Ben orta okul terkim. Ailem okutmadı ben okuldan ayrıldığımda öğretmenlerim çok üzülmüşlerdi iyi öğrenciydim geleceğim vardı. Yok ettiler.. Bu yaşıma kadar hep okuyamamanın, gururla sunacağım bir mesleği kimliğim olmayışının acısını yaşadım. Ama şu son zamanlarda daha bir acıyor canım. Sevdiğim adam üniversite mezunu. Kendimi ona yakıştıramıyorum korkuyorum. Adam okumuş etmiş bense cahil kalmışım. Beni kendine ailesine yakıştırır mı ezer mi dışlar mı diye tereddüt ediyorum. Okuyan yüksek meslek sahibi kız arkadaşlarım var eşleri kötü davranan, döven, ezen. Bazen diyorum ki kızım saçmalama bak okuyanın da hali bir okumayanın da. Ama sonra yine moodum düşüyor özgüvenim yerlerde. Çok acı çekiyorum. Oku diyeceksiniz biliyorum. Bende düşündüm ama bu yaşta bunca yıl sonra aklım almaz artık. Bana okuma dışında verebileceğiniz tavsiye var mı? Halk kurslarında güzel meslek yok. Zaten iş sahipleride halk kursu mezunlarını ciddiye almıyor. Bu hayatta kimliğimi nasıl bulabilirim? Benimle aynı sorunu yaşayan, yaşayanı tanıyan, veya aklı fikri sağlam arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
0
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
hiç bir şey için geç değil. OKUMANIN YAŞI YOKTUR bunu asla unutma!!! eğer içinde hala okumak varsa bence açıktan okuyabilirsin ve elinde en azında bir diploman olur ve bir çok iş imkanı önüne serilir... ve bir daha kocama yakışmıyorum diye bir söz söyleme hiç kimsenin hiç kimseye karşı bir üstünlüğü yok. seni eğer gerçekten seviyor ise zaten böyle bir kıyaslama yapmaz eğer yapcak gibi olursa sil at hiç korkma kendini sev özgüvenin olsun sen çok özelsin unutma ve kendine çok iyi bak hiç bir şey için üzülme hayat ufak şeylere üzülmek için çok kısa...
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
30 yaşımdayım bu yaştan sonra okumak korkunç geliyor bana. Bilemiyorum hem bu kadar yarasını taşıyıp hem bu kadar korkmamın sebebini anlamıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için
evet ilk zamanlar tabiki korkucaksın acaba yapabilir miyim başarabilir miyim diye sorcaksın kendine ama hiç korkma sen çok güçlüsün ve ne istersen onu başarabilirsin bunun içinde önemli olan kendine güvenmen. kendine güveen güven ki kimse seni ezemesin kimse seni küçük göremesin bu başarır yapar desin...
Üniversite okuyabilirsin hem okumanın yaşı olmaz☺️ hem okumadın diye cahil olduğun anlamına gelmez bunun bilincindeysen zaten değilsin. Okuyupta bir sürü cahil gezen var. Kendine böyle söyleme unutma ki sen kendine ne kadar değer gosterirsen insanlar da sana o kadar değer gösterir. Sen güçlü bir kadınsın üstesinden gelirsin🌷
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Okuldan ayrıldığımdan bugüne kadar asla kendimi bırakmadım. Türlü kitaplar okurum, araştırma videoları izlerim, sürekli öğrenme aşkıyla yaşıyorum kişisel olarak gelişmeye çalışıyorum. Ama okula devam etmek için cesaretim yok. Biliyorum yapamam. Çok olaylar geçti başımdan kafa o kafa degil artık. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🌹
Biliyorum canım aslında cahil demem bende kendime. Gerçekten araştırmacı bir insanım. Günlerim kitap okumakla araştırma videoları izlemekle geçiyor. Ama işte bunlar bazen başkalarının gözünde değerli olmuyor. O insana katkım olmayacak sonuçta. Aslında anlıyorum sonuçta eşim diye tanıştırırken gurur duymak ister herkes. Dengi dengine boşuna dememişler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
hiç bir şey için geç değil. OKUMANIN YAŞI YOKTUR bunu asla unutma!!! eğer içinde hala okumak varsa bence açıktan okuyabilirsin ve elinde en azında bir diploman olur ve bir çok iş imkanı önüne serilir... ve bir daha kocama yakışmıyorum diye bir söz söyleme hiç kimsenin hiç kimseye karşı bir üstünlüğü yok. seni eğer gerçekten seviyor ise zaten böyle bir kıyaslama yapmaz eğer yapcak gibi olursa sil at hiç korkma kendini sev özgüvenin olsun sen çok özelsin unutma ve kendine çok iyi bak hiç bir şey için üzülme hayat ufak şeylere üzülmek için çok kısa...
30 yaşımdayım bu yaştan sonra okumak korkunç geliyor bana. Bilemiyorum hem bu kadar yarasını taşıyıp hem bu kadar korkmamın sebebini anlamıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için
evet ilk zamanlar tabiki korkucaksın acaba yapabilir miyim başarabilir miyim diye sorcaksın kendine ama hiç korkma sen çok güçlüsün ve ne istersen onu başarabilirsin bunun içinde önemli olan kendine güvenmen. kendine güveen güven ki kimse seni ezemesin kimse seni küçük göremesin bu başarır yapar desin...
Üniversite okuyabilirsin hem okumanın yaşı olmaz☺️ hem okumadın diye cahil olduğun anlamına gelmez bunun bilincindeysen zaten değilsin. Okuyupta bir sürü cahil gezen var. Kendine böyle söyleme unutma ki sen kendine ne kadar değer gosterirsen insanlar da sana o kadar değer gösterir. Sen güçlü bir kadınsın üstesinden gelirsin🌷
Okuldan ayrıldığımdan bugüne kadar asla kendimi bırakmadım. Türlü kitaplar okurum, araştırma videoları izlerim, sürekli öğrenme aşkıyla yaşıyorum kişisel olarak gelişmeye çalışıyorum. Ama okula devam etmek için cesaretim yok. Biliyorum yapamam. Çok olaylar geçti başımdan kafa o kafa degil artık. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 🌹
Bence üniversite okumak ruhuna iyi gelir ama yine sen bilirsin
Rica ederim🌷☺️
Yaşınız kaç acaba? Ne olursa olsun hiçbir zaman geç değildir. Bunlar sadece bahane gerçekten istesen okursun.
30 yaşımdayım. Okumaya cesaretim yok güvenmiyorum kendime bu konuda
Kendimden örnek vereyim. 21 yaşındayım benim eşlerim üniversite dörde gidiyor ben ise dördüncü kez hazırlanıyorum. Yani hiçbir şey için geç değil.
Alkışlıyorum seni. İnşallah başarırsın 🙏🏼 teşekkür ederim yorumun için
Rica ederim. Yaşın daha çok genç. Kendine gel ve oku 🥺
Bu arada üniversite okumamak seni cahil yapmaz sadece bu konudan bahsettiğin için dedim
Biliyorum canım aslında cahil demem bende kendime. Gerçekten araştırmacı bir insanım. Günlerim kitap okumakla araştırma videoları izlemekle geçiyor. Ama işte bunlar bazen başkalarının gözünde değerli olmuyor. O insana katkım olmayacak sonuçta. Aslında anlıyorum sonuçta eşim diye tanıştırırken gurur duymak ister herkes. Dengi dengine boşuna dememişler
Seni anlıyorum. Açıktan okumak artık çok kolay. Ve senin gibi biri için de çocuk oyuncağıdır.
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!