Türk ırkı büyük oranda Turanid tipine sahiptir ve Turanid tipi de Kuzey Avrupa ırkı ile Asya orijinli Kızılderili ırkının birbirleriyle karışması sonucu oluşmuştur diye okudum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Cevabın nedir?
- Kültür & Sanat konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yıltürklerin en eski bulunduğu topraklar moğalistana dayanıyor. bundan öncesine ulaşılamadı henüz. ulaşılan elimize geçen fosiller de moğol milletine benzer tipte olduğumuzu gösterriyor. asyalılar ne esmerler ne sarışınlar tenleri açık renk oluyor genelde belki buna dayanmışlardır okuduğun yazıda. günümüze gelirsek türkiye türklerin yaşadığı şu coğrafyada birçok millet hüküm sürdü türk devletleri de gerek iş ilişkileri için gerekse ele geçirdikleri yerlerde benimsediği turancılık ve islami yayılmacılık ideolojisinden diğer milletlerdeki insanlarla çiftleştik birleştik
07 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Kaykaycı Türklerin ve Macarların genetik haritası çıkarıldığı genlerinde İranid özellik çok az çıkmıştır yani büyük bir katkısı yok kardeşim. Sen zorla Türkleri İranlı yapmaya çalışıyorsun. Caucasoid ırka sahip bir sürü topluluk var Turanid kavimler bunlarla kaynaşarak ortaya çıktı. Sadece İranlılarla değil. Mesela benim ailem sarışın.
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn neden karışımlara bu kadar taktın kafayı? elbeltte türklerin geninde birçok milletten insanın geni mevcut. nedenm bu durumu bu kadar abartıyorsun
- +1 yıl
Karışımlara kafayı takan ben değilim. Yanlış biliniyorsa ya da kasti olarak yanlış söyleniyorsa düzeltiyoruz. Türkler İranlılarla karışarak değil pek çok ırkla karışarak ortaya çıktı. Bunu bilmeyen varsa bilinçlenmeleri de önemli.
- +1 yıl
Dediğinden kaç bin yıl eski Ön Türk Kurganları var hemde Hazar Denizinin Kuzey Doğusu
En İyi Cevaplar
+1 yıl
+1 yılNe kuzey avrupası
Biz avrupalı falan değiliz buz gibi asyalıyız hepsindende üstün olarak Türk’üz11 Yorumla
Soran+1 yılTuranid ırk proto Europid ırk ile proto Mongoloid ırkın karışımıdır. Proto Europidler Kuzey Avrupalılardır.
- Kültür & Sanat konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılZirva. Altaylilarla Kuzey Avrupalilarin bilinen bibir alakasi yok
271 Yorumla
Soran+1 yılKuzey Avrupa ırkı dediğim Nordik ırkın bir varyantı. Bu ırk sadece Kuzey Avrupalılarda bulunmaz, Kuzey Asyalılarda (Ruslarda, Finlerde de büyük oranda bulunur). Turanid ırk ise Nordik ırk ile Asyalı Kızılderili ırkın karışması sonucu oluşmuştur.
- +1 yıl
Yav kim nerde neyle ispat etmis bunu? Tarih konusunda boyle uydurmalara inanmayin irklarin bas ayraci dildir.
Turk dilleri de Hint Avrupali dillerle tamamen alakasizdir. Ural dilleri ile bile bir ortakligi tespit edilemedi.
Adamin biri gotunden tarih uyduruyor, bizim millet de takip ediyor.
Turanid diye bir irk hic yok. Turan diye bir cografya mi var? Altaic bir kavimdir turkler.
Su turancilik zirvasinin pesindeki macarlarin uydurmasi bunlar - +1 yıl
Türk dili Ural-Altay dil ailesine mensup araştırmacılar bunu kabul ediyor isterseniz inkar edelim. Haklısınız Turan diye bir yer yok hatta Türk ırkı da yok Türkler yerden öylesine bitiverdi.
- +1 yıl
Ayırca, Turanid fenotipi vardır. Bu fenotip genel anlamda Asyalı Mediteryanlar (Doğu Mediterranid) ile Moğolların karışımı sonucunda doğmuştur. http://humanphenotypes.net/basic/Turanid.html
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Dilbilim okuyorum.
Ural-Altay diye bir dil ailesi yok
Turk egitim sistemi 1950 civarindan beri bir kere bile kendini yenilemediginden millet farkinda degil.
sana turk irki yok falan demesim. Turanid diye birsey yok dedim.
19. yuzyilda Macaristan'da ortaya cikmis bir ideoloji bu
Soran+1 yıl@Kaykaycı Ne Mediterranidi ne İranidi? Zaten Doğu Mediterranid dediğin şey İranid'in kendi kendisidir. Turanid ırkı Kuzeylidir, İranidler ile bir iligisi yoktur. Türklerin İranlılara benzer bir hali mi var? Türklerin İranlılardan çok Kuzeylilere benzediği gayet açık. Spekülasyon yapmayalım.
- +1 yıl
Kusra bakmayiniz da tarih bilmediginiz gibi gozunuz izaniniz da yok.
Iskitlerden itibaren bozkirlar irani kavimlerin etkisindeydi. Doguda avarlar ve sonra turkler kuvvetlenene kadar bozkirlarin cogu irani diller konusuyordu.
Bozkir ahalilerinin iranlilarla alakasi yok, kuzeyliler demek hakkaten cahillik - +1 yıl
Türkler pek çok ırkla kaynaştı sadece iranlılarla değil. Avrupalılarla bile kaynaştı. Kuzey Avrupa biraz uçuk bir örnek oldu ama.
Soran+1 yılBu kişiler Turanid fenotipine sahip kişiler. Sizce İranlılara mı yoksa Kuzeylilere mi daha çok benziyor? Tabi ki de Kuzeylilere.
www.google.co.uk/search
www.google.co.uk/search
www.google.co.uk/search
Soran+1 yıl@Kaykaycı göz doktoruna görünün derim.
Soran+1 yıl@Kaykaycı ya İranlılar ile Türklerin tip olarak ne ilgisi var?
- +1 yıl
@Kaykaycı Mk yerinde Mete Han devrindeki ilk Hun konfederasyonunun bile irani diller konustgu dusunuluyor daha cok.
Bu kekolar saniyor ki biz aslinda ustun aryan irklarindaniz da reeoeo.
Ulan turkler altay kavmi, nordic irklar hint avrupali, ne alakasi var?
18. Yuzyil alman romantiklerinin zihniyeti var bunlarda - +1 yıl
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok alın benden de o kadar.
- +1 yıl
''Mk yerinde Mete Han devrindeki ilk Hun konfederasyonunun bile irani diller konustgu dusunuluyor daha cok.'' kaynak koy, kıçından element uydurma. Türklerin kocaman bir tarihi var, konuştukları dilde Türkçe, bilmiyorsan git Moğolistan'a Orhun yazıtlarını gör. Türkler bu coğrafyadaki tarihi ve ne idüğü belirsiz topluluklardan değil.
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn İranlılarda da sarışınlık mevcuttur. Neyse o ayrı konu.
Tam olarak emin olamazsınız. Zaten E Devlet alt ve üst soybilgisi 1800'lü yılların başına dek gösteriyor aile ağacını. Gerçekten emin olmak için aile ağacınızı 1071 yılına kadar götürebilmeniz gerekir. - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Kusra bakma da konu hakkinda su omrunde onbes dakka bile birsey okumadigina kalibimi basacagim cahil cuhelalara telefondan iki saat kaynak arayamam ben.
Bu bir gercektir. Bihaberseniz bik bik 'Kaynak koy' demeyiniz.
Sen ailenizde baska irktan birinin olmasigina dair kaynak koy once bir.
Turkler yok falan demiyor kimse size okudugunuzu bile anlamaktan acizsiniz.
Mete Han devrindeki hun kavimleri oyle sansiginiz gibi motomot turk degildi.
Bu pastoral yasam stili ve atli okculuk bugunku Iran dolaylarinda bundan 2500 sene kadar evvel vardi. Iskitler de irani kavimlerdiler.
Turkler ve turki diller 6. Yuzyilda hizla yayildi.
Avarlar ve turkler Asya'ya ortacagi getirdiler ve yaklasik 600 senelik bir zamanda butun bir cografyayi kendi din ve dillerinin baskin oldugu bir hale soktular.
Atilla'dan once proto turkce konusan herhangi bir asyali lider yok.
Romalilarin kayitlarinda verilen orneklerde ilk turkce izleei goruluyor - +1 yıl
@Kaykaycı Ona kaldıysa eski çin belgelerinde de sarışın hunların olduğuna dair belgeler var, üniversitedeki hocamız söyledi. Ayrıca sarışın pek çok Türk topluluğu da var. Sizin gibi zavallılara acıyorum. Büyük ihtimalle Türk değilsiniz, ağır geliyor Türk tarihi ve karalamak, küçümsemek için elinizden geleni yapıyorsunuz
Türkçe'nin Ural-Altay dil ailesine dahil olduğunu kabul eden pek çok dil bilimcide var, kabul etmeyenler de var diye yok olmuyor yani. - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Hangi eski cin belgesinde var mk ben de onu soruyorum.
Universitedeki hocan ayni senin givi dalliyor iste. - +1 yıl
Ben üniversitede tarih okuyorum, senden Türk tarihini öğrenecek değilim.
İskitler de İrani kavim değil Türk kavmidir. Dediğim gibi sizin kuruk acınız başka. - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn ural altay diye bir dil ailesi yok!
Yok oyle birsey. Bundan 50 yil omce ural dilleri ile altaic diller arasinda yeterli korelasyon bulunamadi.
Hintce ile ingilizce birbirine yapi olarak bayagi benzerken bizim Fince ile hic alakamiz yok.
Coktan terkedildi bu teori. Bilmeden konusuyorsunuz.
Turk dil ailesi kendi basina bir ailedke - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn eIskitler turk kavmi falan degildir. Senin okudugun fakultryi seveyim ayrica
- +1 yıl
aaa dur hemen çin arşivine girip belge göstereyim. İnternette kıçından bilgi uydurmakla Türk tarihini yazamazsın, o tarih zamanında yazıldı ve ispatlandı.
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Kicindan bilgi yayan sensin
- +1 yıl
İskitler Türk kavmi değildir diyen bir cahille tartışmaya giriyorum. Haklı çıkmam mümkün değil tabi. :)
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn https://youtu.be/NBVGXJW6qpk
Al mesela konunun en kuvvetli, turk, mogol ve klasik cince bilen, Selcuklu devrini arastirmak icin senelerce Erzurum dolaylarinda calismis bir profesorun, dunyaca saygin bir profesorun derlemelerinin ilki. Burdan devam et - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Ulan iskitler hint avrupali. Farsi dil konus tuklari yunanlar tarafindan kaydedilmis bir kavim.
Nereye turk lan moron musunuz nesiniz?
Siz bir de tarih mi okuyorsunuz yaziklar olsun su ulkenin tesrisatina - +1 yıl
Ya kardeşim güldürme beni. Bunun aksini ispatlayan bir sürü video ve kanıt var bizim tarihimizde. Oturup da aptal taraflı tarihçilerin kıytırık bilgileriyle hava basma.
- +1 yıl
Gerci 2018 senesinde turk dil ailesinden bigaber ve hala ural altay dil ailesi iddiasind akalabilmis birinden birsey beklememek lazim.
Hee iskitler, partlar turk kavmi.
Sumerler de turk. Etruskler turk. hepsi turk. Hatta Isvecliler de turk - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Once bir dinleyeydin bari. Ayrica islamiyet oncedi turk tarihi konusunda Ahmet Tasagil haric sifiriz biz.
Bu adamin alani konusunda hicbir ciddi calismamiz yok. Bir dolu tarihcimiz varmis. hadi oradan git - +1 yıl
Evet, ezik edebiyatına başladık. Bir Türk kavmine Türk değil derler reddedince de ''he bütün dünya Türk'' diye trip atarlar. Senin tribin tarihi gerçekleri değiştirmiyor, ağla.
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn İskitler İrani bir kavim:
Scythian, also called Scyth, Saka, and Sacae, member of a nomadic people, originally of Iranian stock, known from as early as the 9th century BCE who migrated westward from Central Asia to southern Russia and Ukraine in the 8th and 7th centuries BCE.
Kaynak: https://www.britannica.com/topic/Scythian - +1 yıl
Yahu yalan söylüyorsun. İskitlerin hiçbir ciddi tarih çevresinde altaic bir kavim olduğuna dair bir kabulü yok.
Arkeolojik kanıtlar akıl almaz boyutlarda detayları inceliyorlar. Her türlü alamet adamların farsi bir kavim olduğu üzerine. Dilleri farsi dil, mezarlarından dna testi yapıldı, adamların içinde kızıl saçlı, hint-avrupalı olduğu belirlenen iskeletler çıktı.
Ama bir tane milliyetçilikten aklı bulanmış, uluslararası literatürle zerre alakası olmayan, kanıtlara dayalı tarihçiliğe prensip olarak zıt tip çıkmış, 'İskitler türktüeee', hmm, peki ne kanıtın var buna dair?
'Bir kanıtım yooaak'.
İskitlere türk demenizin tek sebebi adamların atlı okçu, göçebe geleneğine sahip olması. Başka da sebebi yok.
- +1 yıl
İskitler tarih çevrelerinde genelde Türk kavmi olarak görülür. İran kavmi olması az bir ihtimal. Dediğim pek çok belgede de Türk oldukları yazar, şuanda tek tek kaynak koyacak zamanım yok. Bir yerinizden kıvırarak tarih uydurmayın, kıytırık iki tane yabancı siteden alınan bilgileri de kaynak diye sunmayın.
https://www.youtube.com/watch?v=w3tA9E6d2OA
İskitlerin İRan dili komuştuğuna dair birinci el bir kaynak bile yok.
www.wiki-zero.net/index.php - +1 yıl
Al ansiklopedi kaynak oluyorsa bunlarda vikipedia sözlüğü. Aç da kitap oku. İnternette Türklerin alehine ne bulurum diye uğraşma.
AZICIK TARİH BİLGİSİ OLAN BİRİ DÜNYADA İSKİTLERİN TÜRK KAVMi OLDUĞUNUN İTİBAR GÖRDÜĞÜNÜ HATTA BUNUN KABUL EDİLDİĞİNİ BİLİR.
Tek tek kaynak yazamam aç araştır, lise öğrenci kitaplarına bile baksan bulursun :) :) - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn TRT'den kaynak sunuyor yav. TRT 2+2=4 dese ondan bile şüphelenirim ben.
Ardından verdiği örnek? Wikipedia. Hem de Türkçesi - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn zaten İranlıların kökeni de Orta Asyadır. Altay kavimleri ve İrani kavimler karışarak "Turanid" adı verilen tipin oluşumunu sağlamışlardır. "İranid" denilen tip, Europid bir tiptir. "Tungid" denilen tip ise Mongoloid bir tiptir. "Turanid" ise bu ikisinin karışımıdır.
- +1 yıl
TRT'den sunulan kaynaktaki adam tarih doçenti ve profesörü. Yabancı sitelerden kaynak koymacaksın arkadaşım. Öyle Türk tarihini kıçına göre şekillendiren yabancı tarihçilerinki kaynak olarak kabul etmiyoruz.
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Aynı wikipedianın ingilizcesinde türk adı bile geçmiyor.
İki meşhur hipotezden biri geçiyor, Heredot'un da dahil olduğu 'Bunlar iranlı' diyenler ile Kara Deniz civarından gelmişlerciler.
Kimileri de Orta Asya'ya kadar hep iskit diyorlar.
- +1 yıl
@Kaykaycı İranlılara çok meraklıysan git aralarında yaşa. İranlılarla Türklerin kültürel bağları dışında bir bağı yok. Belki biraz bize karışan olmuştur o kadar. Zorla İranlıları bize yamamaya çalışma. Sabahtan beri İranlı İranlı deyip duruyorsun bıktım senden. Ne zaman Türklerle ilgili bir soru görsem seni görüyorum saçma sapan iddialarla.
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Kesin olan birşey var, o da irani diller konuşan partlar ve iskitle (Saka da denir) benzeri kavimlerin m. ö. 6. yüzyıla kadar bozkırlarda daha etkin olduğu.
Partların özellikle irani olduğu tartışılmaz derecede kesin. - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Çünkü türk tarihçileri kıçına göre tarih şekillendirmiyor di mi?
Birtek bizim işimize gelenler doğru mk. - +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn buna ne demeli peki? https://image.ibb.co/iRNuoT/5jbkEdu.png
- +1 yıl
İskitlerin İrani dil konuştuğuna dair birinci el bir kaynak yok, bunlar teorilerle üretilmiş iddialar. Orta Asya kökenli bir kavmi zorla iranlı gibi gösterme çabaları.
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Tarih profesörü dediği adamın da hangi dergide hangi makalesi yayınlanmış pek tespit edemedim daha.
- +1 yıl
Yok öyle bir kanıt görünce ''aa bu tarihçinin makalesi yok'' demek. Neyse önünüze kanıt daha fazla koyardım ama zamanım yok. işim var daha fazla uğraşamayacağım, dikkatimi dağıtıyorsunuz. Hadi bye bye
- +1 yıl
- +1 yıl
Pardon Turanid ırkın oluşumda sadece iranlılar varmış gibi davranan biriyle tartışıyorum.
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn İskitlerin irani olduğuna dair kanıtlar genelde arkeolojik. İrani dil konuşuyorlar derken hakkaten yanlış konuşmuşum ona lafım yok. Partlardaki gibi sağlam kanıtı yok adamların linguistik olarak.
Lakin adamların türkilikle bir bağları yok.
Zaten orta asyanın tarihini incelersen, 6000 yıl önce atların evcilleşmesiyle pastoral-nomadic kavimlerin tarihinin başladığını görürsün.
İskitler bu göç yollarını ve göçerleri Hazar'ın batısı ile Transoxiana arasında mükemmeleştiren ilk kavimdirler.
Büyük coğrafyalara yayıldılar ve bizim Büyük Hun Devleti diye bildiğimiz yapının ilk alametini onlar oluşturdu.
Ayrıca kompozit yay onların elinde ilk defa görüldü.
Kenneth Hall bu orta asya tarihini 3 döneme ayırır hep. Birincisi bu iskitlerin başlattığı dönem. İkincisi türklerin başlattığı metalurjinin ileri olduğu, çelik üzengilerden ve iyi zırhlı atlılardan oluşan ortaçağ dönemi. Üçüncüsü de haliyle moğollar.
Bizim tarih sahnesine 'Türkler' olarak çıkışımız 6. yüzyıl.
- +1 yıl
Biz istiyoruz ki, o asyalı okçu kavimlerin hepsine türk densin. Hepsi türk olsun. Adamlar daha kendi kendilerine çoğu zaman türk demezken biz onları hep türk belleyelim.
- +1 yıl
İskitlerin İranlılarla alakası olabilecek arkeolojik kazılar var diye bu onları İranlı yapmıyor.
Türk olduklarını ispatlayacak da pek çok arkeolojik kazı da var. Kültürel özelliklerde de pek çok benzerlik var. Zaten o videolardan birinde de yapılan arkeolojik kazıya göre konuşuyorlardı. Her neyse bu tartışma uzar gider. - +1 yıl
Hayır taraflı dediğin Kenneth Hall kadar da kendi ırkımızı övemiyoruz haa.
- Türkler Moğolistan dolaylarındaki ana yurtlarını önce batıya yönelerek, sonra moğol etkisiyle kaybettiler. Ama tarihte imkansızı başarıp bir sürü farklı coğrafyada kendilerine yurt kazandılar. Bugün Çin'e bağlı Türkistan'dan, Avrupa'nın komşusu olan Türkiye'ye kadar Türk Dilleri konuşuluyorsa bunun sebebi 9. yüzyıldan 12. yüzyıla kadarki türk atlılarının hem savaşta, hem de bölge halklarıyla iletişimdeki üstün başarılarıdır.
Mesela bir türk 'tarihçiden' hiç duyabileceğimi sanmadığım bir anekdot paylaşmıştı adam.
Zamanında sasanilere yine çok büyük ihtimalle türk dili konuşan, 'Hepthelion' mudur her ne zikimse, adını hatırlamadığım, yunanca isim verillen bir göçer kavmi dadanmış
Sasani Şah'ı Çinlilerden beri tek gerçek olan, step atlılarını ancak step atlıları ile yenersin taktiğine başvurup bizim Göktürk diye bildiğimiz türk kağanlığıyla anlaşma yapmış - +1 yıl
O devrin
- +1 yıl
@MelekYüzlüŞeytannn Turanid ırkın oluşumundaki en temel iki etmen vardır. Birinicisi İranlılar, ikincisi ise Moğollar. Moğollardan önce Orta Asyadan Doğu Ukraynaya kadar Partlar ve İskitler adlı iki İrani kavim yaşıyordu. Moğol göçlerinden sonra, İskitler ve Partlar Moğollar ile karışmaya başladı ve bunun sonucunda "Turanid" adı verilen antropolojik tip meydana geldi.
- +1 yıl
O devrin en etkili savaşçıları olan türk atlıları çok büyük bir hızla bu tehtidi yok edince Şah ilkin sevinse de başına çok daha büyük bir bela aldığını anlamış çünkü türkler bu anlaşmayla Batı'ya ilerledikçe Avarlar'ı daha da ileri sürüyorlar, sürdükçe daha da çok kovalıyorlarmış.
İstemi Yabgu'yu okumuşsundur heralde. Adamın Batı'daki akınlara başlamasını ilkin Sasaniler istemiş ule - +1 yıl
Soran+1 yıl@Kaykaycı yani ne İranid'i? İranlılar Semitik orijinlidir. Türkler ise ırksal olarak yarı Avrupalı, yarı Asyalıdır. İranlılar ile bizim tip olarak ne alakamız var? Bize en uzak Avrupalılara, mesela Norveçlilere bile tip olarak kat be kat daha fazla benziyoruz İranlılara benzediğimizden.
Soran+1 yıl@Kaykaycı İskandinav mı tam bilemiyorum ama Kuzeyli bir Nordik ırk olduğu kesin. Neyse, en azından doğru yolu bulduğuna sevindim :)
- +1 yıl
78.media.tumblr.com/.../...6ucmYa1sr8rq5o1_500.png
Kubilay Kağan benden yana. Dağılın - +1 yıl
Nordik olup da iskandinav olmayan bir ırk yok.
Finler falan Ural kavimler bu arada.
İskandinavlar da bir germen kavmidir.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
Bence doğru değil. Tarihte Kuzey Avrupalılar ile pek bir iletişimi olmadı Türklerin. Turanid ırkı da antropolojik olarak İranid ırk ile Mongoloid ırk arasındadır.
10 Yorumla
+1 yılKaynak değil kaynaklar olmalı böyle konularda takılma sen bunlara
00 Yorumla
+1 yılEvet, doğru.
136 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Europid ırkı tek bir ırk değildir. Birçok alt türü vardır Europid ırkın. Aynısı Mongoloid ırk için de geçerli. İranid ırk ise Europid ırkın alt gruplarından biridir. Dediğiniz doğru fakat daha spesifik olmak gerekirse: Turanid ırkın Europid bileşenini oluşturan ırk, İranid ırktır.
Soran+1 yıl@Kaykaycı İranid mi? Türklerin İranlılara benzer bir hali mi var? Türklerin İranlılardan çok Kuzey Avrupalılara benzediği gayet açık. Spekülasyon yapmayalım.
- +1 yıl
@Kaykaycı Hayır yanlış hangi tarihçi turanid ırkın iranlılarla karışma sonucu oluştuğunu söylemiş bu saçmalık.. Turanid ırkın oluşumunda Asya ve Avrupalı toplulukların katkısı İran'ın katkısı bunun içinde çok az. Turanid ırk daha çok kafkas bölgesindeki halk ve doğu Avrupa bölgesinde halklarla kaynaşarak ortaya çıkmıştır. Bunun içinde İranlılar da olabilir tabi ama katkısı çok daha az. Zaten Turanid ırka mensup olanlar çok farklı fiziksel özelikler gösterir.
- +1 yıl
Soruyu soran arkadaş kuzey avrupa demiş evet o konuda haklısınız Kuzey Avrupalıların Turanid ırkın oluşuma katkısı çok azdır.
- +1 yıl
- +1 yıl
Mongoloid ırk sarı ırktır
Caucasoid ırk ise beyaz ırktır. Bu ikisinin karışı Turanid kavimleri ortaya çıkardı. - +1 yıl
@Kaykaycı Türklerin ve Macarların genetik haritası çıkarıldığı genlerinde İranid özellik çok az çıkmıştır yani büyük bir katkısı yok kardeşim. Sen zorla Türkleri İranlı yapmaya çalışıyorsun. Caucasoid ırka sahip bir sürü topluluk var Turanid kavimler bunlarla kaynaşarak ortaya çıktı. Sadece İranlılarla değil. Mesela benim ailem sarışın.
- +1 yıl
Olabilir. İspanyolların da neredeyse tamamına yakını Caucasoid, İsveçlilerin de. Fakat tip olarak birbirlerine benziyorlar mı? Hayır. Neden? Çünkü İspanyolların çoğu Mediterranid, İsveçlilerin çoğu Nordid.
Orta Asya Türklerinin birçoğu yine esmerdir. Hatta onlardaki sarışın oranı Türklere göre daha fazladır. Çünkü Türkiye Balkanlardan bayağı bir göç almıştır Osmanlı döneminde. Ayırca, Orta Asya Türkleri de, Anadolu Türkleri de genetik olarak İranlılara çok uzak değiller.
- +1 yıl
@Kaykaycı Orta Asya Türkleri esmer olmaz. Çekik gözlü ve beyaza yakın tenleri olur. Bölgede sıcaktan bronzlaşan Türklerin resimlerini koyup bunlar esmer demeyin. İranlılar daha da esmer :)
Türklerde esmer de var sarışın da kumral da. Yani Türkler pek çok ırkla kaynaşmıştır. Ama daha çok esmere yakın topluluklarla kaynaşılmış. Yunanlarla İranlılardan daha çok kaynaşmışızdır eminim. İranlılara biz o kadar benzemiyoruz abartma ben irana gittim. Onlar daha esmer ve daha büyük gözlü. Yani sen kalkıp da Turanid ırk Mongolod+İranid ırk sonucu ortaya çıktı diyemezsin. Turanid ırk mongoloid ırk+ Caucasoid ırkların kaynaşmasıyla ortaya çıktı. - +1 yıl
O zaman bu kişiler de Turanid fenotipine sahip:
Keanu Reeves: www.saklikumanda.com/.../keanu-reeves.jpg
Sandrine Holt: vignette.wikia.nocookie.net/.../latest
Brandon Lee: starschanges.com/.../...on-lee-eyes-hair-color.jpg
Sonuçta bu kişiler de Caucasoid + Mongoloid karışımı. - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
http://humanphenotypes.net/typ/l67.html
Turanid (Kumid+other Mongolids+Ostmediterranid) - +1 yıl
@Kaykaycı kardeşim ben tarihçilerin söylediklerini yazıyorum sen ise kendini haklı çıkarmak için üç beş site bulma peşindesin. Turan kavimleri Mongolod+ Caucasoid kavimlerinin karışımıdır. Hangi kavimle daha çok karıştığını ise Turanid kavimlerin göç ettikleri yerler belirler. Macarlar Turanid kavmdir Doğru Avrupa'ya göç ettikleri için AVrupalılarla kaynaşmıştır, buna kuzey Avrupalılar da dahil. Türkler ise büyük bir imparatorluk kurduğu için çok çeşitli topluluklarla kaynaştı. Şuanki Turanid ırklar da bu şekilde ortaya çıktı. Kusura bakma da senin canın Türkleri İranlı falan yapmak istiyor diye, tarihi senin keyfine göre değiştiremeyiz.
- +1 yıl
Canım Türkleri İranlı falan yapmak istemiyor fakat bütün Anadolu Türkleri Turanid fenotipine sahiptir demek, ya da her Macar Turanid fenotipine sahiptir demek yanlış olur Anadolu Türklerinin birçoğu Alpinid fenotipine sahiptir. Bunun nedeni de, Orta Asyadan Anadoluya göç eden insan sayısının, önceden Anadoluda yaşayan insan sayısından yaklaşık 5-6 kat daha az olmasıdır.
- +1 yıl
@Kaykaycı Türkler Alpinid'e benziyor diyorsak Atatürk'ün yaptırdığı araştırmaları da destekleyelim o zaman. Çünkü yapılan araştırmalarda sarışın hunların olduğu görülmüş. Yani burdan anlaşıldığına göre demek ki Türklerin içinde zaten yeterince sarışın ve mavi gözlü varmış. Ayrıca böyle olmasa bile zaten Turanid ırkın karışık özellik gösterir diğer topluluklar Turanidlerle karıştıysa onlar da Türk olmuştur. Uzatacak birşey yok.
- +1 yıl
@Kaykaycı Şuanda internette araştırmam uzun sürer. Atatürk'ün yaptırdığı araştımalar vardı. Bu araştımalarda bazı kaynaklarda sarışın hunların olduğuna dair kaynaklar bulmuşlardı. Böylece Türklerin beyaz ırkın bir kolu olan Alpinid'e ait olduğunu mu ne ispatlamışlar. Yani çok uzun konu, araştır araştır bitmez. Bir makalede okumuştum ama hatırlamıyorum çok oldu.
- +1 yıl
@Kaykaycı Hepsi sarışın olmayabilir tabi ki ama bu hunların esmer olduğu anlamına da gelmez. Zaten yapılan pek çok araştırmada Türklerin beyaz tenli olduğu ortaya çıkıyor. SArışınlarda varmış demek ki. Atatürk döneminde Türklerin beyaz ırktan olduğunu ispatlamak için yapılan araştırmalara bak bence.
- +1 yıl
Sacma kardesim kaynaksiz bir bilgiye itibar etme
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden saçma?
İlk kez senden duyuyorum böyle bir şeyi :)
00 Yorumlae yani memnun değil misin?
00 YorumlaSaçma olduğunu düşünüyorum kız ayool
00 Yorumla
+1 yılKaynak?
02 Yorumla
Soran+1 yıl- +1 yıl
Uludag bir kaynak değil.
mogol irki ve ortadogulu
115 Yorumla
Soran+1 yılOrtadoğu mu? Saçmalamayın.
Soran+1 yılMoğol ve Avrupalı karışımı bir ırktır Turanid adı verilen ırk.
Soran+1 yılOrta Asya Türkleri hiç Ortadoğuluya benziyor mu?
Soran+1 yılNasıl yok ya? Hayatınızda hiç Ortadoğulu ya da Avrupalı mı gördünüz? Türk ırkı, ön Avrupalılar ile ön Asyalıların karışımı sonucu doğmuştur.
Soran+1 yılBunu gösteren bir kanıt var mı elinizde?
- +1 yıl
O kadar dil döktüm.
Moğol istilasından önce, Orta Asyada İskitler ve Partlar yaşamaktaydı. İskitler ve Partlar da İrani kavimlerdir. Moğol istilasından sonra Moğollar İskitler ve Partlar ile karışarak Türkleri oluşturdular. Yani, Türk ırkı ırksal anlamda İranlılar ile Moğolların bir karışımıdır.
Sana katılıyorum
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem