Arkadaşımın nasıl biri olduğunu anlayamıyorum, sizin görüşleriniz neler?

Benim bir arkadaşım var. Ona hiç güvenmiyorum, her davranışının altında kötü bir amaç olduğunu düşünüyorum. Size beni rahatsız eden birkaç davranışını söyleyim.

Okuldayken derslerde yanıma oturmaz mümkün olursa ben onun yanına otururum. O Boş derslerde herkesle sohbet ederken beni görmez, yanına geldiğimde de ben konuşmadan o konuşmaz. Çoğu kişinin arkasından konuşur, arkadaşlarının bile. Gitmek istediği yerlere hep benimle gitmek ister hadi şuraya, buraya gidelim diye.

Arkadaşım çok hızlı yürüyor ben de yavaş yürüyorum bir yere gittiğimizde benim de hızlı yürümemi ister. Mesajlaştığımız zaman yazdığı mesajlarını hemen siler sorsam geç saatte yazışınca ailem kızıyor der. Çoğu zaman küçümser bir tavrı var öyle hissediyorum.

Bu saydıklarım dışında iyi yönleri var. Bana melek gibi davranıyor yemeğini bile benimle paylaşıyor.

Kötü davranışlarının yanında iyi davranışları da olduğu için onun iyi mi kötü mü olduğuna karar veremiyorum. Sizce arkadaşım nasıl biri onunla arkadaşlığı kesmeli miyim görüşleriniz var mı?
Arkadaşımın nasıl biri olduğunu anlayamıyorum, sizin görüşleriniz neler?