Hep bunu dile getirecekler biliyorum. Moralim çok bozuk :///
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMuhafazakar bir aile ile evlensen, kapatırlar. Bu durumda ya kapan ya da evlenme. Sana, erkek mi yok? Ben de kapalı bir kadınla evlenmek istemem. Zira açılsa bile kafası, arap kafası olarak kalır. Şimdi Senden, kapanmanı yasal olarak isteyemezler. Ama İran gibi şeriat ülkelerinde yaşasaydın, kapanmayanları hapse bile tıkıyorlar. Şimdi ise kapanmadan, en fazla oğluna istemezler seni..
Zira İslam hukuku, kapanmayanlara hapis cezası getirmiş. Bu yüzden bir Laik Atatürkçü ve Türkçü olarak, islamı kabul etmiyorum. Zira çok fazla, insanları ötekileştiren uygulamaları var..
Okuyalım ; Peki Neden şeriata hayır diyorum?
Şimdi Dinci iktidar olan akp, dini kullanarak oy toplamaya devam ediyor. Oysa ki Türk gençlerinin, dinci olmadığını unutuyorlar. İktidarın, Sığınmacılar ve dini hassasiyeti olan 40 yaş üstü insanlar sayesinde; seçimi kazanıp kazanamayacaklarını göreceğiz. Ama gençliği olmayanın, geleceği de olamaz. Sığınmacıları da güvenmesinler. Zira sığınmacı birey, Türk gençliği kalabalık olunca ; Yusuf Yusuf oluyorlar.
Şimdi Neden devlet, dinle yönetilmemeli?
1) Şeriat, kadın ve Erkek arasında eşitliğe riayet etmez. Nitekim şeriatta kadınların; oy kullanması yasaktır,(Osmanlıda kullanamıyorlardı), tecavüzü ispatlayabilmeleri için de olaya tanıklık eden dini bütün erkek bulunmalıdır. Zira adli tıp kararı, delil olarak kabul edilmiyor.
Kaynak: www.google.com/.../irza-gecmenin-tecavuzun-cezasi-nedir-tecavuze-maruz-kalanin-veya-onun-yakininin-namusunu%3famp
Ayrıca şeriat devletlerinde; kadın kapanmalı, kapanmaz ise hapis cezası var, kapansa bile erkeksiz dışarı çıkamaz ve hat da öldürüle de biliyorlar. Öldürenler de yargılanmıyor. En son İran 'da oldu ve polisler, yargılanmadı. Eylemler, devam ediyor.
Kaynak : 1-1). https://sorularlaislamiyet. com/seriatta-tesettursuzlugun-mueyyidesi-cezasi-nedir-0 Tesettürsüzlüğün cezası
1-2). Tesettür kuralına uyulmaması halinde, verilen cezanın ayrıntısı: https://islamansiklopedisi.org.tr/tazir
1-3) . https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/bir-kadinin-yalniz-basina-disari-cikmasi-veya-sefere-cikmasi-caiz-midir-0%3famp
Ayrıca kadınlar, küçük yaşta evlenmek zorundalar. (9-12 ortalama)
1-4) Kaynak :https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/kizlarin-kac-yasinda-evlenmeleri-uygundur-hz-aise-kac-yasinda-evlenmistir-0%3famp
Ayrıca İslam devletinde kadınlar, Eşi Kuma getirince de bir şey diyemezler. Derse kocaları, "boş ol, boş ol ve boş ol" diyerek kadını kapının önüne koyulabiliyorlar. Ayrıca İslam hukukunda, çok eşitlik hakkında ;kadının izni alınmaz.
1-5) Kaynak: www.google.com/.../birden-fazla-evlenmek-isteyen-kisi-esinden-izin-almali-mi-evli-ve-iki-cocuk-babasiyim-ama-ikinci%3famp
Bu durumda kadın, nafaka da alamaz. Zira İslam hukulunda, boşandıktan sonra ; nafaka verilmiyor.
1-6) Kaynak :https://m. dinimizislam. com/detay. asp? Aid=6117
2 Şeriat, halkı kutuplaştırır ve hak mezhep olmayan Alevi Türklerine, yaşam hakkı tanınmaz. NİTEKİM Osmanlı ' da Alevi Soydaşlarımız hakkında, katli vaciptir fetvası veriliyordu. Katledilen Alevilerin, hatti hesabı yok..
Kaynak :
2-1). https://www. google. com/amp/s/sorularlaislamiyet. com/seyhulislam-ebussuud-efendi-alevilerin-katline-neden-fetva-verdi%3famp (katli vacip fetvası)
2-2) Katledilen aleviler (https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Kategori:Alevi_katliamlar%C4%B1).
Hat da En son, KAHRAMAN Maraş 'da dinciler tarafından katledildiler.
3. Şeriat, insanları uyutma aracıdır.
Şöyle ki ;
Din olmasa, AKP iktidara gelemezdi. Akp iktidara gelmeyince ;
3-1) HALK kutuplaşmazdı.
3-2). Avrupa halkları gibi, ırkımızın milliyetçisi olur ve ekonomik refahımız için ; her şeyi yapardık. Zira Avrupa, bu yüzden güçlü.
3-3). Din olmasa, her türlü pisliklerine; dini kılıf sokarak halkın gazını alamazlardı. Böylece kötü yönetenler, bir sonraki seçimden giderdi.
3-4- Zira Akp diyor ki ;"din ırkçılığı yasaklar, bu yüzden de Suriyeliler, Afganlar ve Pakistanlılar din kardeşinizdir. Bu yüzden, ülkemize alacaz ve göndermeyecez. Böylece dinci şehirlerden, kıkını çıkarmıyor Kahraman Maraş ve Osmaniye hariç!
3-5) Ayrıca Akp Diyor ki ;" din, laik inançlara oy atmanızı yasaklar, bu yüzden bana oy atın. Zira dinsize, devlet teslim edilmez. Devlet, dinle yönetilmedir. Şeriatı inkar eden ise kafirdir" Maide 44. Ayet
3-6) akp diyor ki ; " din faizi yasaklar. Bu yüzden faizleri artırmayıp TL yi pul edecem ve kıkınızı çıkarmayın. Bakaraya atıf yapıyor! Bakara Sûresi (2) 275. Ayet
-3-7) Akp diyor ki ;mevcut krizin nedeni, dış güçler olup dinimizden dolayı bize saldırıyorlar ve şükredin. "Allah sizi açlıkla imtihan ediyor ama Elbet de bu ekonomik sıkıntılardan kurtulacağız" . Yani sabreden, muradına erer ayetine atıf yapıyor. Bakara Suresi - 155-157 işte böylece akp, iktidarda kalıyor. Çünkü hala, dinciler çoğunluk
-3-8) Ayrıca Akp diyor ki ; "Afrika ülkelerine, sizin paranızla yardım yapacam ve kıkınızı çıkarmayın. Çünkü, zekat bunu gerektirir" diyor Bakara Sûresi (2) 43. Ayet
Daha niceleri var.. Hepsinin de dinde yeri var. Böylece gençlik, haklı olarak dinden soğudu. On milyonu aşkın kaçak olmasa, AKP kesin 2028 de giderdi. Ama kaçaklar sayesinde, işimiz yaş.. Çünkü hepsine, vatandaşlık veriyor.. Yani, yeni bir kurtuluş savaşıyla, ülkemizi geri alacağız. İşte Amerika'nın dincileri desteklemesinin nedeni ; Türkiye 'nin geride kalması ve güçlü olamamasıdır. Bu yüzden yine de istediğini el de edecek. Zira çok ağır yıpranacağız ve ayağa kalkmamız çok uzun yılları alacak.. Tüm bu anlatılanlardan dolayı ;Dinin siyasete , karıştırılması ; kesinlikle çok büyük bir tehdittir! İnsanlar yaşayacaksa kendi içinde yaşasın.
Artık; laik, Deist ve Ateist Türk sayısı, dinci kesimi geçti. Akp, bu yüzden dinci Afgan ve Suriyelilere vatandaşlık verip ; oylarıyla iktidarda kalmayı düşünüyor. Tutar mı? Seneye göreceğiz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGiyinmesini ailesi karışma hakkı var mı surusunun cevabı Hayır bence kesinlikle karışmaya hakları yoktur. Hele ki istediklerini asla dayatamazlar. Ama tavsiye verebilirler. Şöyle yapsan daha iyi olur senin için diyebilirler. Başka türlü kimse kimseye 18 yaşından sonra hiçbir şeyi zorla yaptırma hakkına sahip değildir. En azından bana yaptıramazlar. Çünkü burası Türkiye malum, kız çocukları hep baskıyla büyütülüyor, ve istediklerini yapmaları zor oluyor. Ama sen kendi kararını kendin vermelisin. Şöyle bişey sen artık bir bireysin. Kendi rızanla verdiğin karara herkes saygı göstermeli ailen de dahil olmak üzere.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılO tarz insanların vazgeçtiğini hiç görmedim, aşırı yorucu bir ilişki olacaktır, tüketir insanı, kendini aile yapınıza ve dünya görüşünüze uygun insanlara yönelmelisiniz bence.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 906 cevap paylaştı.
+1 yılSeni olduğun gibi kabullenmeleri gerekir tesettüre girme olayı senin isteğin dahilindedir... evlendikten sonra sorun çıkaracaksalar bu işi düşün derim..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
44
Cevap
57Cevap
+1 yılYa zamanında aynı olay oldu kapanmam dedım kapanmak Allah için olur kul için asla da yapmam dedım. İlk başta ailen ile konuş demiştim olmayacaksa olmasın konuştum tamam dediler demişti. Yalanın üzerine kurmuştu ilişkıyi sonradan ortaya çıktı arttı baskı. Sonra da biz beraberken kendine başka biri bulmuş. Kız nişanlıylen kapandı evlendiler. Eh bence sende kimse için kendini sakın ama sakın değiştirme. Kapanma demiyorum bu kendı isteğinle Elin adamı için degıl Allah için olsun.
13 Yorumla
Soran+1 yılAllah kurtarmiş canim. Ne igrenc insanlar var.
- +1 yıl
Sağol tatlım kimse için kendinden ödün verme ilerde nasıl olsa yaptı diye parmağında oynatırlar ben hep böyle düşündüm
Soran+1 yılBen ödün verdim sanirim hem de buyuk bi ödün. Hayirlisi bakalim ama kendim açisindan da dusundum ödün vermek sayilmaz yani.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl''Oğlunuz beni böyle beğendi ve bu evlilik sadece ikimizin arasında, size karşı sorumluluğum saygı ve nezaketten ibaret, siz de bana aynı saygıyı gösterirseniz çok sevinirim. Bana kendi annem babam bile böyle bir konuda baskı yapmazken, size hiç söz hakkı düşmüyor kusura bakmayın. Saygısızlık olarak algılamayın lütfen, bazı sınırlar olmalı ki yüz göz olunmasın. Ben de sınırlarımı belli etmenin daha sağlıklı olduğu düşüncesindeyim. Şimdi s.. gidin.'' diye bir konuşma yapabilirsin. Ayrıca şu da var evleneceğin adamın bir duruşu olsaydı ailesi sana böyle bir konuyla gelemezdi.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Alevv0918 Yoo bence tam da öyle oluyor. Ben ne kendi aileme ne de karşı tarafın ailesine izin vermem. Haddini bilecek herkes, anne baba olmak her konu hakkında istediğin gibi burnunu sokma hakkı vermez kimseye.
- +1 yıl
maalesef evlilik ailelerinde etkisi olan bir şey. Öyle kafana eseni yapıp söyleyemezsin :) ama yapmamak senin elinde o ayrı.
Cevap sahibi+1 yıl@cheekystaff Yaptım ve evlilikten döndüm :D Pişman mıyım asla :D
- +1 yıl
Evliyim pişman da değilim. Bu pişman olunacak bir şey değil. İnsan bir yaştan sonra hayatındaki insanlarla birlikte karar almalıdır. Liseye gitmiyoruz artık.
Cevap sahibi+1 yıl@cheekystaff Orası öyle, ama kimse de evleneceği insana ''ne zaman kapanacaksın'' sorusunu sordurtmamalı. Git kapalı bul derler adama
- +1 yıl
Zaten bunu desteklemedim. Ama herkes ailesine karşı çıkamaz.
Benim eşim tarafıda muhafazakar bizim tarafta muhafazakar, görümcem ve kızları carşaflı, bana hic bir zaman kapansana demediler hep senin icin dua ediyoruz diyorlar ve beni gercekten kendi kardeşleri gibi seviyolar. 15 yıldır evliyim ve tesettürlü değilim. Ilk başta öyle bir talepte bulunmadılar. Sonra kayınvaldem artık evlisin öyle giyinme falan demeye başladı. Onların yanına giderken tabiki saygidan daha farkli giyiniyorum ama örtülü değilim. Allah icin yapmadıktan sonra yapamıyorsun zaten
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben buna karşıyım öyle bi aile yapısı olup değiştirmeye çalışmalarını doğru bulmuyorum. Örnek olursun anlatırsın ama zorlayamazsın ya da ne zaman kapanacaksın gibi şeyler söyleyemezsin. Evet eşinden sorumlusun (bunu önemsiyor hayatına yansıtmak istiyorsun madem ) o zaman kendine maddi manevi denk bi eş bulacaksın. Öyle görüp beğenip sevip değiştirmeye çalışma zihniyetini anlamadım anlayamıyorum. Kızdığım nokta da tam olarak bu ya değişirse diye kimseyi hayatına alıp ilişki kurmamak lazım..
10 YorumlaKarışma hakları yok evleneceğin insan muhafazakar birini bulsun sen açıksın kimse için kendini değiştirme asla bunu kendine yapma çok pişman olursun ilerleyen zamanlarda sevgilin senin açık olduğunu biliyor seninle buna rağmen çıkıyor üstüne seni değiştirmeye çalışıyorlar asla yapma gitsin kendine başkasını bulsun erkek mi yok sana
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOlduğunuz gibi sizi kabul edenlerle mutlu olabilirsiniz. Şimdiden baskı ve saygısızlık vae, bilesiniz...
Tesettür güzeldir, ama kul ile Allah arasındadır. Eğer sizde tesettür yoksa, bu da onlara uymuyorsa bu durumdan vazgeçmelisiniz direkt karşılıklı olarak.
10 Yorumla
+1 yılBunu kimse kimseye dayatamaz. Öyle bir hakları yok. Benim babam ve ailesi de aşırı muhafazakarlar ancak babam bir kere bile anneme kapan demedi. Bence evleneceğin adamın ailesine demelisin ki "Ben istediğim zaman kapanacağım veya hiç kapanmayacağım. Kapalı gelin istiyorsanız başkasını bulun.". Bunu demezsen hep senin moralin bozulacak, hep köşeye sıkışacaksın. Herkesin hayatına kimse karışamaz...
10 YorumlaEn sinir olduğum şey. Madem muhafazakarsın kardeşim, kendin gibi biri ile evlen. Kimi gider tesettürlü evlendiği kişi açmaya çalışır, kimi de açık aldığı kızı kapatmaya çalışır. Öyle aldın Öyle de kabul ettin, öyle de devam ettir.
20 Yorumla
+1 yılMuhafazakar ailelerin her şeye karışma hakları vardır. Muhafazakar olmak herkesin yaşam tarzına karışıp , kendi yaşam tarzına karışıldığında mağduru oynayı gerektirir.
214 Yorumla- +1 yıl
Şimdi bakın ailenin bir çizgisi var anlaşılan tamam mı dindar bir ailenin açık gezen dekolteli vs kızı gelini olması çok garip değil mi
Herkes kendisine göre bir kız ya da erkek isteyecektir - +1 yıl
Senin gerici dediklerin , hepsi meslek sahibi en az 3 dil biliyor
- +1 yıl
Türkiyenin elit kesiminde bile 3 dilden fazla bilen insan sayısı sınırlı. Bu bana biraz abartı geldi. Meslek sahibi dediğinde umarım galericilik gibi bir şey değildir.
- +1 yıl
Ben onların içindeyim tamam mı şu an orta doğu Arap Ülkelerini ve halkını benden daha iyi bilemezsiniz
ve bilmediğiniz konular hakkında çok konuşuyorsunuz
Yalan dolan diyip geçiştirmek yerine ya evet haklıymış demeyi öğrenmediğiniz sürece siz böyle gelmiş böyle gidersiniz - +1 yıl
Evet Amerikan dolarıyla hac yapıyoruz bak doğruya doğru
- +1 yıl
O durum canımı sıkıyor sırf bu yüzden hac ibadetimi yapmak istemiyorum Allah beni affetsin
- +1 yıl
Önce İngilizler vahabi köpekleri sürdü piyasaya. 20. yyda da ABD sizin gibi islamcıları sürdü. Başka bir işleviniz yok. Ortadoğu da nenkadar ilerici Baas iktidarı varsa CIA darbeleriyle indirip yerine İslamcı pırtıklar geldi.
Filistin bile İslamcılar yüzünden bu hale geldi.
Siz hala hac'dan bahsediyorsunuz anasını satiim. 400 milyon Arap emperyalizmin cenderesi altında kanında boğuluyor, hala hac diypr ya. - +1 yıl
Fazla uzatma işte o İslamcıların kime hizmet ettiğini bende biliyorum ama bu İslam'ın suçu değil insanların suçu keşke gücüm olsa da dur diyebilsem
- +1 yıl
Ya tamam sen inanma işte
+1 yılSeni olduğun gibi kabul etmicek bir aileyle bir ömür geçiriceksin ona göre kararını ver bizde tesettürlüyüz akrabalar açık olan nerdeyse yok ama abimin sevgilisi açık giyinen birisi hiçtr böyle bir şey demedik aklımıza bile gelmedi yani
00 YorumlaEn başında, senin böyle ortaçağ kalıntısı yobaz tohumuyla nasıl ilişki kurarsın, ve hatta evlenmeyi düşünürsün? Etiyopya'ya git, bi tane babun bul, onla takıl, aynı şey.
10 YorumlaLan bir kez de erkek tarafını düşünüp, acaba nasıl olabilir ki diye adam akıllı bakamaz mısınız olaylara.
Hep ben, hep ben.
Oturun evinizde o zaman, evlenmeyin.
158 Yorumla- +1 yıl
İşte en iyi cevap buydu
- +1 yıl
Senin gerici dediklerin , hepsi meslek sahibi en az 3 dil biliyor
- +1 yıl
Erkek tarafını düşünmek ne demek ben bu cümleyi pek anlamadım. Kız mutlu olmak için evleniyor erkeğe köle olmak için evlenmiyor veya erkeğin mal olmak için de evlenmiyor. Erkek ve erkeğin ailesi kız üzerinde ticari eşya gibi istediği tasarrufa sahip olamaz. Ve evet baskıcı gerici bir erkekle evlenmek yerine evde kalmaları daha iyi olur.
- +1 yıl
Kendisini sevdiği adama saklamak yanlış bir şey ise ben bu İslam'a ölürüm yaa benim dinim en güzel en doğru din işte böyle düşünenleri bu dinden uzak tutmak lazım Allah en iyi bilendir
- +1 yıl
Ne alaka? Biz neredeyiz sen neredesin biz ne konuşuyoruz sen ne konuşuyorsun şimdi. Ben diyorum ki kız erkeği ve erkeğin ailesini mutlu etmek zorunda değil, onlar için onların istediği şekle girmek zorunda değil. Kız istemiyorsa erkek istiyor diye kapanmak zorunda değil. Siz sevgi ve aşkı hiç anlamamışsınız. Erkek kendisine eşya veya köle seçmiyor kendisine eş seçiyor. 2 hür insandan bahsediyoruz.
- +1 yıl
Bak İslam ve kuralları var = 7 milyar insan topluluğu var
Sen İslam'a ve kurallarına bakmıyorsun
Gidip yanlış yaşayan insanlara bakıyorsun bana onları örnek gösteriyorsun
İnsanların yanlışlarından bana ne?
Bu İSLAMI KUSURLU YAPMAZ
İNSANLAR KUSURLUDUR
İSLAM DEĞİL.. - +1 yıl
Pekala o zaman sen yeni çağın tadını çıkar
- +1 yıl
@İslamınKızı__ Kardeşim Kafirun Suresinin son ayetini unutmayın. İnançsızlara inanmayı öğretemezsiniz. İmam Gazalinin söylediği bir söz var: "Kâfirler ile söyleşmeyin, çünkü ben hiç birine İslam'ı anlatamadım" der.
Diğer arkadaşlar size gelince de. Ben kadının söylemine karşı tepki verdim. Hep ben diyen özgür ruhlu kadınların bu ülkeye, bana verdiği bir şey yok hatta Gülşen gibi çıkıp toplumun en orta yerine pisliyorlar. Ama bunu da eleştirmiyorum. Çünkü mahşer benim en sevdiğim gün olacak. - +1 yıl
Soyunmak özgürlük mü? Git soyun hadi gez sokakta ne duruyorsun
- +1 yıl
Evet aynen öyle soyunmak özgürlük. İtirazın varsa ağlaya ağlaya günlüğüne yaz bunu.
Giyinmeyen kadınları da döve döve öldürüyorsunuz zaten İran'da görüyoruz olanları.
Evet bacım özgürlük aynen öyle bir şey işte. İnsanların istediği gibi giyinmesi özgürlük. Zorla kapatmak değil.
Anladın mı? - +1 yıl
Özgürlük ile ne alakası var? Kadın resmen iftira atıyor. Ben de layık olduğu cevabı veriyorum. Arkadaşlar bakın size bir şey diyeyim. İslam deyince neden böylesine saldırgan oluyorsunuz? Sakin olun ve kendi görüşlerinize yazın. Ben sizin görüşlerinize yorum yapıyor muyum? Size vallahi acıyorum.
- +1 yıl
@AteistCan lan akıllı ben bunu dinim sebebiyle mı söylüyorum. Harbi beyin arıyorum sende. Ruhum bu, kadın bana itaatkâr olacak o kadar. Bunu da ben istiyorum. Hey Allah'ım Ya Rabb'im. Destesiyle geliyor gelince bunlar. Dinimmiş, sana ilkokulda okuduğunu anlama kabiliyeti kazandırmış olmaları gerekirdi?
- +1 yıl
@Hullanza bak ispat etsin diye meydan okudum. Çünkü iftira. Haaa istediğimle yapacak olsam bunu burada niye yazayım, gider yaşarım. Hani özgürlüktü? Allah'ın akıllıları. At gözlüğü ile bakmayı bırakın geniş düşünün. O kız da ne yazdığını bilseydi benden böyle cevap duymazdı.
Ama gitmeden yazayım bilin, ben bekarım. Cinsellik yaşayacaksam sizin gibilerin gözüne sokarcasına değil, adam gibi yaşarım ama yalnız bir erkeğim ve beni burada tanıyanlar biliyor. 3'ünüz değil buradaki hepiniz gelin, ben de mor etme gücü ve isteği var. Beyin önemli... - +1 yıl
@Hullanza ben Müslüman'ım. Bundan gurur duyuyorum. Bunu da açıkça deklare ediyorum. Var mı bir sorun? Zina yaparım veya yapmam. Bunu kimsenin bilmesine gerek yok, hesabı da sana ona buna değil beni affedecek Rabb'ime veririm. Var mı bir sorun? O kız iftira atıyor, çünkü mesaj kutum bile kapalı, kimseyi ne takip ederim, ne de millet umurumda. Var mı bir sorun? O kızcağıza (İslam'ın Kızı) da saldırıp durmayın, erkek adam erkekle tartışır, ikiniz bir olup ona bu şekilde salvolar yapmanız sizin beyin gücünüzü gösterir. Ben iftira atan o kız ile siz iki erkeğe diyorum ki, ilkokulda okuduğunu anlama kabiliyeti kazandırmış olmaları gerekirdi, niye bu şekilde saldırganlık yapıyoruz. Sakin olun biraz.
- +1 yıl
Takip attım bana yaz
- +1 yıl
Guby seni neden ciddiye alalım
- +1 yıl
Gerçek bi muhafazakar erkek. Hiç utanma da yok. "Rabbimle benim aramda sana ne" deyip kıvırabiliyor. Bel altı imalarda bulunuyor kadınlara.
Ne güzel ahlakı var bu "muhafazakarların" ya, bayıldım.
Ben de 40 yaşımdayım, küfürlü yazdım,, embesil dedim, ama bir genç hanıma bel altı hakarette ya da imâda bulunmadım böyle.
Reklam panosunda kadın bacağı görününce "edep yahu" diyenlerin ahlakı bu işte. Çok gğzel
- +1 yıl
@Hullanza benim gibilerden dolayı Allah'tan vazgeçecek adamın da kadının da ta aklını seveyim. Bak yukarıda İslam'ın Kızı ne güzel yazmış. İnsanlara bakarak dini ancak senin gibiler görür. Benim gibiler Allah'a ve onun Habib'ine bakar. Ey millet, bakın Hullanza sizi dinden çevirmeye çalışıyor, hadi ona inanın. Bak ben de sana yardımcı oluyorum. :)))
- Aile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılİstediği kadar muhafazakar olsun karışmaya hakları yok hatta bu konudan ötürü olan moral bozukluğuda onların hanesine yansır bunu da bilecek kadar muhafazakardır umarım
00 Yorumla Açık net bir şekilde beğeniyorsanız böyle diyeceksin. Sen yumuşak cevap verdikçe onlar tekrar eder konuyu. Ve lütfen bu konuyu açmayın diye de ekle
00 YorumlaBenim eşimin ailesi de kapalı Evliliğimizin ilk yılları yanlarına gittiğimde ben de kapaniyordum eşim için o mutlu olsun diye sonra bı kıymet bilmezlik yaptılar önlerinde sacimdaki örtüyü çektim çıkardım kot pantolon giydim kimse bı tık bile demedi diyemedi
Sen de bu şekilde anlaşabilirsin inşallah kıymet bilirler00 Yorumla
+1 yılHayir karişamaz hakkida yok bu ailelerin geri kafaligi ne zaman bitecek bilmiyorum ama sana tavsiye vazgeç ilerleyen zamanda çok sıkıntı çekersin ya da eşin olacak kişiyle konuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvet bu haklari ortalik malii bir gelin almak istemiyorlardir dogal olarak sen de istemiyorsan eger ortalik malii kabul edecek bir aile bulacaksin kendine
00 Yorumla
+1 yılTesettür Allah'ın emri değildir çarşaf ve tesettür emevilerin yobazların dini siyaset bağlantı olmuştur. Kimse kapalı giyinmek zorunda değil ben asla kapanmam. . dini inancı ve dinleri siyasete bağlamış insanlar.. isterse kısa şort giyer kimse karışamaz.. hep dinleri alet ediyorlar.. Tesettür yok İslam da.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılHer insan özgür irade sahibidir Allah hepimizi özgür irade sahibi olarak yarattı
Bu sebeple seni bir şeylere zorlamanın hiçbir anlamı yok sonuç itibari ile özgür irade sahibi birisin00 Yorumla
+1 yılBenim kuzenim bu yüzden nişanı attı. İsteme ve söz yapılırken bişey yok nişan olunca ne zaman kapanıcan diye sormuşlar daha ilk sorguda attı nişanı. İyi de oldu başkasıyla evlendi sonra
00 YorumlaBöyle bir şeye karışmak ve asla yok.
Bu evliliğin sonunda mutluluk gözükmüyor kusura bakma...
Bile bile evet diyorsan kendim ettim kendim buldum dersin sonra...00 Yorumla
+1 yılKesin bir gün öldürürler seni 3. Sayfa haberi olursun çünkü ilk 2 sayfa suriyelilere ve uzun gürcü'ye ait
10 Yorumla
+1 yılDemek ki çizgileriniz, hayat görüşünüz aynı değil. Bence ayrılın siz. Her iki taraf için de daha sağlıklı olur.
10 Yorumla
+1 yılİleridr problem olacaktır bu durum çok yakın zamanda Mehmet Dinçerler ve Hadise gibi bir örnek gördük
00 Yorumla
+1 yılKimsenin senin giyim tarzına karışmaya hakkı yok belliki seni kapatıp kendilerine göre gelin edecekler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı.
+1 yılburada önemli olan kocanın senin arkanda ne kadar duracağı.
Eğer zaten durmaz ise asla düşünme ve anında ayrıl. Hayatın boyunca bunu yapacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOğulları ile ilgilenemeyenler sahip çıkamayanlar size mi karışıyor buna izin vermeyin lütfen madem öyle kız kabul etmeyecekler en baştan onun eğitimini verselerdi oğullarına veremiyorlar da sysacaklar veya oğulları susturacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizimkiler de muhafazakar ama bana sormadılar. Annemlerde tesettürlü bir aile yapısı mevcut. Ama bana sorulunca da şu an istemediğimi ve ne zaman istersem kimse için değil sadece Allah için kapanacğımı söylüyorum susuyorlar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 596 cevap paylaştı.
+1 yılNe olmuş yani k kar için değil Allah için ortunsen. Bence gayette güzel olur. Yani ne olacak. kafana takma. Bir anneye kapalılık yakışır
03 Yorumla- +1 yıl
Hayır o zaman özgürlüğü kısıtlanır
- +1 yıl
Sen anlayamazsın o konuları boşuna yorma kendini
Bir erkek kadının nasıl giydiğine karışamıyorsa, ya kadınından vazgeçecek veya kabul edecek.
10 YorumlaÔnemli olan kocanın naptigi ne dediğibosver aileyi. Sevgilinde o kafadami onu söyle?
00 YorumlaAyrılmak için n neyi bekliyirn madem kapalı gelin alsınlar
00 YorumlaSen i zorla kapatmaya calisacaklar evlendikten sonra smdiden kendilerini bell etmişler
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çok açik giyinme yadirganir belki. Ama teseettür baskısı yapamazlar..
00 Yorumla
+1 yılİstemiyorsan girme ve k da seni seviyorsa kendi ailesinin karşısında bile durur.
00 Yorumla
+1 yılÖyle olmayı düşünmüyorsan yapmayacağını söyle. Ya böyle sevsinler, sevmezlerse de sevmesinler.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılSana tavsiye direk ayrıl cidden bak zaten olmayacak
00 Yorumla Karışmamalılar ancak tercihleri böyleyse sen de ona göre karar vereceksin yapacak hiçbir şey yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. şimdiden söyle girip girmeyeceğini ilerde sorun yaşayacağın kesin. 2 yıla kalmaz boşanırsınız siz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Kendince onlarda hakli. Esin olacak insaninda bakisi onemli burada
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılkarışmaya hakları yok tabiki. illa bunu şart koşuyorlarsa evlenmek zorunda da değilsin.
00 Yorumla
+1 yılEvlendikten sonra daha çok karışacaklar evlilik o kadar basit değil rahatsız oluyorsan belirt
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHakkı yok seni açık gördü seven kişi yok kapan yok bunu demeye hakkı yok ya kabul etmek zorundalar ya da başkasını almak zorunda
Sanki ailesi evlenecek geri kafalı tipler00 Yorumla
+1 yılBu senin kararın zorla olacak bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılAile muhafazakar ise tâbi ki öyle bir gelin isteyecekler
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu senin sorunun değil evleneceğin adamın sorunu, cevabını o verecek. Veremiyorsa ayrılıcan eşinin arkasında duramayan adamdan bi bok olmaz zaten
10 YorumlaTabiki böyle bir hakları yok senin girmeye niyetin varsa bence fazla geçiktirme sana baskı yapılıyormuş gibi gelir seni daha fazla soğutur girmek istemiyorsan bunu söyle bu şekilde evlendirmek isterlerse daha iyi olur bence
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSende onlara ne zaman Deist olacaksınız diye sor.
Onların sorma, tavsiye etme hakkı varsa seninde var.
Bir daha asla sormazlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO zaman bu adamla evlenme çünkü bu böyle bir aile kabul edemeyeceksen evlenme sorunlar çıkar eminim sana uygun bir aileyle evlen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGirmeyecegim demedigine gore demek ki yalan söylemissin önceden kapanacagim diye?
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGercegi neden söylemiyorsun istemiyorum diye?
+1 yılvar ona göre seçeceksin karşı tarafı yok diyipte evlendikten sonra kocanı hep zor durumda bırakırsın
00 YorumlaBu hep karşına çıkacak. Yol yakınken ayrıl derim yoksa bu baskıyla kanser olursun. Buna karışan herşeye de karışır
00 Yorumla
+1 yılTepkini hemen koymalısın sonrasında zorlamasınlar seni yoksa çok zor
10 Yorumla
+1 yılKadınları köle gibi gören zihniyet başka ne söyleyebilirdiki.
11 Yorumla- +1 yıl
Katılmayanlar köle gibi kadın isteyenler 😂
+1 yılBen olsam dayanamazdım s. ktir ederdim. Kimse benim hayatıma yaptıklarıma karışamaz.
00 Yorumla
+1 yılİyide böyle bir hakları yok ki zorla kapanmak mı olur kişinin içinden gelerek yapması gerek bunu
00 Yorumla
+1 yılBöyle bir baskı yapamazlar baştan anlaşın bence ileride baskı çok büyür
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır ya istemiyorsan asla böyle bir şey yapma boyun eğme böyle böyle seni kısıtlamaya çalışırlar evleneceğin adam seni açık halinle sevmedimi o zaman nokta
00 YorumlaSende siz ne zaman dinlere inanmayı bırakacaksınız diye soru sor söyledikleri zaman
00 Yorumla
+1 yılGirmek istemiyorsan girmeyeceğini söyle karışma hakları yok böyle bi şeye
00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Devamını Gör(86)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evleneceğim adamın ailesi muhafazakar ve benim ne zaman tesettüre gireceğimi soruyorlar. Böyle bi şeye karışma hakları var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler