmıştır. Düşünsene allah yıllar önce aramızdan birini gizlice seçip onla iletişim kurmuş, bize hiçbir somut delil sunmadan iletişim kurduğu kişinin sözlerine inanmamızı beklemiş ve eğer inanmazsakta bizi cehennemde yakmakla tehdit etmiş. Ayrıca düşünsene hiçbir somut delili bulunmayan birşeye inanmıyorum diye neden cayır cayır yanacakmışım ki? Ve eğer yanacaksamda o tanrı hiçbir zaman benim saygımı kazanmaz
20 Yorumla
+1 yılAllaha inanmıyorum çünkü ayetlerin kudret, sonsuz güç sahibi olan bir tanrının kaleminden çıkmadığı bir insanın psikolojisinden çıktığı apaçık ortada. Bütün insan hayaliyle uydurulmuş tanrılara inanmıyorum çünkü bremen mızıkacıları kadar saçma. Eğer kuranı kerim allahın varlığını kanıtlıyorsa çizgi romanlarda supermanın varlığını kanıtlıyor. Arap mitolojisinde ki allah ile yunan mitolojisindeki zeusun sadece yöre farkı var. Siz bunu anlamıyorsunuz. İki toplumda aynı sebeplerden dolayı tanrıya ihtiyaç duydu ve üretti. Siz zeus'a , ra'ya, kibele'ye, horus'a, tengri ülgen'e, albız'a, Cabrakan'a, Loki'ye, neden inanmıyorsanız bende o yüzden allahınıza inanmıyorum. Sana sayabileceğim daha 3 milyon tane tanrı varken, ve insanlığın tarihi semavi dinlerden çok daha önceye dayanıyorken, bunun kanıtları varken aklı mantığı doğru çalışan bir insan nasıl olurda bunlardan çok bir farkı olmayan tanrına koşulsuz şartsız inanabilir?
45 Yorumla- +1 yıl
burada aslında iki şeyi görüyorum ya senin dediğin insan Uydurma si ya da ilk zamandan beri tanrının insanları uyardığı çıkar he o insanlar belki bir insanı belki bir meleği tanrı gibi görüp Zeus diyebilir bu gerçeği değiştirmez ki Peygamberimize senin mucizen ne diye sorulduğunda kuran demiş demiş ki içinde insanın anne karnındaki gelişiminde tut dünya evrenle ilgili ne bileyim evrenin genişlemekte olduğu gibi pek çok şey var aslında işte bunca insanı hayrete düşüren şey bu bunlar olmasaydı zaten durum farklı olabilirdi ki bunların olmasi zaten bu kitabın Allahın vahyi olduğunun açık bir ispatladır ki ole bir kitap içinde herhangi bir çelişki olmadığı iddiasında bulunuyor ve 1400 senedir hiçbi çelişki bulunmuyor ortaya atılan çelişkiler saçma sapan zaten Yalancının mumu yatsiya kadar yanar misali bir süre sonra one sürülen şeyin hatalı oldugu çıkıyor benim görüşüm bu
- +1 yıl
bir tane kurandan yararlanırak çıkan bilimsel teori ya da yasa var mı? hep cıktıktan sonra kelime oyunları yapılarak " o kelime aslında arapçada traktörün iç lastiği anlamına da geliyor yaaa " diyerek bilim kurandan ilerde diyorsunuz. Neyseki müslümanların hali ortada kitabı okuyan herkes anlamıyor sanırım. Gerçi doğru ya laiklik gelmeden önce osmanlı aya değil güneşe çıkma planları yapıyordu :))))))))))
- +1 yıl
Hani okumasak inanıcaz, zaten anlamak için okuyanla sevap kazanmak için okuyan arasında çok fark var. Biri türkçe biri arapça okuyor :))) bunca insanı hayrete düşüren şeyler neler? lütfen komik olmayın yahu, kitap söylediğiniz gibi olsa çoktan dünyanın tamamı müslüman olmuştu. Daha hristiyanlık kadar anca var. Ben senin dediğin ayetleride biliyorum ayetde evren birleşikken biz onu ayırdık diyor. Sözde big bangi işaret ediyormuş :D ulan big bangin ne olduğunu bilen biri bu ayete totosuyla güler ki gülüyor. Birleşme yok daha önce oluşmak yok kuranı mecazlaştıra mecazlaştıra atasözleri ve deyimler sözlüğü yazcaklar yakında.
- +1 yıl
Benim dediğim o ayet değil ki evrenin genişlemesi ile ilgili ayet ap açık biz onu genişleticiyiz diyor ki ve bunun gibi pek çok şey var ve apaçık senin dediğin gibi a o ole değilde bunu demek istiyo şeklinde değil ki zaten bunlar mucize olarak geçer yani burada anlaşılmasın şey ne ben anlayamıyorum siz bana hocaların söylediklerini söyleyip duruyorsunuz buna Takılmissiniz bence bunu aşıp direk kuran i incelemeye almanızı tavsiye ederimk sözlerinden anlaşıldığı üzere ya hiç okumamış siniz ya da bir iki defa okumussun uz geniş ölçekli bir inceleme size tavsiyem
- +1 yıl
kuranın getirdiği delillerden uzaksın.
ya hiç okumadan konuşuyorsun (ki okumadan konuşman hem kendi hem de diğerlerinin inançlarına saygısızlıktır)
ya da okuduklarını anlamak istemeyecek kadar algılarını kapatmışsın bu da yobazlığın ta kendisidir.
(yobazlık derken hakaret etmiyorum yanlış anlasılmasın lütfen)
@bluegirll güzel kardeşim evet sen göremiyorsun Kuran da yetişkinlik belirtilir artık ayet vermek istemiyorum çünkü verdğim zaman bak bu hoca böyle yorumlamış diye salakça geliyorsunuz :D ( kişilerin olgunluğunu yetişkinliğini çevresi- coğrafyası belirlemez diyorsanız komik ) bu cümleye bir baksana alooo kardeşim kendinize gelin cidden saçmalama da master yapıyorsunuz kuralı belli birşey varken kendiniz yorum katıyorsunuz şirk l*n bu sizin kitabınızda :D Bu bile açıkca yasaklanmış fakat ısrarla savunmak için saçmalayıp bunu yapıyorsunuz sonra yolum belli :D Tamam şampiyon sakin ol biraz
01 Yorumla- +1 yıl
@Komidin söylediklerim çok mantıklı fakat anlayana anlayana. okay? gelmiş "artık ayet vermek istemiyorum" diyorsun, yok ki ayet veresin. ;) ne o bana 7 yaş sınırını mı anlatacaksın, mükellefiyet yaşı vs geç bunları biz yaştan sınırdan değil olgunluktan bahsediyoruz..
tüm bunları geçtim; Hz. Aişe ile Peygamberimiz evlenmiş, Allah buna karşı çıkmış mı hayır. hadi işine. yazma kapandı perde.
2. sorunla başlaycam. diğer dinlerin kutsal kitabında kendi inanç sisteminden çıkanların öldürülmesi emredilmiyor. hristiyanlığı islamiyete kıyasen gerçekten masum buluyorum çünkü hristiyanlığın temelinde "inanç kalpte yaşanan bişeydir. inanmayabilirsin bu durumun beyninle bir alakası yoktur." görüşü varken islamiyette inanmayanlar "şeytanın çocuğu" inanmayanlar "gerizekalı ve beyinsiz. kör, cahil embesiller".. sence islamiyet neden bize bu kadar düşmanca yaklaşıyor.
aklında bulunsun geçtiğimiz ramazan ayı içersinde nihat hatipoğlu sahur programında bizi yerin dibine sokarken aynı ay içerisinde hristiyan lideri papa atesitlerin de cennete girebileceğini söyledi. bizim cennet inancımız yok tabiki ama böyle bir yaklaşımın ne kadar masumane olduğunu anlayabiliyorsundur.. ;)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkuranı oku adam akıllı evrenle ilğili ayetleri özellikle anlarsın o zamn ! bu tür ayetleri görene kadar inanıyordum ama şu an eminim ki kuran insan yazması
96 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbir sürü ayet var onlara bakıp toparlayıp yazayım istersen daha sonra
- +1 yıl
Hz. Muhammed yani bir beşerin bu kitabı yazması bu kadar basitmi. Evreni konu alacağım
Hz. Muhammed annesinin rahmin deyken evrenle ilgili araştırmalar mi yaptı ya da devasa teleskoplar olmadan mi yazdı hesapladi bu bilgileri. okudugunuz belli oluyor. Evrenin genişlemesi , evrenin bir başlangıcı olması vs. 1400 sene önce bir beşer yazmış ve şimdiki bilim bunları daha yeni yeni keşfediyor. İnanmamak elde değil.
Cevap sahibi+1 yıltanrıya inanıyorum ama allaha değil allah kuranda adı geçen tanrının ismidir ve kuranda insan ürünü oldugu için allah yoktur ama evreni yaratan başka bir tanrı vardır.. deistim..
+1 yılAteistler ve deistler özel insanlardır ve gerçek iyiliğe güzelliğe hoş görüye sahiptirler sizin dinlerinizin temelini oluşturduğunu iddia ettiğiniz ama hiç birinizde bulunmayan güzel özellikleri taşıyanlardir ateist ve deistler bir insanın ateist veya deist olmasinin nedeni sizin kutsal olarak kabul ettiğiniz kitapları okumuş olmalarıdır çünkü ileri bilince sahip olan ateist ve deistler bu kitapları okuyunca kızıyla yatan bir peygamberi insanla yatmaya ihtiyaç duyan tanrıyı ve kutuplarda oruç tutturan anlayışı görünce saçmalıklar yumağını anlar ve tüm kitaplarinizi inkar eder ya da bir adim oteye gidip inandığınız tanrılarınizi inkar eder
00 Yorumla
+1 yılÜç beşimize bakıp islâm buysakalsın diyorlar.
Bizdede sorun var.
2. Konu da rahat yaşamak için. kendini hiç bir mesuliyet altında bulmamak, kuralsızca serbest yaşamak için.
Buna günlük yaşantıdaki olağan şeyler de etki eder. Meselâ suriye... Allah varsa neden mazlumların ölmesine izin veriyor? Hani ben ezan okunurken küfür ettim zina yaptım Allah neden cezalandırmadı?
Bilse ki cehennem bu yüzden var? Bilse ki burada istediğini yapabilmen serbest ama öteki taraf not verme yeridir?
Bu dünyada cezalandırsa imtihan olmazdı. Herkes yaşar ve ölürdü gereği gibi. Amaç ne olurdu?00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılİslam inanmak kadar inanmamayıda serbest kılar. İslamda din dışı insanların öldürülmesi hususu nefsi müdafaa yani cana kasıt durumunda kısaca yanlış anlamaların ötesinde "cihad" ve dinden dönme yani başka bir dine mensupken islama geçip tekrar ilsmadan çıkma için geçerlidir. İnanmamakta veya reddetmekte kesinlikle bir bağlayacılık yoktur. burada islamın ilgilendiği kişinin inanıp inanmadığı değil insanlarında en az islam kadar birbirlerinin dinine saygı duymasıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBen de ateistim dostum. Sen şuna cevap verir misin rica etsem; Hayatın boyunca soğaüstü birşeyle karşılaştın mı? Karşılaştıgını söyleyen milyonlarca insan görmüş olabilirsin belki ama bunların ellerinde somut delilleri var mı? şimdi her yer kamera, herkesin elinde kameralı telefonlar doğaüstü birşey varolsa binlerce kez görüntülenir ve servis edilirdi. Ben dogaüstü hiçbirşeyin varlıgına inanmıyorum. Evet fünyada yalnız değiliz. Bizimle birlikte yaşayan bitkiler ve hayvanlar var sadece. Gerisi insanları sömürmek için uydurulmuş hikayelerdir. Fazla takılmamak lazım. Din ise insanların birbirini öldürmesi için icad edilmiş bir silahtır. Günümüzdeki emperyalizmin geçmişteki karşılıgıdır. Boş işler bunlar senin anlayacagın. Cahil insanlar bunları anlayamazlar. Tayyip erdoganı cuma namazına götüren havada uçan türbanlara inanırlar. Eminim sen bile inanmıyorsundur buna. Hayattan sonra hiçbirşey yoktur. Sen bana inan. Seni kandırıyorlar.
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbütün dinlerin kitaplarını okudum. hiçbiri tatmin edici değil. sen de okusan belki sen de benim gibi düşünürdün. Emin ol buna.
- +1 yıl
Gecen kadir gecesi kuranı kerim okumaya karar verdim ve gece 2-3 gibi okumaya basladim ama okurken uyuya kalmısım. Uyudugum esnada birisi geldi elimden kuranı aldı beni kaldırıp yatagıma götürdü uzerimi örttü ve hadi iyi geceler dedi kapıyı cekti cıktı tabi ben uyku sarhosuydum yüzüne dahi bakmadim annem sandım sabah bir kalktım saat 7 gibi baktim evde hiç kimse annemi aradim babaannenlerde uyuya kaldk dedi hic mi gelmediniz dedim yok dedi yemin etti bende böyle böyle deyince allah soğukta yatmana razı olmams seni kalditmistir dedi. Bu olayı ben yasadım ailem üzerine en sevdiklerimin üzerine yemin ederim ki yasadim
- +1 yıl
rüya fizik ötesidir.
öldüğünde seni terkeden enerji doğa üstüdür, varlığını bilim ile ispat edemezsin.
şu halde varlığını inkar etmiş oluyorsun.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbak kardeşim https://www.facebook.com/karikateist?fref=ts link verdim gir o linke gönderilere sıradan teker teker bak az cok anlarsın birşeyler
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbana muhammedin gercekten dunyaya geldigini ve kuranda yazilan herseyin dogru oldugunu kanitlayacak biri olmadigindan musluman degilim. ateistim demiyorum bak. Allaha inaniyorum ama ben peygambermis oymus buymus inanmiyorum oyle birileri varsa bile onlar da insan. bazen bazi insanlarin peygamberleri Allahtan bile yuksek tuttugunu dusunuyorum. bu durum hicte hos degil! Dunyanin yarisiyla evlenmis bir adami kutsal gormem ben!
619 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpeygamberinizin kac esi oldu?
Cevap sahibi+1 yılsen nerden biliyon iliskiye girmedigini?
- +1 yıl
gizli hanım, buyrun izleyin. ve izledikten sonra bu söylediklerinize siz de gülün.
https://www.youtube.com/watch?v=w0kUv7royV0
Cevap sahibi+1 yıl"maksimum 4 karin olur." nedir allahim yarabbim maksimum 4 cikolatan olur der gibi. bide benim icin gidip dunyayi aradin bu videoyu buldun tesekkurler ama mantikla uyusmuyor. ben erkegin 4 kadinla evlenebildigi bir dini kabul edemem. bir kere bu kadina saygisizlik degil mi? Ben Allahin var olduguna ve tek olduguna inaniyorum ama peygamberlere inanmiyorum. Ve soran sana gelirsek: ben yazilanin dogrulugundan kuskulu oldugum halde sizin soylediginiz seyin dogru oldugunu bile varsayarsam kuranda muhammedin bir suru esinin oldugundan bahsediliyor. ben zaten emin olmadigim icin musluman degilim peki ya sen :D? cok komiksin. kendin bile soylediginden emin olamiyorsun.
- +1 yıl
"benim icin gidip dunyayi aradin bu videoyu buldun tesekkurler " bu bir teşekkür mü? bu bir saygısızlık. yazık ki Allah'ın Resul'ü sizin gibiler için bile gecelerce gözyaşı döktü "ümmetim kurtulacak mı bu imtihandan.." diye.
"Ben Allahin var olduguna ve tek olduguna inaniyorum ama peygamberlere inanmiyorum." bu sözünüz üzerine tek bir ayet size yeter sanırım :
"Rasule itaat eden Allah 'a itaat etmiş olur." (Nisa, 4/80)
sizin gibler bana göre hiçbir şeyi haketmiyor. Fakat Allah ve Resulü o kadar merhameti bol ki, onlara bakarak vardır bir hikmet diyorum sadece. sabır.
Cevap sahibi+1 yılbak iste senin gibiler peygamberleri allahtan bile yuksek tutuyor. senin yaptigin saygisizlik degil mi? sanane benim neye inanip inanmadigimdan? sen muslumansin diye herkes musluman olmak zorunda degil. sen biseye inaniyosun diye o sey dogru olmak zorunda da degil. kisaca seni ilgilendirmez sana bisey soranda olmadi. yol al simdi.
Cevap sahibi+1 yılbak benimde yillardir sorunum buydu biri cikip kim neye inaniyosa saygim sonsuz demedi bana herkes bluegirl gibi asagiladi. birde islam hosgoru dinidir diyorlar islam dogru bir din ise bile bu kiz gibileri yuzunden cogu kisi islamdan soguyor islam bunlara boyle mi ogretiyor diyerek. "sizin gibileri" benim neyim varmis? resmen hakaret etti musluman olmadigim icin. Ben birini bir dine davet etmeye calissam hakaret ederek yapmam sizin gibileri demem. Hayir beni nerden taniyoki o kiz? Ve bluegirl: eger islam gercek bir dinse bile senin cennete gidecegini dusunmuyorum. sen biri musluman olacaksa bile "o din bu kiza boyle mi ogretiyor" deyip musluman olmayani islamdan uzaklastiran tipte birisin. Belki birinin cennete gitmesine bile mani oldun sen.
- +1 yıl
bluegirl * :D heryerde cikma. milleti kucumseyip durma sen kimsin ki? Bak ben muslumanim ama musluman olmayan kiza hak verdim. sanki sen ordan oturup klavye artisligi yapinca cennete girecen. muslumansan git namazini kil burada ne ariyon? siz namaz kilmayip burada milletin boyle dedigini gorup Allahim bak ben muslumanim ben onlar gibi degilim deyip kendini kandiranlardansin. sadece muslumanim diyerek musluman olunmuyor.
Cevap sahibi+1 yılne dedigini anlamiyorum Turkce konus.
- +1 yıl
arkadaşım araştırman çok güzel çoğu insan babası hristiyan diye hristiyan babası müslüman diye müslüman. sen en azından araştırıyorsun. lütfen zakir naik'in kuran ve bilim adlı videosunu izle sonra kuranı oku ama hakkıyla oku yani özellikle bazı ayetler var insan o ayeti anlamak için günlerce, haftalarca düşünmeli çünkü basit birinden gelmiyor kitap bir ayette bazen yüzlerce şey anlatılır. ama sadece yüzeysel okuyup geçersen olmaz düşün, düşün, düşün...
Cevap sahibi+1 yılbrk5672 tesekkurler bilgi icin.
bizi bu düşünceye sevk eden şey kuranın kendisi. ironik değil mi :)
kuranı da müslümanlardan daha iyi biliriz çünkü bir zamanlar müslümandık. kuranı okudukça çelişkiler gün yüzüne çıktı ve reddettik.
kurandaki çelişkileri, mantık hatalarını, hakaretleri, şiddete sevk etmeleri, barbarlıkları, vicdansızlıkları anlat anlat bitmez bunları merak edenler çeşitli ateist eleştiri sitelerini okuyabilirler.
peki neden sadece islam? çünkü islam coğrafyasında yaşıyoruz ve muhatap olduğumuz tek din bu. diğer dinlere de inanmıyoruz ve eleştiriyoruz ama isaya inanmasan da saygı duy diye tepemizde dikilen yok :)12 Yorumla- +1 yıl
kendin büyük bir çelişkisin :)
kuran müslümanlara yaşamasını öğretir. kuranı iyi bilen onu en iyi yaşayandır. sen kuranı bilmiyorsun sadece garip bir şekilde egonu farklı olmak arzusuyla yaşıyor ve dikkat çekmiş olmanın hazzı içindesin. bunu dışında tutarlı bir fikirsel altyapın bulunmuyor.
kuran hiç bir şekilde çelişki içermez. bunu anlayabilmek ve düşmanlık beslemeden kavrayabilmek kişisel yeterlilikle ilgilidir.
(2. tekil şahıs kullanıyorum ancak anlatmak istedğimi ideolijiniz yanlış anlaşılmasın lütfen)
bir sey yazmayacaktim ama dayanamadim kusura bakmasinlar ya da baksinlar umurumda degil kesinlikle bu goruse saygi falan duymuyorum yorumlara baktim da ey musluman demis adina insan demekten utandigim varlik sen nesin de bu curretle konusuyorsun oyle hangi anne babadan dogdun daha cok sey var soylenebilcek ama fazla muhatapliga gerek yok kisaca neyim kafasini yasiyolar acaba deyip geciyorum
414 Yorumla- +1 yıl
İsid musluman degil bir kere sadece oyle gosteriliyor peygamber efendimizin de bununla ilgili bir hadisi var musluman olmus olsaydin bu yorumu yapamazdin zaten.. Sen saygi gosterebilirsin ama ben sen degilim Allah in varligini kabul etmeyen birine saygi gostermemi kimse beklemesin benden
- +1 yıl
Benle laf yarışına girersen zararlı çıkarsın zaten yazdığın cevapta mantık ''0''. hayal ürünü peygamberinle cennet masallarına inanmanı kınamıyoruz burada merak etme.
sen bir kadın olarak din kisvesi altından sana yapılan baskıyı kabul edip bunun doğru olduğunu savunuyorsun.. Bir erkek tarafından yazıldığı apaçık belli olan bir kitap söylüyor diye kumalığı,
2. sınıf, erkek kölesi değersiz bir varlık olmayı kabul ediyorsan burdan yazdığın yoruma saygı duyulmasını bekleme.
senin gibi düşünen insanların çocuk yapmaması ve yetiştirmemesi kanaatindeyim.
uğraştığımız örtü değil düşünmeyi bırakmış beyniniz hanımefendi - +1 yıl
Bak kardeşim allahın varlığını ya da yokluğunu kimse ispatlayamaz ben olduğuna inanıyorum orası ayrı mesele.. dinlerin masal olduğuna dair bir sürü mantıklı argüman var %100 gerçektir demiyorum ama en azından ayın ikiye ayrılması, denizin ikiye ayrılmasından daha mantıklı.. ayrıca neye inanırsan inan kimseyi ilgilendirmez ama saygı göstermek zorundasın istersen taşa tap beni ilgilendirmez yeterki o taşı bana atma
+1 yılŞu Ateistlere soru sorarken resmen kibarlıktan inceliyoruz, Ateistler bize hitap ederken bu kadar nazik olmuyorlar nedense :)
1311 Yorumla- +1 yıl
Doğru
- +1 yıl
Ben de anlamıyorum :)
- +1 yıl
sen ne diyon ya :)
- +1 yıl
"Kafanız güzelmiş" yorumunu yapan kişi mi söylüyor bunları bana :) Bana kibarlık dersi veren kibar olsa içim acımaz :)
- +1 yıl
Hiç tartışmaya değmez...
+1 yılkim neye inanır bilmem lakin bir yaratıcı var ki ben ve diğer mahlukat var derim. bunun için delil de sunmam zira bu inanç meselesidir beni bağlar diğerleri neye inanır bilmem bing bang den önce ne vardı? evren sonunda içe çöküş yaşayacak diyor ekseri bilim adamı çöküşten sonra ne olacak? Zira Peygamberler kalksalar yaa biz size şaka yaptık deseler... ? Benim için değişmez teşekkür ederim yaptığın şakalar için der yinede inancımı değiştirmez çünki bu inanç. bilimsel olarak yanlışlıgı kesin olan bir şeye inanan bir sürü insan var. ne varki bilimsel süreçler işletilirken burada şu denemez yaratıcı yapmış araştırmıyalım böle bişey olamaz ozaman yaratıcının ilmini öğrenmeyiz buda bizi insan olmadan başka bir yöene iter heralde hayvandan farkımız kalmazdı. ve bana göre yaratıcı her şeyi bir sebep sonuç dairesinde yaratmıştır. işlerin evvelide akibetide bu daire içersinde cerayan etmektedir. bilimde sebep sonuç ilişkisini araştırmaktadır. Bilmem anlatabildim mi? saygılar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı. www.facebook.com/.../?type=1 olay budur
21 YorumlaÇünkü İslam ülkesinde yaşıyoruz. Neden bana zararı olmayan dinleri eleştireyim? Ha ayrıca diğer dinleride çok araştırıp haklarında kitap okudum incil mesela ikinci sayfasında bile günah işlerseniz ölmeden önce günah işlediğiniz yerinizi kesin yazıyor o da saçma müslümanlıkta saçma... Biraz big bang patlaması hakkında araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca kuranıda çok net bir şekilde okudum gelipte bana burada şu ayeti biliyor musun ayakları yapmayın neyin ne oldugunun çok iyi farkındayım.
45 Yorumla- +1 yıl
İnancını yargılamak istemem ama BigBang bir teori. Bilim dünyasında da teori olarak kabul ediliyor. Teori yani varsayım üzerinden tamamen vicdani ve fizikötesi bir olgu olan dini, somut ve deneysel verilere dayanan bizzat fiziğin muhatabı olan bilimle yargılayamazsın. Din ve bilim iç içe olabilir ancak ne dinle bilimi ne de bilimle dini keskin olarak birbiriyle çatıştıramazsın. Çünkü bilim fizikötesi ile ilgilenmez. Big bang görünüğünün aksine Lemaître'nin savunduğu gibi yaratılışcı bir etki taşır. Yoktan varolmak ifadesini duymuşsundur. Büyük patlamanında ilk 3 akikalık nükleosentez denen bir olayla başladığı Big Bang'in en sade modelidir. Öte yandan Big Bang kabul edelim diyemeyiz çünkü karşıtlarıda vardır. Hannes Alfven Bigbangi reddederek Plazma Evren Teorisini ortaya atmışve çalışmalrıyla nobel almıştır. Görüldüğü bigi birçok teori mevcuttur. Big Bangi araştırdığınızda yaratılışçı bir etkisi olduğunu görecek ve dini inancı reddeden bilim adamlarınca karşı çıkıldığını göreceksiniz.
- +1 yıl
Bigbang patlaması gerçek olsa bile bu olayı yapan bir yaratıcı mutlaka olmalı yani üzgünüm ateistler her şey Allah'ın yoluna açılıyor
- +1 yıl
Tıpkı bu teorilerin olmama olmama ihtimali olduğu gibi. Vicdan meselesi yani içsellikle alakalı bir konu din. Kabul etmezsin veya edersin dogmatiktir. Din açıkça mutlak teslimiyet ister. Eleştiremezsin. Bu yüzden İslamiyet sana inanma kadar inanmama hakkınıda tanır tabi kendince inanmamanın cezasını çekmen kaidesiyle. Ancak sen inanmıyorsan ki zaten ceza çekme ihtimalinde yok kendince. İnanmamakta serbestsin ama inananları yargılamamk kaydıyla elbette. Bilimsel konuları pozitif çerçevede değerlendirirsek teorilerden ve kanıtlanmış teoriler olan yasalardan oluşur. Dinde ise metafizik yapı bulunduğu için bilimin deneyselliği ve somut verilere dayanan yapısı sebebiyle kesinlikle birbirleriyle tezlerini çürütme yönünden mümkünat yoktur. Bilim nasıl ki Allahın yokluğunu ispatlamaya çalışıyorsa teorilerden öte gidememiştir. Somut olarak bir yasa sunup yoktur diyemiyor. Oysa din bilimin bu kanıtlayamadığı durumu tersine kullanarak vardır diyor yoksa ispatlaya getiriyor konuyu.
Ateist arkadaşların da benim de vereceğim cevap aynıdır muhtemelen. Sizin "Niye müslümansınız?" sorusuna verebileceğiniz yanıt basittir ama ateizmde bir şeyi açıklamak öyle kısa sürmez. İnanmamak için yüz binlerce sebep var yani diyebileceğim kadarıyla. En çok da doğaüstü şeylere inanmama gibi. Ayrıca özel olarak islama düşmanlık falan beslemiyoruz. İslam'ı daha çok sorguluyoruz çünkü Türkiye'de yaşıyoruz ve yüzde 85'inden fazlası müslüman. Yani ülke olarak milli din islam olduğu için en çok o eleştiriliyor ülkede. Bana bakarsanız İbrahimî dinlerin hepsini eleştiriyorum ben.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca bir arkadaş sormuş cevaplayamadım çünkü anlaşılan engellemiş beni. Sorusu şu: "Neden hala maymunlar var?" Cevabı ben vermeyeyim Richard Dawkins versin. https://www.youtube.com/watch?v=83rUhtwM5-w
+1 yılLavey e inanıyorum ben zaten Lavey olayında Tanrının varlığını kabul ediyoruz fakat ona inanmak tapınmak yerine ŞEYTAN vb. inanıyoruz Lilith de dahil
29 Yorumla- +1 yıl
yep
- +1 yıl
oha Lilith gerçek mi
- +1 yıl
Vay Antoncu biri gördüm sonunda
- +1 yıl
* YORUMLARA BAK :D
- https://m.youtube.com/watch?v=0v8L9B5EJEkhttps://m.youtube.com/watch?v=8wy0Jy55nMno
Bak ne güzel sohbet etmişler. Keşke herkes böyle olsa.213 Yorumla- +1 yıl
Pardon altını yanlış link vermişim. :)
https://m.youtube.com/watch?v=8wy0Jy55nMo - +1 yıl
@Kaplan24 Tanrıya inanmayan bu video'ya mı insansın :D
- +1 yıl
@Egoiste96 benim bir sorum var bilgiysen sorabilirmiyim ateizm hakkında?
- +1 yıl
Bunu izlemistimm cok guzel
+1 yılRabbim hepsini farkına vardırıp bağışladığı kullarından etsin...
72 Yorumla
+1 yılCevapları okudum ve o kadar güldüm ki böylelerine diycek bişe yok olağanüstü olaylar görmediğini idda edenler var Kur'an-ı okumadıkları çok belli yeterince olağanüstü şeyler var zaten ayrıca her şeyin bir yaratılış amacı vardır dimi cansız varlıkların bile. ahirete inanmamak ne kadar saçma ne yani insanlar doğar büyür ve ölürmüler saçmalık bu herkes yaptıklarından sorumludur ve karşılığını alacaklardır. görerek herkes inanır önemli olan kendi aklımızla kavrayıp kötü işler yapmamak.
48 Yorumla- +1 yıl
Bu soruya bu cevabı verirken içtiğin kesin gerçekler ağır gelince böyle cevap vermen normal tabi
- +1 yıl
O masadan kalktığında müslüman olursun ;)
- +1 yıl
dinsizlerle işim olmaz yol al ;)
- +1 yıl
Önce sana verdiğim yolda yürümeyi öğren daha fazla tartışmıcam seninle aklı olmayan insanlarla uğraşamam
Peki bende sana sorim seni müslümanlık düşüncesine sevk eden şey ne (senin tabirinle) empati kurmayı öğren ondan sonra gel. Aynı zamandan en çok eleştiriye maruz kalan din hristiyanlıktır. Senin yaşadığın toplumda ve bölgede müslümanlık ağırlıkta olduğu için ve yaşam biçimi buna göre şekillendiği için bırakta ülke ateistlerinin eleştirisine açık olsun. Yaş 16-17 mi bilmiyorum ama önünde dünya kütüphanesi var internet nimeti önce bir araştırsan be kardeşim okumaktan zarar gelmez korkma cesaretli ol.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılBir çoğunuzun yaptığı yorumları okuyorum da rezilsiniz gerçekten. Müslüman dediğin, inanmayanı yerden yere vurup eleştirendir değil mi? İşte bu insanları dinden soğutan sizlersiniz. Yaptığınız yorumları bir müslüman olarak utançla okuyorum. Saygı biraz saygı.
İnanan inanır, inanmayan da inanmaz. Hiç birinizin buna karışma hakkı yok. Ama sizler yüzünden bende dinden soğuyorum günden güne.12 Yorumla- +1 yıl
Harbi yorumları okudukça üzülüyorum, hüzünleniyorum ya. Böyle insanları anlayamıyorum. Başka dine geçmenin cezasının idam olduğu bir din... Ne bileyim ya. Garipleşiyor günden güne.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen allah inanirim
Ama peygambere inamam cunku dunyada bu kadar millet varken neden ARAP araplara karsi hic bir seym yok ama neden oburleri degil sadexe arap cunku bir suru milleti diri diri gomdugu icinmi kusura bakmayn ben asla inanmam sadece allah iannairm gerisi bos bence34 Yorumla- +1 yıl
Valla nasil oluyor bir aciklarmisin muhammet olmasa Allah i veya kurani nerden bilicektin?
Sonu izm soneki ile biten ideolojilere karsiyim toptan. Cunku bunun basina her zaman kolaylikla bir anti getirilebilir. Ve bunlar yorumlarda da goruldugu uzere bir yere vardiramayan tartismalara yol acar.
Ateistleri de Müslümanları ya da diger inanc sahiplerini de genellemeden cevap verilseydi ne kadar saygili olurdu halbuki...00 Yorumladikkate aldığın kişi eic seçtiğin kişi olmalı ki bu saatten sonra ne desek boş sadece her inançsızı aynı sanmış keşke bu açıdan da düşünebilseymiş
91 YorumlaAllah'i bir arkadasiniz olarak dusunun ve siz en yakin olan arkadasinizin yuzune bakarak her defasinda ' sana inanmiyorum ' deseniz, o arkadasinizi coktan kaybedersiniz demektir. Kim ne icin sizin yaninizda dursun ki. Yoldan sapanlar olmasaydi sadece cennet olurdu. Ha munafiksin, kafirsin ha ateistsin ayni sey bunlar ve eminim ki gôtûnûz sikisinca hepinizin agzindan Allah adi gecmistir.
10 YorumlaÇoğunun ateistlik nedir bilgisi olduğunu sanmıyorum özentilik.
53 YorumlaTanrıya inanmayan biri olarak tüm herkesin dinine saygım var. Ben ateistliği mantıklı gördüm ve ateist oldum, siz müslümanlığı mantıklı bulup müslüman olmuşsunuz. Herkes herkesin fikrine saygı göstermeli bence önemli olan bu.
11 Yorumla- +1 yıl
yav sizleri anlamıyorum hem kemiği yaratan ona et bindiren onu deriyle kapatan içtiğin suyu yediğin nimeti sana veren yaradanı nasıl inkar edebiliyorsunuz aklım almıyor insanoğlu harbiden çok nankör pislik
+1 yılYa hepsi artist birader moda olmuş atayizlik bunlarda akima kapiliyor iste..
Dötleri sıkışsa ya Allah bismillah dicekler haberleri yok..13 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim azizim:)
+1 yılgerçek bir ateist tüm dinlere mesafeli durur ama nedense çoğu ateist müslümanlığı eleştirir ama hristiyanlığı ya da yahudiliği eleştirmez.. bende bunu anlamıyorum!!
bu ateistlik değil olsa olsa islam düşmanlığına uydurulan bir kılıftır..40 Yorumla
+1 yılonları bu duyguya sevk eden kalplerinin mühürlenmiş olmasıdır birde iman eksikliği tabii
13 Yorumla- +1 yıl
Allah herkese farklı bir kalp vermiştir aile muhafazakar olabilir ama evlada iman nasip olmamıştır Hristiyan olupta sonrada Müslüman olanlar var mesela onlara iman nasip olmuştur mesela böyle düşünmek lazım
+1 yılcanım bu konuları kapatın artık sadece islamiyete saldırıyorlar ama boş bunlar boş eger onlar ateist se bu onların cahiliyeti gariptirki bilimin kanunlarında dünyanın Varoluşunun birşey tarafindan kontrol edilmesi gerektiği yoksa böyle bir şeyin oluşma ihtimali bile olmadığı açıkça görünürken buna karşı çıkan insan ların bilim adamı olarak değerlendirilmesi kesin beyni slikonlu insanlar tarafından kabul edilmiştir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı.
+1 yılArkadasım en iyi sectigin cevabı gördüm senin derdin başka o nedenle der ve susarim.
galeri8.uludagsozluk.com/.../...e-ölsen_532242.jpg10 Yorumla Çoğu cool olmak için inanmıyor ama kişiye lafım yok herkesin düşüncesine saygım var
12 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yılHiçbiri bir yartıcının olmadığına aslında tam olarak inanamıyor. Çünkü bunu kanıtlamak istiyorlar fakat bu konu öyle bir şey ki hiçbir zaman ne var oldugu ne de yok oldugu kanıtlanamaz, sadece var veya yok olduguna "İnanmak" gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken şey aslında ateistlerin bir yaratıcının var olduğuna inanmıyorlar değil, olmadığına inanıyor olmaları. Bu ikisi arasında ince ve oldukça keskin bir fark var.
00 Yorumlacevaplarda goruldugu gibi din insanlari birbirine dusuruyo
83 Yorumla- +1 yıl
Bütün ideoloji ve toplumsal olgular toplumun yararı için ortaya çıkmıştır. İnsanın kendi kişisel çıkar ve duyguları eğer bir olguyu kötü olarak lanse ediyorsa o o kavramın değil insanın kötülüğündendir. Demokrasi eşit haklar, höşgörü, barış, diplomasi, diyalog gibi bir çok kavramı içinde barındırır. Oysa ülkemizde hala dayılarla biryerlere gelebilmek, baklava çalana bilmem kaç yıl vermek milletvekili oğlunu göz altına aldı diye görevden almak diye kavramlar var. Sizce bu demokrasinin mi bir eksikliğidir yoksa onu uygulayan kimselerin mi? Ortaçağda kilise insanlara cennetten tapu satarken Allah insanlara cenneti satın diye bir emir mi vermişti yoksa bu inancı zayıf çıkarcı katolik klisesi ruhban sınıfına ait bir düşkünlüktü? Veyahut allah eğer brinin zina ettiğinden şüpheleniyorsanız içinizden 4 şahit getirin ayeti varken, İran'da sadece bir mollanın emriyle istediğini öldürmesimi İslama bağdaşır. Biri kul biri Allah emri. Lütfendini konularda hassas davranalım. İnanç vicdanidir.
sebep yok bahane yok derdim ama ondan değil tabi ki, öyle ayet seçmede değil zaten ateist degilim agnostik bakıyorum..
ettiğim duaların meşgule düşmesinden ( aşk para vs... degil bir yakınım ölmüştü)10 Yorumla
+1 yılbak kendin söylemişsin işte nerdeyse her ülke kendine din icad etmiş hepsi birşeylere birşekilde inanıyor.. bir holdingin her ülkede bir fabrikası varsa her işçi ayrı patron bilmez.. kurallar heryerde aynıdır.. insanların birşeylere inanmaya ve sığınmaya ihtiyacı var kerkkes kendine bir kılıf bulmuş.. güzel iş din..
12 Yorumla- +1 yıl
var tabi fetonun durum ortada
Tanrıya inaniyorum ama dinlerine inanmiyorum tanrının varligini icimde hissediyorum ama dinlerin bozmaca oldugunu dusunuyorm bdn
62 Yorumla- +1 yıl
Peki içinde hissettiğin Tanrın'ın yaratma gücü olduğuna inaniyor musun?
kimse alınmasın lütfen şahsen kendi fikrim. islam da olmak üzere dünyadaki tüm dinlerin insan uydurması olduğunu düşünüyorum.
51 Yorumla- Devamını Gör (52)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat