-Mustafa Kemal Atatürk, 1927, Nutuk, "Müsterek Encümene Anlattığım Hakikat", Kaynak Yayınları, sf. 527.
Türkiyeci misiniz, Osmanlıcı mısınız?
-Mustafa Kemal Atatürk, 1927, Nutuk, "Müsterek Encümene Anlattığım Hakikat", Kaynak Yayınları, sf. 527.
Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Osmanlıcılık gerçekleşemez demeyelim, bunu diyebilmek için elimizde yeterli kanıtın delilin gerekçesi olması lazım. Bana sorarsan hem Osmanlıcıyım hem Türkiyeciyim. Osmanlı da bizim Türkiye de bizim. evet Osmanlının olduğu gibi şu an da yaşadığımız devletimiz de güçlü olsun, eğer Osmanlıcılık buysa evet Osmanlıcıyım, ama Osmanlıcılık padişahlık ise ben yokum arkadaş.
Vaziyet burda goruluyor
hahahah öyle sanan yoktu ama kendiini öyle hissetmek farklı bir durum tabi ona bir şey denemez
@ayşenurunal2 hayir denebilir. Ne demek la kendimi Osmanli gigi hissediyorum.
Hayir nu adamlarin hanedanla ne kanbagi var, ne de dunya gorusleri falan bagdasiyor.
Tek dertleri asagilik kompleksini asma cabasi
bak canım osmanlı hanedanından mısın nesin anlamadım neyin güveni bu ama o zamanlarda eşitlik yoktu eğer saraydan değilsen ancak padişahın ayaklarını silerdin bakalım o zaman demokrasi taraftarı oluyor musun olmuyır musun...
ayrıca 2. resim sadece hanedandan olanlar için birincisi ise onların yalanlarına kanan saf sefil halk
@ayşenurunal2 Bir adet okudugunu anlamayan gerizekaliyla karsi karsiyayiz.
Vay mk yav. Bir insan su goruse gelip 'Hanedandan misin ne yin ozguveni, hem ust taraftakiler cahil halk' diyebiliyorsa, hakkaten dusunce ozgurlugu kavramini sorgulamamiz lazim
arkadaşım neyiini anlamadın ayrıca adabınla konuş senin gibiler hapse tıkılmalı üst taraf ve cahil halk kıyaslaması osmanlı dönemi için geçerli.. sence okuduğunu anlamayan alfabeye bile karşı gelen osmanlıcılık yapan sen misiin ben miyim. okumuş insan görmeye alışkın değilsin galiba ama canım senin yüzüne bakmazlardı osmanlı döneminde. eminim giyecek kıyafetin yoktur orandan burandan atıyorsundur neysee adios kendi geri kafalılığın ama dikkat et güvendiğin dağlara kar yağmasın ya
Türkiyeciyim, Atatürk'e hakaret ederek aşağılamaya çalışanlar bilsinler ki altın yere düşşe de değerini kaybetmez. O yıllarını anadolu çomarlarını tarihe gömmek için çalıştı ve şimdi bu bayrağı biz devraldık, bizler var olduğumuz sürece çomarlar havlamaktan öte bişey yapamazlar.
katılıyorumm
Senin taraftayim
Cevap
22Cevap
Ben her ikisiyim gecmise kimse laf edemez. Viyanaya kadar irkimizi dayandiran osmanliydi, yedi duvele karsida savunan cumhuriyet rejimiydi. Onu bundan bunu ondan ayiramazsin. Zincirler hangisini koparir alirsan sen dusersin. 1900 da ecdat 1453 te ecdat selcukluda turk milletleride... kimi kimden ayircaksin. Ozmn yokmuydu selcukluyida osmanliya karsi savunanlar yokmuydu vardi. Geriye kim kaldi smdi anca birbirlerini yedikleriyle kalindi. Osmanlidada vardi simdide var. Elinize ne geciyor anlamiyorum. Osmanli olmasa zaten burasi yunanistan romanin devami olarak kalcakti cumhuriyet savunmasaydi yine burasi 7 duvel olcakti. Herzaman birini birbirinden ayiran kit beyinliler olur ama bilmezlerki bu bir zincir karaman da tolunogullarida ihsitlerde gaznelilerde hepsi zincir bunlarda birbirleriyle savas halindeydi cikip neden kotulemezsiniz onlari... cunku bilmiyorsunuz. Yarinda uc yuzyil sonrada kimse seni beni hatirlamiycak. Akp cho cekismesi kalcak. Zamanin osmanlisi cumhuriyeti bunlar olcak belki. Ecdatlarinizi kotulemek yerine sahip cikin siz bolusunce baskalarinin ekmegine anca bal calarsiniz baska hicbiseye yaramazsiniz bu elestrilerle
Türkiye' nin iyi olmasını, dönemin gerektirdiklerini yakalayıp aşması gerektiğini düşünen taraftayım :)
osmanlı çöp. öncesi ve sonrası iyi. yine de türkcüyüm demem. ırkçılık iğrenç
türkçülük, rusçuluk, almancılık, siyonizm, kürtçülük. hepsi çöptür. dünyayı dinler ve ırklar bitiriyor.
Osmanlı Torunu, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı bir Çepni Türküyüm reis.
Padişaha saltanata hayır yaşasın cumhuriyet Türkiyeciyim👍🏿👍🏿
Eyvallah saol 😊😊
Hiç yanılmadı ve kandırılmadı Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk, dünya lideri
kusura bakma tatlım ama milleti soyan kişi cumhiriyeti kuran kişidir..
osmanlı zamanında millet sokakta kalmazdı çocuklar tecavüze uğramazdı.. kadınlar hergün katledilmezdi..
saray ve sarayın çevresinde yaşıyanlar diyor..
gelelim olaya padişahların zaten mal varlığı vardı halkı sömürmüyorlardı fethettikleri yerdekı ganimeti alıyordu..
Atatürkün mal varlığımı vardı sanki her resimde arabası var elbisesi yep yeni sigarası hep elinde dolma bahçedemi dersin nerelerde evi barkı vardı.. peki nerden geliyordu bu değirmenin suyu
halkmı onu cumhurbaşkanı seçti :)
1.
Canım benim, adını anmaktan korktuğun kişi, Osmanoğulları hanedanına dersini verip çıkarttığı kanunla yurtdışına paşa paşa sürdüren, vatandaşa hayatında ve tarihinde hiç görmediği ve duymadığı hakları veren kişidir. Osmanlı sarayındaki malum kimseler gibi kıç yaymak yerine; dünyanın en meşru, en ahlaklı savaşını başlatıp barış için, bağımsızlık için mücadele vererek Emperyalistlere karşı tarihteki ilk zaferi alan, Osmanlı yönetimine gereken cevabı verip hainleri cezalandıran bir yiğittir. Adaletin yılmaz savunucuları olan İstiklal Mahkemeleri ile hainler, gericiler tokat üstüne tokat yemiş, Kemalizm'e karşı çıkmamayı öğrenmişlerdir.
2.
Kadınlar katledilmezdi, zira kadınlara hayvan gözüyle bakılır, mirastan pay verilmez ve erkeklerle eşit görülmezlerdi. Tersine, çocuklar ve babalar aşar vergileri ve haksızlık yüzünden, açlıktan ve sefaletten kırılırlardı.
3.
Dünyadaki ilk Anti-Emperyalist mücadeleyi kazan, Osmanlı hanedanına ağzının payını ver ve halkı özgürlüğe kavuştur, ülkendeki hainleri, gericileri gebert ve yepyeni bir devlet kur, Atatürk'ün mal varlığının en az iki katını sana tedarik etmezsen bana da Kemalist demesinler. Atatürk'ün sınırsız yetkileri hiçbir zaman olmadı.
4.
Cahil olma. O zamanlar TBMM'de milletvekillerince seçim yapılırdı. Halk, milletvekilleri yoluyla CB seçerdi. Kaldı ki Atatürk öyle alçakgönüllüdür ki, CB seçimlerinde kendisine çıkmayan tek oy pusulasını yine kendisi basmıştır ve bizzat kendi oyunu İsmet Paşa'ya vermiştir. Adamlık böyle bir şey işte.
Gİt kardeşim işine yaa sizin şu okul dediğiniz merette atatürk dışında ne öğrettiler..
ilk okul olsun orta okul olsun hep aynı sürekli atatürk.. adama kötü demiyorum sadece zeki biriydi o kadar.. ama kendisi fazla aştı.. Osmanlı hakkında ne bilgin vardıda gelmiş kendini didaktör ilan edip cumhurbaskanı yapan bir adamı göklere cıkarıyorsunuz
1 neden her okul kıtabında ön sayfada atatürk var
2 neden her parada atatürk vardı
3 neden okulda çanakkaledeki gazilerimiz şehitlerimizi anlatmıyorlar
git sor seyid onbaşı kimdir nerelidir hayatı nedir diye kimse bilmez nene hatunu sor bilmezler
Atatürk kurmuş türkiye cumhuriyetini..
eğer seyid onbaşı o gemiyi yaralı halde vurmasaydı devlet diye birşey kalmazdı..
ismet paşa şerefsizin tekiydi.. atatürk halefi olarak gördü hata etti.. o kimi desteklediyse yola onla devam ettiler nedenmı tbmm dekiler seciyordu c. başkanını
1.
Yahu Mustafa Kemal Paşa gibi bir lideri, Fesli Deli'den okumak ve dinlemek haricinde nereden okudun, nereden dinledin? Atatürk diktatör olsaydı, TBMM'yi tasfiye eder, ülkede yegane ve sınırsız güce sahip olurdu. 1920'ler ve 30'lar Türkiyesi'nde her yetki TBMM'deydi. Atatürk'ün yetkileri gayet kısıtlıydı. Diktatör kelimesinin anlamını biliyor musun abicim sen?
www.tdk.gov.tr/index.php
2.
Elbette kitaplarda Atatürk olacak, paralarda onu göreceğiz. Bu milleti ve ülkeyi kurtaran, halkı ezim ezim ezen Osmanlı rejimini deviren ve yepyeni bir devletle bizi ümmetten ulusa, kulluktan eşit vatandaşlığa geçiren adamın resmi olmayacak da, hain it Hıyarettin'in resmi mi olacak?
3.
Çanakkale gazi ve şehitlerimiz nerede anılmıyor? Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Kara Fatma (Fatma Seher), Sütçü İmam... Bunlar nerede anılmıyor? Kitaplarda kahramanlıkları, duvarlarda panaromaları var, her okulda hem de.
3.
İsmet Paşa ve Atatürk öyle bir koymuş ki, acısı halen hissediliyor demek ki. Gericileri, bölücüleri geberten bu iki yiğit zoruna gidiyorsa, yallah Arabistan'a abicim. Aksi halde Kemalizm'in koyduğu esaslara göre yaşayacaksın.
4.
TBMM ülkedeki yegane güç de ondan. Zira TBMM, halkın seçtiği mebusların oluşmaktadır.
ya oğlum git Allah aşkına halkı ezdiren osmanlıymış.. Dünyad aher ülke bize boyun eğdi şu an bizden çekinmelerinin tek sebebi osmanlı geçmişi yoksa silip süpürürlerdi..
amerika bile osmanlıya haraç verdi. sen git okulunda sana öğrettikleri hikayeler özgür düşünceler le takıl ülkeyi kurtarmış.. hey yavrum hey
arabistanla ne alaka olayı dinemi getiriyorsun.. sen a yı sordun acıklıyorum bye gecıyorsun acıklıyorum bir otur yerinde.. kendini kütüphane gibi sanma.. kapalı veya islam devleti olan kişiler müslümanmı sanıyorsun özleikle arbaistandaki para gözler..
1.
Osmanlı, İngiltere ve Fransa'dan tek karış toprak alamadı fakat İngiltere ve Fransa, Osmanlı topraklarını çok büyük oranda işgal etmişlerdir. Yani Osmanlı, İngiltere ve Fransa kadar olmasa da evet, güçlüydü. Şu anda bizden çekinen yok ancak bize duyulan saygının yegane sebebi, Atatürk'ün başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın, Emperyalizm'e karşı alınan tarihteki ilk zafer olmasıdır. Bir diğer sebepse, Atatürk'ün gerici, bölücü, hain ve Şeriatçıları etkisiz hale getirmesidir.
2.
Amerika'nın vergi vermesinin, dünyanın korkmasının halka ne yararı oldu halka? Kıvır kıvır nereye kadar? Vergi, padişahın eline geçiyordu, halka dağıtılmıyordu ki. Halkın hiçbir siyasi hakkı yoktu, sefalet ve açlık içindeydi millet.
3.
Din ile ilgili bir şey çıktı mı ağzımdan? Nasıl da uyduruyorsun? Diyorum ki, Atatürk ve Kemalizm'e saygı duymuyorsan, yerin Kemalizm üzerine kurulu Türkiye değil, Arabistan'dır. Ha, Kemalizm'i ve Atatürk'ü savunuyor ve seviyorsan, pekala Türkiye'de kalabilirsin.
git ötede oyna.. her lafında atatürk diyorsun resmen adama tapmışssın..
lan olum sen kafayımı yedin said nursiyi neden karıştırıyorsun
okula gitmene ragmen halen cahilsin her cübbeli sakallı olan ve kapalı giyinen müslümanmı..
siz öyle bir analtıyorsunuz sanki atatürk tek başına savaşmış.. bana Atatürkün katıldığı tek bir tane savaş söylesenee
hmm çok yanlış bir algıdasınız çünkü atatürk demokrasi ile yani seçim ile başa geldi fakat padişah döneminde babadan oğula geçen sistem yıkıldığında fikir düşünce özgürlüğü ortaya çıktı
atatürk elinde sigara başında kemer son model arabalarla gezdi çünkü bunların hepsini haketti halkı sömürmedi
osmanlıcıysan nasıl bu gün oy kullanabiliyorsun attığın her oy hakkında olumsuz konuştuğun atam sayesinde
saraylarda yaşanan pislikler halka duyrulur muydu sence? hiç bir kralın birisine tecavüz ettiği haberi duyuldu mu? bir şeyi duymamış olman olmadığı anlamına gelmez... ayrıca şu anda osmanlıcılar yüzünden tecavüz, hırsızlık, ahlaksızlık
çanakkaleyi okumamış birisi olarak cahil sen misin bir başkası mı
bana türk cumhuriyeti boyunca savaşta bulunmuş atatürk dışında her hangi bir cumhurbaşkanı söyleyebilir misin
atatürk doğayı severdi çocukları severdi tek eşlilik istedi
alfabe giyim kadın eşitliği tüm inklapları çıkardı bu gün ilrlemek dışında her şeyi yapıyoruz geri kesim olduk... atatürk zamanında dalga geçtiğimiz milletlerden farkımız kalmadı
devlette bir sorun olduğunda en başta asker olarak komutan olarak atatürk vardı
perde arkasından değil
1.
Ulan daha Said-i Nursi ile Şeyh Said'in farklı kişiler olduğunu bilmiyorsun. Şeyh Sait'den bahsediyorum, "Said-i Nursi'yi neden karıştırıyorsun?" diyorsun. Allah akıl fikir versin.
http://www.wiki-zero.com/m/wiki/tr/Şeyh_Said
www.wiki-zero.com/.../index.php
2.
Mustafa Kemal Paşa, Milli Mücadele'nin önderi ve planlayıcı, uygulayıcısıdır. Kütahya Eskişehir Savaşları'ndan sonra resmen başkomutan olmuştur. Kütahya Eskişehir'e de bizzat müdahale etmiştir. Milli Mücadele'deki 5 büyük savaşın da planlayıcısı ve uygulayıcısıdır. Cahil cahil konuşmayın yahu.
Halen seyh said diyor.. Konuyla alakasi nedir..
Vede kurtulus savasini biz kaybettik anlasmayla tüm adalari verdik :))
1.
Sen "Her mesajında Atatürk var." dedin, ven de "Kim olacak, Şeyh Said mi olacaktı?" dedim. Sense, daha Şeyh Said ve Said-i Nursi'nin farklı kişiler olduğunu bilmediğini ortaya çıkardın. Şimdi kıvırma abicim.
2.
Lozan'da kapitülasyonlar, azınlık sorunu, ulusal bağımsızlık, düşman işgali altındaki bölgelerin düşman tarafından boşaltılması gibi birçok alanda sorunlarımızı, mücadelemizin esaslarını koruduk; ülkemizi kurtardık ve düşmanı mağlup ettik. Zira İngilizler, yıllardan beri bize Sevr'i dayatıyor, kabul etmemiz için Emperyalistlerce üç cephe açılıyor ve dünya tarihinin en önemli savaşlarından beşi bu mücadelede meydana geliyor, dördü kesin zaferle sonuçlanıyor. İngiliz ve Emperyalizm'in Sevr Planı çöküyor. Daha sonra boğazlar sorunu, sonrasında da Hatay sorunu başarıyla gideriliyor. Sonra hayatında bir kitap okumamış adam, kalkıp "Türkler kaybetti." diyor. Sana ne desem uygun olur?
mesihkral19.files.wordpress.com/.../sevr-lozan.png
3.
Bu nasıl bir cehalettir Allah'ım! Osmanlının verdiği adalar, Lozan'da hararetle görüşülmemiştir bile. 1912 Uşi Anlaşması'ndan bihaber adamsın, konuştukça batıyorsun.
www.google.com.tr/.../
ya olum yürü git.. zırnıkmı zırnık bir boktan anlamıyorsun lozant anlasmasından öncekı türkiye haritasına bak ulan tüm adaları kıbrısın yarısını yunanlar averdık
Çok doğru
Osmanlı da T. C'de iyidir. İyi olmayan basiretsiz, merhametsiz adaletsiz yöneticilerdir.
2side ecdadımız birisi cihana hükmetmiş diğeri yok olmakta olan ülkeyi kurtarmış ATATÜRKEDE PADİŞAHLARADA kısacası bu millete hizmet etmiş bütün atalarımıza saygılı olmayız bence böyle kıyaslamalar yapman doğru değil TÜRKİYE CuMHuRİYETİ OSMANLININ DEVAMIDIR
1.
Osmanlı, Atatürk tarafından resmen tarihe gömülmüş bir devlettir, Cumhuriyet asla Osmanlının devamı değildir. Ne siyasal, ne sosyal, ne ekonomik; hiçbir alanda Osmanlı ile Cumhuriyet benzeşmez, tamamen zıttır birbirine. Osmanlı ile Türkiye'nin tek ortak noktası, Osmanlının, varlığından bile habersiz olup cehalet ve sefalete teslim ettiği ve Mustafa Kemal Paşa'nın kurtarıp muasır medeniyetler seviyesine taşıdığı vatan topraklarıdır. Bizans ile Türkiye ilişkisi nasılsa, Osmanlı ile Türkiye ilişkisi de öyledir. Yalnızca aynı toprak üzerinde kurulmuş iki farklı devlettir bunlar.
sendeki bu osmanlı düşmanlığıda neymiş be birader ozamanın şartlarıyla cumhuriyetin şartları birmi neymiş padişahların hiçbir yararı olmamış fatihin fethettiği şehirde yaşıyosun padişahlara söz ediyosun birincisi ozamanki halkın kötü durumda oldunu nerden biliyosun sanki cumhuriyet tarihinde çok mu bolluk yaşadık yanlış anlama bende ATATÜRK ve şuanki cumhuriyet sisteminden yanayım ama geçmişteki atalarımıza saygısızlık yapan insanlara pek sıcak bakmam kimisi ATATÜRK Ü SEVMEZ KİMİ OSMANLIYI SEVMEZ bu ne ya heralde sende zulüm 1453 te başladı diyen zihniyettensin ben tayyipçi deilim hiçbir siyasi partiye oy vermedim ama tayyibin şu sözüne katılıyorum bu milletin tarihi 1923 te başlamadı bunuda bil
1.
Padişahın fethettiği yerlerde, padişah fethetmeden önce de halk ikamet ediyordu. Padişahın toprakları değil, halkın topraklarıydı onlar. Padişahsa, aşar vergileriyle halkı ezim ezim eziyordu. Halkın hiçbir siyasi hakkı yoktu. Ayrıca yukarıdaki söz, Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki bu millet, Atatürk'ün dediği gibi malum rejimi tarihe gömmüştür. Bundan dolayı artık ağlamak, sızlamak lüzumsuzdur. Osmanlı gibi halkını hiçbir zaman düşünmeyen bir devlet ile Cumhuriyet devletinin karşılaştırılması bile abesle iştigaldir.
2.
Cumhueiyet tarihinde halkın hiçbir zaman görmediği, duymadıgı haklar Paşa tarafından direkt olarak verildi. Aşar vergileri kaldırıldı, çiftçi üretmeye başladı. Avrupa'da sanayi gelişimi %19.5 iken Türkiye'de %96 civarındaydı. Millet, Atatürk'ten önce çok daha fakir, cehalete teslim edilmiş bir haldeydi. Ne zaman Atatürk geldi, Osmanlı gitti; refah seviyesi inanılmaz derecede arttı.
tekadamdevrimi.com/index.php
Hakimiyet, saItanat, kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk Milleti'nin hakimiyet ve saltanatına el koymuşlardı ve bu tasallutlarını (saldırganlık) altı asırdan beri sürdürmüşlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin (saldırgan, zorba) hadlerini ihtar (hadlerini bildirerek) ederek, hakimiyet ve saltanatını, isyan ederek, kendi eline bilfiil almış bulunuyor. Bu bir emrivakidir. Söz konusu olan , millete saltanatını, hakimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız meselesi değildir. Mesele, zaten emrivaki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabii görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine hakikat usulü dairesinde ifade olunacaktır. Fakat, ihtimal bazı kafalar kesilecektir.
nediyosun osmanoğlu zorla TÜRK milletine el koymuştur diyosun birincisi osmanoğluda TÜRK 2. si ozmn dünyada monarşi hakimde heryer krallık ve imparatorluktu demokrasi yoktiki ozmnlar dünyada zaten sana anlatmak istediğim şu ozamanın şartlarıyla cumhuriyetin şartları aynı deildi osmanlı ile cumhuriyeti yarıştırman ve kıyaslaman saçma ikiside TÜRK millitin iki ayrı devleti deminde söledim sana sen eğer Türksen senin tarihin cumhuriyet-osmanlı -selçuklu-timur -alpaslan -metehana kadar gidiyor ama benim anladığım şu bugün cumhuriyet var merak etme hep ole kalacak osmanlıya bu kinin ne osmanlı sana naptı ben bir TÜRK olarak osmanlıda benim cumhuriyette tarihine saygılı ol
1.
Bunu ben demiyorum, Atatürk Nutuk eserinde diyor. Daha Nutuk okumamış adamsın, boş yapma. Atatürk'ün dediği gibi, tarihe gömdüğümüz Osmanlı ve Osmanoğulları, tüm Türk Milleti'ni temsil eden bir zümre değil, tek bir aile hanedanıydı.
2.
Osmanlı gibi öteki devletler de halklarına yararlı olmamışlardır. Elbette Avrupai devletler, özellikle son birkaç yılda, Osmanlıya göre nispeten daha çok siyasi hak tanırlardı halklarına. Ancak bu, Osmanlının Türk Milleti'ne zorbalık yapmadığı anlamına gelmez. Atatürk'e karşı mı çıkıyorsun sen?
saçma saçma konuşma ATATÜRKE karşı çıkanmı var sana baştan belirttim bende cumhuriyet sisteminden yanayım bende Atatürkçüyüm TÜRKMİLLİYETÇİSİ biri olarak konusuyorum senle sol görüşlü insanlar kendi tarihini sadece ATATÜRKTEN ibaret oldunumu sanıyor yanılıyosun bide nutukta her söylenen şeyin doğru olduğu ne malum ATATÜRK DE bir insandı onunda yanlışları olmuş olabilr yani nutuk bir kitap sadece kutsal bir kitap değil itaat edicek kadar yobazlar çıkar biz ATATÜRK Ü sevmiyoz solcular çıkar biz osmanlıya karşıyız sev sevme saygı duyacaksın ecdadına atalarına
1.
Eğer "Osmanlı şöyle iyiydi, böyle iyiydi." diye düşünüyorsan, elbette Atatürk'e karşı çıkıyorsun demektir. Zira Atatürk, Osmanlının ve Osmanoğullarının, Türk Milleti'nin yönetim hakkını gaspettiğini ve bu saldırganların yaptıklarının tamameb zorbalık olduğunu; bu zorbalarınsa zorbalıklarını 600 yıl boyunca sürdürdüklerini, halkı ancak askere alım ve vergi sözkonusu olunca hatırladıklarını belirtip bu rejimi bir daha söz edilmeyecek şekilde tarihe gömdüklerini ifade ediyor.
2.
Atatürk'ün de elbette yanlışları olabilir, fakat bu ifadeleri tamamen tarihi sözlerdir. Kaldı ki, Osmanlı senin ecdadın veya ataların değil; sen Osmanoğulları soyundan gelmiyorsun. Atatürk, Osmanoğullarını yıllar önce bu ülkeden atmış, kıçlarına tekmeyi basmıştır. Paşa'mın ellerine sağlık.
osmanoğlu ailesi bir TÜRK boyu ailesiydi ole TÜRK kültüründeki v. b seler yasak olması doğru değil bence hangi kaynaktan alıyosun bu bilgileri bilmiyorum ikincisi osmanlıyı seven Atatüarkü sevmez die bişeyde yoktur Atatürkte bir osmanlı subayı idi bence tarihi ve osmanlı biraz osmanlı tarihini iyi bilen insanlardan öğren ondan mesela ilber hocayı önerebilirim sana sol grupların başka işi kalmadıda şimdi osmanlı ile mi uğraşıyosunuz korkma merak etme osmanlı yaşandı ve bitti bida geri gelmicek osmanlıyı beğenmiyon ama ozaman cihana 3 kıtaya hükmediyoduk şimdi ise anca kendi yağımızda kavruluyoz cumhuriyet ilelebet yaşasın ama osmanlının ruhunun gelmesini isterim mesala altını tekrar çiziyorum yanlış anlama osmanlı ruhu yine cumhuriyet demokrasi olsun ama keşke 1500-1600 yıllarındaki gibi güçlü olsak daha ne istiyosun :)
1.
Türk boyundan bir aile olması, öteki Türk ailelerini de himayesi altına zorbalıkla alabileceği anlamına gelmez. Ayrıca senin gibi daha Nutuk okumamış bir adamın, Atatürk'ün neyini bilip de "Atatürk Osmanlı subayıydı." dediğini anlamıyorum. Yahu Osmanlı subayı olsa ne olur? Adam Osmanlıyı tarihe gömmüş mü, gömmemiş mi? Osmanlıyı geri isteyen gericileri sallandırmış mı, sallandırmamış mı? Yahu Osmanlıyı resmen ortadan kaldıran adam Atatürk'ken, onun sözleri ve icraatları neden zoruna gidiyor? Zaten Osmanlıyı geri getiremezsiniz, burada kapı gibi Kemalistler var. Paşa'mız Osmanlıyı nasıl tarihe gömdüyse, biz de tekrar tekra tarihe gömmesini biliriz evelallah.
2.
Boş konuşma. Ne üç kıtası? Dünya haritasından haberin yok senin galiba. Kaldı ki, isterse dünyanın tamamını yönetsin Osmanlı, halka ne yararı var bunun? Halkı ne zaman düşünmüş Osmanlı hanedanı?
Dünya haritası:
encrypted-tbn0.gstatic.com/images
En geniş Osmanlı sınırları:
encrypted-tbn2.gstatic.com/images
:D :D
ulan hemen ATATÜRK düşmanı ilan ettin beni ben burda ılımlı bir şekilde konusuyorum osmanlıyı yıkıp tarihe gömdü diyosun ulan geçmişde oda senin devletindi nankörlük etme sanki düşman devleti gömdü ben ATATÜRKÜDE seviyorum osmanlıyıda 2. si ATATÜRKÜN HANGİ icraatı benim zoruma gitmiş yalan yanlış şey uydurma sana bütün yazılarımda anlatıyom benim ATATÜRKLE bir sorunum yok ama senin bu osmanlıya kin ve nefretine bakılırsa sende zulüm 1453te başladı diyen zihniyettensin galiba sen beni ATATÜRK düşmanı ilan ediyosun sırf osmanlıyı sevdiğim için bende seni osmanlıyı sevmediğin için bizanslı gavur ilan etsem hoşuna gidecekmi o yüzden o usluptan vazgeç cumhuriyet daha 96-97 yıllık bir yönetim 600-700 yıl ayakta kalmış bir devletten bahsediyosn bide ikide osmanlıda halk zorluk içindeydi diosun sanki şuanda çok iyiyizde bide 3 kıtadan kastım avrupa asya ve afrika ozaman 3 kıtadanda hazine vergileri alıyıyoduk avrupayı haraca bağlamıştık anlıycan hiç bişeden haberin yok senin
osmanlı muhalefetliği yapacağına git tarihini öğren biraz
BİDE CEVAP YAZARKEN İKİDE Bİ BENİ ATATÜRK DÜŞMANI İLAN ETME BAŞBuĞ ATATÜRK TÜRKÜN BAŞBuĞu HAKARET SAYIYIRuM ŞAHSIMA
1.
Boş konuşma abicim, büyük harfle yazınca haklı olmuyorsun. Osmanlı, üç kıtanın tek birine dahi tamamen hakim olamamış, hayat ve tarihinde bir tek İngiliz, Fransız toprağı alamamış fakat toprakları İngiliz ve Fransızlarca işgal edilmiş, alınan ganimetten halka hiçbir pay verilmemiş ve halkın hiçbir siyasi hakkı olmamış, Atatürk'ün de dediği gibi halk, bu yönetici ve padişahların fetih politikasını hiçbir zaman gönülden desteklememiştir. Halk fakirlikten ve açlıktan kırılırken, Osmanlı hanedanı saraylarda keyif sürmektedir. Paşa'mın, senin sevdiğin Osmanlıyı tarihe gömmesi zoruna gitmiyorsa, problem yok. Fakat Atatürk'ün de dediği gibi Türk Milleti'nin saltanatına zorla el koyan ve bu zorbalığını 600 yıl devam ettiren Osmanlı, Mustafa Kemal Paşa'nın Kemalist İhtilali ile, Atatürk'ün deyimiyle tarihe gömülmüştür. Bu rejimi destekleyenleriyse Paşa, İstiklal Mahkemeleri'ni kurdurup Hıyyanet-i Vatanniye yasasını kabul ederek, gericileri astırmıştır.
2.
Osmanlı, hiçbir zan İngiltere'yi, Fransa'yı haraca bağlamadı fakat Atatürk'üb de dediği gibi, kendi halkından haraç kesti, zorla ve sopayla vergi adı altında haraç aldı. Paşa'mın tarihe gömdüğü Osmanlıya özeneceğine, sana hayatında görmediğin hakları veren Kemal Paşa'ya saygı duy; "Bu adam bir şeyler biliyormuş da Osmanlı'yı resmen ortadan kaldırmış ve 600 yıllık Osmanoğulları ailesini ülkeden atmış." de. Yoksa büyük harflerle yazı yazmakla Kemalist olunmuyor abicim.
birincisi ben kemalist değilim ATATÜRKÜ SEVERİM AMA kemalistler gibi ATATÜRK ÜZERİNDEN PRİM YAPMAM ZATEN bu ülkede kimileri Allah peygember kimileri Atütürk üzerinden prim yapio Atatürk ölmüş gitmiş geçmişi yaad edicenize nie yeni ATATÜRKLER çıkaramadı chp şu adamın yakasını bırakın bu yüzden iktidar olamıyosunuz işte 2. si osmanlı hiç biziman halkı haraca bağlamazdı çamur atma ve avrupaya hakim olma konusuna gelirsek ingiltereye ulaşamadık ama fransa kralının kanuniye yazdığı yalvarma mektubunu okuyabilirsin viyana kapılarına kadar dayandık avusturya bisürü bizim hakimiyetimizdeydi balkanlar bizimdi git osmanlı haritalarını incele ortadoğuda bizimdi o yüzden bir cihan devletiydik
ve son olarak şunu solim osmanlıda cihana hükmeded çağ açıp çağ kapatan hükümdarlarımız vardı cumhuriyet dönemindede bitmek tükenmekte olan bir ülkeyi küllerinden doğuran BAŞBuĞ ATATÜRK VE silah arkadaşları vardı hiç birinin hakkı ödenmez ATATÜRK -KANuNİ-FATİH SuLTAN MEHMED-YAVuZ SuLTAN SELİM -OSMAN BEY-ALPARSLAN-TİMuR -METEHAN BuNLAR SENİN SuYuN ATAN GEÇMİŞİN tarihini bilmeyenin geleceği olmaz bunuda unutma ama sen yine boş kouşma ama belki sen boş anlıyosundur oda senin sorunun
1.
Bu "haraç" meselesi benim ifadem değil, Osmanlıyı tarihe gömen Atatürk'ün ifadesi. Sen Atatürk'ün Osmanlıya çamur attığını mı iddia ediyorsun? Paşa'm koyar geçer, affetmez. :D
2.
Kemalizm, Atatürk'ün kurduğu fikir akımıdır. CHP 4. Büyük Kongresi'nde, 1935 yılında resmen kabul edilmiştir. Kemalist değilsen, Atatürk üzerinden konuşmaya hakkın yoktur.
belgelerlegercektarih.files.wordpress.com/.../chp-4-bc3bcyc3bck-kurultaya-kamalizm-prensipleri-putculugun-vesikasi-baslik-sayfa-77.jpg
3.
Kimsenin kimseye yazdığı yalvarma mektubu yok. Fesli deliden okuduklarınla gelme buraya. Ulan Fransa ve İngiltere Osmanlıdan toprak alacak kadar güçlüydü fakat Osmanlı hiçbir zaman Fransa ve İngiltere'den toprak alacak kadar güçlü olmadı. Adam neden yalvarsın? Viyana'ymış, peh. Orayı da alamayıp geri döndü Osmanlı. Paşa'm da yıllar sonra şutladı. Paşa'mın ellerine sağlık. ;)
sen görmek istediklerini görüyon kimin doğru kimin yanlış olduğu nerden biliyosun sen ATAMIZ dediyse doğrudur mantığı çok yanlış kadir mısırlıoğlu denen adamı dinlediğim yok sen bu söylemlerden vazgeç fransanın osmanlıdan yardım mektubu var sen nutukla bozmuşun kafayı viyanayı alamamış dönmüş dio hep bardağın boş tarafına bak sen osmanlı haritası ile şuanki haritayı karşılaştır bakim lozan adı altında neden savaş meydanında kazandığımız yarleri geri verdiniz musul kerkük neden verildi siz ATATÜRKTEN çok ismetçisiniz neden PARALARDAN ATATÜRK ÜN resmini kaldırıp ismetin resmini koydunuz nutukta var mı bunların cevabı evet ATATÜRK TÜRKÜN ATASIDIR BENİMDE ATAMDIR ama senin tek atan ATATÜRKSE senin geçmiş soy ağacını bir araştır bide şu nutuğa kutsal kitapmış gibi inanma nutukta yazıyosa doğrudur mantığı yanlış bence hayatta hiç bişey %100 doğru deildir bide nasıl diyim osmanoğlu ailesini hain ilan etmen çok seçma hain olsalardı devletlerini büyütmek yerine direk düşmana teslim ederlerdi
osmanlının tek hatası son zamanlarında hain osmanlı paşalarının sevr antlaşmasını imzalamaya kalmasıdır vahdettin dönemi şüphelidir sadece ve ATATÜRK bir osmanlı subayı idi Cumhuriyet 1923 kuruldu ondan önce osmanlıydı mecburen osmanlı subayı olması gerekiyor
1.
Mustafa Kemal Atatürk zamanında Osmablıya özlemini alalen ifade edenler, devlet tarafından cezalandırılıyordu. Mustafa Kemal Paşa'nın dediğinin yanlış olduğunu ifade ederek, Nutuk gibi Atatürk tarafından yazılan bir eserin, dönemi yeteri kadar takip edemediğini ve Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Osmanlının halkı ancak askere alım ve vergi zamanı düşündüğü" ifadesinin yalandan ibaret olduğunu ileri sürerek, güya Atatürk'ü yalancı çıkarıp kendini işin içinden sıvıştırmakla birlikte Atatürkçü görünmeye çalışmak babında Yüce Önder'in ismini büyük harflerle yazıyorsun. Yemezler.
2.
Osmanlıdan kat ve kat güçlü ve gücünü icraatta göstererek, Fransızlardan tek karış toprak alamayan Osmanlının kilometrekarelerce toprağını işgal eden Fransa'nın, Osmanlıya yakarma mektubu yazdığını ifade ediyorsun fakat herhangi bir argüman, delil sunamıyor; "araştır" demekle yetiniyorsun. Eğer iddian varsa, ispat edeceksin. Boş konuşacağına, uyduruk iddialarına delil bulmaya vakit harca.
2.
Bırak şimdi şu klasik "bardak" muhabbetlerini, kıvırma. Osmanlı, senin sandığın kadar güçlü bir devlet değildi. Fakat görüyorum ki ağzındaki baklayı çıkararak, Atatürk'ün imza edilmesini istediği[1] ve İsmet Paşa'nın imza ettiği, akabinde Atatürk ve birçok paşa tarafından tebrik edilen[2] ve TBMM ile cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak[3], imza edildiği tarihten çok kısa bir süre sonra yürürlüğe giren Lozan üzerinden, Mustafa Kemal Paşa'yı suçluyorsun. Bilmiyorsun ki Paşa, dönemin hükümet lideri ve başbakanı Rauf Orbay'ı, sırf İsmet Paşa'yı tebrik etmediği için görevden almıştır[4]. Lozan imzalandıktan sonra, TBMM huzurunda ve Nutuk'ta kaydedildiği üzere Atatürk, "Lozan, Osmanlı tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir siyasi zaferdir." demiştir[5]. Sen hangi hakla, Paşa'nın yerlere göklere sığdıramadığı anlaşmayı yerersin? Tebrik edeceksin, Atatürk düşmanlığı yapmayacaksın. Sen Atatürkçü değil, Erdoğancısın; AKP'lisin.
[1]
Ankara , 19.07.1923
Delege Heyeti Başkanı İsmet Paşa Hazretleri'ne,
18 Temmuz 1923 tarihli telgrafınızı aldım. Hiç kimsede kararsızlık yoktur. Elde ettiğiniz başarıyı
en sıcak ve içten duygularımızla tebrik etmek için, antlaşmanın usulüne göre imza edildiğinin
bildirilmesini bekliyoruz, kardeşim.
Gazi Mustafa Kemal TBMM Başkanı, Başkomutan
[2]
"Lozan'da Delege Heyeti Reisi Hariciye Vekili İsmet Paşa Hazretleri'ne
Millet ve hükümetin zatıalilerine vermiş olduğu yeni vazifeyi muvaffakiyetle tamamladınız. Memlekete bir dizi faydalı hizmetlerden ibaret olan ömrünüzü bu defa da tarihi bir muvaffakiyetle taçlandırdınız. Uzun mücadelelerden sonra vatanımızın barış ve bağımsızlığa kavuştuğu bugünde parlak hizmetiniz dolayısıyla zatıalinizi, muhterem arkadaşlarımız Rıza Nur ve Hasan Beyleri ve mesainizde size yardım eden bütün Delege Heyeti üyelerini teşekkürlerle tebrik ederim.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Reisi Başkumandan Gazi Mustafa Kemal "
[4]
"Rauf Bey, 'Kendime hakim değilim, yapamayacağım.' dedi ve seyahate çıkmak hususunda ısrar etti. Heyeti Vekile Riyaseti'nden istifa eylemesi şartıyla seyahatine nza gösterdim..."
-Nutuk, Kaynak Yayınları, Rauf Bey "İsmet Paşa ile karşı karşıya gelemem, onun karşılanmasında bulunarnam.' diyor", sf 599-600.
[5]
"Muhterem efendiler, Lozan Barış Antlaşması'nın ihtiva ettiği esasları, diğer barış teklifleriyle daha fazla mukayeseye mahal olmadığı fikrindeyim. Bu antlaşma, Türk milleti aleyhine asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması'yla tamamlandığı zannedilmiş büyük bir suikastın yıkılışını ifade eder bir vesikadır. Osmanlı devrine ait tarihte emsali görülmemiş bir siyasi zafer eseridir!"
-Nutuk, Kaynak Yayınları, sf. 582
3.
Cahil cahil konuşma, bilgin yoksa fikrin de olmasın:
İnönü'nün yasalar çıkararak paralardan Atatürk'ün resmini kaldırttığını iddia edenler hakkında ne düşünüyorsunuz? ↗
Atatürk düşmanlığından gözün görmez olmuş.
evet lozan çok büyük bir zaferdir canım petrol aramamız yasak boğazlarımızda cirit atıyorlar kaynak çıkarmamımz yasak yaşadığın kafadan bende istiyorum bide osmanlı sandığın kadar büyük devlet değil diyosunya kanser edersin adamı neyin kafasını sen yaşıyon ya osmanlının hakim olduğu toprak bütünlüğü haritasına bak osmanlının savaş zaferlerine bak osmanlıda çağ kapatıp çağ açan hükümdar var bfrda boş boş konuşuyon millet tarihi ili övünün gurur duyar sen tarihini osmanlıyı kötülüyon burda tarihini 1923te başladığını sanan bir insana ne sölimki ben bide osmanlı büyük bir devlet değil diosun çok komiksin ya lozana bide zafer demezmi flan sen git yedi düveli yurttan at düşmanı yen sonra masa başında tekrar kaybet bu nasıl bir salaklık senin küçümsediğin osmanlı nereleri fath etmiş git toprak bütüuğnlüğünü araştır eğersen tarihinin 1923ten ibaret olduğu sanıyosan Tek atanın ATATÜRK olduğunu sanıyosan bir git soy ağacını araştır sen TÜRK olduğuna eminmisin
bide sende biriz anlama kıtlığı var herhalde takrar belirtiyim ben ATATÜRK düşmanı deilim düzgün konuş siz kemalistlerle biz ülkücülerin ATATÜRK sevgise farklı BİZ prim yapmayız atamız üzerinden ATATÜRKTE BİZİM OSMANLIDA milleti ayrıştırmanın gereği yok burda NE mutlu TÜRKÜM DİYENEE
1.
Lozan'da buna dair hiçbir madde yoktur, uydurma. Varsa, var olduğunu ispat edeceksin. "Atatürk yalan söylüyor, Lozan büyük bir zafer değildir. Atatürk'ün kafasından ben de istiyoeum." diyip Atatürk düşmanlığı yapacağına, Osmanlıyı gömen, İskipli iti astırarak geberten Paşa'mın imzaladığı ve onayladığı Lozan'da, hangi maddenin buna dair olduğuna delil ver, madde sayısını yolla bakalım. Boş yapma.
2.
Ulan İngiltere ve Fransa'nın yanında Osmanlı ne ki? Bir karış İngiliz ve Fransız toprağı alamamış ancak İngiliz ve Fransızlar Osmanlının birçok toprağını işgal etmişler. Osmanlı gibi, Paşa tarafından tarihe gömülmüş, halkı için hiçbir şey yapmamış ve halkı sömürmüş bir devleti savunman gülünç.
evet lozan konusuda ciddiyim petrol araması yapamıyoruz dış ülkelerin gemilere rahatça istediği gibi geçiyor git araştır bunlar hala devam ediyor yoksa kuzey ırak hamen dibimiz ırakta petrol varda bizim ülkemizde petrol yok mu var tabikide ama çıkartamıyoz bir tek bor altın bakır v. b tarzı seler çıkarabiliyoz lozan dış ülkelerin bizden intikamıdır savaş meydanında kazandık ama masada kaybettik musul kerkük bizimdi nie cumhuriyete geçince verdik oraları bu enayilik deilde bak ben ATATÜRKÜ SEVERİM AMA İSMETİ HİÇ SEVMEM ismet denen adam kuvayi milliye komutanlarını infaz etmiştir git araştır lozan imzalanmadan günler önce o komtanlar öldürülmüştür tesadüfmü sence bu lozana zafer deyip buralarda komik duruma düşme zatan chp nin şuanda böyle milletin gözünde dinsiz bir parti gibi gösteren ATATÜRK sonrası ismet inönü zihniyetidir cumhuriyet tarihinde çok bilinmeyen seler var saklanan ins bigün hepsi açığa çıkacaktır
düşünsene kuvayi milliye ne anadoludaki dümanları yurttan atmak için onlarla savaşan kahramanlarımız sırf lozana karşı çıktıkları için öldürülüyorlar bu nankörlük değilde ne peki adamlarda haklı diolar savaş meydanında kazanmışız masada nie kaybedelim diyor sırf bu yüzden öldürülüyorlar bu ismetin yatacak yeri yok
1.
Böyle bir madde yok Lozan'da, varsa ispat edeceksin; kafadan atmakla olmuyor bu işler abicim. Ha evet, Lozan'da boğazlar sorunu çözülememiştir ancak sorun, 1926'da kökünden halledilmiş ve 1 Temmuz 1926, Kabotaj Bayramı ilan edilmiştir. AKP'li, Atatürk düşmanı kanallarda duyduklarınla gelme buraya, rezil etme kendini. Varsa delilin, göster.
2.
Lozan Anlaşması için Atatürk "Osmanlı tarihinde eşi benzeri görülmemiş zaferdir." diyor, Kemal Paşa'ya karşı mı çıkıyorsun sen? Ayrıca yalanın batsın, Lozan Süreci'nde iktidarda İsmet Paşa değil, Rauf Orbay vardı. Ayrıca Lozan gibi bir zaferi kabul etmemek vatana ihanettir. Atatürk "Kabul edeceksiniz." diyorsa, edeceksin. Anlaşıldı mı? Kaldı ki, adaletiyle nam salan İstiklal Mahkemeleri ve çıkartılan Hıyyanet-i Vatanniye Kanunu, bizzat Kemal Paşa tarafından çıkartılmıştır. Zoruna gidiyorsa, benim yapabileceğim bir şey yok. Osmanlıyı da yıktık, halifeliği de. Yiyorsa itiraz edin. ;)
www.atam.gov.tr/.../hiyanet-i-vataniye-kanunu-ve-istiklal-mahkemeleri-kurulmasi
asıl cahil cahil konuşan sensin ismet ismet inönü kendi zevki için insanları madenlerde çalıştırıp ölüme terk etmistir rus korkusu yüzünden azerbeycan TÜRKLERİNİ ruslara teslim etmiş bir adamdır 27 mayıs darbesini destekleyen bir adamdır Atütürk ün paradan resmini kaldırtıp kendi resmini koymuştur bide halifeliği yıktık die büyük bir zevle anlatıyonya halifelik Allanın kanfnları olfyor hatirlatiyim solcu olduğun kadar inançsız birisinde osmanlıyı neden sevmediğini kin ve öfkili olduğu şimdi anladım ee sende haklısın inançsız birinin osmanlıyı sevmemesi normal osmanlııya şu konuda hakkını ver anadoludaki direniş düşmanı kocmak için osmanlı hazine para yardımı yapmıştır kuvayi milliyecilere bana cahil diyosun ama asıl cahil olan sensin osmanlının zaten yıkılması gerekiyordu ama bunu osmanlıya düşman gibi büyük bir şevkle söylemen zeten inançlı biri deigilsin TÜRKlüğündende şüphe ettiriyorsun
sen uyumaya devam et lozanı zafer zanletmeye devam et kendi vatanımızda batının uşağı olduk yıllardır
git ilber ortaylı hocayı dinle biraz adamın dibidir kendisi osmanlıyıda sever cumhuriyet döneminide ama senin osmanlı hakkında hiç bir bilgin yok
ama gerçi sevmek zorundada değilsir osmanlı bir cihan devletiydi halifelik felan vardı size göre değil
1.
Böyle bir şey yok, uydurma. Yine rezil oldun. Atatürk size öyle bir tokat atmış ki, halen acısı devam ediyor. Osmanlıyı da yıktık, halifeliği de yıktık. Hain Vahdettin köpeğini de sürdük, Halife Abdülmecid itinin kıçına da tekmeyi bastık. Atatürk senin gibi gericilere gereken cevabı, İstiklal Mahkemeleri'nde verdi, Hıyyanet-i Vatanniye Kanunu'nu çıkarttı ve hepinizi astırdı Paşa'm, ellerine sağlık. Atatürk'ün tarih sahnesinden kaldırdığı Osmanlı ve hilafeti geri isteyenler, en son İstiklal Mahkemesi'nin yağlı iplerinde sallanıyorlardı. Ata'm, izindeyiz! ;)
2.
İsmet İnönü hiçbir zaman paralardab Atatürk'üb fotoğrafını kaldırtmadı, tersine; Atatürk 1925'te çıkardığı bir yasayla "CB kimse, paranın üstünde onun resmi bulunur." şeklindeki yasayı onayladı ve çıkarıp yürürlüğe koydu. Yine rezil oldun.
İnönü'nün yasalar çıkararak paralardan Atatürk'ün resmini kaldırttığını iddia edenler hakkında ne düşünüyorsunuz? ↗
3.
İnönü döneminde Türkiye'ye gelen Türk kökenli Sovyetler, uluslararası anlaşmalara göre Sovyet vatandaşlarıydılar. Stalin, o dönemde İsmet Paşa'dan Kars ve Ardahan'ı istemiş, İsmet Paşa vermemiş, dünyanın tansiyonu artmış ve Stalin ile Hitler, saldıracak ülkeler aramaya başlamışlardır. İnönü, İkinci Dünya Savaşı'ndan ustaca sıyrılmıştır. Eğer Sovyet vatandaşlarını ülkesine alsaydı, hem uluslararası yasa ve anlaşmaları çiğner, hem de dönemin yayılmacı devletlerine koz verirdi. Cahil cahil konuşursan, böyle rezil olursun.
4.
Osmanlı, hiçbir zaman Milli Mücadele'yi desteklemedi, tersine hain köpek Vahdettin, Milli Mücadele'ye karşı durdu. Kuvayyi Milliye ile Atatürk'ün "soysuzlaşmış zat" dediği Vahdetttoş'u bir tutma, Kuvayyi Milliyeciler kahramandır, Osmanoğulları hainlik yapmıştır. Atatürk'ün "Lozan Osmanlı tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir zaferdir." diyorsa, susup itaat edeceksin. İtaat etmeyen haindir.
hala beni ATATÜRK DÜŞMANI İLAN EDİYOSuN anlamıyosun bide bana gerici diyosun dinsiz adam halifelik hakkında düzgün konuş vahdettin para desteği veriyor kuvayi milliyeye burda hain siz olmuyumusunuz ATATÜRK bir osmanlı subayıdır şunu kalın kafana bir sok bu durumda ATÜTÜRK ihanet etmiş olmuyormu devletine darbe yaparak kutsal kitabın nutuktan okuduğun seleri burda bana satma sana git ilber ortaylı oku diyorum deminde yazdım dinsiz birisi olduğun için osmanlıyı sevmemen normal işine geldiğine cevap veriyorsun sana kaç kere dedim ATATÜRKLE sorunum yok dedim ama sen hala inatla bu söylemi devam ettiriyorsun
lan osmanlı milli mücadeleye destek olmadıysa maddi kaynağı kimden bulduk
sen bu kaynakları nerden buluyon nutuktan mı
senin gibi dinsizler insanı ATATÜRKTEN soğutuyor şuna bak rezil herif çanakkalede kurtuluş savaşın askerlerimizin iman gücüyle inancıyla kazandık evet ATAATÜRK ÜNDE bu savaşlarda etkisi var inkar eden yok ama senin gibi dinsizlerle aynı safta olmak insanın ne yazıkki zora gidiyor
siz dinsizler ne yazıkki hiçbirzaman kazanamıycaksınız ATATÜRKÜn üzerindende prim yapmaktan başka bir siyasi politikanız yok sanki ATATÜRK tek başına kurtardı memleketi bide son olarak vahdettinin hain olduğunu kanıtlarmısın bana
1.
Atatürk nasıl koymuşsa, halen kuduruyorsun. Osmanlıyı da, halifeliği de ortadan kaldıran Atatürk'tür. Zoruna gidiyorsa, sonun İstiklal Mahkemeleri'nde geberen hainlerin yanıdır. Halife dediğin hıyarla Vahdettin dediğin köpek, Yüce Atatürk tarafından ülkeden kovulmuştur. Zoruna gidiyor galiba Ata'mın yaptıkları. İyi güzel, elbette zoruna gidecek.
2.
Para desteğini, hain Vahdettin iti vermedi, Sovyetler verdi. Cahil cahil konuşacağına, bana istatistiklerle gel abicim.
www.google.com.tr/.../21780.pdf&ved=2ahUKEwj68c7r9oLaAhWHlSwKHUVEC0wQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw3U0jZmM273kb8EjJ4cFQxL
3.
Vahdettin iti, Nutuk'ta Yüce Önder tarafından 528-530 sayfalarında, "Hain Vahdettin Bir İngiliz Harp Gemisiyle İstanbul'dan Kaçıyor" başlığı altında değerlendiriliyor ve Paşa'm, hain Vahdettin hakkında "aciz, adi, his ve idraktan mahrum bir mahluk" diyor. Zoruna mı gitti la' yoksa? :D
ulan vahdettinin emri ile ATATÜRK ANADOLuYA GİTTİ VAHDETTİN hain olsa ATATÜRKÜ needen anadoluya direniş yapmak için göndersin rusyanın bize sadece silah desteği olmuştur ATATÜRK osmahlı hazinesini dilediği gibi kullanmıştır tarihi kaynaklarda var bu git araştır ilber ortaylıda doğruluyor bunu vahdettin hain olamaz asıl ona hainlik yapıldı
vahdettinin kaçtığı ne malum zorla sürülmüş olamazmı nutukla bozmuşun kafayı vahdettin milli mücadeleye destek vermiştir git tarihçi insanları dinle git ilber ortaylı hocayı dinle
Ulan boş boş konuşma, sen Atatürk'ün dediğine karşı mı çıkıyorsun? Aciz, adi, hain köpek Vahdettin'e koyduk, çaktık ve vatanımızdan sürdük. Bu hain, Yüce Paşa'mızı Samsun'a gönderdiği vakit, Rumlarla Türkler arasında çatışmaların olması sebebiyle İtilaf Devletleri, Mondros'un 7-24. maddeleri doğrultusunda Samsun'un kontrol altına alınmasını, aksi halde işgal edeceklerini ifade edince ödlek Hıyarettin, Atatürk'ü, Samsun'daki kargaşayı durdurması amacıyla Anadolu'ya 9. Ordu Müfettişi olarak göndermiş, daha sonra Milli Mücadele kıpırdanışları başlayınca, Paşa'yı zorla İstanbul'a getirtmeye çalışmış, hatta ordudan atmışlardır. Kim Vahdettin itine hainlik yaptı, açık konuş bakayım?
Boş konusma lan, Amiral Harrington'un mektubu var, Vahdettin iti İngilizlerden yardım dilenerek hainliğini tescillemiş, İngilizlerin Türkiye'deki görevlisi olan Harrington da Ankara Hükümeti'ne olayı telgraflamıştır. Hainettin, asla Milli Mücadele'ye yardım etmemiş, karşı çıkmıştır. Ayrıca Atatürk'ün yalan söylediğini mi iddia ediyorsun? Paşa'm ne koymuş bee... :D
lan dinsiz kutsal kitabın nutukla bozmuşun kafayı sen vahdettin milli mücadeleye yardım etti git youtubeye vahdettin hainmi diye alırsın cevabını ilber hocadan dahamı iyi bilcen tarihi senin gibi dinsizler osmanlıya vahdettine çamur atarsınız anca osmanlının kaynaklarını kullan ondan sonra vahdettin hain de gafil tarihini cumhuriyetten ibaret sanan birisin sen ATATÜRK OSMANLIYA DARBE YAPIP yıkmıştır olay bu vahdettine büyük ayıp yapıldı vahdettin ATATÜRKE devletin hazinisini açmış istediğin kadar kaynak kullan die vahdettini hain ilan et nankörsün nankör
Kudur çomar. Vahdettin'i de, halifeyi de postaladı Atatürk; Osmanlıyı da, halifeliği de ortadan kaldırdı. Hain köpek, aciz ve adi mahluk Vahdettin hıyarının kıçına tekmeyi bastık. Paşa'ma itaat edeceksin, senin Atatürk düşmanı olduğunu biliyordum. Atatürk'ten iyi mi bileceksin la' sen? :D
ya dinsiz köpeği senin gibi dinsiz köpekler ATATÜRKÜN adını ağzına almayı haketmiyosunuz osmanlı size çok koymuş zamanında belli fatih sultan mehmed sizin gibi hainlere iyi koymuş kodumun gavuru bende senin zulüm 1453 te başladı diyen köpeklerden olduğu biliyodum
ben ATATÜRKÜDE BÜTÜN PADİŞAHLARIMI SEVİYORuM SORuN SİZİN GİBİ ATATÜRKÜN ARKASINA SAKLANAN HAİN DİNSİZLERDE ÇAKMA ATATÜRKÇÜLER SİZİ
ne malca soru ikisinide sevmek olmuyormu sonra milleti Atatürkten soğutuyorsun Osmanlı olmasaydı Türkiye diye bir devlet olmazdı ayrıca Atatürk eğitimini Osmanlı mekteplerinde almıştır ayrıca anadoluda tanınması Osmanlıda Bir subay olduğu için gerçekleşti
1.
Soru "malcaysa" cevap verme arkadaşım. Terbiyeni takın. Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluşu, Osmanlı veya başka bir devlete tabii değildir. Anadolu halkının Osmanlıya ihtiyacı yoktur. Osmanlı, Atatürk'ün de dediği gibi Türk Milleti ve Amadolu halkını ya vergi, ya da askere alacağı zaman hatırlamıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü seni neden rahatsız etti, anlayamadım. Haa, zoruna gittiyse, Mustafa Kemal Atatürk'ün sana güzel bir cevabı var:
Hakimiyet, saItanat, kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Osmanoğulları, zorla Türk Milleti'nin hakimiyet ve saltanatına el koymuşlardı ve bu tasallutlarını (saldırganlık) altı asırdan beri sürdürmüşlerdi. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin (saldırgan, zorba) hadlerini ihtar (hadlerini bildirerek) ederek, hakimiyet ve saltanatını, isyan ederek, kendi eline bilfiil almış bulunuyor. Bu bir emrivakidir. Söz konusu olan , millete saltanatını, hakimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız meselesi değildir. Mesele, zaten emrivaki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada toplananlar, Meclis ve herkes meseleyi tabii görürse, fikrimce uygun olur. Aksi takdirde, yine hakikat usulü dairesinde ifade olunacaktır. Fakat, ihtimal bazı kafalar kesilecektir.
2.
Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlıdan artı bir biçimde faydalanmadı. Vergisini sonuna kadar ödeyen bir vatandaş olarak, devlet ona eğitim vermek zorundaydı zaten. Kaldı ki Kurtuluş Savaşı bitip Kemalist Devrim safhasına geçilince halifeye, padişaha ve padişah hanedanının kıçına tekmeyi basmıştır kendisi.
normalde akp değilim ama siz böyle dedikce inadına akp ye veresi geliyor insanın Osmanlı olmasaydı Türkiye olmazdı çünkü 1250 lerde anadolu ya moğolların ya da bizanslıların olurdu
Ikiniz de sacmaliyorsunuz.
Soru Osmanli olmasaydi, olsaydi sorusu degil.
Soru gunumuzun evladi fatihan gecinen, sacma sapan ruyalarda, zaten osmaiyi da zerre bilmeyen ve buyuk oranda Osmanli'ya zit hayaller pesinde kosan comarlar.
Sol bakisli arkadas da ayri sacmaliyor. Turkiye Osmanli'nin dorekt devamidir. 'Ata turk'e egitim verilmek zorundaydi' falan gulunc tabirler.
Osmanli'nin yuruyememeai ve mevcut duzende yer bulamamasiyla alakalidir yaptigi devrim.
Orda naklettigin sozler saltanatin kaldirilmasi meselesinin mesruiyetinin halen tartisilmasi uzerine komiteye gozdagi verme ve sacmalamamalarini saglamak amaclidir.
Osmanli bir dusmandi ve Ataturk kurtardi bizi bunlardan demek sacmalamaktir.
O isler oyle olmuyor.
Ki zaten devrim, tum o camhr atmalara ragmen kansiz olmustur. Benzer bir devrimi fransizlar yapsa Vahdettinin cocuklari kursuna dizilirdi.
normalde Atatürkü severim ama adam böyle davranınca sevesim gelmiyor. unutmayın ülkenin yarısından fazlası Osmanlıyı seviyor oy almak istiyen Osmanlıyla zıt düşmez
O yaridan fazlasi osmanliyi bilmiyor. Tasvir ettikleri ile eldeki veriler birbiriyle ortusmuyor.
1.
İstediğin partiye oy verebilirsin. Mustafa Kemal Atatürk'ün karşıtı olan partiye, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü zoruna gidiyor diye oy veriyorsan, zaten senin Atatürk'ü sevmediğin ortadadır. Neden Atatürk'ün söylediği söz zoruna gidiyor? Osmanlının halkını düşünmek yerine Anadoluyu cehalete teslim ederek gözünün dışarıda olması neden zoruna gidiyor? Atatürk'ün dediği gibi, 600 yıl boyunca Osmanoğulları ailesinin Türk Milleti'ne saldırması ve zorla gücü kendi eline alması, Türk Milleti'ni ancak savaşa asker alım ve vergi zamanı düşünmesi neden zoruna gidiyor? Halkı açlık ve sefalet içindeyken saraylarda keyif yapan, şan ve şöhret peşinde koşarken halka hiçbir hak tanımayan Osmanlıya gereken cevabı vermemiz neden zoruna gidiyor? Osmanlı tarihr gömüldü, Paşa'm sağolsun. ;)
2.
Moğollar veya Bizanslılar olmazdı, Türkler zaten Anadolu'daydı. Kimsenin kendini sömüren bir padişahlık devletine ihtiyacı yoktu. Biz bunu, 1923'te yaptığımız devrim ile kanıtladık. Bu zihniyeti tarihe gömdüğümüz vakit millet ve memleket huzura erdi, hayat ve tarihinde karşılaşmadığı hakları elde etti. Osmanlı yok artık arkadaşım, geç bu masalları.
3.
Osmanlı, Atatürk tarafından resmen tarihe gömülmüş bir devlettir, Cumhuriyet asla Osmanlının devamı değildir. Ne siyasal, ne sosyal, ne ekonomik; hiçbir alanda Osmanlı ile Cumhuriyet benzeşmez, tamamen zıttır birbirine. Osmanlı ile Türkiye'nin tek ortak noktası, Osmanlının, varlığından bile habersiz olup cehalet ve sefalete teslim ettiği ve Mustafa Kemal Paşa'nın kurtarıp muasır medeniyetler seviyesine taşıdığı vatan topraklarıdır. Bizans ile Türkiye ilişkisi nasılsa, Osmanlı ile Türkiye ilişkisi de öyledir. Yalnızca aynı toprak üzerinde kurulmuş iki farklı devlettir bunlar.
4.
Osmanlı elbette Mustafa Kemal'e eğitim verecekti, mecburdu. Atatürk'ün mübarek ailesi Osmanlıya son kuruşuna kadar vergi verirken ve Osmanlı tarafından hiçbir hak kendilerine tanınmazken, Osmanlı hiç değilse eğitim vermek zorundaydı Kemal Paşa'ma. O'na eğitim vermeyecekti de, kime eğitim verecekti ya?
Dunyanin en vasat muhafazakari da, en vasat solcusu da hep Turkiye'den cikar.
Devlwtin yalisi, orgutlenme bicimi, diplomasi anlayisi, kadrolarinin yapilanmasi komple Osmanli'nin devamidir.
Rejim farklidir ve hedefler farklidir sadece.
Ama devlet kesinkes devamidir Osmanli'nin.
Sacma sapan bir bicimde yeniyi yuceltecem derken Osmanli'yi yerin dibine sokmak dangalaklik ve davarliktir.
15. Yuzyilda insan haklari kanunu varmis da bir Osmanli cikintilik yaoiyormus gibi, Dunya'nin her yerinde olan seylerle adamlari suclamak, 'Turjleri bitek asker lazimken bir de vergi alacaginda gkruyordu' gibi klise soylemlerde bulunmak ise...
Neyse.
Boyle devam edin mk. Murat Bardakci solcular cok cahil, ooouuv falan dediginde de hep aklima boyle sacma sapan konusan adamlar geliyor.
5.
Kesinlikle katılıyorum. Sırf hilafet devam etsin, Osmanlı rejimi isim değişikliğine uğramak haricinde tam olarak devam edebilsin diye Kemal Paşa'ma hilafet başkanlığı, halifelik verilmesini bile önerenler olmuş, Nutuk'a göre. Ancak Mustafa Kemal Paşa'm kararlıydı, yıkacaktı bu rejimi. Dediğini yaptı, rejimi destekleyenlerin gerekirse kafasını ezmeye hazırdı. Osmanlı hakkındaki muhteşem tahlilleri, görüyorum ki bazılarının zoruna gidiyor. Olabilir, Mustafa Kemal Paşa'mın her dediğine katılmak zorunda değilsiniz. Fakat bu tarihi çıkarımları kıvırarak gölgelemeye çalışanlara elbette izin vermeyeceğiz. :)
@Ragnar_Lodbrok
Türkiye ve Osmanlı her alanda farklıdır. Osmanlı, yayılmacı bir devlettir en başta. Rejim, sosyal hayat, ekonomi, diplomasi, kurucu kadrolar -ki kurucu kadrolardan bazı adamların tasfiyesi-, yönetim anlayışı, dine bakış açısı; hepsi... Hepsi farklıdır. Osmanlı ile Cumhuriyet'in hiçbir ortak noktası yoktur. Klişe olan, Paşa'mın sözleri değil Osmanlı gibi bir ülkenin gerçeklerini ortaya dökmesine kızıp "Ama Cumhuriyet, Osmanlının devamı yhağ." diyenlerin tezleridir.
@Sollertis Tarih sevilecek bir nesne değildir, bilinir ve ders çıkarılır.
@Sollertis "Tarihi sevmek" değildir bu, "tarihi kişileri sevmek"tir.
Arkadasim o farkliligin sebebi cagin farkidir.
Osmanli hanedani bile devrilmeden 600 sene direndigi icin islahat falan yapamiyordu.
18. Huzyil osmanlisi ile 16. Yuzyilin Osmanlisi birbiriyle cok mu alakali saniyorsun?
Elin ingilizi klasik devrinde de, imparatorluk zamaninda da, cumhuriyet devrinde de ingiltere olarak kalmis.
Bizde devlet, bir hanedandan ibaret oldugu icin boyle bir ulusal kimlik yok.
Ulus devlet kurulunca gelen degisim bayagi keskin. Ama hedefleri ayriydi falan demek sacma.
Sanki Tanzimat Devri Osmanlisi yayilmacilikla ugrasiyordu mk
@Ragnar_Lodbrok
1.
Yahu halen krallıkla yönetilen ülkeler var. Atatürk, "Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'nın devamıdır." diye düşünseydi padişahlığı kaldırmazdı. Şeriat'ı kaldırmazdı. Hilafeti kaldırmazdı. Ekonomik alanda, en basidinden aşar vergisini kaldırmazdı. Nice ülkede kadınlar hayvan olarak görülüyor halen. Eğer Osmanlı'nın devamı olan bir ülke kuracak olsa, kadın erkek eşitliğini sağlamazdı. Halen ümmet bilincinde olan toplumların varlığı ortadayken, 1930 ve 20'lerde ümmeti millet, kulu eşit vatandaş haline getirmezdi. Hanedanın tüm haklarına el koymaz, hanedanı sürmezdi. Bunun gibi daha çok esas sayarım sana.
2.
İngiliz Devleti hiç yıkılmamış ki. Bizim 16 tane devletimiz olmuş, ama heriflerde devlet aynı. Devlet geleneğinde yıkılıp yeniden doğmalar değil, devamlı reformlar, devrimler etkili olmuş. Kaldı ki Tanzimat Dönemi Osmanlısının kendine bakmaya hali yoktu, ne yayılması?
Yahubarkadas, krallikla padisahlik ayni tabana dayanmiyor.
Bati dunyasi ile sarki birbirine karistiriyorsunuz.
Ingilzilerde devlet zaten bir kurumdu. Avrupa'da hep boyledir. Kral devletin dunyevi islerinin en ust mevkiisindeydi, sonra bu da degisti, anglikanizm falan kuruldu ama ortada kueumsal bir devlet vardi.
Roma sagolsun Avrupa'da bu sistem oturmustur.
Sen bunlara ozenip hem padisahlik hem cumhuriyet getiremezsin, cunku padisahligin dogasina ters. Tum devleti tek basina temsil eden bir sahsiyet anlayisini nasil buna oturtacaksin.
Olmaz! Olmayacagi icin surulduler zaten. Aksi taktirde hak iddia edip bozgunculuga sebep olabilirlerdi.
@Ragnar_Lodbrok
1.
Hayır, padişah ile kral, sultan veya şah, farklı coğrafyalardaki farklı isimlerdir; aynı siyasi tabandadırlar. Kral neyse, padişah da odur. Şah neyse, sultan da odur. Devletin yegane hakim ve sahipleridir bunlar.
2.
Katılıyorum. Padişahlık ile cumhuriyet, başlı başına birbirinin zıttı olan iki kavramdır zaten. Osmanlı ile Türkiye, hemen her alanda zıttır.
Degiller iste. Devlet kavrami, idare falan birden fazla soylu ailenin mal varligina gore olusmus cesitlibfraksiyonlardan mutevellitti Evropa'da.
Osmanli'da boyle bidey yoktu. Aristokrasi bile yoktu gercek anlamda. Sadece hanedandan mutevellitti devler.
Bu bir rejim ve idare meselesidir. Bu farki bahane edip Osmanli kurtulunmus bir ser rejimiydi tavri takinmak tarafliliktan ve pesin hukumlulukten baska bisey degil.
Devletin bircok kurulus politikasi hariciye nazirligindan kalmaydi.
Turkiye cumhuriyetini yaratan fikirler bir anda Ataturk'den pat diye cikmadi oyle birkac senede.
@Ragnar_Lodbrok
1.
Avrupa'daki krallık rejimi, mal varlığı bulunan soylu bir ailenin etrafında oluşmuş bir monarşidir, doğru. Osmanlıdaysa tek fark, yönetimin "soylu bir aile" sıfatına nail olması gereken bir zümre yerine Osmanoğulları ailesinin tekelindedir. Fakat yönetim biçimi, hanedan ve soyluluk, aristokrasi ve ileri gelenler bakımından birbirinin doğu-batı şeklinde uyarlanmış halidir. Osmanoğulları, halkı açlık ve sefalete bırakırken Paşa'mın dediği gibi Anadolu halkını ve Türk Milleti'ni ancak askere alım ve vergi zamanı hatırlamıştır. Halk için 600 yıl boyunca hayırlı bir iş yapmamış, halk için çalışacağı zamanı yöneticilerin şan ve şöhreti için fetih politikalarına harcamıştır. Elbette Osmanoğullarından kurtulmak, Türk tarihinin dönüm noktalarındandır.
@Ragnar_Lodbrok
2.
Osmanlının son döneminde birçok kimse, devletin kurtuluşu için çareler üretiyordu. Türkçüler, İslamcılar, Osmanlıcılar, Batıcılar; Kurtuluş Savaşı esnasında Amerikancılar, kendi kıçını kurtarmak isteyenler için İngilizler, halifeliği ve İslam alemini kurtarmak amacıyla Emperyalistlere karşı çıkan Müslümanlar -ki geneli Kuvayyi Milliyeci olduğundan dolayı Atatürk, çok uzun bir süre halifelik ve padişahlık için savaş ettiğini belirtmiş; İ. hükümetlerinin "padişahı uyuttuğunu, aslında padişahın da kendilerini desteklediğini" de iddia etmiştir-. Yani birçok kesimde kurtuluş çareleri bulunmuştu zaten. Bunlardan yalnızca Kemalist kadrolar ve padişahlık ile halifelik için ayaklandığını zanneden halk icraata geçti. Kaldı ki, savaş bitince, tam anlamıyla Kemalist bir rejim kuruldu ki bu rejim Osmanlıya tavan tabana zıttır.
Osmanli'nin sorunu sanayi devrimini yakalayamamis olmasidir.
Yoksa o cok modern devletlerin halkini refah icinde yasattigi falan yoktu o zamanlarda.
Anlasilmayan nokta o
@Ragnar_Lodbrok Osmanlı yalnızca sanayicilikte değil, medeniyet, tarım, bilim, teknik, sanat ve buna benzer birçok alanda da muasır medeniyetler seviyesinin çok çok altındaydı. Öteki gelişmiş ülkelerde de demokrasi ve insan hakları elbette bugünkü kadar gelişmiş değildi. Krallık, padişahlık, monraşi demek; hiçbir siyasi hakka sahip olmatan sefalet içindeki mazlum bir halk ve saraylarda keyif çatan bir yönetici demektir.
Atatürk bir lider eyvallah ama Osmanlı mekteplerinde eğitim almış Osmanlı topraklarında yaşamış ve sonrasında Türkiyeyi kurmuş bir lider. Atatürk'ün hayatında Osmanlı nın yeri sorgulanamaz. Bu Atatürk e hakarettir. Bir de Türkiye nin dönem gelişmişliği ile 1909 2. Abdülhamid hanın indirilisine kadar gelişmişliği kıyaslarsan çok hata yaparsın. Israilin ilk cumhurbaşkanı nın dediği gibi , biz Türkleri yenemedik ama öyle bir şey yaptık ki bize çok acılar çektiren padişahlarına 200 yıl daha sovecekler. . Solbakış, cahilliginden kurtulup aslını inkar etmemen umuduyla...
1.
Osmanlı elbette Mustafa Kemal'e eğitim verecekti, mecburdu. Atatürk'ün mübarek ailesi Osmanlıya son kuruşuna kadar vergi verirken ve Osmanlı tarafından hiçbir hak kendilerine tanınmazken, Osmanlı hiç değilse eğitim vermek zorundaydı Kemal Paşa'ma. O'na eğitim vermeyecekti de, kime eğitim verecekti ya?
2.
Osmanlı gibi Atatürk tarafından tarihe gömülmüş bir rejimi eleştirmek, neden Atatürk'e hakaret olsun? Atatürk, bu malum rejimi tarihe gömmedi mi? Osmanoğulları denilen, halka zulümler yapan aileyi 600 yıl sonunda sürmedi mi? Buralar Osmanlı toprakları değil, Anadolu topraklarıdır ayrıca. Türk Milleti'nin topraklarıdır. Senin aslın, yurt dışına sürülen Osmanoğulları ise Türkiye'ye gelmeyi çok beklersin, değilse; hanedanı, kendi ailen gibi savunman senin Osmanlıcı olduğunu gösterir. Komik, değil mi? :D
Yav arkadas adamin cevabina bak. 'Onlar zaten mecburdu, ailesi vergi veriyordu'
Hey allam yav
@Ragnar_Lodbrok Nasıl ama, çok kaliteli değil mi?
Komik değil. Osmanlıcılık demek Osmanlıyı geri getirmeye çalışmak değil Vatanını Kürdü Türkü Lazı arabı ile sevebilmektir. Kendi görüşüne saygı duyarım ama cevap verirken tarafsız olarak yaz. Görüşler farklı. Osmanlı da da hata vardı Türkiye de de. Atatürk ün annesi babası Osmanlı yı seviyordu, birsey kaybetmediler onu yetistirdiler. Ne kaybettiler? Yani Osmanlı yı kabul etmemek ilk kendine hakarettir. bir soyuna sopuna bak Osmanlı çıkmıyor mu. Çıkmıyor sa ayrı sıkıntı. Atatürkü koruma kanunu olduğu gibi tarihi de koruma kanunları var sen Osmanlıyı ceddin olarak gormuyorsan da hakaret edemezsin.
Ha birde Osmanlı zamanında 1300 lü yıllardan 1900 lü yıllara kadar devlet askeri sistem üzeriydi ani karar alabilmek için ne diceklerdi 1300 de yaşasın cehepe mi?
Terbiyesizlik yapma. Burda kimse boş konuşmuyor. Sen kabul etmesende ben Osmanlıyı ceddim olarak kabul ediyorum hakaret edemezsin.
Seninle sohbet edilmez yobazsın sen arkadaş böyle sorgulanmadan görüş kabul edilir mi hayret
Senin taraftayım dostum yaşasın Türkiye cumhuriyeti örümcek beyinli yobazlara bu ülkeyi bırakmayız
Hazreti Sultan RTE nin Eyyyleriyiz !
Sapına kadar Atatürkçüyüm.
aynenn
Elhamdülillah Müslümanım Ve Türk'üm!
Ben Her Zaman Atatürk, ümün Yolundan Ve Peygamberimin Yolundan giderim...
Yalnız Türkiyecilik diye bişey yok TÜRK'çülüktür o
Türkçülük fikrinin babası olan Ziya Gökalp'in "Türkçülüğün Esasları" eserini okursan, sayfa 20 küsürde Türkçülüğün amaçlarını ve prensiplerini üç noktada inceliyor: Türkiyecilik, Oğuzistancılık yani Oğuzculuk ve Türkistancılık yani Turancılık. Türkiyecilik, özellikle 1920-30'larda uygulanmasına rağmen Oğuzculuk ve Turancılık hiçbir zaman devlet politikası olmadı. Ondandır ki, Atatürk Milliyetçiliği kavramı, aslında Türkiyecilikten ibarettir.
Tamam
Ölene kadar Atatürk cuyum
hellall
@ayşenurunal2 sokağa 5 kuruş at ve takip et üzerinde ataturk resmi var diye saygı duyup kaç kişi kaldıracak
Türkoğlu Türküm. Arapçı değilim
Türkiyeciyim.
Türk milliyetçisiyim
Evet. Atatürk'ü Türkçülükten ayıran ve Türk Milliyetçisi yapan nokta, Türkçülüğün Esasları (Ziya Gökalp) eserinde, Türkçülüğün gayelerinin üçe ayrılması ve Atatürk'ün bu üç ilkeden ilki üzerine ülke kurmasına rağmen öteki iki esası romantik bir hayalcilik olarak yormasıdır. İlk esas, hedef Türkiyeciliktir. Daha sonra Oğuzistan'ı kurma hedefi güden Oğuzculuk, sonraysa Türkistan'ı kurmayı hedefleyen Turancılık esasları, Türkçülüğün kademeli üç ilkesidir.
Hulogg cuyum 😂😂😂
Sutan RTE padişahımızın emrindeyiz 😂😂
Türkiye Cumhuriyeti.
Atatürkçü
Ataturkcu değilim onu ingiliz valisi olarak görüyorum. osmanlı gönlümde olan.
İngiliz bayraklı bayrağı kabul eden ve Sevres'i imzalayan Mustafa Kemal değil yalnız.
tarih okumadın mı ser atatürk ne alaka ayrıca diyelim ki oldu sen kusur mu arıyorsun aç haberleri bütünn kusurlar önüne dökülsün
@ayşenurunal2 aşırı sevgi ve aşırı nefret insanı kör eder. ben 50 yıllık tecrübem ile söylüyorum. peşin yargılı değilim. araştırmalarım sonucu bu karara vardm
Cumhuriyetçiyim :)
Atatürkçüyüm
Osmanlıya dönmeliyiz bence ataları unutmayalım
Çünkü insanlar değişince birlik olmuyor her zaman aynı kalmalıyız
Saman olup, cadirda yasayalim o halde.
Ne mal insanlar var yav. Danki eskiden cok birlik idiler.
. ulan Osmanli'ya en cok isyan edip ikilik cikaran millet turkler bre! Atalari unutmayacakmis.
Osmanli Selcuklulara kadar devam etmis gocer kavimlerin ozerk yasamini bozup, turklerin devletle oliskisini harap etmistir ona bakarsan.
@Ragnar_Lodbrok osmanlıda senin hakkın var mıydı padişah torunumusun neyin hayranlığı
@ayşenurunal2 Baga mi didin?
@Ragnar_Lodbrok git biraz ideoloji öğren osmanlının çökme nedeni hep ayrım yüzünden oldu millet bir değildi
Hee ideoloji mk.
Osmai niye mi coktu? Cagin gerisinde kaldi ve ulus devlet devrine taban tabana zitti.
@Ragnar_Lodbrok şu an türkiye de çağın gerisinde türkiye neden cökmüyor?
Turkiye'nin devlet yapilanmasi tum o yipranmaya ragmen cagamuyumsuz degil.
Git gide cokuyor zaten, devlet kalmadi ortada.
Bunu ben degil, zamaninin basbakani Ahmet Davutoglu soyluyordu ayrica.
Cahillikten geberiyor, hakkinda konustugunuz konulari hic bilmiyorsunuz
@Ragnar_Lodbrok eskiden tüdrkiyede 1960-1980 gibilerde etekli bayan yok denecek kadar azdı şu an batıyla yarışıyor bütün bayanlar transparan giyiyor arabistanda ilk defa bu sene bayanlar koşu yarışı oldu bunların sonuçlarında bir değişim var değişim de ülkeleri çökertir fransız ihtilalini hatırla halk devlete el koydu rönesansı hatırla
Ay bravo, devletin caga uygunlugunu burdan mi olctun mk?
@Ragnar_Lodbrok kelebek etkisini duymadıysan harbi cahilsin demektir. Nokta
Beynini ziktigimin yedi nesilden andavali, burda devlet teskilatlanmasinin yapisindan bahsediyoruz.
Halkin giydiginden, yediginden, ictiginden degil.
@Ragnar_Lodbrok herseyin birbiriyle alakasi var bun ornek yagmurun yagip yagmamasi senin icin alakasizdir yagmur olmasa insanlar ölür senin neden sonuç ilişkine sokam
Yav otur ilkokul ucuncu sinif matematigine falan kafa yor. Bu tip seyler senin idrakina uzak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar