İlk defa annem ve teyzemle nişanlımın evine gittim mersin'den İstanbul'a bı kaç gün kaldık hep iş yaptırdılar onlar oturdu yemek servisi falan neysede bulaşığı çay servisini yemeği evi süpürmeyi falan hep bana yaptırdıklar nişanlımla yılda bir görüşebiliyoruz doğru düzgün gezemedik vakit geciremedik benimle yaşıt kız kuzenlerine bile hizmet ettirdiler çamaşır makinaları bozuldu kayinbabam benim yıkamami istedi nişanlım olmaz dedi nişanlimla bı İstanbul'u gezelim diye bir gün dışarı çıktık kaynanam arayıp gelin yemeği yapın dedi bende biz yemek yedik siz yemek yapıp yiyin dedim o gün evde yemek yapmadı dünkü yemekleri verdi annem ve teyzeme bunlar normal mi sizce uzun yoldan misafir olarak geldim böyle yapmaları normal mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYaptırdılar diyorsun ya, yanlış. Sen yapmışsın. Kafasız mısınız kardeşim şimdiden alıştırıyorsunuz kendinizi paspas yaptırmaya? Eve gelen misafir süpürge mi çekermiş, yemek mi yaparmış? Saçma canım işler. Gelin hele el üstünde tutulur. Ben böyle saçmalık görmedim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNormal değil senin ailenin buna müsade etmemesi gerekir. Sen misafirsin yapmak zorunda değildin. Tabi bir iş yapılırken yardım edersin ama anladığım kadarıyla hep sana yüklenmişler bu doğru değil yanlış , olmaması gerekirdi.
00 Yorumla
+1 yılAsla normal değil. Çamaşır yıkatmak nedir ya? İstanbul'da yaşamayı düşünmüyorsunuzdur umarım. Şimdiden ezdirme kendini. Nişanlın olmaz demese çamaşır mı yıkacaktın?
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Evlenmeden böyle ise evlendikten sonra nefes aldırmazlar sana imzayı atınca istekleri hiç bitmez çok anlayışsız fütursuz insanlara denk geldiğin çok belli
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
28Cevap
- Aile & Toplum konusunda 151,7b cevap paylaştı.
u +1 yılNormal değil bunları yapmaları yanlış
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bir çok şeyi yapman normal aslında, geleneklerine bağlı bir aile sanırım işin zor bunlarla. Gelin değil bir nevi hizmetçi olacaksın galiba. Nişanlında ailesine karşı pasif sanırım.
Bir kere daha düşün evlenmeyi, ailede işin içine girince karışır her şey.20 Yorumlaterbiyesizlik resmen köle alıyorlar sanki mk bide isteyiş şekline bak ıyh
ayrıl hemen asla çekilmez hayat boyu berbat kendi kendine cehenneme girmek gibi olur.
bide nişanlın ne boka duruyo orada ağzını açamamış mı yazık
00 YorumlaNormsl degıl mısafır olarak gıtmıssın gum ıslerı yemeklerı yapmıssın bırde nısanlın hayır demezse camasırda yıkıycaktın kole arıyo bunlar hızmetcı nısanlın bırde aılesıne duskunse ev yakında olucaksa vaykı halıne senı de kullanırlar
00 YorumlaNormal değil oraya misafir olarak gitmissiniz güzel şekilde ağırlamaları gerekirdi misafire iş yaptırilmaz daha şimdiden böyleyse ileride çok sorun olur
10 Yorumla
+1 yılKaççççç kııııızıııımm kaaaaaaaçççç! İzini hemen kaybet öyle insanlardan! Böyle bir aileye gelin gitmeye çok meraklısın sanırım...
07 Yorumla- +1 yıl
Ayrıldım
- +1 yıl
Peki ne dedin onlar ne dedi?
- +1 yıl
Babası hayırlısı olsun bizim bı art niyetimiz yoktu dedi sadece
- +1 yıl
Nişanlım ayrılmak istemedi ama ailesini de suçlamadi art niyet yok dedi bahane işte
- +1 yıl
Ama ailem bana kızdı
- +1 yıl
Araştırmadan nişan yapmışım diye
- +1 yıl
Hiç iyi degilim
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gelin=hizmetçi bakış açısı bu maalesef günümüzde. Ölçünüzü koyun derim. Bunların devamı gelir. Nişanliniz sahip çıkıyorsa ondan vazgeçmeyin ama ölçünüz olsun..
00 Yorumla
+1 yılköle arıyor onlar annende bütün evin işini nişanlına yaptırsın ödeşin
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılnormal değil normal diyen net maldır zaten yapman gereken şey nişanlının ailesine karşı ağırlığını koyman lazım hala devam ederlerse nişanı at sen o eve gelin olarak gidiceksin hizmetçi olmaya değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAy hayır nesi normal sakın alıştırma böyle. Baştan ipin ucunu kaçırırsan yanarsın bak söyleyeyim. Bidaha gittiğinde hiçbir işe dokunma.
00 Yorumla
+1 yılSen hizmetcimisin pardonda ayrıca yaşıt olan kuzenler nerenin köpeği oluyorda sana hizmet ettiriyorlar hayırdır bro?
00 Yorumla
+1 yılBence normal değil, çay servisi yaparsın belki ya da masa kurulurken kaldırılırken yardım en fazla, gerisi anormal
00 YorumlaNormal değil valla benim annem bir misafir geldiğini bilsin mutfağa dalar hemen 2 dakika da bir hamur açıp poğaça yapar 😄
00 YorumlaBir şey dicem şimdi ayıp olcak ama sen beni anladın diye düşünüyorum. Böyle insanlarla bir ömür geçmez
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılbas basa kalmayin diye sanki bu caba ne zamandir nisanlisin
02 Yorumla- +1 yıl
1 sene
- +1 yıl
deidgim gibi bas basa kalmayin diye yapmislar normwl degil bence
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılNormal değil tabii ki terbiyesizce bir davranış şekli sergilemişler
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,5b cevap paylaştı. köle alıyorlar önce bi denemeleri lazım performansını çok normal
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılAaa ne kadar yanlış bir tutum sergilemişler hayır asla normal değil
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılNormal değil. Nişanlının seni koruması gerekir. Anası cazgır imiş
00 Yorumla Evlenmeden seni böyle köle gbi calistiriolar evlendikten sonra nefes aldrmazlar
00 Yorumlabence değil sen misafirsin el üstünde tutulmalısın bence
00 YorumlaMisafir gittiğin yerde ne işi? Üstelik sen evli bile değilsin. Bunlarla işin var. Çok yüz verme. Bir daha gidersen hicbir şeye dokunma. Annenin yanında böyle yapan seni yalnız bulduğunda tepene çıkar.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAnnen niye ses çıkarmadı otur kızım yanıma deseydi o kadar cesaret edemezlerdi
01 Yorumla- +1 yıl
Onlarin yanında beni kötü hissettirmek istemedi evlerinden gidince annemle konuştuk ve nişanı bozmaya karar verdik bozduk
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke her kaynana anam gibi olsa ya benim annem gelinlerinden bi su bile istemiyor kaynanam da b*k gibi en iyisi kavga çıkarıp kurtulmak
00 Yorumla
+1 yılİyiy düşün bence eşini ne kadar seveceksin o ailesine nasıl davranacak
20 YorumlaBizde olsa benimkiler siz gezin diyip tüm işi bizimkiler yapar 😅😅😅
Ama böylesi kıymet görür. hayat böyle00 Yorumla
+1 yılBunlar şimdi böyleyse evlenince sana huzur yok üzgünüm
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılKürt mü nişanlın?
01 Yorumla- +1 yıl
Laz
+1 yılHiç hoş değil. Yaptıkları şey saçma biraz
017 Yorumla- +1 yıl
Nişanlımla birlikte yaptık her şeyi onlar hep oturdu
- +1 yıl
Neden söylemedin onlara
- +1 yıl
Söylemektense yapmıyorum demek daha mantikliydi
- +1 yıl
Yapmıyorum dedin mi
- +1 yıl
Hayır adam bana Çay koy diyor hayır ben koyamam diyemedim
- +1 yıl
Tavrını ortaya koymalısın
- +1 yıl
Koyamiyorum bu konuda çok kötüyüm
- +1 yıl
Ne demeliydim ki o sırada benden bişey istiyorsa
- +1 yıl
İlk önce onlarda kalmakla bir hata etmişsiniz ben olsam hiç takmazdım bir yerden sonra, eve gelip yemek yapmak ya da temizlik yapmak falan yapmam yani hele ki çamaşır yıkamak banane derdim sizin çamaşırlarınız beni ilgilendirmez derdim ben yokken nasıl yapıyorsanız öyle yapın derdim
- +1 yıl
Çamaşır yıkamami istedi ama nişanlım yıkatmadi ban
- +1 yıl
E bir zahmet
- +1 yıl
Yarın onunla konuscam ne diyeyim nasıl konusayayim
- +1 yıl
İstemediğin şeyleri belirt açıkça söyle direk anlat
- +1 yıl
Her şeye sen koşturuyorsun maddi manevi sana destek olmuyorlar onlara hizmet ediyosun ve aynı hizmeti benden de bekliyorlar bundan rahatsız oldum o yüzden bu hiç değişmicek bence o yüzden mutlu olabileceğimi düşünmüyorum
- +1 yıl
Bu şekilde söyleyim mi
- +1 yıl
Sen bilirsin ama bana sorarsan son cümle doğru değil mutluluğunu onlara bağlama sadece hoşuma gitmedi de böyle devam ederlerse tavrımı ortaya koyarım de sonra üzülen hem sen hem ailen olur diyebilirsin
- +1 yıl
Ama ailesi bana hiç kıymet göstermedi saygı göstermedi doğru dürüst yemek bile yapmadılar ilk günlerde nişanlımla birlikte yaptık ama sonra hep bana yaptırdı beni sevmiyo benve
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılNormal değil A normal
06 Yorumla- +1 yıl
Nişanlımla beraber yaptık her şeyi ben tek başıma yapmadım yine de anormal mi
- +1 yıl
Tabiki
- +1 yıl
Ne yapmalıyım nişanlımla yarın bu konuyu konuscam şu an İstanbul'da yaşayan teyzemin evindeyiz yarın nişanlımla başbaşa buluscaz naisl konuşsam yanlış anlamasını istemiyorum
- +1 yıl
Tabi konuş
- +1 yıl
Of ailesine fazla düşkün çok savunuyor beni yanlış anlamadan nasıl anlatabilirim ki bana kesin yapmasaydin dicek
- +1 yıl
Yaptirtmicaktin diyecen sen burada bi sana güveniyorum kocam olarak kimim var dicen
+1 yılEvlenince gerçek halleri bu bence iyi düşün
013 Yorumla- +1 yıl
Her işe nişanlım koşturuyor onu kullaniyolar birde beni kullanmak istiyorlar evlenince de onlara yakın oturmak zorundayız is yeri orada çünkü bunu nişanlımla konuşmak istiyorum ama beni yanlış anlamayacaği şekilde nasıl konuscam
- +1 yıl
Konuşmayla bişey değişmez ailesi be nişanlının gerçek yapısı böyle tamam desede ailesi seni huzursuz eder
- +1 yıl
Ne yapmalıyım
- +1 yıl
Senim yapına ters geliyor bi ömür karlanılmaz hadi eşine katlandın normal ama ailesi sürekli gelicekler hizmet edicen seni istedikleri gibi kullanacaklar bırakmak daha doğru gibi
- +1 yıl
Uzak oturmak çözüm değil mi
- +1 yıl
Uzak oturmak çözüm olmaz bunlar telefondan da müdahale edicek tipler baksana daha ilk defa nişanlısın evlerine gittin oturtmadılar evlenince daha kötü bi hal alır
- +1 yıl
Uzaktan ne yapabilirler ki
- +1 yıl
Oğlunun evi gelip haftalarca kalır herşeye maydanoz olur
- +1 yıl
Ayrılmak mı çözüm
- +1 yıl
Yani istersen biraz zamana bırak bi kaç defa daha görüş ama bişey değişmez
- +1 yıl
Yarın konuşup ayrilcam
- +1 yıl
Huzursuz mutsuz olmaktansa doğru karar ayrılmak olur
- +1 yıl
Yarın ona nasıl söyleyeyim
- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılNolur trol olsun lütfen lütfen...
010 Yorumla- +1 yıl
Hayır ciddiyim
- +1 yıl
Okurken kabus yaşadım sen bunları yaşarken nasıl dayandın? Kaç kurtar kendini delimisin manyak hepsi
- +1 yıl
Nişanlımın bu konuyu yanlış anlamayacaği şekilde nasıl konuşabilirim onunla
- +1 yıl
Onun zaten bunu görüp müdehale etmesi gerekirdi asıl ona kızıyorum zaten. Neden seni alıp götürmüyor da izin veriyor buna? Asıl suç onun. Adam olsaymış keşke biraz.
Bize yazdığın gibi söyle onada, nişanlıyım yılda bir o kadar yoldan görmek için geldim, bunları yapması zor değil ama yeri zamanı değildi vakit geçirmek varken bunları yapmak beni üzdü filan de. Bunun yanlış anlaşılacak noktası yok adam olan seni anlar her türlü burada kırılan tek kişi sensin nişanlının alınmaya zerre hakkı yok. O da pısırık mı nedir niye sahip çıkmıyor sana - +1 yıl
Kendisi de onlara hizmet ediyor
- +1 yıl
Nişanlın alışmış düzene ve değişmez düzen böyle gider. Sende mecbur o düzenin bir kölesi olacaksın sürekli sana gel donumu yıka diyen bir ailesi olacak. Mutlu ol dicem de imkansız bence.
- +1 yıl
Anladım o zaman yarın konuşup ayrilcam
- +1 yıl
kendin için en doğru karar bu
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Peki yarın ona ne diyeyim
Hayır tabi ki hiç normal değil
03 Yorumla- +1 yıl
Nişanlımla bu konuyu konuşmak istiyorum her işi ona yaptırıyorlar onu kullaniyolar bence evlenince de beni kullanmak isticekler of ya yakın oturcaz bide bu konuyu nişanlımla nasıl konuşmalıyım beni yanlış anlamadan
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Aile & Toplum konusunda 595 cevap paylaştı. Bari maas versin. Malum hizmetci aliyorlar...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHala nisanliysan artik bu senin secimin olur
00 Yorumla
+1 yılDeğil hanımefendi hizmetçi arıyorlar
01 Yorumla- +1 yıl
Bence nişanlınıza ailenizi öne sürün ailem laf etti çamaşır mı yıkayılırmış hiçbir hazırlık yapılmamış bize çok ayıp ettiler dedi de onlara çok ayıp oldu de
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılBütün işleri size kitlemisler
00 Yorumla
+1 yılSeni şimdiden sindirmek istemişler
00 Yorumla
+1 yılEvin üyesi olarak görmüşler
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 416 cevap paylaştı. Tabikide değil!!! 🤬🤬🤬🤬
00 Yorumla
+1 yılSGK yaparlarsa sıkıntı yok:)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen başına iş almak üzeresin
00 YorumlaSeni teste sokmuşlar:)
02 Yorumla- +1 yıl
Test falan değil beyefendi test bile olsa insanı çamaşıra sokmazlar ayıp
+1 yılNormal değil
02 Yorumla- +1 yıl
Ne diyim nisanlima
- +1 yıl
hesap sor ben neden iş yapıyorum de
+1 yılGeçmiş olsun
01 Yorumla- +1 yıl
Nişanlımla konuscam bu konuyu ona nasıl anlatayım ne diyeyim
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılHanaratsin demek
00 Yorumla
+1 yılHızmetcı olarak gormusler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 521 cevap paylaştı.
+1 yılDegil
00 Yorumla pek normal değil
00 Yorumla
+1 yılevet normal
00 YorumlaNormal
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı. ayıp be
00 Yorumlanormal değil
00 YorumlaIyyy bu ne
00 Yorumla
+1 yılŞimdiden deniyorlar
00 Yorumla
+1 yılSaçma ya 😢
02 Yorumla- +1 yıl
Nişanlımla birlikte yaptk onlar oturdu hep
- +1 yıl
Sana yazık be güzelim 🥺
ayıp olmuş
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılbizede gelin
00 Yorumla
+1 yılNormal
00 Yorumla
+1 yılbence iyi düşün
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nişanlımın evine gittim, tüm işleri bana yaptırdılar. Normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne