Kocaeli’de yaşayan Cemaldin ve Celali aşiretlerinin düğününde toplam 11 milyon 500 bin TL para toplandı. Bu aşiretler napıyor böyle ya :) İki aşiret de Kars aşiretiymiş..

Kocaeli’de yaşayan Cemaldin ve Celali aşiretlerinin düğününde toplam 11 milyon 500 bin TL para toplandı. Bu aşiretler napıyor böyle ya :) İki aşiret de Kars aşiretiymiş..

Yani yapsınlar sorun değilde ben aşiret olupta bağış yapanı hiç duymadım görmedim. O kadar nakil bekleyen çocuklar tedaviye muhtaç insanlar var. Mesela lösemili çocuklara bağış yapan aşiret reisi hiç duydunuz mu? Sanatçılar bile konser gelirini bağışlıyor.
Kanka aynı soruyu 10 kere sordun. Benim ailede bir taraf kürd aşireti ben seni tanıştırayım istiyorsan git vurdur da biz de rahatlayak. Ama onlar patlak karı almaz takıntılıdırlar vurdurduysan birçok erasmusa ve wat'a gitmiş veya barlarda gezen helal Türk kızları gibi önce himenoplasti yaptır sonra git.
Cevap
44Cevap
Şu aşiretler bir biter umarım. aşk değil ki bu para karşılığı kadını hayat boyu almak resmen
Benide gelin olarak alsınlar :D
Ay aklımı karıştırdılar
https://www.youtube.com/embed/3jTKbf3qHi4https://www.youtube.com/embed/3jTKbf3qHi4Eee hani dogudakiler mağdur du hani yoksulluk vardı, orada şu dügünde toplanan para doğudaki ihtiyaç sahipleri için neden toplanmıyor batıdan yardım yagıyor oraya dogudakiler napıyor okadar para toplanabiliyor madem bir günde
Aşiretlerin çok kuması var canım eğer ben kocama itaat ediceğim kumalarına hizmetci olacağım dersen git evlen bir aşiretle ha bide boşanmaya kalkarsan hayatta kalman zor gibi
Bu dediklerin komik geliyor 🤣 filmlerde anlatıldığı gibi kuma olayı falan hikaye , boşanma da öyle
Doğunun insanları bir değişik ya. Düğünlere altınlara şatafata harcadıkları parayı evlatlarınin eğitimine , üstüne başına hanımına giyimine harcamamaları tuhaf.
Niye harcıyoruz görmeden ön yargılı olma
15 yıl doğuda yaşadım kardeşim. Başkasına anlat kürtleri.
Bende 21 yıldır vandayım çok şükür öyle bir durum görmedim ve yaşamadık
İşte 21 yıldır vanda olduğun için görmedin zaten. Olayın içindeyken garipseyemezsin. Ama batıya gitsen ailelerin altına inciye düğüne değil kişisel yaşam kalitesini yükseltmeye önem verdiğini farkedersin.
Yok deshaneye gidiyorum üni kazanmadan nasıl çıkayım güzel bir hayatım varken
Allah'a şükürler olsun ki durumumuz iyi hayat güzel milleti zaten ayrı güzel
Milletine değil adetine laf ediyorum zaten. Yazık günah insanlar evleniyor. 10 sene düğün altın borcu ödüyor. Yazık değil mi?
Ben şahsen öyle bakmıyorum evlenecek durumun yoksa evlenme
Hımm yani 10 yıl altın gibi gereksiz bir adet için borç öderim evliliğin en güzel zamanlarını borçla ekonomik sıkıntıyla geçirmek istiyorum ve evlenen her insan da şayet evlenmek istiyorsa eşi için servetler harcamak zorunda diyorsun yani
Benim demek istediğim o değil ki evlenen zaten durumuna göre evleniyor ben öyle bir borca gireni daha önce görmedim bizim aşirete öyle şey duymamışım
Yine sizinki iyiymiş o zaman. Ben damat tarafından kizın abisine keleş ablasina bilmem ne burması, anasına bilmemne sarması isteyenleri bile duydum 😂
Bizde de eskiden burma istiyorlardı ama kaldırdılar sadece damar tarafı yeteri kadar altın alıyor o kadar
Bebeğim bu aşiret düğünleri şirket evliliği gibi bişey. Burada kız bir aşiretin reisinin kızı, damat diğer aşiretin reisinin kızı.
Yani sıradan gelini almazlar alsa da böyle bir takı töreni olmaz mütevazi olur. Show yapmaz kimse
Takılan parayı kuruşu kuruşuna geri tahsil ediyorlar, aşiret bunlar mahalle arasında düğün yapanlara benzemezler.
Sen aşireti direkt Holding yöneten medeni insanlar sandın herhalde.
Sorsan bunlara devlet bize bakmıyır der sınırda kaçakcılık yaparlar elektrik faturalarını biz öderiz daha yaranamayız.
Aşiretlerin hepsi yasadışı işler yapıyorlar yasal iş yapanları yok denecek kadar azdır. Ülkedeki bütün kötülükler bunlar ile geliyor silah kaçakçılığı uyuşturucu yoksa yasal işler ile böyle paralar zor.
KPSS şartı vardır kesin, artı mülakat 😅
Ayrıca paranın bir önemi yok, mühim olan miktarı 😅
Ülkeyi aşiretler yönetiyor, para ve güç onlarda. Siyaseti bile onlar yönlendiriyor. Ellerindeki gücü nüfuz anlamında kullanmayı iyi biliyorlar..
Sonra kaçak elektrik , su tüketirler. Malum insan grubu.
Paraları sayarken cebe indiren oluyor mu acaba 😅😂
Başvursan ne olacak o iş borç gibi oluyor. Getirene geri götüreceksin hiç bir karın olmaz
Arap İran aileleri de böylemi acaba sadece Kürtlerden bu
Hepsi bu kazançları yasa dışı yollardan kazanıyor ya.
O parayla bir sürü genci okutsalar sonumuz böyle rezillik içinde olmayacak.
Oha sahiden doğruysa ben hemen aşiretle evlenmeye gidiyorum 😂
Aşiret kabileleri bundan sonra düğünlerde yarışır yokmu artıran..
bende düğünde vardım biz karslılar her yerdeyiz :D
bari fenere forvet alsalar daha da vardır bunlarda
Zaten bu kadar insanın yediği yemek o para ile anca karşılanır 😂
Memleket aşiret ve mafyadan geçilmiyor zaten , zaten herhangi birine denk gelme olasılığın % 93
Asys aşiret seçme yerleştirme sınavı 🤣🤣🤣🤣
20000 kişi 11.500.000 tl para o zaman kişi başı 575 tl aslında yarım gram altın gibi
Acaba nasıl topluyorlar o kadar parayı, bir doğulu olarak cevaplarınızı alayım? :D
İhracatla falan kazanılmaz bu para bellikş pudra şekeri ihraç ediyorlar
Kocaeli'de yaşıyorum ben niye bilmiyorum yancı olurdum en azından yaaa 😂😂😂
Kürd coğrafyasında aşiretler o kadar toplayamiyor 🤭🤭
müthiş derecede kaçakcılık döndürüyorlar yoksa o kadar parayı kim nerde bulmuş biri ikisinde değil genelinde böyle hepsi mi milyarder
Tebrik etmek lazım o toplaman para kime kalıyor acaba
O bisey değil ki benim üniversiteden bi tanidigim şırnakta evlendi 52 kg altin takıldı.
Hikaye onlar Türkiye de aşiret yok zengin paralı asıl asiretler Arap ülkelerinde
Bizde karslıyız aşireti haber salın benide alsınlar
Başvurup kendini mi yamayacaksın. Celali asiretindenim bende.
@kurnaz11 sebep
@kurnaz11 yok kardeşim
Sen nasıl yamandin o asirete 😂
@Şapşik_Kız ailedenim ben
Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz. Özenme yani böyle şeylere
niye çok kazananlar meslekler yok mu
Bugün celali asiretinin tırını gördüm yolda dedim aşiret mi kaldı öylesine yazmislardir meğerse varmış
benim için aşiret gelini olmanın zamanı gelmiş demektir...
620.232 ABD Doları pul olması seni etkiliyor sanırım 😉🤑
En sonunda okumaktan vazgeçip aşiret gelini olcam😂🤦 evlenme fikri çık aklımdan
@sllage emin ol bahsettiğin özelliklere sahibim ve sen beni tanıyorsun diyarbakırlı , kültürsüz olmadığmı da biliyorsun , eğlencesine yaptığım bir yorumdu.
@sllage pardon mardinliydin Diyarbakır değil sağlıkçısın Diyarbakır Mardin hep kafamda karışıyor başka bir yerliyim boş ver
İyi geceler dilerim sana gecen de niyetin ve kalbin gibi güzel olsun :)
Serhat bingül :))
Devlet dairesi mi bu başvurabiliyor muyuz diye soruyorsun?
Hep hırsızlık kaçakçılık vsvs
@sllage Kürtlerin alayı böyle çok gördüm
@tavuk_vicdanlı hahahaaha
@sllage Polise taş atanlar mı medeniyetli
Kat kat fazlasını harcamıştır rahat ol
Birde kriz var para yok diyorlar
kaçakçılık paraları aklanmış
nasıl aşiret olunur. com
Ulan bankada o kadar para yok 😂
Asiret varsa gelin gelebilirim ilgililere!!!
Ohaaa benide alsınlar o aşirete
Kocaelide asiret mi varmis
Legal olduğunu sanmıyorum.
Ne gereği var ki
kocaelide aşiret mi varmış
Bunların gelir kaynağı nedir acaba :D
Damatlazımsa alın beni şaka maka paraya bakla
Aşiretler de matbaa makinesi var galiba 🤣
Beni aşirete gelin olarak alırlar mı ya
Cok cirkin de olsa razi misin?
İyi paraymış harbiden de
Maşallah damat köşelik olmuş artık