Sizce sözele geçmeli miyim?

Liseye gidiyorum açık öğretim lisesinde okuyorum yani geçen yıldan beri liseyi açıktan okuyorum bazı özel sebeplerden dolayı açık öğretim lisesine geçtim geçen yıl konuyla gelelim şimdi ben bu yıl dershaneye gidiyorum şu an eşit ağırlık bölümündeyim ama matematik yapamıyorum temelim zayıf ortaokuldan beri matematik yapamıyorum geçen gün dershanede ki rehber öğretmenim bana senin matematiğin yok temelin zayıf dedi bende evet hocam öyle dedim sonra bana o zaman sözel bölüme geçebilirsin sözelin iyiyse bende sözelim iyi sözel dersleri yapabiliyorum dedim ama ailem sözel bölüme geçmemi istemiyor ailem bana sözel bölüm okuma sözel güzel değil sen bizi dinle matematik yap matematiğin çok iyi olsun her zaman diyorlar bana ama matematik yapamıyorum onlara da matematik yapamadığımı söylüyorum ama bana sen toplama çıkarma işlemlerini falan biliyorsun senin ilkokul da matematiğin iyiydi senin matematik yapman lazım diyorlar bana. yahu ilkokulda ki matematikle lisedeki matematik bir mi? Lisede sana toplama çıkarma işlemi mi soruyorlar? Sizce sözel bölüme geçmeli miyim? Kararsız kaldım bu yüzden size sormak istedim. Sizce Ne yapmalıyım?

Sizce sözele geçmeli miyim?