Ben en ufak bir değersizlik durumu hissedersem anında iletişimi koparıp silerim mesela. Tekrar geri dönseler bile muhatap olacak birini bulamazlar. Sizin durumlar nasıl?

Ben en ufak bir değersizlik durumu hissedersem anında iletişimi koparıp silerim mesela. Tekrar geri dönseler bile muhatap olacak birini bulamazlar. Sizin durumlar nasıl?

Öncelikle neden yok sayıldığımı düşünür ve durumu kavramaya çalışırım.
Oturup kendi kendime bir durum değerlendirmesi yaparım.
Öncelikle ;Bu kişinin benim hayatımda ne kadar yer kapladığına, ve hayatımdaki yeri ve önemini göz önünde bulundururum.
Sevdiğim bir insan mı?
Bu kişiyi ne kadar süredir tanıyorum?
Bu kişi beni sonradan mı yok saydı?
Yoksa onun için hiç mi yoktum?
Onun hayatın da hiç mi var olmamıştım?
Kısaca;
Bu kişi ile aradaki iyi veya kötü yaşanılanlara göre bir yol izlerim.
Bir kalemde silmek bir vefasızlık örneği olacağı için, bazen içilen bir kahvenin ya da yaşanılan güzel günlerin hatırına ve kaybetmek istemediğim birisi ise mücadele vermek güzeldir.
Benim bilerek veya bilmeyerek yaptığım bir hata sonucun da yok sayılıyorsam,
öncelikle gidip konuşmayı denerim.
Fakat ortada bir sebeb yokken karşı taraf beni yok saymayı tercih etmiş ise onun dostluğundan, arkadaşlığından ve bana olan sevgisinden şüphe duyacağım için, görüşmeyi onurlu ve gururlu bir şekilde sonlandırırım.
Ben kendim üzülsem bile karşımdaki üzülmesin diye mutlu görünen ve enerjik davranan biriydim acılarımı gülerek şaka yaparak gizlerdim zamanla fark ettim ki karşımdaki insanlar bunu ters anladı bana köpek çekmeye başladı zerre kadar bana değer vermediklerini ve gözlerinde daha da düştüğümü anladıkça soğudum ve uzaklaştım genel olarak ve bundan sonra üzgünsem üzgünüm dışarı karşı gereksiz enerji yansıtmıyorum iki türlüde yalnızım ama en azından kendi değerimi anladım eğer o insanlar bir gün beni ararsa ve karşıma çıkarsa gerçek ben ile tanışmış olacaklar ve o zaman ben onları köpek yerine koyduğumu onların iliklerine kadar her zerresine kadar hissettireceğim
Evet 1 kişide oldu fakat sonra anladım, zorlama oluyor, hem beni yordu, hem karşıdaki kişiyi bende olması gerekeni yapıp iletişimimizi kestim. Şu an olsa yine aynısını yapardım bu durumu yaşadığım kişilerde, bu değildir ki o kişiye değer vermiyorum, sevgi beslemiyorum, bu duyguları besleyebilirim ama zorlamayı iki tarafada yaşatmam. Beni istemeyeni zorlayamam, kendime yapacağım en büyük haksızlıklardan birisi olur, her ne kadar zor olsa da...
burada yeni tanışılan bir insan kastediliyor sanırım. Yani öncesinde önemsenip sonra yok sayıldıysam sorarım sebebini merak ederim.
Ama ısrarcı bir şekilde yapmam bunu. Israr etmek istediğim bir durum olsa bile yapmam bunu gurur yapacak olduğumdan değil karşımdaki insanı rahatsız etmek istemem. Verecek bir cevabı varsa bir insanın zaten belli eder kendini.
Cevap
29Cevap
Evet çok olmuştu maalesef
Az önce yok sayıldığıma kesin emin olduktan sonra konuşmayı sonlandırma kararı aldım. Bana göre yaptığı saygısızca bir davranıştı neden mesajı görür de cevap vermez ki bekletiyor en çok sinir olduğum şeylerden bir tanesi bundan sonra kiminle konuşmak istiyorsa konuşsun
Muhabbet esnasında bile, benimle sohbet ederken başka birine anlık soru soran, soru cevaplayan biriyle o an sohbeti bıçak keser gibi keserim..
Saygısızlığa tahammül edemem..
Kaldı ki biri beni yok saymaya kalkacak? Ona o fırsatı ya vermem, ya da ettiği saygısızlığa pişman ederim..
Olmadı, olmaz da. Bu; yüzsüzlük, gurusuzluk, onursuzluk olur.
Hatta yoksaymama rağmen senin tam tersini yapıp sorudaki gibi konuşmaya çalışan birisi olursa o da itinayla silinir.
Kendine değer vermeyen insana ben de vermem, hatta kimse vermez.
Her gün beni yok sayıyordu bro en sonunda çareyi yazmamakta buldum. Sonuç 2 haftadır iletişime geçmiyor
İnsanlar hatalarına rağmen onlara olan iyi niyetimizi koruduğumuzu göremiyorlar. Eskiden olsaydı uğraşırdım.
Hiç kimse, hiçbir olay beni değersiz hissettiremez. Silerim. Negatiflikten yoruldum.
Oldu amma artık olmayacak.
Beni yok sayanı ben daha fazla yok sayarım. 😂😅
Hayır olmadı. Yok sayılanı yok sayarım. Aaa kimse çok ayıp yapmış sana :)
Peki:)
Sadece bir kişi için oldu
Normalde beklemem ilişiğimi keserim, çok sabır gösterdim sevdiğim için.. fazlaca tolere ettim ama nafile
Diğer insanlar için kılımı kıpırdatmam. Herkes ederi kadar değer görür
Evet oldu geçmişte de şimdi de, misal şu an birini daha bu sebepten sildim. Çatır çatır insan siliyorum deyimi benim için söylenmiş adeta. Hayatımdan o kadar arkadaş ve insan sildim ki israf yaptığımı düşünür hale geldim.
Kendine kıymet veren insan yapmaz bunu ya.. yapmayın
Beni yok sayan insanı anında yok sayarım.. He aramda bir durum vardır ne bileyim benim kırdığım bir durum oluşur vesaire o zaman kendimi açıklar geçerim.. Keyifli akşamlar..
O kadar da keskin olmak çevredeki insanlar sayısını azaltır. Senin değersizlik olarak algıladığın karşı tarafın yapısıyla alakalı ama sana karşı değersizlik göstergesi olmayabilir.
Öyle bir dünya mı varmış ya. Adamın kafası dalgın olabilir başka bir derdi olabilir, bence manyaklık bu. Bende birilerini ihmal edebilirim neticede dünya ne benim ne onların etrafında dönmüyor. Garip. İnsan insanın halinden anlamalı yalnız kalmayada ihtiyaç olabilir, desteğede ihtiyaç olabilir. halden anlamayanlar ordusu oldu toplum
No No No beni kimse öylesiye yok sayamaz o kisiyi öyle bir yok sayarimkiiii ☻ saka saka umrumda olmaz Tinlamam kimse beni yok saymamisti
Beni değersiz hissettiren insanları etrafımda tutmam. Kendisine saygısı olmayan da kendisini köpek yerine koyanlara köpeklik yapar.
Ben tavrını yok sayarak koyduğumdan, bırakın yok sayılmayı, ses tonundan negatif enerji almam dahi yeterlidir.
Az önce biri bu soruyu çalmıştı sanırım ksksk da neyse, bu kendime saygısızlık olur yapmam öyle bişey.
Yok sayıldığımı fark ettiğim anda iletişimi keserim o insanlarla. Bir daha da selam vermem, verdiği selamı bile almam.
Genelde yaşarım nerdeyse her zaman ve bunu hissettiğimde insanlardan uzaklaşıyorum sadece kendimi sorguluyorum.
Kimse böyle bir seyi bile isteye yaşamak istemez sanirim , benim de tecrübe ettigim bir sey degil ancak buyuk konuşmamak lazim.
Sevince insan herşeyi görmezden geliyor. Seni yok sayan sevdiğin insan ise maalesef konuşmayı kolay kolay kesemiyorsun😔🤎
En nefret ettiğim şey yok sayılmak. Bunu hissedersem bulunduğum yerden, ortamdan, mesajdan, gruptan hemen giderim.
Değer görmediğimi hissettiğim anda bende o kişiden soğuyorum soğumasam bile araya mesafe koyuyorum mutlaka
Bunu çok sık yapıyorum ben aslında ama her seferinde de bu sefer akıllandım diyerek yapıyorum😒
Hayır tabii ki. Eğer yok sayıldığımı hissediyorsam direkt sevdiğim birisi bile olsa arama mesafe koyarım ve o kişiyi hayatımdan çıkarırım
Yani evet Caner, zaten karşılıksız ilgi kişinin kendine verebileceği en büyük zararlardan birisi.
Ergenlik döneminde olmuştu ama şu an asla bana değer vermeyen ve beni yok sayıp takmayan inşaata tahammül etmem ve düzelmesi için asla beklemem.
İnsanlara 🙄😂
Kimseyi umursayacak kadar düşünmüyorum. Her an herkes hayatımdan çıkabilir.
İnsan olan insan istenmediği ya da yok sayıldığı yeri terk etmeli...
Bir sayar, iki sayar üçüncüye kim olduğunu bile unuturum.
Ne yazık ki oldu yalan yok. Bunlar hep akıllanmaya giden yolda olan şeyler.
Değersiz hissedersem uğraşmam hiçbir şekilde
Onu hissettiğim an, anladığım an hayalet moduna alırım kendimi. Boşa zaman ve sabır kaybıdır.
Bende komut gibi çalışıyor sistem yok sayılmak == sil/at/yok et :D
Yok sayıldığımı hissedersem diretmem bırakırım kimsenin egosunu yükseltmekle uğraşamam
Aptallık kesinlikle yaptım ama aptallık sakin yapmayın
Yok sayılmadığımı anladığım an ordan çekip giderim öyle saygısızlarla işim olmaz
Kimse beni yok sayamaz. Hissettiğim an ondan önce davranırım 😎
Hayır olmadı öyle bir şey, beni yok sayanı ben silerim.
Şu aptlığı yaptım zamanında ve öyle kızıyorum ki kendime neden bunu yaptım diye
Yok sayıldığım bi ortamda durmam ben. Saygısızlığa ve değersizliğe tahammülüm yoktur
Hayır genelde iletişimi kesen taraf oluyorum daha da umrumda olmaz o kişi, çabalamam konuşayım diye.
Herkese bana geldiği gibi muamele ediyorum. Yoksayanı varsaymak kendine hakaret olur.
Çok değer verdiğim biriyse evet oldu ama genellikle muhatap olmam bende öyle insanlarla
Aynı bende hatta muhattap olduğu kişilere bile bakarak soğurum daha da muhattap olmam
Hiç bir insanın istenmediği yerde durmaz duran var ise çocukluk ile yaşanmış bazı aile sorunları olan insanlar bu davranışları sergiler bir boşluk vardır
Ben aynı ortamda hem sevgilim hem de en yakın arkadaşım tarafından çoğu defa yok sayılmıştım ben bunu kabullenmiştim ama siz kabullenmeyin hayatımda yaşadığım en kötü dönemimdi
Evet ve o benim o zaman cahiiligimden dolayiydi.😭
Oldu sen beni görüyorsun zateneen 😂😂😂😂 gizlilik şaaptım bu sefer dmdkkdjd
En ufak bir şey beni uzaklaştırmaya yeter. Ego, kibir vs..
Biraz daha yaşım küçükken oldu şimdi keşke o günlere dönebilsem ve bu hatayı yapmasam. Şimdi sezdiğim en ufak değersizlikte defoluyorum.
Lütfen hatırlatmayın düşününce ağlıyorum.
Bazen değer verdiğine inanmak istiyor insan
Şu anda o zamandayım
Oldu, ezikçe biliyorum ama kopamadim kısa bir süre sonra bitti gitti
Görsel de dediği gibi çekilirim sineme rahatsız etmem. 😔
Kimseyi ne olursa olsun yok sayamama huyumdan vazgecemiyorum maalesef.
Yok sayıldığımı hissettiğim an benim için ne kadar değerli olursa olsun bitmiştir... Anında soğar uzaklaşırım...
Oldu. Vazgeçmeyi öğreniyor insan ☺️
ben senin yaptığını yapmak istediğim zaman yalnız kalacağımdan korkardım. ama artık kimse umrumda değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?