Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim icin 30 yaş gec. Cevremdeki, ailemdeki cogu erkek 30 una gelmeden evlendi ve evleniyor. Yeni jenerasyonda dahil buna.
Gecen yaz 26 yaşındaki erkek kuzenimi evlendirdik. Liseden erkek bir arkadadim evlendi 24 yasinda. Bu yaz bir erkek kuzenim daha evlenecek 27 yasinda. bir baska tanidigima iki yillik okuma dediler. Cocuk okudu. 20 yasinda mezun oldu. 22 de atandı. 23 te evlendi. Şu an 25 yasinda bir cocugu var. Yani bizimkiler pek geciktirmezler bu kismet islerini.
bende boyle gördüğüm için 30 yas ve uzeri gec ve yasli geliyor bana. Bende 22 yim şu an. Ve erken evlenmekten mi kaynakli bilmiyorum bizim aileden boşanma da pek olmaz. Tek tüktür. Biraz yas ilerleyince bence insanda begenmemezlik oluyor. Bir seyleri oturtmak zor ve yorucu geliyor yaş büyüdükce. Heveste kalmiyor, o genclik atesi kalmiyor.
Bu yaşlar erken gelebilir size belki ama bence normal. Ha kismet çıkmıyordur o ayri ama yaşım gelmedi, kucuk diyerek talipleri reddetmek, oyalamak, ben 30 dan önce evlenmem kafalari bana ters, bizim aileye de ters biraz. Varsa kismet degerlendirirsin, sevdiginde varsa uygunsa evlenirsin. Diger seyler bahane.
Bana 27-28-29-30 yaslarda bazen talip oluyor kabul etmiyorum. Hem yas farki fazla hemde 30 a dayanmış pek bana gore degil. Olgun seven kendinden 20 yaş erkek isteyen kizlar var. Onlarin durumu, kafasi da ayri. Ben bu durumu cok dogru bulmuyorum sahsen. Kendine abi, baba secer gibi goruyorum. Hayat goruslerin farkli, olgunluk derecesi farkli, senin genclik enerjine ayak uyduramaz, o gormus geçirmiş ama sen 20 lerdesin. Uygun degil yani benim gorusumce.
Bizim ailede yaş farki da cok kabul edilmez. Bugune kadar ailemde gordugum en buyuk yas farki 7 dir. Bizim ailede evlenenlerde pek yaş farki da yoktur.
Bizimkiler gunumuze gore daha erken yaslarda evlendikleri icin kendi yaşıtıni bulmakta zor olmuyor bu yuzden. Secenek daha cok oluyor yani.
Evliligi geciktirdikce yas farki da artıyor. Kadin erkek 35 olsa yaslari. Kadinin dogurganligi ne olacak mesela? Bu yuzden kadin 27-28 oluyor erkek 35 oluyor geciktirince. Evlenmeyi daha da geciktirince aradaki yaş makasi daha da artiyor erkekle kadin arasinda.
Ama erken evlenmede kadinda erkekte daha uygun oluyor. Benim abimde yengemde 26 da evlendiler, yaşitlar mesela. O yuzden bu isi pek geciktirmemek gerek. Erkekler olarak yaş farkini cok açıyorsunuz. Bu kadar acmayin. Nasil olsa kiz bulurum kafasina da girmenizi önermem. Yasit ya ya da az yas farki her zaman daha iyi, daha kafa dengi, hayat görüşleri daha denk oluyor.
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHa bir de sadece kadin ve erkek icin degil. Yaşlarin buyumesi anne baba olmakta da sıkıntı oluşturuyor. Erkek olarak 40-45 yaslarinda cocugunuz oldu. O cocugun enerjisine, hareketliligine nasil yeteceksiniz? Çocukla aranizda da cok yaş farki oluyor boyle. 45 te baba oldunuz. Cocuk 10 yasina geldi 55, cocuk 20 oldu gencliginin zirvesinde siz 65 yasina geldiniz. Ne kadar gec. Bizim bir komşu var. 41 baba oldu. Ogluyla oynarken, kudururken hareketsizce kalmis oyle. Hastaneye kaldirildiydi. Sigara alkol falan yoktu oyle. Bizim oglanin enerjisine dayanamadim, anlik kalakaldim oylece dedi. Zaten vucut 30 dan sonra geriye sarıyor, organlar yaslanmaya başlıyor. Cocuk icin de yaşin buyuk olmamasi onemli baktigimiz zaman
- +1 yıl
Ailenizdekiler ne işle meşguller?
- +1 yıl
Aileniz ne işle meşgul bilmiyorum ama insanlar zaten hayata ortalama 25 yaşından sonra atılıyor, 25 yaşına kadar okuldu askerlikti anca aradan çıkıyor eğer her şey yolunda gidip iş bulursa brikim yapıp en erken 30 gibi evlenebilir aksi halde 25-26 yaşındaki bir erkeğin maddi olarak evlenmeye gücü olamaz tabi okul okumak yerine erkenden iş hayatına atılmadıysa. Benim de 25-27 gibi evlenen bir kaç kişi var çevremde ve hepsine ailesi yardım etti, evini aldı dayayıp döşedi altına arabasını aldı cebine parasını koydu vs. çünkü mevcut ülke şartlarında 30 dan önce evlenmek çok zor millet daha kendini geçindiremiyor kaldı ki evlensin.
Cevap sahibi+1 yıl@yıldıztozundanbozma ögretmen, memur, hemsire, saglik teknikeri, dis hekimi gibi mesleklere mensuplar. Bizim aile okumayi da, çalışmayı da pek geciktirmez. En fazla 19 yasinda üniversiteye yerleştiler bugüne kadar. Atanmada nasip kismet işi olsa da ellerinden geleni yaparlar. Cogunlukla da devlet isteyenler atandi cok şükür bugune kadar. Birkaç var bekleyen ama insallah onlarinki de olur. Yaslari buyuk degil zaten onlarinda.
Özel olarak calismak isteyenlerde o sekilde calisip paralarıni kazaniyorlar. Dis hekimi olanlar özel klinik mesela. Hemsire olanlarin bir kismi devlette bir kismi ozel hastane de. Atanamamis olanlarda tercihe gore iş bulup çalıştıkları oluyor duruma gore- +1 yıl
Çevremde ne kadar kız varsa 20 olmadan evlendi ama erkekler en erken 28'de evlenebildi. Erkeğin hayatını kurması şu an aşırı zor yazdıklarınızı okurken şaşkınlık geçirdim. Türkiye'de yaşamıyorsunuz heralde.
Cevap sahibi+1 yıl@_MelisYıldız_ haklısın bazi noktalarda ama benim demek istediğim aday olsada , iş guc olsada bazilari yaşini one surup evlenmiyor. Erkekler gunumuzde 25 yaşta evlenmeyi sanki 5 yasinda evleniyor gibi algiliyorlar. Turkiyede en fazla bu pahalılık son 5 yilda var. Ondan önce daha rahat ve kucuk yaslarda evlenebiliyordu. Bizim aile eskilere pek yardim etmediler ama yenilere ediyorlar yenilerin paralari, maaslari olsa bile. Bu pahalilikta ev dizmek ve evlenmek kolay degil çünkü. Iki kisi bile yetemiyor ailelerde destek olmaya çalışıyor o yuzden.
Bir de bizde soyle bir durum var. Simdi turk milletinin bir huyu var. Cocuklari cok korumaci yetistiriyor bizim millet. Bizim aile pek öyle degil. Bizler kuzenlerim falanda erken calismaya basladik cogunlukla. Tanıdığın bir pastanesinde mesela. Haftalik paramız olurdu. Kuaförde calisirdik harcligimiz olurdu. Okurken de cogumuz çalıştık. Aile para vermiyor muydu veriyordu ama hayati ogrenmeye bizim ailedekiler biraz erken baslarlar.
Hem okuduk hem calistik. Ben sahsen ailemin verdigi parayi kitaplara, kiyafet vs harcar kendi parami biriktirir altin vs yaptırırdim. Simdi mesela benim şu pahalilikta cogu ceyiz esyami dizecek param var. Diger cocuklarda boyle aslinda.
Hani hepimizin meslegi elinde olmasa dahi kucukte olsa belki bir birikimimiz oluyor bu sekilde.
Ama bizim aile meslege de çoğunlukla erken basliyor. Çoğumuz 20 li yaslarda meslege baslamis oluyoruz illaki. Cogunlugumuz saglik alanindan mezun. Onlisans ya da lisans. O yuzden biraz is bulmak ve atanmakta bir tik daha kolay oluyor. Ogretmen, memur vs gibi bolumlerden olanlar biraz gecikiyor sadece.
Sevgili varsa ya da aday falancanin oglu/kizi varsa, uygun da görüyorsak cok geciktirmiyoruz evlilik işini. Cogumuz meslegini aldiktan sonra evleniyor zaten
En İyi Cevaplar
+1 yılBeklentilerim olduğu için, acele etmeyi düşünmüyorum. Şimdi bir flört programı indirsem 10 kişi bulurum. Fakat basit ve ucuz bir yol bu. Bu kadar düşük seviyeli biri olmadığım için, beklemeyi ve acele karar almamayı tercih ediyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılAslında islama göre çok geç kalmıştır diyorlar aslında haklılar ancak günümüz şartlarına göre erken halen en az 35 olmalı hem ekonomik hem olgunluk olarak ama senin açıklama yaptığına göre evlenme diyemem erkekliğin ile ilgili tedavi al ona göre evlen
31 Yorumlasakın evlenme bir kadının hayatını mahvetme ya da dürüst ol kabul edenle evlen... kimsede evde kalmaz bu cümle kabul edilemez ama 20 ama 40 ama 50 evlenir evlenmezsin hesap da vermezsin kimseyi bağlamaz... sen alıcı bölümündesin artık üzgünüm...
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılErkegin yasinin artmasi problem degil askine donanim olarak artar. Kadinin biyolijik olarak bir cok kendisi acisindan gordugu problemler ortaya cikacaktir. Iyi gorunmek vb aklina ne gelirse. Aslinda erkek onu her haliyle begenecek fakat o kendisnin en iyi hali icin surekli cabalamak zorunda kalacak.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılevlenmek için evlenmeyin. "yaşım geçti evlenmem lazım" kafasından çıkın lütfen. doğru kişi karşınıza 20 yaşında da çıkabilir 40 yaşında da. doğru kişiyi bulmadan evlenmeyin
10 Yorumla Ben hiç evlenmeyi düşünmüyorum evlilik erkeğin çekip gitme gücünü elinden alır özgürlüğünü kısıtlar. Ama işte şu benim beğendiğim kazak kızlarından biriysede can kurban
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılAlakası yok daha taptaze asıl erkek 30+ zaten otuz altı ile arkadaş olarak bile konulamıyorum ben bir yerde patlıyor hiçbir şey olmazsa bakınca olgun birini görmeyince ciddi olamıyorum😂
00 Yorumla
+1 yılErkeğin evde kalması için 45 yaşın üstünde olması lazım. Kadınlar yaş aldıkça doğurganlık özelliğini kaybediyorlar. 30 -35 yaşından sonra kadınlar yana yana koca arıyorlar. Kimse kimseyi kandırmasın herkes ideal eş adayını arar ve bulunca kaçırmak istemez.
00 Yorumla
+1 yılErkeklik yok evde kalicam Game Over tam sende dön biraz daha belki başka türlü açılır kısmetin biliyorsun ülkede transeksüeller daha hızlı evleniyor
00 YorumlaDur oğlum daha ne ettin biz evlendik iyi bı b. k mu yedik bekarken kafana göresin evlenince o rahatlık gidiyo bebe oluyo geçim omzuna biniyo vs vs
00 Yorumla
+1 yıl35 yaşına kadar yolu var daha zaten evlenme yaşım geçiyor evleneyim diye de aceleye gelmez bu işler ya biz gaylar napalım
00 Yorumla
+1 yılArayip bulamiyorsan evde kalmışsındır
Aramiyorsan bulmuyorsan kalmamışsindir10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı. Evde kaldım, evlenemiyorum da o kadar kızın içinde 😂
10 Yorumla
+1 yılBende hiç evlenmedim ama erkekliğim fazlasıyla yerinde
10 YorumlaKalmamıştır kadınlar olgun erkek arayışında kimse evde kalmaz o yüzden
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı. Hayır ve ayrıca evde kalmış tabirini çok kaba buluyorum
00 YorumlaGeç ya da erken olmasından ziyade gerçek anlamda gecinebilmek ve devam ettirebilmek mesele.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır hocam 30 yaş bana sorarsan olabilir denebilecek bir yaş. Eğer bu arada kendi kariyerini hayatını yüksek bir seviyeye getirdiysen daha da iyi.
00 Yorumla
+1 yılEvde kalma nedir yani 30 yaşında kadın yokmu ya da yaşıtı birileri vardır illaki düşünür ilerde
00 YorumlaRahat olun ya. Kasma kendini illa ki uygun bir zamanı vardır. Dertlenecek başka bir şey bul
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı. Evlenmek istemiyorsan evlenme. Canın ne istiyorsa onu yap ki ileride pişman olma kanka.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yıl40 girdim s. k. mde değil evlenmek bir basarı olceği değil keyf varsa gerisi bos
00 Yorumla
+1 yılErkekliğin olmadığını neye göre söylüyorsun, böyle düşünmene sebep olan şey nedir?
00 Yorumla
+1 yılKalmamıştır abim 36 yaşında kız arkadaşı 31 yaşında ve evlilik düşünüyolar seneye filan
04 Yorumla- +1 yıl
daha dusunuyorlar :)
- +1 yıl
@cakebytheocheannn aynen abi yaş gelmiş hala düşünüyorlar
- +1 yıl
Abim evlenmek istemiyordu konusu geçince sinirleniyordu fakat yalnızlığın sıkıcı ve zor olduğunu anladı.
Sen bunun farkidasin ve bu şekilde kesinlikle evlenme kimsenin de hakkina girme lütfen
01 Yorumla
+1 yılYok yahu ne kalması ://
32 yaşındayım, tribe sokma beni ajdkv00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Ben 34 yaşına giriyorum ama hâlâ bekarım hiç sevgilim de olmadı kendimi evde kalmış hissediyorum
02 Yorumla
+1 yılsaçmalamayın arrtık ya. yaşa göre düşünmeyi tabulara göre yaşamayı bırakın.. ufkunuzu genişletin kendinizi geliştirin böyle şeyleri bırakın
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler için evde kalmış diye bir tabir yok ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl35e kadar yolu var hala evlenmemişse evet evde kalmıştır 😆
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAğa bende korkuyorum kızlara ilgim var ama atak gelişme yok 😑
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKuzenim 48 yaşında evlenmişti. Yani evde kalmış sayılmazsın.😂
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 YorumlaEvde kalacak, sokakta kalacak hali yok ya.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 987 cevap paylaştı. Kalmaz korkma, nerdesin bul beni
00 Yorumla
+1 yılErkekliği yoksa kalsın bir zahmet
00 Yorumla
+1 yılErkekliğim yok ne demek
00 Yorumla
+1 yılBulunur paşam bulunur
00 Yorumla
+1 yılErkekligim de yok derken?
00 Yorumla
+1 yılBizim burada kalmış sayılıyor
00 YorumlaHerkese göre değişir bu
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Hayır kalmamıstır daha cok değerlernir.
00 Yorumla
+1 yılhayır da. erkekliğim yok ne demek
00 Yorumla
+1 yılYoo evlenmek istememiştir.
00 Yorumla
+1 yılYok evlenen çok o yaşlarda 😂
00 Yorumla
+1 yıl30 yaş geç değil evlenmek için
00 Yorumla
+1 yılHayır tam zamanı bence
02 Yorumla- +1 yıl
😬
Gizli Üye(25-29)+1 yılerkekligin yoksa evde kal
013 Yorumla
Soran+1 yılPasif olucam bu gidişle
Cevap sahibi+1 yılol tabi
Soran+1 yılYapar mydn beni😂
Cevap sahibi+1 yıltemizsen
Soran+1 yılFazlasıyla
Cevap sahibi+1 yıliyiy
Soran+1 yılİstanbul'da mısın
Cevap sahibi+1 yılhayır
Soran+1 yılİyi bende değilim 😂
Soran+1 yılGörüşelim istersen
Cevap sahibi+1 yılyokk
Cevap sahibi+1 yılburdamısın
Soran+1 yılEvet
Gizli Üye(18-24)+1 yılArkadan kalın bişyler Yemen gerek tatlıms
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkekliğin yok ne demek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFakirse kalır zenginse bulur bir fıstık
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasıl yani erkekliğin yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkekliğin yok ne demek?
01 Yorumla- +1 yıl
Faso ağa demek 😂
+1 yılErkekligin yok ne demek?
00 Yorumla
+1 yılHayır kalmamıştır
10 Yorumla
+1 yılKısmen
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 874 cevap paylaştı. Yok derken?
00 Yorumla
+1 yılHayır ne alakası var
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 Yorumlaasıl 30dan önce evlenilmez
00 YorumlaSanki gibi gibi
00 Yorumla- Devamını Gör (26)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı