Kaynanam gile yemeğe gittik sofrayı falan kurdum sonra sofrayı ben topladım çayları ben koydum ben servis yaptm sanki ben oraya hizmet y etmeye gelmişim gibi hissettim artk çay btince herkes benden istiyordu falan. Bende bu durumdan rahatsız oldum bu gayet doğal bişymi yni ben kendi evimmiş gibi herşeyi yapmak zorundamym?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmek istemememin sebeplerinden biri de bu. Mesela haftasonu eşim ailesine gitmek isteyecek ve gidersek orda bayaa yorulacağım. Her şeye yardım etmek gerekiyor ya da yardım değil her şeyi benim yapmam gerekiyor. Benim kendi evimin işleri yapılmadan kalmış olacak. Bir de hafta içi çalışıp yorulmuşum zaten dinlenememiş olacağım, üstüne üstlük bir de kendi evimin işleri de beni bekliyor olacak.
Senin yerinde olsam mümkünse kaynananmın evine çok da sık gitmemeye çalışırdım.72 Yorumla
Soran+1 yılÇalışan için çok zor bir durum gerçekten hayırlısı olsun.. Bende çok gitmemeye çalışcm başka yapıcak bişy yk malesef
Cevap sahibi+1 yılErkeklerin yorumlarını okudum da paşalar hizmetçi aldıklarını sanıyorlarmış şaşırdım. Neyse evlenmemeye devam✌️
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhaba...
Kayınvalidelerin anlayışı aynı.
Zaten yaşını almıştır diye düşünüyorum, belki hoşuna gidiyor belki yıllarca özendiği birşeydi.
Yaşı ilerlemiş insanlar biraz daha narin daha kırılgan olabiliyor, elinden geldiğince yardımcı olman kalp kırmaman aile bağlarınız açısından iyi olucaktır.
Biz evlenmeden aklımıza bilinç altımıza sokulan "kaynana kötüdür" algısı, kayınvalidemizin her hareketini yanlış anlamamıza sebep oluyor.
Belki çok yorucu bir gün geçirdi bilemeyiz.
Kendi annemiz gibi saygı ve sevgi göstermek iki taraf içinde iyi olucaktır.
Sevgilerimle flora🥰20 Yorumla
Türk milleti böyle. Onlara güvenip kendi aileni bırakıyorsun ve bambaşka, hiç bilmediğin bir aileye gelin gidiyorsun. Kıymet verip, el üstünde tutmaları gereken yerde köle gibi kullanıyorlar. Erkek oturur, kadın iş yapar. Bu böyledir o örümcek zihniyetlilere göre.
110 Yorumla
Yani vitrine biblo diye evlenmedi senle ne olmuş yani kaynanama çay verdin sofra koydun kaldırdın ailene hizmet etmeyi kölelik sanıp özgürlüğün tadını a101 de çalışıp dibine vuran kadinlar var
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
31Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürkiye'de evlilik ne yazık ki üremek nesli çoğaltmak veya bizim de bir hayat arkadaşımız olsun şeklinde görülmektense daha çok kocanın annesi babası veya ailesi olsun onlarla da evleniyormuşsun gibi algılanmakta. Aşırı itici bir durum.. İnsanlara gönül rızasıyla yardım edip zor zamanında sahip çıkmak farklı bir şey bir şeye zorundaymışsın gibi itilip kakılmak çok farklı bir şey. Zorla güzellik olmaz. Kalıpları burada aşmış olmak gerekir.
52 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
Ben evliliği birşey sanmıyorum. Çünkü zaten yaşıyorum. Ne olduğunu gayet iyi biliyorum.
+1 yılKadın burda sofra kurmadan yakınmıyor bence. Kendisine mecburiyet olarak dayatılmasından rahatsız sadece. Ama sen bu toplumda seni anlayacak insan bulamazsın malesef..
90 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlerde belki bende kayınvalide adayı olucam. Gelinimin kızımın bana bir masa kurması kalkıp toplaması ne bilim çayımızı hazırlayıp servis etmesi çok hoşuma giderdi. Anne evinde bulaşık makinesine bulaşıkta koyuyoruz salata da yapıyoruz temizlikte. Yok öyle kızım sen uyu, ikiye kadar ben her şeyi hallediyorum diyen anneler. Elbette yapıcaz ne olmuş? Bugün ona yarın bana. Kimin ne olacağı bilinmez yarının fragmanlarını şimdiden kendimiz hazırlıyoruz sonra niye böyle oldu diyoruz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim kaynana olan akrabalarim gelinlerine kizim sen otur ben yaparım diyorlar. Sende de durum tam tersi. Bana göre bizimkilerin yaptığı da hata sana yapılan da hata. Kaynanan saglikliysa agir bir hastalığı falan yoksa ikiniz birlikte yapmanız daha mantıklı. Sonuçta gelin gidiyoruz hizmetcilige değil.
00 YorumlaSeni hizmetçi etmişler, çevremde böyle davranılan tek bir gelin yok ben de elimi sürmedim hiçbir zaman. Kaynanan az yesin de hizmetçi tutsun. Yöreden yöreye değişiyo böyle şeyler anlaşılan çoğu kişi normal dediğine göre. O yöre bana uzak olsun
11 Yorumla- 1 yıl
Ailen seni arayıp kızım yardım et kaynana birbirinize gelip gidiyormusunuz diye sorsalar ne yapardın benim düşüncem sürekli hizmet etmek değil ama yardım edilir çalışıyorsa evi büyükse haftanın üç gününü ayırıp dip köşe temizlik yaparım ayda bir ya da uc haftada bir enerji durumuma bağlı bide kayınvalidemin ya da diger aile üyelerinin benimle iletişimlerine ve davranışlarına bağlı gıcık rahatsız edici bakışlarını bile görürsem yapmam ama eşim istediği için arada sırada giderim sık sık gitmem biraz mesafeli davranırım evine gittigimde yardım ederim ufak tefek seylerine büyük olduğu için güler yüz gösteririm
Bir yerinde eksilme oldu mu bunları yaptıktan sonra?
49 Yorumla- +1 yıl
Evet gururu
- +1 yıl
@LeydiStark Aman ne gururmuş ya ne kadar prenses herkes artık cidden. Diğer annesine sofra kurmuş yardım etmiş yahu oturup izlemek varken.
Soran+1 yılErkeklerin standart konuşması
- +1 yıl
Senin kayınvaliden nereden baksan 50 yaşında vardır. Kadın oturmuş yemek yapmış aşırlamış yani ne olmuş da sen de yardım ettiysen oturup izleyecek miydin hizmet yapmasını. Bu nasıl bir mantık kendi evinde yardım etmiyor muydun ki, düşman hattı mı burası ki yüksünüyorsun yardım etmekten.
Soran+1 yılTek yapmak var bde birlikte yapmak var
- +1 yıl
Kocanda adam olsun da o zaman yardım etsin, kadın yemeği yaptıysa iki tane tabağı koyup makinaya 2 çay yapın yani. Ne kadar abartıyorsunuz bu işleri. Yaptığın işleri toplasan 20 dakika tutmaz. O kadın siz misafirliğe gitmeden önce eminim evi temizliyordur tekrar yemek yapıyordur ediyordur 4-5 saat oradan oraya koşturuyordur. Bencil olmayın bu kadar.
Soran+1 yılYapabilr olabilir birlikte yapmak varken tek yapmak saçma
- +1 yıl
@bayloris cahil seni. Kaba saba cehalet akıyor. 🤮🤮🤮🤮 Sizinle evlenenlere allah kolaylık versin.
Gelin olmak böyle bir şey. Abartmıştır belki ama gelin dururken kaynananın yaptığını pek görmedim
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhttps://voca.ro/1o1V0uHKxsVJ
Küçük varken büyük yapmaz gelinsin normal20 Yorumla
+1 yılBunları yapman çok normal. Kendini hizmetçi gibi hissetmene gerek yok ki.
71 Yorumla
+1 yılhizmetçi gibi de olma ama yani evin gelini kızısın diye sana vermişler
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBunları yapman çok normal buna hizmetçilik diyorsan sen hizmetçilik görmemişsin bunlar daha iyi günlerin şimdiden sıkılmışsın evlenmeden önce düşüncektin😏sen evlenince sana hizmet etmelerini bekliyordun herhalde XD 😂😆
10 Yorumlayani senin kendin yardım etmen doğru abartmayacak şekilde ama eğerki kaynana seni zorluyorsa normal değil
30 YorumlaBu tarz şeyler yapılabilir ama sizin kayınvalideniz biraz abartmış.
Türkiye'de genellikle kayınvalideler bu şekilde10 Yorumla
+1 yılKaynana burada birini ayarliyalim seni rahat biraksin
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 888 cevap paylaştı.
+1 yılBazı kültürlerde bu böyle , mecbur değilsin ama huzur istiyorsan yap ve mümkünse 15 günde bir gitmeye çalış oraya
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılDeğil aşırı iğrenç bir şey seni hizmetçi etmişler
81 Yorumla- +1 yıl
Bunu eksileyen kızların öz saygısı yok net!
- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılYani kaynanaya hürmet dediğimiz tamda bu oluyor. Hizmetçi bakışıyla bakmada hörmet acısından bak
10 Yorumla
+1 yılgelini değil de teyzeniz olduğunu düşünün..
teyzeniz koştururken size çay ikram ederken, siz oturacak mısınız?20 Yorumlaİdare kocan sana yardım etsin
22 Yorumla
Soran+1 yılAilesinin önündemi yapacağını sanmıyorum
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSen yurt disindanmi geldin
24 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Beli canim normaldir bunlar her gelin in yaptigi seyler sende boyle seylere alistir
- +1 yıl
Sen kalk yap haydiii
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir
Canim gelinler kaynnaya layin banaya hizmet etmeli senind edeceklere baban annen kim hizmet
+1 yılAnadoluda yaygın ama o kadar da abartmasınlar. Görgüsüzler.
00 Yorumla
+1 yılturkiyede isler boyle. of. cok yoruldum falan de kalkma
00 Yorumla
+1 yılYardım edersin ama her şeyi sana yikmalari kötü olmuş.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılYani genelde yeni gelinlerin oturması pek uygun görülmüyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormal evlenince kaynanalar hepsi gelinlerine böyle işler yaptırır evlenmeden önce düşünmen lazımdı bunları ben bile biliyorum bekarım
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlk günler yaparsın kaynanan sana mı hizmet edecek.
00 Yorumlaişte bu yüzden evlenmeyeceğim
sanki erkeklerin hizmetçisiyiz :D20 Yorumlabir yanda öğren alış normal bence bilerek eziyet etmiyor herhalde şikayetlere başlaman normal değil zaten
00 YorumlaBıkkınlar derneğine hoş geldin vallaha nasıl alıştırırsan öyle gider sakın alıştırma
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaynanan seni baya kullaniyor, normalde gelin evet yardim eder vs de kaynana izin vermez veya beraber yapilir seninki bildiğin sana kitlemiş. Birdaha gitme veya gidersende kalkma ayağa
00 Yorumla
+1 yılNormal seyler mühim olan sana saygilari var mı seviyolarmi fitne var mı yok mu
00 Yorumla
+1 yılTopluma göre normal, bana göre değil.
20 Yorumla
+1 yılevlerıne gıtme sende canım
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Tek kız sensen ortamda yapacan
10 YorumlaHizmetci bulmuşlar 😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılEvet genelde öyle oluyor djdjcj
00 YorumlaAdı üstünde yeni gelinsin 😑
02 Yorumla
+1 yılkaynana eziyeti başlamış kolay gelsinn
00 Yorumla
+1 yılDeğilisn
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıladı üstünde "yeni gelin 😄
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibiler neden evleniyor ki
23 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibiler neden hayatta ki?
Cevap sahibi+1 yıl@dusunmektukenmektirBir evlilikte kadın ve erkeğin sorumlulukları bellidir bunu herkes bilir eğer bunlara katlanamaycaksan evlenmeyeceksin
Aile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Bı daha oraya gitme
50 YorumlaAile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı. Başka yapacak kimse yoksa senin yapman normal
16 Yorumla- +1 yıl
Sen yapsana haydi kaldır o iri kıyım ki. cini ve mutfağa geç, işler seni bekliyor.
- +1 yıl
Tırtıl halile diyorum.
- +1 yıl
1cisi bu kadar kaba olmana gerek yoktu, beni tanımıyorsun, 2cisi yemeğimimi, bulaşığımı, ütümü ve bunun gibi işleri zaten kendim yapıyorum, bi ev temizliğinde iyi değilim, 3-4 haftayı bulabiliyor, 3cüsü eve misafir gelirse ve benden büyüklerse hizmeti de ben yapıyorum, böyle şeylerden gocunmam, çünkü olması gereken o, 4cüsü de hayallerini yıkacağım ama senin tabirinle ki. cim iri kıyım falan değil🤣
- +1 yıl
K. icinin iri kıyım olması o sebepten değildi ki.
Evet zorundasın
20 YorumlaYap tabi işin ne
12 Yorumla- +1 yıl
🤣
+1 yılsende onlara gitme
10 Yorumla
+1 yılYapmak zorundasın
13 Yorumla- +1 yıl
Hadi ya ne zorunlulugu varmış. Kalk da sen yap yediğin yeter az çalış
- +1 yıl
@düşünmektükenmektir tamam çalışayım sana yardım ederim
+1 yılNormal değil
00 Yorumla
+1 yılİlk zamanlar normal
00 Yorumla
+1 yılBu döngü hep böyle.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOo tam kayananayi bulmussun.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet gelenek böyle
15 Yorumla- +1 yıl
Geleneğini de al git.
Cevap sahibi+1 yıl@düşünmektükenmektir 36 yaşındayım evlenmeye karşıyım git kaynanana havla
- +1 yıl
Benim kaynanam yok ki
- +1 yıl
Ne havlaması ahlaksız
Cevap sahibi+1 yıl@düşünmektükenmektir hohahah ulan kaynana yoksa sana kim hizmet yap diyor
- Aile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı.
+1 yılYap ne olacak ki
10 Yorumla
+1 yılBoşan
30 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 15,5b cevap paylaştı. Normal
00 Yorumla
+1 yılNormal
10 YorumlaRest çek.
10 YorumlaDegilll
00 Yorumla
+1 yılKocan ne diyor
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yeni evliyim kaynanam bütün işleri bana yaptırıyor, normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler