+1 yılçocuk istismarın ta kendisidir ! ... Saçmalıktır. Dinde böyle değilmi zaten 10 yaş küçük çocukların daha dini seçim olmadan daha mantıksal beyin lobu gelişmeden. sürekli çocukların kafasına masallarla boguyorlar. çocuk kendisi seçmeden Böyle bir şeyin çok güzel oldugunu zannediyor. İşte bu cehalettir ! ... Çocuk ilerideki zamanlarda kendisi seçmeli yapimmi yapmimmi diye çünkü ozamanlar mantıksal lobu gelişiyor çocukların . daha çocukları hayal kuracak üretcekleri zaman yaratıcılık kısımları geliştiği zaman direk çocuklara dini masallarla boguyorlar. bunu okullarda yapıyor direk çocugu matematıge boguyor. mantıksal lobu gelişmeden. yani diyeceğim şey şudur Türkiyede eğitim sistemi yokki Ailelerde ondan örnek alsın. Gerçi onlarada kızmıyorum Sonuçta Dinlerin hepsi İnsanları Karanlıga götürmüyormu? Diyecek birşey yok.
52 Yorumla- +1 yıl
👏👏eig senindir
- +1 yıl
Çok Teşekkür Ederim.
En İyi Cevaplar
Sünnet Farz değildir. Kuran da da geçmez. İslami bir ritüeldir. Tıbben sağlık açısından faydaları kanıtlanmış olması nedeniyle, bunu bir eziyet miş gibi görmek doğru olmaz.
Ayrıca erkeğin sünnet olmasını kadına da yararı vardır.
Bilim insanları, sünnet olmayan erkeklerle birlikte olan kadınlarda görülen rahim ağzı kanserinin görülme oranlarının, sünnet olan erkeklerle birlikte olanlara göre kat kat fazla olduğunu ortaya koymuştur.
Çocuklar açısından bakılırsa, bunun bir istismar olduğunu söylemek için, çocuğun bundan olumsuz etkileniyor olması gerekir. Ancak sağlık açısından faydasına olan bir durum istismar kabul edilmemeli.02 Yorumla- +1 yıl
Sünnet İslamdan 3000 yıl önce de vardı.
- Aile & Toplum konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi düşününce evet acılı bir olay ama sonuçta eskiden bu yana süregelen bir şey olduğu için dini bir vecibedir diye düşünüyorum. Ama en iyisi bebekken sünnet ettirmek. Yoksa yazık acı çekiyorlar 😀
32 Yorumla
Bu konu hakkında tam bir fikrim yok. Ama müslüman olmayanların da sağlık açısından çocuklarında yaptırdığını biliyorum.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
+1 yılOkuduğum hiçbir kaynakta bunun bir dini vecibe olduğuna dair bir
bilgiye rastlamadım
sadece bir gelenek olduğunu düşünüyorum.
Yahudilerde de sünnet var. Uzak doğuda Kore ve japonya hatta Çin’de bile var. Yani olay islamla alakalı değil. Çok daha eskiye dayanan bir gelenek olduğunu düşünmem bu yüzden11 Yorumla- +1 yıl
Ya resmi bile gözlerine sokuyorum, daha ne yapayım.
İstismarın allahı hemde :D bireyin aklı ermediği dönemde onun cinsel organına karışma fikri zaten geri kalmış ideolojilerden çıkabilir en fazla. Aslında halimize acıyorum ya yazık bize.
60 Yorumlaabla ya sünnetimi hatırlattın bana i bende sünnet olmuştum umarım kızlardan bana cinsel hastalık bulaşmaz ablam birde diğer yolla penis kanseri olmam umarım inşallah sende meme kanseri olmazsın ablam @Altinbasak penis kanseri olmamamak için sigara bile içmiyom abla bu videoda sünnet olan çocuklara sigara içiriyorlar abla izle videyoyu mutlaka link
https://www.youtube.com/embed/YrHXyptFC9Y12 Yorumla- +1 yıl
Tamam kağan izlicem
Benim dinim Deizm. Sünnetin çocuk istismarı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sağlık açısından birçok yararlı yönü var. Cinsel zevki azaltması, ya da zararları tamamen islama çamur atmak isteyen birkaç kişinin yaymaya çalıştığı yalanlardır. Sünnetin bir zararı varsa o da sünnet düğünüdür. Yüzünü normalde hiç göremediğimiz kızlar iki göbek atar sonra da giderler :D Yani sonuç olarak sünnetin hiçbir zararı yoktur.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Sünnet dini bir vecibe değildir , bize yerleşmesi araplardan geçmiş olmasıdır. aslında araştırmaların dibine bakarsa mısır uygarlığına kadar iniyor belkide babillere kadar iner işin kötü yanı arapların adeti bizde sanki ibadetmiş gibi uygulanması. Neymiş peygamber doğuştan sünnetli imiş demekki allah ona torpil geçmiş.
20 YorumlaOlayi hicbir zaman dini açıdan degerlendirmedim. Sağlığı gözettim. istismar olarak degerlendirmemek icin olabildigince küçük yaşta ve temaşasız bir sekilde hallederdim. Benim gibi 7 yaşımda degil. 1 sene daha geç olsam neredeyse kiz arkadaşım seyredecekti🤣🤣😂😂
10 Yorumla
+1 yılmüslüman turk mılletının erkeklerının yuzde doksandokuzu sunnetlı ve yıne bunların yuzde doksandokuzu cok sukur rabbıme cok sukur anama atama derken kalan yuzde bırlık kısmınında yuzde bırının bunu dert etmesı sencede tuhaf degılmı.. sunnetlıyım allahıma bın sukur! dıpcık gıbıde saglıklıyım:)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. ben olayın sağlığa faydası olan kısmındayım. Sünnetli deri altı temizliği yapılabiliyor. Gerçi bu anlamda da yabancıların pipileri hep pis mi, bilemedim :)
15 Yorumla- +1 yıl
Ya milyonlarca sunnetsiz erkek var Dünya da. Onlara niye bisey olmuyor?
- +1 yıl
Bu dediğin çok ilkel yıllarda doğru. Faka artık bambaşka bur Dunya'da yaşıyoruz ve hemen hergün duş imkanı var.
- +1 yıl
😂😂😂
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılSünnet yahudi geleneğidir, reşit olmadan yapılmamalıdır, astronotların uzayda ezan sesi duyup müslüman olduğuna inananlar sünnetin de faydasına inanırlar.
50 Yorumla Tarihte tanrılara adanan bir parça olarak ortaya ve çalıntı din kitaplarında yeri olmayan salakça bir şey eski mısırda mö 2400 yıllarında ergenlik geleneği olarak yapıldığına rastlanmıştır..
13 Yorumla- +1 yıl
İştar ve Kibele gibi ana tanrıça figürlerine sahip anaerkil dinlerde de erkeklerin penisleri tanrıçalara kurban verilirdi. Tanrıça için yapılan törenlerde kendilerinden geçen erkekler penislerini kökten keserek ana tanrıça heykelinin bulunduğu toprağa gömerlerdi. Ana tanrıçanın simgelediği toprağa damlayan kanın da döllenerek toprağı verimli kılacağına inanırlardı. Sonraki dönemlerde sünnet, penisin tamamını değil üremeye engel olmayacak şekilde bir kısmını kurban etme şeklinde uygulandı.
Ama değişen bir şey yok. Erkeklere yönelik bu ayrımcılık halen günümüzde devam ediyor din adı altında. Bu bir erkek çocuk istismarıdır ve yasaklanmalıdır. Erkeğin kendi vücudu ile ilgili kararı, sadece erkeğin kendisi verebilmeli. - +1 yıl
Bundan daha başka bilgilerde var yani saçma sapan bir olay heleki kız çocuklarında uygulanan metod yaa Tanrıya inanıyorsanız onun doğruyu yaptığından eminseniz neden bedenimize temizlik harici müdehale ediyoruz ve ya neden sayısız peygamber gelmiş ve her din öbür dinden daha üstün olduğunu savunur !!! Korku ötesi birşey degil bu olaylar
- +1 yıl
Aynı fikirdeyim tamamen
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. İslamda kuvvetli bir sünnettir.. Aynı şekilde museviler de sünnet olmaktadır inançları gereği. Sünnet olmak farz değildir. Ama önemli sünnetlerdendir. Erkeklerin sünnet olması istismar değildir..
Ama son dönemde özellikle Afrikada gelişen saçma sapan bir kadın sünneti vahşeti var ki , bu gerçek bir istismar , saçmalık ve işkencedir.. Bir kadının klitorisini kesip atmak ne saçma şeydir..00 Yorumla
+1 yılDini falan umrum degil. tamamn saglik acisindan uygun bir işlem olarak görülebilir. ama hangimiz isteyerek sahip olduğumuz kalıba girebildikki? benimsenmiş gelenekde denebilir sünnete. mısır tarafında bazı bölgelerde kadınlar sünnet ediliyor jilet ile. nedeni misirli kadinlarin klitorisleri cok buyuk. buda ic camasiri temasindan bile tahrik olmalarina neden oluyor. toplumda kadinns unnetini cozum olarak icat etmiş. buna dini vecibede istismarda diyebilirsin. herşey arz talep meselesi gibi:)))
00 Yorumla
+1 yılSünnet, Resulallah’ın (asm) uyguladığı, tavsiye ettiği davranışlara denir..
Dikkat edilirse “tavsiye ettiği”..
Yani yaparsan sevabı var, yapmazsan günahı yok..
Sünnet yalnızca, deri koparma işlemi değil..
3 yudumda oturarak su içmek, doymadan kalkmak gibi tamamen insan sağlığına faydalı olan şeylerdir..
Tıbbın dehası olarak dünyada kabul gören İbn-i Sinâ; “Ben bütün tıbbı “az yemekte” topladım” diyerek tıbbi faydasının üst düzeyde olduğunu ispat etmiştir..
Ayrıca bu deri koparma operasyonunu sadece müslümanlar değil, gayr-i müslümlerin çoğu da uyguluyor sağlık açısından..
Özetle, ne dini bir vecibedir ne de çocuk istismarıdır!
Her meseleyi sırf dinden geliyor diye kötüleyemezsiniz!
Azıcık araştırın bu niye var? Hikmeti faydası nedir? diye sorgulayın!
Beyninizi kullanın! Ücretsizdir..
#Vesselam05 Yorumla- +1 yıl
Sadece güldüm
- +1 yıl
Milyonlarca sunnetsiz erkek var Dünya da, onlar neden harhangi bir sağlık sorunu yaşamıyor? Beyin bedava kullan!!!
- +1 yıl
Sorun yaşamadığı, yaşamayacağı anlamına gelmez..
Böyle bir izah olabilir mi?
Ne diyorum? “TAVSİYE ETTİĞİ!”
Farz değil yani.. Yapmazsan günah yok yani?
- +1 yıl
Anladım...
- +1 yıl
Hem ayrıca bu operasyonun sadece erkeklere değil, sıcak topraklarda yetişen kızlara da yapıldığı bir gerçek..
Çünkü evlilikte orgazma daha iyi ulaşıldığını söylüyorlar bunu yaptıranlar..
Küçük yaşta yapılması da çabuk iyileştiği için..
+1 yılTamamen cocuk istismaridir. Allah ben sizi ne eksik ne fazla yarattim der kuranda. Sunnet erken bosalmaya ve his kaybina sebep oluyor. Ayrica her gun sunnet derisi geriye dogru cekip siyirilarak ici disi yikandikca hic birsey olmaz. Zaten sunnetli sunnetsiz butun erkeklerin hergun pipisini yikamasi dogru olandir ayni kizlar gibi
11 Yorumla- +1 yıl
Oglun kac yasinda sunnet ettirdin mi?
+1 yılAdı üzerinde sünnet onun dışında duyduğum kadarıyla sağlık için daha iyi diyorlar birde yukarıda bir arkadaş mısır uygarlığına kadar iniyor demiş mısırlılar yaptıysa faydalıdır abi😂
28 Yorumla- +1 yıl
Kadının sünneti çok saçma ki muhtemelen dinde yeri yoktur
- +1 yıl
Ve dinler zararlı olan şeyleri yapın demez aksi olarak yasaklar ki bırak zevki o dediğin olay kadını ölüme kadar bile götürebilir diye biliyorum
- +1 yıl
Ne dediğini anlamadım ki dostum
- +1 yıl
Aidsi tetikler, bu dediğin zırva afrika ülkelerinde yapılır yani pislik dolu ortamda yapılır enfeksiyon kaparsa vücudunu s*ker atar..
- +1 yıl
Zevk ile ilgili sorunun ne ki Allahın neden verdiğini sorguluyorsun mutluluğu niye verdi ise hazzı da o yüzden verdi
+1 yılYani bende de buyudugumde fark ettim bebek ken kestiklerini.
Kesmeselerdi eksilmezdi 😂 ama dinen gereklilik ben anlamadim simdi dusunulup arastirlmasi gerekilen bir konu10 Yorumla
+1 yılEski bir gelenektir, günümüze ilk mısırda yapıldığı söylenir, işin içine din girdiyse hiç birşey istismar olmaz doğal karşılanır olay bu kadar basit.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHem müslümanlar icin hemde museviler için dini bir vecibe. Sağlık için de faydasi var diyorlar ama bilemiycegim :|
10 Yorumla
+1 yılSünnet bir çok hastalığı engeller. Sünnetin 7 kıtadaki her erkek oluyor artık.
20 Yorumla
+1 yılBilimsel olarak sağlık açısından faydalı bir şey. 4 büyük dinde de yeri var zaten.
22 Yorumla- +1 yıl
Dördüncüsü hangisidir.
- +1 yıl
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ 4 büyük kitabın indirildiği dinler. Her biri birbirinin aynısıdır fakat tamamlanmadan değiştirildiği için yeni bir dinin yer yüzüne inmesi uygun görülmüştür. Kur'an doğru bir şekilde muhafaza edilip, çoğaltılmış ve tahrip edilmeden tamamlandığı için son kitaptır. Hz. Davut'tan bu yana sünnet olan bir şey. Ha dediğin İslâmiyet, Hristiyanlık ve Musavilik gibi bir din ismi daha sorarsan onun bir kaynağı yok.
Çocuk istismarı dogru kavram degil. Sünnet dini olarak Peygamberimzn emriyle gelmiştir. Tabi tarihi insanlk tarihiyle aynı neredeyse. Sağlk için cinsellik dogurganlk vs. Cok sebepten dolayı uygulanmstr.
00 Yorumlasünnetin istismarla ne alakası var. sünnet sağlık için yapılır.
Araştır dinde sağlıksız hiçbir şeyi tavsiye etmez.15 YorumlaAile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı. Aslında sünnet sağlıklı bir beden için iyi bir şey artık Avrupa'da bile çok erkek sünnet oluyor gizli olarak.. İsada bir Yahudi olarak sünnetli idi..Çünkü sünnet Yahudilerde de din icabıdır..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum ama sünnetsiz olanlar daha kaliteli orgazm yaşıyormuş diye duydum.
12 Yorumla- +1 yıl
@52gag Araştırdım bir taraf kötü bir taraf iyi diyor.
Dini bir vecibe ve hastalıklardan korunma yöntemidir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSünnet yapılmazsa o kesilmeyen kısım çok kolay bir şekilde enfeksiyon kapıyor idrar hastalıklarına yol açıyor o yüzden yapılması gerekir çocuk istismarıyla alakası yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBilim sağlık için iyi olduğunu söylüyor istismarla ilgisi yok... ben bişey dışında memnunum sanat eseri gibi 😂😂😂
20 Yorumla
+1 yılDini açıdan düşünmemek gerek.
Gelenek ve sağlık açısından gerekli diye düşünüyorum10 Yorumla
+1 yılSağlık açısından iyidir. İslam dininin zararlı bir uygulaması da yoktur bu çok açıktır.
20 Yorumla
+1 yılSağlık için iyidir. Sünnettiz erkegin mikrop barındırma özelligi fazladır.
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Kitaplara bakarsanız vecibe ama sanki gelenek gibi görünüyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsağlık açısından çok önemliymiş tabi doğru şekilde yapılması daha güzel
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılSoruyu soran müslümansa hakaret bile sayarım hem dini bir görev hemde sağlık için önemli bir konu
00 Yorumla
+1 yılistismardır. araştırın kadın sünnetide var, bir kadın olarak belki bakış açınıza daha fazla hitab eder.
00 YorumlaNiye çocuk istismarı olsun bunu nerenle uyduruyorsun acaba çok merak ediyorum
00 YorumlaHer neyse benim icin artik cok gec 🤣🤣
24 Yorumla- +1 yıl
Ev harika cevap😂😂
- +1 yıl
En olacaktı
+1 yılÇocuğa sormadan ondan bir parça alınmasına sebep olan cahilce bir eylemdir
00 Yorumla
+1 yılDini bir vecibe olduğu söyleniyor.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Sünmet gelenektir, ahaa çok.
10 Yorumla
+1 yılSünnet bilimsel açıdanda sağlıklı bişeydir 👍
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Dini bir şey değil gelenektir.
10 Yorumla
+1 yılSağlık açısından faydalı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. Dini vecibedir ayrıca sağlık için gereklidir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuklar için bir travmadir.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHayır, ne alaka. Tartışması bile olamaz.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı. Fazlalıktan kurtulma sanatı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGelenek haline gelmiş bir işkence bence
10 Yorumla
+1 yılDini vecibedir olmasa bile sağlıklıdır zaten
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe bilmem ama seçme hakkım olsa sünnet olmazdım
10 YorumlaSağlık için vecibedir
10 YorumlaDini bir vecibe.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence dinle alakası yok
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSağlık için önemli
20 Yorumla
+1 yılYav sen ne ayaksın acaba mason musun nesin
10 Yorumla
+1 yılUlanne aptal insanlar var
00 Yorumla
+1 yılDini bir vecibedir tabiki de yapmayin 😂
00 Yorumla
+1 yıldini bir vecibe..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSünnet saglıktır
10 Yorumla
+1 yılİyi araştırmak lazım
10 Yorumlaİstismar.
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası