Bir çok şeyinden desem..
- İnsanların aşırı dünyevileşmesi...
- Samimi duygu ve sevgilerin oldukça azalması..
- Aile ve akrabalık ilişkilerinin bile görünümlük olması..
- İnsanların mert olmaması..
- İnsanların sözünün eri olmaması..
Gibi neler neler..
Ya gerçekten de çok ilginç bir toplum olduk, ben kendi abi ve ablamı bile samimi görmüyorum, samimiyetsizlik kokuyor adeta..
Buna neden nedir, bunu çok düşündüm ama bulamıyorum, çünkü bir nedeni yok.. Servet sahibi olan daha doyumsuz, daha acımasız daha sert oluyor, bunu da gördük.. Bize toplum olarak ne oldu böyle.. Asıl soru bence bu..
Kısacası beni rahatsız eden bir çok şey var..
Burada bile görmüyor muyuz, maske altında sorulan soru veya görüşler..
Aslında bu tarz şeyler gerçek kimliği yansıtıyor dolayısıyla da toplumun ne kadar değiştiğini görebiliyoruz..
51 Yorumla- +1 yıl
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYerli yersiz iğrenç şeyleri normalleştirme çabaları
Herkes istediğini giyer diyip sadece uç noktaları kapatınca normalleştirdikleri
Kimin eli kimin cebinde belli değilken normal bulmaları
Kocalarından / karşılarında tatmin olmayıp başka kişilerle flörtleşip bunu normalleştiren insanları10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnsanların birbirini bile artık kaldıramayacağı kadar bencil ve anlayışsız olmasını. Teknolojinin bilinçsiz kullanımını. Herkesin kendi alt kesimini ezmesini.
Sonra bana neden asisin diyorlar. 😃
921 Yorumla- +1 yıl
Surada bile hergun bir seylerden tiksiniyoruz.🙄
Cevap sahibi+1 yılArtık sosyal medyadan soğudum bende zaten. Toplum artık nasıl hale geldiyse sorular bile timarhanelik bazen. 😃
- +1 yıl
Allahtan sosyal çevremiz temiz henuz. Sosyal medya bir iluzyon, insanları sanrılar havuzunda boslugun içinde dolandırıp duruyor. Sunilik her yere işledi.🙄
Cevap sahibi+1 yılAsosyal olmaktan artık bütün insanlık sıkılıyor hemen. Çevresinde bile bir arkadaş olsa ikinci gün olmayan çok. Bu da iletişim artık gittikçe kaybedildiğinden.
- +1 yıl
Ingiltere'de miydi emin değilim Sevgi Bakanlığı kuruldu yakın zamanda.
Cevap sahibi+1 yılTüm insanlık kurabilse işte onu ne güzel olacakta ama olmuyor. Zaman geldi zaten gelen geliyor.
- +1 yıl
Belki olur.🙄
Zaman geldi derken ahir zamana mi atifta bulundunuz?
Cevap sahibi+1 yılBelki ile işler yürümüyor ki sokaklara baktığında bile farkedilir.
Aynen...
Birbir gerçekleşiyor her şey. Artık Hızır da yetişemiyor insangoluna. Sadece bağdaş kurdum bende. ☺️- +1 yıl
Ümitvar olmayı tercih ederim.
Cevap sahibi+1 yılBende çok tercihler ettim de inşaallah diyeyim. Son ikideyiz artık. Bakalım Yaradan bilir gerçi. ☺️💯
- +1 yıl
Şifreli konuşuyorsunuz. 🙄son iki ay mi?
Cevap sahibi+1 yılİki durum ne iki ayı. 😃 Sifreli konuşmayım şunlar bunlar mı diyeyim? 😁 Konu değişse bence. Yaradan bilir diyorum artık. ☺️
Cevap sahibi+1 yılKüçük kıyametler elbette olacak. Bak başka yok. Soru sorma sende. 😁
- +1 yıl
Tamam sustum.😏
Cevap sahibi+1 yılBaşka soru var mı diyesim geldi. 😃
- +1 yıl
Yine susturacaksınız değil mi🙄Size soru moru yok artık.😏
Cevap sahibi+1 yılHayda ne dedim ki sanki? 😃 Susturmadim ki ben. Sadece o konudan soru çok oldu ondan dedim.
- +1 yıl
Aşk olsun soru sorma dediniz ya az evvel.🙄
Cevap sahibi+1 yılKonu hakkında diyerek dedim zaten. 🤔
En iyisi gideyim ben. Yoksa laf yiyeceğim. 😃
Geceniz güzel olsun.- +1 yıl
Sizi zorluyorum ya bile isteye.😁Bende bitmek tükenmek bilmeyen bir öğrenme merakı var. Bazı sorularin hem kendileri hem de cevapları her ortama uygun değildir. Ikaziniz için teşekkür ederim. 😊
Sizin de, hayırlı geceler dilerim.
Cevap sahibi+1 yılFark ettim zaten. 😃
Rica ederim. İkaz değil sadece bilemeyeceğim noktada hata bilgiden sakınırım.
Teşekkürler...
+1 yılBelirsizlik yoruyor, bırak geleceğimi 1 gün sonramı bile göremiyorum, her gün yüzünü görmek zorunda kaldığımız insanlar, üzerimizdeki sorumluluklar. Sonu görünmeyen taşlı ve sisli bir yolda yürümek zorundayız. Ülkenin hali belli, herkes okumuş ama işsiz, boşuna kürek çekiyor olmak yoruyor beni.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Görsele gel adamı kanser eder bu 🙄
Bu çağın eskisine göre samimiyetsizliğinden tiksindim42 Yorumla- +1 yıl
Gönüllü kölelerin hapishaneleri apartmanlarimiz.🙄
Dini kullanarak halkı sömürenlerinden ama bu olay bu çağda değil bütün çağlarda vardı gerçi.
Hemen Mihail Bakunin'in Tanrı Ve Devlet kitabını okuyun.
26 Yorumla- +1 yıl
Kitabı not ettim , öncelikle biraz inceleyeceğim. Tesekur ederim.
- +1 yıl
Argo kullanmazsak sevinirim.🙄
Tesekkur ederim ben kitapcida inceler ve ona gore alirim. - +1 yıl
Gerçek okuyuculara has bir nezaket üslubu vardır. Onu görememek şaşırtıyor beni.
Fark etmez ki, her türlü hoş değil. Bir sürü güzel kelimeler varken argoyla konuşmak vasatlik.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBlack Pillci olduğumdan beri hiçbir şekilde hiçbir şeyden nefret etmiyorum ve hiçbir şeyden tiksinmiyorum. Yalnızlıkla kafamı ruhumu ve kalbimi resetliyorum. Sadece ben ve huzurum varız artık...
112 Yorumla- +1 yıl
Son sorunuz aslinda Black pillcilerle celismiyor mu? Ya da ben bu felsefeyi yanlis animsiyorum.
- +1 yıl
Hangi sorumla ilgili söylemiştiniz?
- +1 yıl
En son yalnizlikla alakali sorunuzu kastediyorum.
- +1 yıl
Yalnızlığın kaçınılmazlığıyla yüzleşmek Black Pillin özüdür. 😊 Kimseye kinlenmeden kısa kassız ve fakir olduğumuz için sevilmeyeceğimizi kabullenmemiz biz Black Pillcilerin ve müstakbel Black Pillcilerin ufkunu açar... 😊
- +1 yıl
Insanin kendi kendine zulmune Black pill denir. Sevmeyi sevilmeyi bedene ve maddeye indirgeyen o sekilde degerlilik atfeden bir felsefe coptur.
Tutundugunuz dal curuk.😁 - +1 yıl
Hanımefendiler bizi reddediyor ama biz onları bizi reddetmeye inatçı halleriyle kabullenip yalnızlığımızı olumlayarak içselleştiriyoruz. Dünyanın pekçok yerinde haksız yere hapsedilmiş mahkum olduğu gibi biz de haksız yere yalnızlığa mahkumuz. Ama bizi hapsedenler de bizi suçlu zannettikleri için hapsediyorlar. Biz suçsuzuz ama onlar da haksız değil. Kimsenin üzülmediği bir oyundur black pill çünkü üzülünecek şeylere gülmeyi öğretir. 😊
- +1 yıl
Bu oyunu sevmedim ben.🙄Sokakta oyun kuruldugunda istemedigi olmadiginda mizmizlanan kusen cocuklarin felsefesi gibi.
Kac kisi reddetti kac kisi olmaz dedi acaba sorumluluk almak yerine kabuga cekilmeyi atil kalmayi kabul edenlerin uydurdugu bir sey.
Bu sekilde mutluluk imkansiz. - +1 yıl
Hanımefendilerin kendi içgüdüleri var erkeklerin de kendi iç güdüleri hanımefendiler yüzde 80 rednpillci yüzde 20 blue pillcidir zaten. Black Pill 80 + 20 yüzdesinde hiçbir şekilde yer bulamamış ve bulamayacak erkekler için vardır. Bakir ölen Newton'lar, kız eli tutmadan ölen Schopenhauer'ler, hafifülhaz yaşayıp ölen Bişri Hafiler için var. Siz hanımefendilere uymaması doğaldır. Yani erkekler için üretilmiş beyin orkidi gibi bir şey bu. Ruhsal kanamamızı durduruyor. Kendimize güvenimizi tazeliyor.
- +1 yıl
Ilimle ugrasanlar ilimlerine mani olmamasi adina bazen evliligi reddetmisler onlari anlayabiliyorum, bir amaca adanmislar, gayeleri var ve o yolda tum lezzetleri reddediyorlar. Fazla uyku fazla yemek, evlilik...
Digerlerini anlayamiyorum.😁 - +1 yıl
Yalnızlığın kendisi başlı başına en büyük ilim zaten... 😊 El ele tutan çiftlere uzaktan bakmak, umarım şiddetsiz kavgasız çok mutlu bir yuva kurarlar diye dilek tutmak, çocukları olsa kime daha çok benzer diye düşünmek... 😊 Kendi odana çekildiğinde resim şiir müzik ve naif hobilerle ilgilenmek... 😊 Kendi çapında kendi halinde yaşama ilmidir yalnızlık... 😊 Öyle bir kuyuya itilmişiz ki dibi hazine dolu... 😊
- +1 yıl
Mantığıma uymuyor. Anlamaya gayret ediyorum ancak yok.🙄
- +1 yıl
Belki sizin hayrınıza olan bundan uzak durmanızdır. 😊 Her ilaç her hastaya fayda etmeyebilir. 😊 Zaten siz hasta da değil gibisiniz. 😊 Hapa mapa ihtiyacınız yoksa ondandır. 😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanların Edepsiz , Terbiyesiz olmasından, Adab-ı Muaşeret kurallarından bihaber yaşamasından tiksiniyorum. Dışarıda herhangi bir ortamda otururken veya yolda yürürken insanların gözlerini dikip bakması, arsızca bedenini süzmesi ( bunu kadınlar da yapıyor, sadece erkekler değil ) tiksiniyorum.
İnsanoğlunun Edepten nasibi yoksa , insan değildir. İnsan ile hayvanı ayıran Edeptir.
10 Yorumlaİnsanlardan tabii ki. Doğanın dengesini, duyguları her şeyi mahveden insanoğlu değil mi?
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef.🙄
- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılBoyle herkes herseyi sosyal medyada gozune sokmak icin yapiyor ve bunun icin yasiyor ya bundan cok sıkıldım kimse dogal degil
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBaşka çağda yaşasak onlardan da tiksineceğiz arkadaşlar yapacak bir şey yok. :D
14 Yorumla- +1 yıl
Bu derece olur muydu sanmiyorum.🙄
- +1 yıl
İnsanlar aynı ya sadece ellerinde kamera olmadığı için selfie çekemiyorlardı o kadar. Emin ol yani bilginin avam kitleye bu kadar uzak olduğu dönemde yaşamak istemezdin.
- +1 yıl
Bu kadar suniligi ruhum kaldirmiyor artik. Her yer bilgi, bildigini sanan cok yasayan yok. Ben bu zamana ait degilim.
- +1 yıl
Bizim şanssızlığımız sadece tam bilgi ile cahillik arasındaki ara form kuşaklarına denk gelmemiz. Son 100 yılda inanılmaz bir gelişme kaydedildi mesela ve insanlar daha tam adapte olamadı. Bundan sonra ya kendimizi yok etmeyi başarırız zaten ya da insanlık medeniyetini kurup kafamızı yukarıya çeviririz.
Belki 100-200 yıl sonraya falan denk gelmek isteyebilirdim mesela.
+1 yılÇıplaklık ve görselliğe düşkünlük, bunlar artık mide bulandırıci...
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Son derece bozulmuş olan sosyolojik düzenden ve seks için yaşayan z kuşağı kızlarından.
12 Yorumla- +1 yıl
Hemcinslerinizi de ekleyelim lutfen.🙄
+1 yılÖncelikle hayvanları severim ama hayvan severliğin abartilmasindan tiksindim çünkü önceden köpekler kariştirirdi çöpü şimdi insanlar kariştiriyor çünkü açlar
10 YorumlaOo yaz yaz bitmez.
Çabuk tüketim, değersiz insan canı, paranın her şeyden üstün olması.
Adalet, hak ve hukuğun bitmesi.
Taciz, şiddet, tecavüzün çocuklara kadar indirgenmesi.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBize özgürlük diye dayatılan akıl sağlığımızı, toplum ahlakını ve dini değerlerin kırıntılarını da elden götüren unsurlara. Herkesin kafası iyice karıştı. Kimse yönünü bulamıyor.
10 Yorumla
+1 yılGenel olarak günümüz insanlarının içi geçmiş ya. Dedelerimizin anlattığı gibi eski dostluklardan eski komşuluklardan, eski aşklardan eser yok.
20 YorumlaTeknolojisinden, kalabalıklığından. Her yer tıklım tıklım.
20 Yorumla
+1 yılinsanların körleşmesinden metalaştırmasından paraya olan köleliklerinden tiksindim..
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 517 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlarından , hayvanlara ve çocuklara dünyayı dar edenlerden tiksindim
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 810 cevap paylaştı.
+1 yılYöneticilerinden, zalimlerinden çok tiksindim. Yalnız olduğumu da düşünmüyorum.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılLinç girişimi yapan kesim var bu tarz sürü psikolojisi şeklinde hareket eden düşüncesi zayıf kişilerden
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYek sıkıntı fakirlik. Zengin olsam hayat çom guzel olabilirdi.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTürkceyi de katleşmişim. Fakirlik yazim şeklime bile işlemiş. Hahaha
- +1 yıl
Sorun değil ben anladım.😊
Cevap sahibi+1 yıl🌸💐
İç dünyamda ve belli bir çevre içerisindeyim, çok açılmadığım için tiksinecek bir durumum yok. Göz görmüyor, ayak gitmiyor ve dil konuşmuyor...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİletişim kuramamaktan, eğitimsiz insanların cahilligiyle sizi ezmesinden, gençlere iş fırsatı verilmemesinden midem bulanıyor artık madem böyle olacaktık 1700 lerde kaldaydik a.. q bu çağ bize ağır geldi
10 Yorumla
+1 yılFeministlerinden , insanımızın cahilliğinden , güzellik algılarından , başarı algılarından , özgürlük anlayışlarından
10 Yorumla
+1 yılTeknoloji, bilim ve sanattan konuşmak varken ekonomi konuşuyor olmamızdan.
20 Yorumladın.. ırk... yoksulluk... olmayan teknolojı...
10 Yorumla
+1 yılÇıkarcı yaklaşımlardan, etik değerlerin hiçe sayılmasından
10 Yorumla
+1 yılher yere ev oldu ağaçlar azaldı köylerde insan azaldı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılAhlaksızlığından, edepsizliğinden, adaletsizliğinden.
10 Yorumla
+1 yılSorun çağda değil insanlarda, bu insanlar Orta çağda yaşasaydı aynı hikayeleri yazarlardı.
10 Yorumla
+1 yılEdep kavramını unutup her iki cinsiyetin de edepsizleşmesi..
10 Yorumla
+1 yılSamimiyetsizliginden çıkar ilişkisinden
Akılsızlığın maharet olarak görülmesinden10 YorumlaSınıf ayrımları, adaletsizlik, gereğinden fazla boş egolar, bencillik say say bitmez.
10 Yorumla
+1 yılKorkuları , çıkarları ve sevgisizliğinden.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 319 cevap paylaştı.
+1 yılİnsan ilişkilerinden, müziğinden, insanların duyarsizligindan, sahtelikten vs...
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTeknoloji bagimliligindaň ve beraberinde getirdigi teknolojik aptalliktan
10 Yorumla Çok kötü ve kıskanç insan var
İyi insanla karşılaşmak çok zor..10 YorumlaAile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı. İnsanlarından tiksiniyorum zihniyetinden tiksiniyorum
10 YorumlaEski çağın sığ düşüncelerinin bu çağdaki bazı cahil insanlarını sığ yapmasından.
10 YorumlaYalancılarından ve yozlaşmış kültüründen...
10 YorumlaTeknolojinin kötüye kullanılması ve insanların duygularının alınmış durumda olması
10 YorumlaHer şeyinden, cahil insanından tut, görgüsüzüne kadar.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİki yüzlü insanlarından. Baksan herkes iyilik meleği fakat gerçekte çöplükten farksız değiller.
10 Yorumla
+1 yılGeorge Orwell 1984 kitabını okuyun
11 Yorumla- +1 yıl
En sevdigim iki kitaptan biridir. Okudum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlarından. Açığı kapalisi iyisi kötüsü guzeli çirkini uzunu kısası hepisi kötü hepisi igrenc
00 YorumlaBirincisi kızların ahlaksizligindan. Ikincisi Z kuşağının sacma zevklerinden muziklerinden
10 Yorumla
+1 yılBitmeyen cehaletinden
20 YorumlaGenel olarak bütün insanlarından
10 Yorumla
+1 yılBir anda birçok şeye ulaşabiliyor olmak
10 Yorumla
+1 yılHangisinden başlasam...
10 Yorumla
+1 yılİnsanlardan, sokakta çıkasım bile yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAkan soğuk kalabalıklardan
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsanlarından. Bi çoğundan..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSahnelik, güvensizlik.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuklara yapilan fiziksel şiddet, istismar olaylarindan.
10 Yorumlaİnsanların birbirine tahammülsüzlüğünden
10 Yorumla
+1 yılKibrinden, açgözlülüğünden
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılGelir adaletsizliğinden.
10 Yorumla
+1 yılDolandırıcılık
10 Yorumla
+1 yılİnsanlarından
10 Yorumla
+1 yılŞu dairelerden birinde yaşamak isterdim
10 Yorumla
+1 yılAşk ilişkileri
11 Yorumla- +1 yıl
Aşk bile tiksinmistir adının bu şekilde anılmasından. Aşk bu caga neden ugrasin.
- Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne