Sizce ailemi bu konuda nasıl ikna edebilirim?

4 yıl önce üniversite sınavına girdim ve 276 puan, 362,195 sıralama yaparak hedeflediğim birçok üniversiteyi, bölümü tercih etme hakkı kazandım, ama ailem günümüzde hiçbir mesleğin garantisinin, iş imkanının olmadığı gibi sebepleri öne sürerek kendi istedikleri bölüm olan Optisyenlik bölümünü yazdırdılar. Sonrasında istemeyerek, belki derslerde başarılı olurum düşüncesiyle okula başladım, ama gördüm ki dersler bana göre aşırı derecede zormuş. Ben lisede sözelde okuyan, neredeyse bütün Matematik derslerinde uyuyan, dersi hiç dinlemeyen, dinlese bile hiçbir şey anlamayan biriydim ve Optisyenlik programının dersleri neredeyse tamamıyla Fizik, Kimya, Anatomi ile ilgili dersler. Neyse, yine de bir ümit okula gitmeye devam ettim. Üniversitede girdiğim ilk sınavdan, biraz da şans eseri bir şekilde 70 aldım ve sonrasında ailem " Demek ki isteyince yapabiliyormuşsun " diyerek o bölümde okumaya devam etmemi söylediler. Biraz daha zaman geçti, birkaç dersten daha sınava girdim, derken vize dönemi başladı. Vizelerde aldığım en yüksek not 70 civarı bir şeydi ve o ders de tamamen sözel bir dersti. Geriye kalan Temel Fizik, Fizik ve Geometrik Optik, Anatomi gibi derslerin vizelerinden aldığım en yüksek not 40 bile değildi. Hal böyle olunca aileme, bölümü sevmediğimi, derslerde de aşırı derecede zorlandığımı, başka, istediğim bir bölüme yatay geçiş yapmak istediğimi söyledim, ama buna şiddetle karşı çıktılar. Ben de, okuduğum okulu da sevmediğim için " Bari sevdiğim bir okulda okuyayım " diyerek İzmir'de bir üniversitede aynı bölüme geçtim ve son olarak geçen dönem, bölümümdeki azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım ve şu anda tekrardan Yks'ye hazırlanıyorum, ama daha şimdiden ailem tekrardan Optisyenlik okumam için ısrar ediyor, onun dışında düşündüğüm hiçbir bölümü beğenmiyorlar. Hatta dün sırf, anneme başka bir bölüm hakkında " Sence nasıl bir bölüm? " diye sorduğum için kavga ettik. Sizce onları bu inatlarından nasıl vazgeçirebilirim?
Sizce ailemi bu konuda nasıl ikna edebilirim?