Antinatalist birisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre haklılık payı nedir?
Kısacası doğum-üreme karşıtlığı, ahlaksızlık olarak görülmesi diyebiliriz.

Antinatalist birisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre haklılık payı nedir?
Kısacası doğum-üreme karşıtlığı, ahlaksızlık olarak görülmesi diyebiliriz.

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
ben nüfus kontrolü için sınır getirilmesi tarafındanım
Elbette doğurmamak daha mantıklı. Yaşasın Güçlü Doğum Karşıtı olmak. Anneler ve babalar çok zalim
beni neden doğurdun ha diye annesine isyan eden 13 yaşındaki ergen gibiler
Bunu da göze almalı demek ki ebeveynler
Çocuk diyebilir ve verecek cevapları olmaz
Hem dediğin kadar basit değil bu görüş
Basit değil evet ama basitlikten kastım mesela ay keşke kimse turuncu giymese ne kötü bi renk turuncu giyimine karşıyım demek basittir mesela çünkü hiçbi tehlikesi yok. Ama bu insanların üremesine karşı olmak kesinlikle basit bi görüş değil. Ama arkasında yatan mantık çok basit. Ya ruhsal bozukluklar ya da nefret yatıyo arkasında.
Hayata uymayan zihine bozuk demek de ne bileyim.. ona kalsa tüm filozoflar, alimler, büyük insanlar sorunlu. Boşuna dememişler deli olmadan veli olunmaz diye, her neyse konu dışına çıkmayayim ama bu da benzer. Ruhsal bozukluk deyip "beni neden dünyaya getirdin' diyen çocuğu kendi düşüncene çekmek daha büyük bozukluktur. Çünkü sen de biliyorsun işin içinden çıkamazsın, kendi bencilliğin için doğurdun o çocuğu.
Ben doğurmak istemiyorum ama kendi isteklerimi başkalarına dikte de etmiyorum. Ayrıca bu dünyada zaten kötü olan ne varsa kendi fikrini başkasına zorlayanlardan geliyo. Dinlerini zorlarlar politikalarını zorlarlar yaşama şekillerini isteklerini kararlarını. Dolayısıyla antinatalistlerin de kendi düşünceleri başkalarına zorlamaları ayrı ironi! Hem dünyadan şikayet ediyolar hem dünyanın kötü haline katkıda bulunuyolar
Dikte eden kim? Çocuk açıklama istiyor, ne diyeceksin? Demiyorum kendi düşüncemi söyle. Zaten ortada var olan bir bencillik mevcut. Annelik duygusu için bir çocuk doğurmak bencilliğin özü. Zorlamak ayrı, çocuğu bilgilendirmek ayrı. Dünyanın kötü haline katkıda bulunmak dünyaya çocuk getirmektir zaten.
Ergenlikte bunu diyen her çocuk olgunlaşınca bu kafadan çıkıyo zaten ama çıkamayanlar da böyle antinatalistim diye geziyolar
Sabahtan ne diyorum ben? Olgunlaşınca düşüncelerin değişmesi zaten çaresiz bir kabulleniş. Çünkü kişi büyüdükçe ölümden korkmaya başlıyor. İşte toplumun kendi vasat düşüncesini empoze etmenin sonucu. Yoksa olgunluk falan değil.
Peki ya doğduğuna memnun olan milyarlarca insan nolcak? Onların doğmaya hakkı yok mu? Tamam doğmak istemeyenlerin hakkını yemeyelim ama doğmak isteyenlerin hakkı ne alemde?
Ben mesela doğduğuma memnunum. Peki kim bu antinatalistler de Tanrıcılık oynayıp benim doğma hakkımı elimden almayı kendilerine hak görüyolar?
Kimse doğmak veya dogmamak istemez, sonuçta sormazsin da olmayan bir bebeğe. Demek istediğim, doğmak isteyemeyenlerin ihtimali ve bu ihtimal doğmak isteyenlerin yaşamak isteme ihtimaline göre daha ağırdır.
Tanrın annen ve babandir bir anlamda.
Y rrraaaak