Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar kürtsünüz, ermenisiniz ya da nikaragua'lısınız,, bunlar beni ilgilendirmez de, yorumlarınız alakasız kalıyor soruya. ama olsun daha fazla gündemde tutumuş olurusnuz soruyu 😂
Güncellemeler
+1 yıl
bu ülkede boyunu bilmeyen Türk oranı çok olduğu gibi boyunu bilen Türk oranı da çoktur. Çok çıktı karşıma Çepnisi, Yörüğü, Karapapağı, Tatarı vs... O yüzden oranımız fazla biliyorum, zira aşağıda da yorumlar geliyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
7 ceddimin ötesinde ki atama sorup geliyorum bekle beni 🤣🤣🤣🤣
sor sor, köklerini bilmek bilinçli kılar insanı
Biliyorum beybi, ama benim kökümün karesinden sana ne? Veya kime ne?
zorla değil ya beybi, söylemek isteyen söyler. istemeyen görmezden gelip geçer. ırkdaşlarıma sordum zaten. herkesin kökü beni ilgilendirmez.
Salur boyu
Oğuzların 24 boyundan biri.
Kayı boyu Kara Keçeli oymağı
Ötüken yolu yokuştur biraları tokuştur
Karapapak
Kayı boyundan
Fanfilifinfon boyu
soyumu bilmiyorum dedin kısaca 😂
Hsbdns bence boyunu bilen de atalarından ne söylendiyse öyle gelmiştir ve bana kalırsa kanıtlanabilir bir yanı yok 😂 tabi sözüm meclisten dışarı bir şey diyemem.
Yani genetik test ve deneylerle kök bilinmediği sürece kanıtlanabilirliği yok demek istedim sözlü şekilde.
işte bizim tarihimiz "bana kalırsa"lara kalmadı be güzel kardeşim. okur yazar bilinçli insanlar var bu toplumda. köklerini de araştırırlar ve bilirler. Yörükler yaşar bu ülkede mesela. ayrıca şu "kökününüz kanıtlanabilir değil" / "saf ırk yok" gibi saçma sapan cümleleri hep de ne işse bize karşı duyuyorum. kimse ermenisine, arabına, farsına, kürtüne, slavına, rumuna bu cümleyi kurmaz. hep Türkler ve Türklük söz konusu edilince "saf ırk yoktur" muhabbetleri döner. komik ve iyi niyetli değil.
Ne alakası var ben kendi fikrimi belirttiğim için orada altını çizerek bana kalırsa kelimesini kullanıyorum. Komiklik olsun diye de bir şey yapmıyoruz dine göre tüm insanlar adem ile havvadan geliyor o zaman ne ırkı bu güzel kardeşim :)
Bilime göre evrimden geliyorsun geldiğin yer belli hangi irktan bahsediyorsun sonradan çıkmış topluluklar birlikte oluşturdukları kültür ve genetik benzerlikler ve bunların sürekliliği ırk oluyor ama herkes ortak bir yerden geliyor sonuçta.
Hangi boydansın diyorsun onlarca türk devleti kuruldu dünya üzerinde sadece oğuzlar mı geldi anadolu topraklarına sanıyorsun oğuzlardan önce iskitler, sabarlar anavlar gibi türk devletleri de buraları işgal ettiler anadolu toprakları için çok kan dökülmedi mi tarihte.
Genel bir bakış açısıyla bakıyorum kim hangi boydanmiş, soyunu biliyormuş bilmiyormuş bunlar benim için önemli değil.
Osmanlı zamanında bahsettiğin ermenisi, arabı, farsı, kürtü, slavı, rumlarının yanlarına iskan politiklarıyla imparatorluğun kendisi yerleştirmedi mi insanları sırf fetihleri kolaylastirmak için.
Hiç mi aralarında ilişki olmadı bu insanlarin
Saf ırk diye bir şey mi var herkes 46 kromozom taşıyor ya bilime göre evrimden gelmiş ya dine göre ademden havvadan gelmiş.
Yolda mutasyona uğrayan dnalar değişen genetikler yok sonra bu çekik gözlü bu şu ırktan yok şu siyahi şu ırktan :) komik olan ben miyim acaba
yazdığın şeyler, benim yazdıklarımı anlamadığını ve Türk tarihini de pek bilmediğini gösterir. tarih, ırk ve ya boy konuları bilgiyle tartışılır. bir bilim dalıdır çünkü. "bana kalsa yer çekimi yok" diyemeyeceğiniz gibi burada da "bana kalsa"yla yorum yapılmaz. ne demek sadece oğuzlar yok vs... NERDEN çıkardan sadece oğuzlar var dediğimi... ben kendim kıpçak ve oğuz karışımı bir boydan geliyorum. sonuç: ikisi de zaten Türk boyu. ayrıca yukarda değindiğim konuyu daha iyi anlamaya çalışmanızı öneririm. evet benim gözlemim de bu. ne zaman konu Türklük olsa illa bir "saf ırk yoktur" cu ortaya çıkar. aynı şeyi diğer ırklara karşı dile getirenini de hiç görmedim. Bu arada değinmeden geçimeyecem: bu kadar değerli bir soruyla dalga geçercesine cevap vermeniz bile iyi niyetle okunamaz. sizi ilgilendirmeyen soruya gelmeniz ayrı, fanfin diye saçma bir yorum yapmanız ayrı kötü niyet taşır bana göre.
Ben burada kimsenın ırkına, soyuna bir laf söyledim mi söylemedim kimsenin düşüncesine, fikrine laf çarpıtmadim :) ama kötü olan nasılsa ben oldum.
türk ırkı veya diğer ırklar ben de söylediğim şeyin sadece türk ırkı için geçerli olduğunu savunmadım zaten. Savaşlar, ticaretler en büyük kültür alışverişidir bunun yanında eminim genetik alışveriş de yapılıyordur.
Saf ırk olayını ortaya atan da sizsiniz zaten kendi kendinize komplekse giriyorsunuz bence.
Ben kendimce fikrimce nasıl siz kendi gözlem ve fikirlerinizi dile getirebiliyorsanız bende aynısını yapıyorum insanların insan olduğu ırkların toplulukları birbirinden ayırmaktan başka bir sey olmadiğini düşünüyorum yanı saf olmayan ırk değil direkt ırk görüşünün bendeki önemi toplulukları birbirinden ayırmak için kullanılmasindan öte gidemez gayette bilimsel ve nesnel bir yaklaşımdır bu.
anlayacağınız üzere ve bu benim kendi fikrim bunda yanlış olan bir şeyde görmüyorum.
Bakış açısı meselesi anlayacağınız sorunuza da bir kötü niyetle gelmedim.
Ermeniyim ben
yanlış sorudasın sanırım
Hangi boydan
@Nedoktorukanserbey ermenilerde boy kültürü olduğunu sanmıyorum. Boy kültürü Türklere ait bir kültürdür.
@koçgızı dalga geçiyodum zaten biliyorum olmadığını
@Nedoktorukanserbey 😀
Oğuz boyu galiba
Selahattin eyyubi
arapsın yani
Selahattin eyyubi kürttür arap değildir :)
olabilir. sorum yalnız size sorulmamıştı.
Irkçıda değilim ama arapları hiç sevmiyorum şu an bana arap dedin bile tüylerim diken diken oldu kendi ırkına faydası olmayanın vatanına ne faydası dokunur.
"Selahaddin Eyyubi, genel kanaate göre bir Kürt'tür. Türk tarihçi Zeki Velidi Togan, Eyyubîlerin evvelâ Kürtleşmiş, sonra da Türkleşmiş bir Arap sülâlesinden olduğunu iddia etmiştir." - googleda çıkan bilgi
Gerçek aslını gogle bilmez ne biliriz doğru olup olmadığını doğruluğunu sadece dedelerimiz bilir teknoloji aklımızı çelmesin
olabilir, artık onu da sizler araştırırsınız. ben fars arap tarihini sadece Türklerle ilişkileri boyutunda bilirim.