EŞİMİN AİLESİ AYRILAN ABİSİNİN ÇOCUKLARINA BAKIYOR VE EŞİM BU DURUMU NORMALMİŞ GİBİ KABULLENİYOR NOLURSUNUZ YARDIMCI OLUN?

Eşimle 1 senedir evliyiz. Eşim 3 kardeş ve 2 abisi var. Abilerinden biri eşiyle sorunlu olmasına rağmen 17 18 sene oldu evleneli karisina ve cocuklarina çok düşkün çoluğuna çocuğuna sahip çıkar kimseden 5 kuruş istemez veren olursa da gurur yapar almaz öyle delikanlı bir adam. Diğer abisi ise itin önde gideni. Kayınbabam evlat yerine koymuyor hiç sorumluluk sahibi değil. Seneler önce bi barda tanıştığı kadınla evleniyor 3 çocuk yapıyor sonrasında kadın bunu aldatınca ayrılıyorlar. Ailesine getirip ben kendimi toparlayıncaya kadar çocuklara bakar mısınız diyor ve kundaktaki 3 bebeği ailesine veriyor. Sonra başka memlekete kaçıp başka bir kadınla evleniyor. Ailesi çocuklarını almayacak mısın dediklerinde onlar benim çocuğum değil atın sokağa naparsanız yapın diyor. Ailesi çocukları şu an 13 yaşına kadar büyüttü. Eşim senelerce onlara yardım edene kadar saçını süpürge etti tüm maaşını ailesine verdi sırf rahat olalım diye. Aileside defalarca çocukların annesi babasından ( yani it uğursuz abisinden) para ya da yardım istediğinde hep telefonu yüzüne kapatıp aylarca aramadılar. Eşim ailesine düşkün. Kayınbabam dünya meleği bir insan ama kaynanam aşırı cahil ve sürekli iğneleyici laflar söyleyen akrabalarının çevresinin dahi nefret ettiği bir kadın. Eşimle geçen sene evlendik. Evlendikten sonra kaynanam sürekli yanıma yanaşıp çocukları kabullenmemle ilgili şeyler söylüyordu ve bende her seferinde " Annesi babası bakmıyor ben neden bakayım? Benim için eşim, ailesi, kardeşleri önemlidir gerisinden banane " diyorum her seferinde ve gidiyor. Bu durumu da kabul etmedigim icin bir türlü kendine yediremiyor. Şimdi de kendi karşı koyamadığı için eşimi dolduruyor ve eşim bana farklı davranmaya başladı. O çocukların mevzusu ne zaman açılsa kavga etmeye başladık huzurumuz kalmadı. Asla eşimden duymadığım lafları duymaya başladım. Öyle bir duruma gelmis ki çocukları siliyorsan hayatından beni de sil, ne zaman çocuklarla ilgili ailemle konuşursan her şey biter gibi laflar kullanmaya başladı. Kaynanam öyle bir kadın ki o çocuklarına bakan abisiyle konuşmuyor senelerdir ama o it abisiyle can kardeş gibiler öyle bir kaynanaya sahibim. Arkadaşlar ben yanlış mı düşünüyorum? Benim için önemli olan eşim, ailesi ve abileridir. Eşime hep söylediğim bir laf var ; ""Anne babanı iste villalarda orada burada yaşatayım iste onu yapayım iste bunu yapayım ama ben annene babana para gönderdikce kendine harcamıyor surekli cocuklara harcıyorlar ben sana ve ailene bakmakla yükümlüyum cocuklardan banane ailesi bakmıyor ben niye bakayım nolur beni anla "" tarzında laflar söylüyorum hep. Ve her defasında da bu lafları söyledikten sonra onlar benim kardeşim ne yapayım annem babam onlar benim diyip benle hiç konuşmuyor. Arkadaşlar lütfen yardımcı olun haksız mıyım yoksa yanlış mı düşünüyorum ya da doğru mu düşünüyorum farklı bir bakış açısı yaratın lütfen?

EŞİMİN AİLESİ AYRILAN ABİSİNİN ÇOCUKLARINA BAKIYOR VE EŞİM BU DURUMU NORMALMİŞ GİBİ KABULLENİYOR NOLURSUNUZ YARDIMCI OLUN?