Çok garip, tuhaf ve enteresan. Geç evlilik yapan erkeklerin ciddi problemleri olduğunu düşünüyorum. Aileden kopamamak, evlilikten korkmak, burada yapamayacağım şeyler de var. Bu erkek kişisi huyunu bildiği için karşı cinse rezil de olabilir bu evde kalmışlar😝
03 Yorumla
Soran+1 yılYa evlenmese bile şimdi o yaştaki bir adamın özel hayatı vardır, kendi düzeninin olması lazım
En İyi Cevaplar
+1 yılBelki işi gücü vardı battı, belki parası yok. Bilemeyiz.
Benim için garip ama ben yine de ailemle bu saatten sonra aynı 4 duvarda yapamam Allah gerek etmesin. Canımdan çok severim hepsini ama sürekli mümkün değil. Yaklaşık 20 yaşımdan beri ayrı yaşıyorum inşallah dönmek zorunda kalacağım bir çöküş yaşamam.00 Yorumla
+1 yılBence garip değildir niye garip olsun?
Annesi hasta olabilir.. Babası rahatsız olabilir.. sadece onun bakması gerekiyordur.. kardeşi abisi ablası bakmıyor da olabilir..
Bu hayatta her şey olabilir..
Kısaca hoş karşılamak lazım anlamak anlaşılmak..
Aile önemlidir. :)00 Yorumla
+1 yılHayır neden garip olsun ki. Zamanında bekar evinde kaldım, iş yerinin kamplarında kaldım, evlendim ayrı ev açtım, boşandım yine annem ve 6 kedimle birlikte yaşıyorum. Biraz daha rahatlık açısından ayrı eve çıkmayı düşünüyorum ama o ayrı. Fakat aileyle yaşamak ta garip değil.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
Aile & Toplum konusunda 17,9b cevap paylaştı. Hayır değil. Ailem ile yaşıyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAvrupa'da 18'ine gelince çocuğa iki yol gösterilir.
Birincisi kirasını ailesine vermesidir, ikincisi eve çıkmasıdır. Herhangi bir anne bana, aile kavramı da yoktur zira.
Siz bunlara mı özeniyorsunuz?
Çok yazık, şu soruyu sorarkenki tavrınız sizin sosyo-kültürel olarak da kendinizi zerrece geliştirmediğinizi gösteriyor zaten. Türk örf ve kültürü daima gelenekleriyle kıymetlidir, aile yapısıyla önemlidir.
İslamiyet, her zaman kız çocuğuna kapıyı açar, çocukları yalnız bırakmayın der, sizlerdeki zihin yapısını anlamlandıramıyorum. Sanırım olmayan fikrinizle sadece özentilikten ibaretsiniz.
40 Yorumla
+1 yılDizileri izleyip izleyip de ailesine el gibi olan Avrupa artigi adetlere ozenmeseniz. Hergun tuhaf tuhaf adetleri turetmeseniz.
Insanin en degerlisi ailesidir. Garip olan nedir ben anlamakta zorlaniyorum. Merhameti olan vefali adamlar ailesinin esas bu yasinda hizmetlerini gorurler.
Ben takdir ederim boyle adamlari.
70 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen 32 yaşına girdim daha yeni. Ve hala ailemle yaşıyorum. Fakat sizin ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum. Benim yani asıl benim her şey düzgün gitseydi zaten böyle bir durumu kabullenemiyor olurdum ki içten olarak kabullenemiyorum. Her şeyin bir düzeni bir sistemi yaşama şekli vardır. Tamam hayatın bir standartı yoktur ama normalde 30lu yaşlarda birisinin kendi ayakları üzerinde durması gerekiyor çoktan beri kendi hayatını kurmuş olması kendi evinin arabasının olması gerekiyor, olması gerekeni söylüyorum bak olması gereken bu.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 859 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil.
Ben ailemle yaşıyorum.
Ayrı yaşama fırsatım olmasına rağmen ailemleyim. Sebebi ise bekar tek evlatları benim. Ailem de haliyle yaşlılar. Gece aniden rahatsızlanıyorlar. İhtiyaçları da oluyor vs vs.
Ailesine merhameti olan, onları yalnız bırakmaz. Bunun nesi yanlış?
Bu yaşıma onlar getirip de bu yaştan sonra onları yüz üstü bırakacak kadar vicdansız değilim.
10 Yorumla
+1 yılEe bekarsa otursun anasının dizinin dibinde. Yalniz yaşayan insanla şeytan çok uğraşır.
32 Yorumla
Soran+1 yılDeğişik bir yaklaşım 😅
- +1 yıl
Doğru ama öyle oluyor🙃
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılNiye garip olsun sen yabanci dizi film izlemeyi birak lafa gelince türklük yapıp icraata gelince ona buna özenme türk kültüründe örf adetinde ne var ona bak sen bu isteye bagli bir sey isteyen ailesiyle yaşar istemeyen ayrılır ama işte sizin gibiler bitiriyor maalesef herseyi
00 Yorumla
+1 yıl33 yaşındayım ve ailemin evindeyim. Bekarken ailemle kalmaya devam ederim. Bunda garipsenecek ne var?
Kızları eve atamamak diyorsan ise apartlar, günlük kiralıklar falan var. Haa diyorsan ki 33 yaşındaki adamın evi olmalı. Otel niyetine kullandığım 4 duvar için neden bu kadar ödeme yapayım?00 YorumlaAile & Toplum konusunda 963 cevap paylaştı. 34 yaşında bekar birisiyim. Bir süre başka bir şehirde yaşadığım için ayrıydım. Ama anne baba yaşlanınca onları yalnız bırakamadım tekrar şehrime dördüm. Onlarla yaşıyorum özellikle ekonomik olarak destekçileriyim. Ayrıca artık evde fiziki güç gerektiren işlerde de zorlandıkları için onları da ben yapıyorum. Hayatımda garip olan bir durum yok. Ayrıca kendi evim de var ama orayı kafa dinlemek ve özel hayatımı idame ettirmek için kullanıyorum.
00 Yorumla
+1 yılHayır neden garip olsun, biz Avrupalı değiliz. Geleneklerimizde kültürümüzde 18 yaşına gelince çocuklarımızı kapı dışına atma gibi bir olgu yok.
Senin oğlun 30 yaşına gelince evden kovarsın olur biter.40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDeğil eğer evde kiraya faturalara destek oluyorsa. Ana baba sırtından geçiniyorsa, hâlâ bir birey olamamışsa o ayrı.
Evli değilse ve yalnız yaşamayı sevmiyorsa, e ailesiyle de anlaşıyorsa niye taşınsın ki. Ben de öyleyim, gerçi 30 değil 20 yaşındayım ama kendi eğitimim, işim var. Eve maddi destekte bulunup mis gibi yaşıyorum.10 YorumlaAsıl garip olan senin sorun adamın işi var bekar ailesinin yanında kalıcak tabikide adam ev varken niye kiraya çıksın boşuna para versin ve kiralar uçuk durumdayken kafadan tahtası eksilmesi lazım ya da çok parası ve aile ile bağını zayıf olması gerekir.
30 YorumlaNeden garip olsun ki?
Nerede yaşayacak adam. Ayrı eve çıkıp maddi zorluğa girmektense ailenin yanında yaşamak daha mantıklı en azından evlenene kadar.20 YorumlaAile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Günümüzde ekonomik şartlar bunu engelliyor. Bence o yasa gelmiş iyi bir meslek sahibi ise, kendini gecindirecek geliri varsa ayrılır kendi ayakları üzerinde durur
00 Yorumla
+1 yılben 36 yaşındayım yalnız yaşamak yerine annemle babamı kışın yanıma çağırıyorum yazın memlekette kalın ama kışın yanımdasınız orası çok soğuk ..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı.
+1 yılKimin nasıl hayat yaşadığı farklıdır ve hayata bakış açısı görecelidir. O yüzden kendi penceremizden bakarak başkalarını değerlendirmek yanlış olur...
00 Yorumla
+1 yılBence garip ama maalesef günümüz ekonomik koşullari bazı insanları mecbur kılabiliyor. Ama bunun dışındaki sebepten kalıyorsa aileye fazla düşkün demektir ama o kadari da fazla bence
00 Yorumla
+1 yılHayır, değil. Niye garip olsun? Evli iken anasıyla yaşayan, eşine kaynana terörü yaşatan erkek normal de bu mu garip?
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 633 cevap paylaştı. Evi yoktur kiralar uçmuş neden gidip kira versin ayriyetten elektrik o bu parası versin ki bekarsa oturur annesi ile
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Evlenene kadar size babanız bakmıyor mu, sonra da kocanız bakmıyor mu ölene kadar :D
13 Yorumla
Soran+1 yılYoo ben kendime bakıyorum yıllardır 😂
+1 yılDeğil niye olsun ki yani başıboş yaşayan nerede ne yedigi belli olmayan adamlar daha mı güvenilir
20 Yorumla
+1 yılHerkesin tercihi. Aile yapısı ayrı eve çıkmasına engel teşkil ediyor olabilir. Annesi hastadır. Bilmeden yorum yapmak bize düşmez.
00 Yorumla
+1 yılNiye bende 25 yaşındayım baba ocağındayım ayrı eve çıkınca ev yemeğini vs hep kendin yapıcan anne yemeği bırakılır mı :D
00 Yorumla
+1 yılKira derdi yok elektrik su doğal gaz ödemez oh ne güzel 🙂 ben kendi evimdeyim temizlik tek başına ölüm 🤣
00 Yorumla
+1 yılOda birşeymi insanlar günümüz şartlarda evleniyor ayrı eve çıkamıyor buralarda 2 .3 aile bir evde yaşayan bile var
00 YorumlaGarip olan bir şey yok. Hayat şartları malum. Ayrıca realitede azınlıkta olan değil, çoğunlukta olan bir olgudan bahsediyoruz..
00 Yorumla
+1 yılEvet öyle valla ama bu biraz da aile yapısı ile alakalı el bebek gül bebek büyüyünce ailesine düşkün oluyor insan
00 Yorumla
+1 yıl41 Yaşında olup evlenmeyen ve ailesi ile yaşayan arkadaşım var ailesi ile olan durumu vardır bilemeyiz
00 Yorumla
+1 yılTersine çok mantıklı nie birikim yapmazsın. Benim kadafan 3000 4000 gidiyor. Onla birikim yapsam ohooo
00 YorumlaZaten çok düzen kurma kafasında olsaydı çoktan evlenir kendi evinde yaşardı. Önemsemediğine göre kendine masraf çıkartması da gereksiz olur.
00 YorumlaDevir ekonomi devri, saçmalamışsınız.
Ben de ailemin yanında olsam kalırım. Akıllı olun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılOkulun bitişi, iş bulma meselesi derken olabiliyor böyle şeyler. Ülkede herkes altın kaşıkla doğmuyor.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılNeden garip olsun? Belki ailesine bakacak başka kimsesi yok..
01 Yorumla
Soran+1 yılUzaktan da bakabilir
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBari buna karışmayın be. İnsanlar size soracak sanki.
10 Yorumla
+1 yılAilesi ile yaşıyor olabilir. Ülkemizin ekonomik durumu belli.
10 Yorumla
+1 yılAile evinde yaşamanin garipsenecek dönemindeyiz ne tuhaf !
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılNerde kalalım ya. Senin kiralardan haberin yok galiba
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. 30-40-50 istediği yaşta yaşar kime ne bundan :D :D Saçma soru, next :D
05 Yorumla
Soran+1 yılAlright. Have a good life. Bye bye
Soran+1 yılDedi diğer İngilizce özentisi 🤣🤣
Soran+1 yılEnglish grammar left the group 🫠
- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılNiye garip olsun senin kiralarından haberin yok heralde bu kızlar ne hayalci ya 😀
00 Yorumla ne alaka ben ayrı da yaşadım şu an ailem ile yaşıyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBen bile ayrı eve cikacam ama ailem sıcak bakmıyor ama erkek olsam cikardim yani
00 Yorumla Neden bu herkese dert oluyor? Bırakın adam dert etsin.
00 YorumlaEvet ama maalesef ne iş var ne eş mevbur kalıyoruz
00 Yorumla
+1 yılhayat cok zor kadinin da erkegin de ayri eve cikmasi cok masrafli cok yuksek gelir gerek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı. Bence de çok garip kendi ayaklarının üzerinde durabilirdi kadın olsun erkek olsun fark etmiyor
06 Yorumla- +1 yıl
Ailesiyle yaşıyor diye kendi ayakları üzerinde duramadığı varsayımında bulunulmamalı bence.
Bekar ve para biriktiriyor olabilir. Ailesi yaşlı olduğu için onlarla ilgileniyor olabilir.
Ben şu an yalnız yaşıyorum ama ailem ve işim aynı şehirde olsa ailemle yaşardım çünkü maddi anlamda daha mantıklı. - +1 yıl
Görüşünü saygı duyuyorum ama fikirler farklı farklı olabiliyor benim görüşüm bu yöndeydi onu söyledim. Ben de yalnız yaşıyorum iş sahibi oldum konumum da güzel evimi aldım araba mı aldım ve çok da rahat yaşayabiliyorum. Sadece bu olay Bizim Türkiye'de var aynı evde yaşayabilen insanlar Hatta anlaşamayıp kavga edip de hala aynı evde yaşayan insanları görüyorum bu çok garip benim için Çünkü bizim kültürümüz çok farklı Avrupa kültürüyle Türk kültürü inanılmaz uçurumlar var Avrupa'da 18 yaşında bir kız çocuğu erkek çocuğu evden gönderilir bu demek değildir ki kovuyorlar Kendi ayakları üzerinde dursun diye anneleri babaları gönderiyor yine görüşüyorlar sahip çıkıyorlar ama kendi ayaklarının üzerinde dursun diye gönderiyorlar Çünkü ben Amerika şirketinde çalıştığım için 20 yıldır onların kültürünü çok iyi biliyorum Türk kültürü benim garibime gelmeye başladı artık adam 40 yaşında evlenmemiş hala annesiyle babasıyla yaşayabiliyor ve onların üstünden geçinebiliyor bunları anlatmaya çalıştım ben
- +1 yıl
Bence biz durumu kendi kültürümüze göre değerlendirmeliyiz. Asya'da ise aile ile yaşamak anormal bir durum değil.
Batı da doğu kültürü ile kıyaslamak yerine mevcut kültür, ekonomik şartlar vs. göz önüne alarak yazdım ben de. Amerika'da reşit olan çoğu kişi evden ayrılıyor ama üniversite masrafları çok fazla olduğu için ya ailelerinin çocukluktan oluşturduklarını üniversite fonunu kullanıyor ya askeriyeye katılıyor ya da okumuyor. Yani her yerin şartları kendine has oluyor. - +1 yıl
Biz zaten adı üstünde Türk'üz. Ne tam Avrupalı diyebiliriz kendimize ne de tam anlamıyla Asyalı. Hem tarih hem de konum olarak çok farklı bir yerde iken kültür anlamında da durumumuz benzer.
- +1 yıl
Peki şu yönden baktın mı hiç Türkiye'de işsizlik var evet ama buna istinaden hala iş beğenmeyen insanlar da var eğer bu ülkede yaşıyorsak garsonluk da yapabiliriz bulaşık da yıkayabiliriz ayakkabı da boyayabiliriz simit de satabiliriz ama bunları yapmak yerine başkalarının sırtından geçinmek hiç güzel bir fikir değil bir insan kendini yetiştirebilir nasıl okumuyorsa sanat sahibi olabilir yani bir tamirci Oto elektrikçi bunlar gibi meslek sahipleri olabilirler ama buna istinaden hala annesinin babasının üstünden geçinen insanlar var çünkü çalışmak istemedikleri için Türk insanları Çalışkan insanlar değiller vereyim ört yatayım yine fikirlerine saygı duyuyorum ama benim fikirlerim bu yönde
- +1 yıl
Çin'i kimse beğenmez ama 16 saat çalışırlar ve kocaman büyüdüler dünyadaki bütün ülkeler Çin'den korkar Çünkü ülke olarak hem güçlüler hem Çalışkanlar ama Türkiye'de tam tersi hiçbir ekonomik gücümüz yok hiçbir hava savunma sistemlerimiz yok şöyle bir bak bakalım Müslüman ülkelerine ülke olarak bir bakın maddi anlamda iyiler mi Bir de Avrupa'ya Amerika kıtalarına bir bakın teknolojileri yüksek çalışma sistemleri çok güzel �nsanlara değer verirler herkes işini yapar Türkiye'de böyle bir şey yok Müslüman ülkelerinde böyle bir yaşam şekli yok Bir filistine bakın ir Irak'a bakın Suriye'ye bakın İran'a bakın Türkiye'ye bakın zaten sırada Türkiye'ye geliyor güçsüz olduğu için Türkiye'ye saldıracaklar bu hepimizi ilgilendiriyor Çünkü Çalışkan ülke değiliz insanlar değiliz
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Bunlar özgürlükçü arkadaşlar anaya babaya kızıp sokaklarda cluplerde sabahlayan kesim
00 Yorumla
+1 yılAlakayı kuramadım evi değilse ayrı yaşamak da istemiyorsan neden garip olsun
00 YorumlaBen evim olduğu halde ailemle yaşıyorum neresi garip
00 YorumlaVar öyle ailesine bağımlı kendine bakamayan garip tipler 😂 uzak durulası
00 YorumlaAnnem aşçı emeklisi ve aşırı güzel yemekler yapar 🙂 bırakıp nerelere gideyim 🙂
00 Yorumla
+1 yıl32 yaşındayım ailemle kalıyorum garip olan kısmı tam olarak neresi oluyor
00 YorumlaNormalde garip ama şimdiki şartlara bakılırsa normal gibi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılbelki ailesi onsuz düzen kuramıyordur destek için oradadır
00 Yorumla Bekarsa yaşayabilir ya da ailesine bakıyorsa mecburen yasar
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılBen tekim ailem yazlıkta bende o adamdan oluyor muyum? Peder bir kışın soğuklarda gelir beni görmeye
00 Yorumla
+1 yılBence de öyle. Ama kimseye yargısız infaz yapmamak lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsoru soracam diye saçmalayın lütfen nerde kalacak başka ev fiyatları kiralardan haberiniz yok sanırım
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Şu koşullarda ayrı eve çıkmak çok zor. 20 bin lira falan kazanman lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla 30 yasinda annesiyle yaşayan evlenmiyor ve sorumluluk almıyor.30 Yasinda ailesiyle yaşayan işine oyle geliyor bence
00 YorumlaNeden garip olsunki ailesine bağlı düşkün demekki bende aynı şehirde olsam ailemle yasarim
04 Yorumla
Soran+1 yılBağlı değil bağımlıdır o 😂😂
Soran+1 yılÇok fark var
- Devamını Gör (85)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım