Ben evlenince güçsüz bir kadın kocasının karşısında ezilen biri olmak istemiyorum. Annemden gördüğüm için, bu eziyeti onunla yaşadığım için kimsenin kölesi olmak istemiyorum. Bunun için neler yapmalıyım. İş konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. Evlenince çalışmak için başka neler yapabilirim. Önerisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçen burada bir kadın kendisinin memur olduğunu ve kocasının kendisini öz kız kardeşiyle aldattığını ve tarumar olduğunu paylaşmıştı. Para desen var. Kariyer desen var. E neden olmadı? Çünkü karşısındaki "karaktersiz". Hayatını baban kötü bir örnek olduğu için erkeğe ezdirmemek üzere planlama. Sen neyle nasıl mutlu olursun onu düşün. Ve iyi biriyle karşılaşmak için de dua et. İşsiz olmasına rağmen bir eli yağda ötekisi balda prensesler gibi yaşayan kadınlar da var. Biraz da ben bazı şeylerin kader olduğunu düşünüyorum. O yüzden sadece kendini mutlu etmek için oluştur rotanı.
02 Yorumla- +1 yıl
Bu da çok gzel bı yorum. Okadar haklısın ki. Herkesin başka imtihanları var. Dediğin gibi parasız olsa bile değer verende var parası olup yedirmeyende. Merhametli birini bulmak en doğrusu bunu biliyorum tabi. Ama okadar zor şeyler yaşadım ki şu an en doğrusunu düşünmeye bulmaya çabalıyorum. Korkularim beni güçlü olsam bana hiç bişey yapamazlar moduna soktu. Tabi ki nasip kader Rabbimden dileğim babam gibi biriyle karşılaşmamak..😥
Cevap sahibi+1 yılBak Gülseren budayıcıoğlu "Kader motifi" diye bahsettiği videoları var bi izle istersen. Korkmak yerine terapi alıp kötü anıları serbest bırak ki iyisini güzelini çek kendine. Ne güzel daha yaşamadan farkına varmışsın bu da bir nimet ve çözümü var. Mutlaka terapi almanı, en azından bilinçaltı nasıl temizlenir bununla ilgili pozitif düşünceye yönelik, tanınmış bilinen psikologların videolarını izlemeni tavsiye ederim Youtube'dan. Mutlaka faydası olur ve olmak istediğin insan olma yolunda sana ışık olacağını düşünüyorum. Önce korkularından kurtul 🙏
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılIyi de bu seninle ilgili bir sey degil ki. Ne kadinlar var bilmem ne bolumde prof falan. Ama iş eşe gelince sanssiz cikanlar oluyor. Aldatilan, psikolojik siddet goren deger görmeyen. burada onemli olan kendini gelistirmekten cok sececegin eş aslinda.
Dogru duzgun biri karsina cikarsa seni ezmez zaten. Kiymetini bilen, deger veren, ahlakli olanlar yapmaz bunu. Boyleleri ne evde oturmani sorun eder, ne çalışmani. Sana saygi duyar. Mesele senin bilmem ne unvanli, maasli, kulturlu olman degil. O kültürlü, donanimli, birkac dil bilen, disardan guclu gorunen kadinlarin aslinda yanindaki erkekten neler cektigini bilemiyoruz.
Benim bir tanidigimin kocasi öğretmen. Kendisi ev hanimi. Okumus ama çalışmıyor kadin. Adam eve gelince karisina yardim ediyor her işte. Biz misafirlige gittigimizde cayimizi kocasi dolduruyor. Biri evi supururken biri siliyor mesela. Adam esinin gozlerinin icine bakıyor. Mesele bu işte. Eş olabilmek, saygi duymak, evliligin gereklerini bilmek mesele.
Mesele ben erkekten guclu olmaliyim meselesi degil. Afedersin ama buna s*dik yarışı gibi geliyor bana. Bu güçlu olmak meselesini buyutmemek gerek. Ben guclu olmaliyim, erkegin cebine bakmamaliyim... calisan kadinlar calismayana saldiriyor, calismayanlar calisana.
Eş dedigin dusman degil ki. Hayat arkadasin. En mahremini paylastigin kisinin parasini paylasinca mi sorun oluyor? Sen beni ezmesin diye diye yola cikarsan daha kafandaki evlilik kurumunda sıkıntı var, dogru duzgun bir insani nasil bulacaksin bu sekilde?
Eş demek beni ezmesin, ben ondan guclu olmalıyım demek degil ki. Evlenirken niye baska yarislara giriyorsunuz? Tamam calisin, kendinizi gelistirin, paranizi kazanin bunlar kendinize yapacağınız cok guzel yatirimlar ama bunlar eş secimi icin gerekli degil ki. Ben gerekli görmüyorum yani.
Maasla ezilmeyecek misin mesela? Cok basarili kariyeri olan kadinlar erkek terorune, erkek şiddetine (fiziksel ya da psikolojik) ugramiyor mu, aldatilmiyorlar mi? burada mesele kültür, kariyer, paranın miktari degil ki. Tum mesele karsidaki kisinin "karakteri" bir insan bir insani rezil de eder vezir de. Bunun statuyle ilgisi yok. Muhim olan duzgun insana denk gelmek. Bu da nasip kismet baktigin zaman.
Evlilik bir guc dengesi, dominant olan, guclu olan sen misin ben misin savaşı degil ki. Evliligin savas degil her açıdan birlik, hayat ortagi olundugunu bilmek lazim. Bunu erkegin de kadinin da kavramasi lazim.
25 Yorumla- +1 yıl
Ya ne kadar güzel yazmışsın çok haklısın gerçekten. Kafa yapisinda sorun var diyosun ya onu söyle soyliyim ben bu yasima kadar baba evinde bundan başka bir şey görmedim ki annem le babam hep düşman gbiydi. Hayat arkadaşı tabi ki senn diğer yarın herşeyi birlikte yapacağın kişi. Ama kendi ailemde görmediğim için inan ki evlensem çalışsam bir evde nasıl paylaşım yapılır onu bile bilmiyorum. Yazarken bile duygulaniyorum Rabbim inşallah merhametli biryle karsilastrsin iş güç para hepsi boş.
Cevap sahibi+1 yılAmin, Allah hepimize şükür sebebi olan eşler nasip etsin. Benim annem babamda birbirinden nefret ederler. Iyi anne babalar ama iyi bir eş olamadilar. Benimde duzgun bir aile yasantim olmadi. Ailedeki o huzuru bilmem. Aile samimiyeti ve sicakligini bilmem. Annem babam ayni evin icinde yabanci gibiler. Hep boyle oldular. Birbirlerine cocuk gibi küstükleri, konuşmadıkları dahi oluyor aylarca. Bazen bir an önce meslegi elime alip bu evden gitmek istiyorum diyorum. Sonra anne baba sonucta. Bir daha nerede goreceksin diyorum. Evlensen kendi ailen olacak o zaman araniz zaten açılacak diyorum. Yani benim evde gordugum ve icinde büyüdüğüm manzara da guzel degil. Bende isterdim annem babam iyi bir ortak olsun, birbirilerine olan bakislarindan anlayayım sevgilerini. Olmadı. Insallah bunu biz basarabiliriz. Biz çocuklarımıza babalariyla iyi bir ortak oldugumuzu gosterebiliriz. Allah karsimiza hayirli insanlar cikarsin, bahtimizi guzel eylesin. Sen detayda meslek, kariyer vs gibi, evliligin bunlarla yuruyecegini düşündügun icin boyle yorum yazdim. Farkli bir bakis acin olsun diye. Yoksa ne yasadigini bilmiyorum ama benimde iyi bir aile ortamim yok. Ama eş ve evlilik meselesini hicbir zaman meslege, massa baglamayi düşünmedim. Son deidgin cumke cok onemli. Bu evlilik kurumunda is guc vs gercekten bos. Merhametli, vicdanli, insanin kiymetini bilen, evlilik kurumunu farkinda olan biriyle karsilasmak onemli. Yoksa ne kadar paran olursa olsun, ne kadar guzel seylere sahip olursan ol bu evlilik isi oyle degil işte.
Cevap sahibi+1 yılşu an gündemde diye örnek veriyorum. Hadisenin evliligi mesela. Kadinda para var, yillardir kariyerindeki zirveyi de koruyan bir isim. Kadin kac tane dil biliyor. Okumus, görmüş biri. Bir suru seveni var. Ama evlilikte yapamadı. Belki onca seveni olmasina ragmen yalnız kaldi. Psikolojik siddet gördü. Yani bu iş yatla, katla, parayla, kariyerle, kendine aldigin pirlantalarla gercekten olmuyor. Karşıdaki insan cok önemli her seyiyle
- +1 yıl
Ya çok üzüldüm sen de benim gbiymissn bnmde annem babam aylardır küsler hiç knusmuyorlar. Babam hiç sevmedi bizi inşallah senn baban bu kadar kötü değildir. Düşmanım bile yaşamasin yani Çok kötü bir şey çocuklar için. Dilerim çocuğumz olursa bizim gibi olmasınlar. Soruda maddi durumdan güçten bahsettim doğru ama Annem bu zamana kadar parası yok diye çok ezildi yeri geldi bnde evin ihtiyacını bile ağız eye eye alıyoruz bu yüzden çok çektik onun için güçlü olmak istiyorum. İlerde de aynı sıkıntıyı yaşamamak için. Hala da aynı şeyi düşünüyorum. Merhametli iyi birinin denk gelmesi Rabbimin kararı. Kader nasip tabi. İnşallah evliligmzde yaşamayız böyle hesaplarin içine girmeyiz tek dileğim bu🥲
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler❤
sınırlarını ve çizgini korumalısın, karşı tarafın sana karşı hoş olmayan bişey yaptığında sert çıkışmalısın ki değerini anlasın. çocukların olduğunda onlara karşı güçlü olmayı ve haksızlık yapanlara karşı susmamalıyı öğretmelisin.. ve fiziksel konuda da etkisi olacağını düşünüyorum, spor yapabilirsin ama diyosan ki baya kaslı ve dışardan görüldüğü kadar erkek gibi kadın denilmesini istiyosan baya çalışmalısın ve bunun için kick boks falan yapman lazım, eşine karşıda benim sınırlarım ve çizgim var saygı duymanı beklerim demen de etkisini gösterecektir. ama bunları yaparken sevginide göstermeye çalış, yani ikinizde birbirinizi sevip sayın.. her şeyi alttan alma ama baktın ki alttan alınınca eziliyosun o zaman dişini göster.. diğer insanlara karşı da mesafeli ol ve pısırık gibi kalma, erkeklerin vazgeçmeyeceği noktaları bul ve onu kendine bağla.. sabırlı ol
03 Yorumla- +1 yıl
Fiziki konuda sıkıntım yok iyi niyetim ortaya çıkınca fazla iyi saf oluyorum. Çekingen kalıyorum bu da değişse iyi olur. İnsanlar iyi niyet gösterince karşısındakini ezmeyi çok seviyor değişmem lazm oyuzden
- +1 yıl
Gosterniorum zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yılKoca karşısında ezilmek derken? Dinimize göre kadının kocasına itaati özelikle vurgulanmıştır. Dayak atıp eziyet eden kocadan bahsetmiyor tabi. Erkek kadından prtog kılınmıştır. Siz bu fırsatı bozmaya kalkarsanız ömrünüz boyu mutlu olamazsınz. Zaten güçlü kadın rolüne bürünen kadınların işi iyice feminizme vurup erkeği esme çabasına girdiği bir dünya oluşmaya başladı. Bir koca karısından bir şey ister kadın bunu yerine getirmezse melekler o kadına lanet edermiş. Burada koca sözünün ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Allah tan hayırlısını dileyerek bir eş istemen gerekiyor. Okumuş çalışan kadınlar da dayak yiyor okumamış kadınlar da yiyor. Bu erkeğin kadını ezmesi ile alakalı bir durum değil. Psikolojik problemi olan insanlar kadın veya erkek fark etmez evde her türlü sorun çıkarır. Küçükken kötü bir şey yaşamış etkisinde kalmıştır.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
40Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılDüşünceniz gerçekten doğru ve güzel. hiç bir kadın eşi karşısında ezilmemeli köle olmamalı. tam tersi erkek kadına çok daha fazla değer vermeli, sevdiğiniz mesleği yapabilirsiniz ya da yeteneğiniz olduğu bir alanda
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılMesleğiniz varsa mesleğinizde kendinizi geliştirmek için o işi yapmayı sürdürün.
Evleneceğiniz zaman evlenmeden önce her şeyi net bir şekilde ifade edin. Bunu istemiyorum, şunu istemiyorum. Net olun, taviz veremeyeceğiniz konularda ılımlı davranmayın.
Baştan nasıl yürürseniz ona göre hareket edersiniz.
Evliliği, başlandığı zaman geri dönüşü olmayan bir rota olarak düşünmeyin. Evlenirken "-Eğer bu evlilik olmazsa kesinlikle ayrılır ve yoluma devam ederim, sonuçları umurumda değil, sorumluluğunu da alırım" diyebilmelisiniz.
O yüzden, evliliğe hazır olmadan evlenmeyin. Evliliğe hazır hissettiğinizde ise ne istediğinizi ve istemediğinizi bilerek hareket edin.
Çalışmasanız bile işi bildiğiniz için en azından bu tecrübe size güven katacak.
Yani evet, güçlü bir kadın ve güçlü bir anne olabilirsin. Sadece, kendini kaybetme, yeter.
cut.12 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorum. Çok teşekkür ederim 🥹🥹🥹 dikkate alcam
- +1 yıl
Rica ederim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdiden müşteri temsilcisi olarak ne bileyim kendine göre bir meslek bulqrak ya çalışmaya bqşlayip kendini öyle geliştiriceksin kazandığın parayla yatırım yapcaksin yani para biriktirceksin ya da hazırlanıp üniversiteye giriceksin açıktan okuyupdq yapabilirsin tabiki bir şekilde bir statünün olması lazım ki insanlar ciddiye alınsın. Gerçi artık ne kadar okusak da boş herkes paraya bakıyor. Fakat neyin nerden geleceği neyin neye vesile olacağı belli olmadığından her yönden garanti altına al kendini
20 YorumlaAile yaşamında küçüklükten itibaren edinilen tecrübeler bağımsız yaşamda çok çeşitli sorunlara yol açabiliyor. İnsan özgün kişiliğini inşa ederken çok bilinçle hareket etmeli. Bu yüzden bu soruyu sormanıza çok saygı duydum. Önerim Engin Geçtan'ın İnsan Olmak adlı kitabı. Kendi hayatınızdan birebir örnekler göreceğinize adım gibi eminim
00 YorumlaMaalesef her evlat ebeveynlerinden örnek alır annesi güçlü olmayanların çocuklarınının olması çok düşük bir ihtimal.. okursun mesleğin olur para kazanırsın vs ama bunlar güçlü olmanın bir göstergesi değil bu tamamen yapı meselesi.. ne kariyer sahibi kadınlar var eşlerinden eziyet gören
00 YorumlaÖncelikle böyle bir soruyu ksye değilde kendine sormalısın. Hayır diyebilmelisin. Bilmiyorsan öğrenmelisin.
Birşeyler e karşı çıkmalısın ve davranışlarının arkasında durmalısın. Hayatının sorumluluğunu almalısın vs vs.02 Yorumla- +1 yıl
Kendime soruyorum uyguluyorum da ama öneri almakta kötü bir şey değl
+1 yılÖnce sana değer veren ve el üstünde tutan kişiyi seçmen gerekiyor. Eşin düzgün biri olmadıktan sonra çalışmakla filan kendini kurtaramazsin. Tam aksine paranla bile kölelik yapıyor halde olabilirsin.
00 Yorumlaguçlu olup olmamadan ziyade birazda san karsındakinin karakteride önemli
11 Yorumla
+1 yılGüçlü kadın için spor yapmalısın anne olmak için de şaapmalısın yani 🥶🥶
10 Yorumla
+1 yılkendine saygın olmalı ve ne istediğinden emin olmalısın sanırım en önemlisi bu..
10 Yorumla
+1 yılKendine saygılı bir kadın ol.
Her şey Bütün dünyan kocan çocuğun olmasın.
Kendi paranı kazan.
Bir kereden bişey olmaz diyip küfrüne hakaretine susma.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 961 cevap paylaştı. eşini dogru secmelisin, sen istersen profesor ol ister dunyanin en iyi annesi ol karsinda seni anlamayan ve sana deger vermeyen cahil bir adam olursa ezmeye de calisir uzer de herseyi de yapar.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Bu kadar korkuyorsan neden evleniyorsun? Hatalı seçim yaparsan, ilişkide saçmalarsan bunun sonuçlarını yaşarsın. Bu kadar basit.
04 Yorumla- +1 yıl
Boş yorum yapma kimin ne yaşadığıni bilmeden.
- +1 yıl
Haha komik seni çakma zengin 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba. Bence en önemlisi senin kendini geliştirmenden çok seçeceğin eşin vicdanını görmek. Eğer kötü biriyse ne yaparsan yap seni üzecektir. Maddi bağımsızlim her zaman güzel sonuclar doğurmuyor. Allah iyilerle eş etsin sözü oradan geliyor.
08 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru dedin ama bunun için güçlü olmak istedim belki böyle başedebilirim diye iyi bir insan gelmez ki babadan gülmedik eşten çok zor korkuyorum oyuzden
Cevap sahibi+1 yılÖyle deme. Allah gönülden isteyenin yanında niye böyle karamsar bakıyorsun hayata. Sizi ekleyeceğim etraflıca konuşalım inşallah çözeriz herşeyi merak etmeyin
- +1 yıl
Karamsar düşünmüyorum da babadan bişey görmedik el adamı da düzgün olacağını sanmıyorum
Cevap sahibi+1 yılBen öyle olduğunu düşünmüyorum. Hayat suprizlerle dolu. Sana biraz ışık tutmak gerekiyor sadece. Ekledim seni
- +1 yıl
İnşallah öyle olur
Cevap sahibi+1 yılMesaj yazar mısın sana yazamıyorum
Cevap sahibi+1 yılFrida
- +1 yıl
Tamam 👍
Doğru kişiyi bulabilirsen bu tür kaygılara da gerek kalmaz. İki şeyi iyi seçin demişler, eş ve iş.
033 Yorumla- +1 yıl
Haklısın inşallah denk gelir
- +1 yıl
Evet öyle vala ama inceleye inceleyede yaş geçti ne
- +1 yıl
Bunda da haklısın ☺️ hayırlısı inşallah 🌸
- +1 yıl
Evet o şekil zaten evlenmek istemem. Ama etraftakiler hepsi evlendi yaşı küçükler bile insanın sinirleri bozuluyor.
- +1 yıl
Ahaha aynıyız vala 😂😂bazen vazgeçiyorum özgür olmak istiyorum bazende tam tersi 😂
- +1 yıl
Bnde aynıyım burcun ne 🤔
- +1 yıl
İkizler
- +1 yıl
Memnun deilmisin bizden hahaha
- +1 yıl
Doğru bişey diyemem 😂😂😂
- +1 yıl
Bnde aynı ya. İsyedgmz kişilere denk geliriz umarım
- +1 yıl
Allah gönlüne göre versin de benim istediğim biri yok artık. Gönül aşk meşk işlerini tamamen çıkardım hayatimdan. Bir oluşum var, onun içine girebilirsen adım atmaya çalıştığın şeyler bu sefer sana doğru adım atıp kendiliğinden sana geliyo. Yani aşk mesk gibi saçma şeylerden önce biseyleri yoluna sokmam gerek.
- +1 yıl
Çok haklısın bnmde aynı hayatım bi türlü düzene grmiyor bnde düzene sokmaya çalışıyorum dediğin gibi yaşımız 40i bulcak zaten bı iki sene daha bulamazsam birini bnde tamamen vazgeccem smdi bile okadar hevesli deilim
- +1 yıl
Hahaha oda gzel 😂😂😂 aslan burclariyla pek iyi anım yok bilemedim😂😂
- +1 yıl
İyisiniz aslinda ama Egolu oluyosunz😂
- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
Yok uyumadim detaylı bir cv hazırladım kendime anca btti 😂 sen napiosn
+1 yılGüçlü olmk calismk demek degilki. Mesleğin var mı? Ama
010 Yorumla- +1 yıl
Bilgisayar bölümü mezunuyum ama hiç çalışmadım o dalda satış elemanlıgi garsonluk ne gelirse çalıştım
- +1 yıl
Çalışkan birisin bu çok güzel. Ama bölümünden bir bulman iyi olur. LinkedIn profilin vafmi
- +1 yıl
Bnde öyle düşünüyorum bu aralar ama mezun olalı çok oldu. kursa gtmem lazm keşke olsa kendi isimle alakalı bi yer çok isterdim
- +1 yıl
LinkedIn de profil olustr
- +1 yıl
İk ve mesleginle alakalı ksileri ekliyerek network olustr. Profilinde bilgisayar bilgini gösteren şeyler paylasrsan bu dikkat cekecektir
- +1 yıl
Hiç bişey bilmiyorum ki daha 😑😑😑 kursa gdip hasta kayıt sekreteri olmak istiyorum bu mümkün mü sence herkes olumsz bakıyor çünkü
- +1 yıl
Bilgisayar mezunusun ama bilgisayarı hiç bilmiyormusun?
- +1 yıl
Bilmiyorum unuttum yani kaç sene oldu ama kursa gdip ogrencem tekrar
- +1 yıl
Maddi durumun nasıl. Bir bikgisayar al. Paket programlar öğren. Evlenince derken nişanlı falanmisin?
- +1 yıl
Kutunu acarmisin bana
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılOncelikle ayakları yere basmalı sözünü gecirebilmeli herşeye tamam diyen biri olmamalı kararlarını net belli etmeli gerektiğinde sert olmalı böyle biri olduğunu kanıtlar San zaten güçlüsun demektir
00 Yorumla
+1 yılüniversitede bir bölüm okudun mu ya da yaptığın bir meslek var mı
00 Yorumla
+1 yılKendi ayakların üstünde durmayı öğren, maaşlı bir işin olsun
00 Yorumla
+1 yılbaşarı hikayene bağlı yokuşu terlemeden çıkan ağlayarak iner
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılİlk önce bir işte çalışarak kendi paranı kazan ki eşine karşı boyun hiçbir zaman düşmesin
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 775 cevap paylaştı.
+1 yılKendi ayakları üzerinde durabilmeli koca eline bakılmamalı
00 Yorumla Ben herkese herşeye uyum sağlarım ama halen birini bulamadım yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAkışına bırakmalısın nasipten ötesi olmaz kaderini yaşarsin en fazla
21 Yorumla- +1 yıl
kader senin elinde neyi tercih edersen o tercihin sonuçlarını yaşarsın
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle sözümün eri olmalısın. Ağırbaşlı olmalısın
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSizinle sohbet edebilir miyiz edepli bir şekilde
- +1 yıl
Bn zaten agirbasliyim dürüstum fazlasıyla
Cevap sahibi+1 yılNe güzel sizinle tanışabilir miyim
Cevap sahibi+1 yılAllah’a emanet ol
Kocaniz niye sizi essin ki niye öyle düşünüyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılpısırık bi erkekle evlenmek gidip özgüvenli egolu birini alırsan o özgüvenle de seni ezer
00 Yorumla
+1 yılGüçlü kadın, eşiyle 1 olan kadındır, gerisi hikâye.
00 Yorumla
+1 yılSorumluluklarini yerine getirmen, gelişimlere açık biri olman gibi durumlar insanları güncel tutar.
00 Yorumla
+1 yılOlursun
11 Yorumla- +1 yıl
Bir de neler yapabilirim onu söyleseydin gzel olurdu 😊
- Aile & Toplum konusunda 952 cevap paylaştı.
+1 yılMerak etme dominant birine benziyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Bunu duyduğuma sevindim😊🌸
Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. şu an ne yapıyorsun ayakta durmak için?
03 Yorumla- +1 yıl
Düşünüyorum ise grcem girdikten sonra birikim yapıp kursa gdcem aklımda çok şey var
- +1 yıl
Evet yapcam inşallah 🙏🙏
+1 yılKimseye akıl danışmamak ilk seçenek olmalı
01 Yorumla- +1 yıl
Akil danismakta yol gösterebilir
- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılMutlaka paranı kazan kocana da verme
01 Yorumla- +1 yıl
Hahah tamam
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOlursun senin hamaratligina bagli
03 Yorumla- +1 yıl
Hamaratlikla ne alakası var börek çörek yapmak istiyorum demedim
- +1 yıl
Hamaratlik demek her konuda becerikli demek.
Yalniz tanimlamayi ogrenmissin - +1 yıl
Hım anladım
+1 yılŞimdiden ufak birikim yap, kötü gün parası
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen onuda düşünüyorm
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana hayatının tavsiyesini veririm ama ne kadar ciddiye alırsın bilmem
04 Yorumla- +1 yıl
Ver bakım neymiş?
Cevap sahibi+1 yılTasavvufu yaşayan birini bulmalısın bak dindar demiyorum hesapta herkese dindar tasavvuf u yaşayan sana allahin emaneti gözü ile bakacak biri olmalı
- +1 yıl
Evet keşke öyle biri olsa bnde çok isterdim ama nasio
Cevap sahibi+1 yılSen niyet et biri çıkar illa ki
Önce kendine saygı bir kadin ol gerisi gelir
00 Yorumla
+1 yılKendine özgüvenin olsun kafi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılKiminle evlendiğine bağlı
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBilgili olmak okumak araştırmak istemek
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılZeki olmak kâfi
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel 👍
00 Yorumla
+1 yılAnnelik merhameti
00 Yorumla
+1 yılKarakterine bağlı
10 Yorumla
+1 yılSpora git spora
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKölen olayım her işi ben yaparım
02 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım
Cevap sahibi+1 yılKöle ruhlu itaatkar bir erkek ile evlenebilirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüçlü olmaktan kastın ne? Annen nasıl eziliyor?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOlur musun
00 Yorumla
+1 yılOzaman evlenme
01 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı
Sabirr
00 Yorumla😅😅
00 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz