Sözelden seçilebilecek meslekler ne ya? En iyi sözel bölümler hangileri, sözel meslekler hakkında beni aydınlatır mısınız? Sınava gireceğim reklamcılık istiyorum ama torpil lazım diyorlar her şeye -.-
Sözelden seçilebilecek meslekler ne var?

YKS'ye sözel bölüm tercihi yapmak üzere girdiysen, öncelikle detaylı bir araştırma yapman gerektiğini hatırlatayım ama sana fikir verme açısından yardımcı olması amacıyla, ön araştırma niteliğinde tavsiyeler vereyim.
Son yıllarda popülaritesini büyük bir hızla artıran ve artırmaya devam eden gastronomi, en iyi sözel bölümler arasında gösteriliyor. Ayrıca yurt dışında da iş portföyü yüksek bir bölüm. Eğer yemek yapmaktan, estetik süslemelerden hoşlanıyorsan; biraz da hayal gücün yüksekse gastronomi bölümünü tercih etmeni öneririm.
Her ne kadar öğretmen adayları kamuya atanma konusunda güçlükler çekseler de, yine öğretmenlik mesleği favori meslekler arasından hiçbir zaman düşmüyor. Eğer coğrafyaya ilgiliysen, kesinlikle coğrafya öğretmenliği bölümünü tercih etmeni tavsiye ederim.
Çocuklarla arar iyiyse, okul öncesi öğretmenliği; mesleğini severek yapmayı garantiliyor. İlkokul çağına erişememiş çocuklarla eğitici ve öğretici aktiviteler yapmayı, oyunlar oynamayı da benimsemen gerektiğini belirtmeden geçmeyim.
Son yıllarda popülaritesini artıran bölümlerden biri de özel öğretim öğretmenliği bölümü. 2017 yılına kadar TM puan türünden öğrenci alan bölüm artık TS yani sözel puan türünden öğrenci alıyor. Kısaca bölümün amacı ve gerekliliklerinden bahsedeyim.
Özel öğretim öğretmenliği programının amacı, görme engelliler, tüm özel eğitim öğretmenlerinde bulunması gereken becerileri öğrencilerine kazandırmaktır. Ayrıca işitme engelliler, otizm ve üstün yetenekliler alanlarından çok sayıda seçmeli ders ile isteyen öğrencilerin farklı yetersizlik alanlarında kendilerini geliştirmelerine imkan sağlamayı amaçlar.
Başarılar. :)
Arkeoloji Arkeoloji ve Sanat Tarihi
Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı
Adalet
Aşçılık
Basın ve Yayın
Büro Yönetimi Öğretmenliği
Coğrafya Öğretmenliği
Coğrafya
Dekoratif Sanatlar Öğretmenliği
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
Diş Teknik Sekreterliği
Gazetecilik
Görme Engelliler Öğretmenliği
Görsel İletişim Tasarımı
Halk Bilim
Halkla İlişkiler ve Tanıtım - Halkla İlişkiler
Hazır Giyim Öğretmenliği
Hititoloji
Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği
Kültür Yönetimi
Medya ve İletişim Sistemleri
Medya ve İletişim
Nakış Öğretmenliği
Radyo Sinema ve Televizyon
Reklamcılık ve Hakla İlişkiler
Reklamcılık
Sanat Tarihi
Sinema ve Televizyon
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Sümeroloji
Tarih Öğretmenliği
Tarih
Televizyon Haberciliği ve Programcılığı
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
Turizm Animasyonu
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Halk Bilimi
Türkçe Öğretmenliği
Uygulamalı İngilizce-Türkçe Çevirmenlik
Zihin Engelliler Öğretmenliği
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları
Çiçek Örgü Dokuma Öğretmenliği
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği
İlahiyat
İletişim Sanatları
İletişim Tasarımı
İletişim
İşitme Engelliler Öğretmenliği
Yerel Yönetimler
Sözelden seçebileceğin en iyi meslekler iletişim fakültesinde radyo-tv , halkla ilişkiler , gazetecilik vs.. Öğretmenliklerde var tabi ama onunda atama sorunu var sen en iyisi iletişim fakültesinden bir bölüm seç ben gazetecilik okuyorum ve çokta memnunum :)
Sözel bölümden gidebiliyosan kesinlikle pdr derim çünkü diğer öğretmenliklerin kpss önü tıkalı görülüyor. TARİH SOSYAL BİLGİLER TÜRKÇE EDEB. atama puanları 80 pek düşmez ... kpss ağır bir sınav. sen mezun olana kadar iyice yükselir diye tahmin ediyorum. bende sözel mezunuyum şimdi atanmak için çabalıyorum sana tavsiyem kpss yi düşünerek tercih yapman. başarılar...
Pdr nezmandan beri sözel
Devlette calışacaksan bir daha sınava gireceksin unutma. Kpss var.
o yüzden sözelde en iyi meslek hukuktur.
hukukçunun matematikle işi var sanki ama hukuk eşit ağırlık ne yazıkki
olsun biraz yapacaksın. sıfır matematikle birşey olunmaz zaten
Sözele birşey olmuyor o zaman. Ancak sosyoloji psikoloji bitirip üstüne master.
Sosyoloji ve psikoloji de eşit ağırlıkta =)
Ya kardeş bilmiyorsan ne yorum yapıyorsun, bide psikoloji sosyoloji yazmış hukuk yazmış çıldırıcam ya.
Görüş
13Görüş
Bende reklamcı olucam inşallah o yolda ilerliyorum, torpille alakası yok. Yaratıcıysan ve disiplinliysen, bu mesleğe gönül vermişsen farkedilirsin illa ki. Hiç çekinme
Öğretmenlikler var.Türkçe, Edebiyat vs..
Radyo, sinema, tv, reklamcılık ve iletişim tarzı bölümler var, diğer bölümler ciddi değil.Reklamcılıkta torpil gerekli tabi ama kişisel yeteneğin de çok önemli.Çok atılgan olman lazım o bölümlerde.
Vay sözeldaşım benim öğretmenlikler var elde tutulur
Bence en güzeli psikoloji, bu ekonomi ve siyaset şartlarında herkesin bir psikoloğa ihtiyacı olacağı kesin bence:)
Ne bileyim sistem sürekli değişiyor ben işletmeciyim,yani bitirdim. Ama sen sen ol sakın felsefe filan yazma kültürlü işsiz oluyorlar!
Arkeoloji, Reklamcılık, Gazetecilik ve Turizm Otelciliğe gir fena para var.
cografyacılık :) artık devlet cografyacılara kadro actı devlet memuru olarak cografyacı olabiliyorsun
Bence sen adalet oku sözelden gidilebilecek en iyi bölümlerden, atanma muhabbetinden dolayı bide:)))
Reklamclık candır. torpil flan hkaye isinin en iyisi olursan ekmek yersin. gazetecilikte tavsiyemdir.
Havacılık sektörü büyüyor bir araştır derim gs li bacım :)
2 yıllık adliye oku atanma şansı var , polis ol , ziraat müh. atanma şansı var , rpd , piskoloji , diyetisyenya da imam ol atanma şansı yüksek topril ihitmali düşük tavsiyem ama ne bölümdür bilmem.
gazetecilik iletişim radyo televizyon falan var tarih coğrafya da var tabi..
senın sevdıgın meslegı seç torpıl falan lazım degıl ıyı çalıştıktan sonra
bayan icin en güzel meslek sinif ögretmenligi yazin marmara üni de okuyun...
Coğrafya, torpil gerekli diyen cahilleri dinleme sen.
ben de sözelim napcaz bilmiyorum ben de reklamcılık , radyo tv istiyordum vazgeçtim.
eskiden hukuk vardı psikoloji vardı hepsini aldılar sanki çok mantıklıymış gibi şimdi pek meslek kalmadı gazetecilik , halkla ilişkiler , radyo sinema televizyon vs. vs.
bölüm olayı kalkmadı mı daha ya?
edebiyat öğretmeniya da tarih öğretmeni ol
gazetecilikkkkkk
En İyi Görüşler