Arkadaş, insanların hayatları boyunca karşılaştıkları, benzer ilgi alanlarına sahip oldukları ve birbirlerini destekleyen insanlardır. Arkadaşlar, zor zamanlarda birbirlerine moral verir, birlikte güzel anılar biriktirir ve birbirlerini güçlendiren sosyal bağlardır. İyi arkadaşlar, birbirlerine dürüst, saygılı ve anlayışlı davranırlar ve birbirlerinin kişisel gelişimine yardımcı olurlar. Arkadaşlık, insanların hayatında önemli bir rol oynar ve güçlü arkadaşlıkların insanların mutluluğu, başarısı ve sağlığı üzerinde pozitif etkileri vardır.
Arkadaşlık, her bir arkadaşın değeri, yaşı, cinsiyeti veya nitelikleri ne olursa olsun, karşılıklılık ve eşitlik olmadan olmaz. Biri diğerinin üzerinde hissettiği an, arkadaşlık değildir. Arkadaşlıktan kovulamazsın. Arkadaşlığın bir iş sözleşmesi yoktur. Arkadaşlığa ara verilemez, arkadaşlık bozulmaz veya kırılamaz. Bozulursa eğer, arkadaşlık olmadığını kabul edersin. Arkadaşlık tam bir samimiyet olmadan olmaz: çevrenizdeki insanlar, yaşadıklarınız veya arkadaşınız hakkındaki fikirleri gizlemezsiniz. Bir şeyi saklaman gerekiyorsa, o arkadaşlık değildir. Ama her şeyi de "yüzüne" söylemek zorunda değilsin...
Arkadaşlığın söz hakkı vardır. Bu hak elinden alınırsa arkadaşlık değildir. Arkadaşlık bal gibidir: Süresi dolmaz ve garanti süresi yoktur. Süresi dolarsa, sahte maldır. Herhangi bir zaman aralığından sonra bir arkadaşınızı tekrar gördüğünüzde her zaman sevinirsin ya: dakikalar, saatler veya yıllar. Sevinmezsen bu arkadaşlık değildir.
Arkadaşlık görev haline gelirse, arkadaşlık değildir.
Arkadaşlığın kuralları değil özellikleri vardır...
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Sohbet muhabbet edilen, paylaşımda bulunulan, keyifli vakit geçirilen, iyi ya da kötü gününde yanında olunan kişidir. İyi ve kötü olmak üzere ikiye ayrılırlar. :D Keyifli günler.
Kişilik & Karakter konusunda 205,2b cevap paylaştı.
Benim için arkadaşın tanımı daha çok gerçek dost demektir yani sadece iyi günlerde değil kötü günler de yanında olması ve arkadaşı için zorluklara katlanmasıdır. yani aslında arkadaşının başına gelen şey senin de başına gelmiş gibi olur bu yüzden de arkadaş demek bence insan hayatında yeri olan ve çok önemli bir konudur demek. ama herkes gerçek dostu bulamıyor zaten dost dediklerin de bir kaç kişiyi geçmemeli.
Hayatta her şey enerjidir. Enerjimiz bize aynı enerjideki insanları çeker. Hayat bize birçok insanı denk getirir ama enerjimiz sadece birkaçını hayatımızda tutmayı sağlar. Frekans uyumu yakaladığımız insanlar bizim arkadaşlarımız olur. İyi veya kötü arkadaş kavramı burada oluşuyor. :))
Arkadaşlar kötü günün ışıltısı; iyi günün neşesidir. Yarım kalan çikolatanı paylaştığın, birlikte ağladığın, çamura battığın, düştüğün, güldüğün, saçma sapan dertleri dinlettiğin ya da dinlediğin, yanında yüksek sesle düşünebildiğin, bakışlarıyla dahi anlaştığın kişiye arkadaş denir.
Enerjiler güzelleşsin, iyi arkadaşlar hayatımıza dahil olsun. 😌
Bana göre arkadaşın tanımı: zor zamanlarımda yanımda olması, beni yargılamadan dinlemesi, beni kötü anımda teselli etmesi. Ona çekinmeden düşüncelerimi, hislerimi anlatabilmem, bana değerini ve sevgisini göstermesi.
Arada bir buluşup görüşülen, birlikte vakit geçirilen bazen cafeye gitmek bazen bara gitmek bazen sap sap oturmak için yanındaki kişiye arkadaş denir. Her sır paylaşılmaz her şey konuşulmaz.
Karşılıklı güven duygusunun oluştuğu, belirli şeyler paylaştığın ve sevdiğin etkinlikleri yaptığın kişidir. Aynı zaman da kaliteli sohbet sağlayan kişilere arkadaş denir.