Temizlik imanın şartı derler ama dünyanın en kirli şehri seçilen lahor müslümanların yaşadığı bir yer 2. olarak gördüğüm arapların da çoğu pis insanlardı
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Doğru tabi ki. şaşırmadım.
bunun dinle bir alakası olduğunu düşünmüyorum. türkiyede buyuk çoğunlukla müslüman ama hiçte pis değiliz gayet temiziz. genelleme yapmışsın
türkler mi temiz ben de türküm ama temiz bir ırk değiliz sokaklarımız çöp dolu, gittiği yeri pisleten başka bir millette bizimkiler kendi milletim diye boş övgü yapamam araplar kadar olmasada avrupayla kıyaslanınca etrafa karşı özellikle pisler
evet haklısın. bizimde sokaklarımız pis fakat ben beden olarak söyledim. insanlarımız bakımını gayet iyi yapıyor
gösteriş olarak öyle takılıyorlar benim bir arkadaşım vardı dışarda görsen kız bakımlı süslü püslü bi gün evine gittim o kadar dağınık pis bir insan görmedim yani dışa aldanma
Mısır'a gittim daha önce şu an da ordayım mescidleei bile pislik içinde, Arapların coğu pistir
bir de temizlik imandandır deniyor ne alakaysa
Başka Arap ülkelerinden arkadaşlarımda var onlarda onaylar pisler, gorgusuzler, ziyan ederler çekinmeden
hepsi doğru
Doğru tabi icerden bilgi veriyom sjsjsj valla tabaklarına 10alip 9, unu çöpe atıyorlar haram ziyan umurlarinda değil
yazık işte sonra neden bu kadar aç fakir insan var :(
Zsten nerede bir müslüman var orada pislik yobazlik cehalet fakirlik zulum ve baskı vardır
her müslüman için söyleyemem ama ter kokuyor ve pasaklılar çoğu
Valla dünyadaki tüm müslüman ülkeler dediklerime kanıttır. Atatürk olmasa biz de belki o durumda olurduk.
temizlik kişilikle alakalı ve türklerinde çoğu müslüman ama hepsi pis değil ama müslümanım diyipte pis olanları anlamıyorum
Turkler muslumanliktan ince de temiz milletti. Zaten türk muslumanligiyla arap müslümanlığı cok ama cok farklıdır. Turk müslümanlığı yoğun sekilde orta asya goktengri dininin motiflerini ve geleneklerini içerir onun için de araplar gibi yobaz olmamıştır hic türkler.
türklere de temiz diyemem şimdi ben de türküm ama neresi temiz türklerin? sokağa çık her yer çöp bir ingiltere sokağına çık arada dağlar kadar fark var parklarda yerde çekirdekler falan
Sen ingilizleri cok temiz mi sanıyorsun ya da fransızları.. 200 yıl incesine kadar tuvalet ya da banyo kültürü bile yoktu bubkarda. Sanayi devriminden sonra rrfah duseyi ve egitimin artmasiyla geken seyler bunlar
bunların hepsini biliyorum onlar çok temiz demedim ama türklere temiz diyemem medeniyet olarak bizden ilerdeler bu her yönden böyle sokakta tüküren mi dersin mendili yere atan mı dersin? yurt dışında bunu dene bakalım napıyorlar
Bak arkadasim orta net bir şey var. 3 tarafimiz denizlerle cevrili cennet gibi bir vatanimiz var sen belki hatirlamazdin ama eskidrn insanlarimiz durust ssygili cslisksn yardım sever sicak kanli insanlardi. Bu kadar sey varken neden ama neden biz dunyada ilk5 ulke arasinda drgiliz simdi?
evet vatan güzel ama insanları hakkında aynı şeyi söyleyemeceğim sadece vatan güzelliğiyle ülke kalkınmıyor
Insanlari da cok guzeldi eskiden. Olayin ozu şu Ataturkten sonra bir sekildr dogrudan ya da dolayli olarak birileri tarafindan yonlendirildik ve geri birakildik. Son 20 senelik süreç de bunun en buyuk kanıtı.
insanlar kendini geliştirmiyor çocuk yapıyorlar çocukları da kendileri gibi geri kafalı olacak şekilde eğitiyorlar bilimden, çağdaşlıktan yoksun hani bir de çağdaşlığı kötü bir şeymiş gibi lanse ettikleri algıları yok mu.
O fransizlar icin de gecerliydi eskiden. Insanlarin refah ve igitim. duzeylwri yukseldikce cocuk sayilari azalir bu tum dunyada böyledir. Yani isin ucu yine devlette bitiyor. Ulkede adam gibi rkonomi adalet duzrn hukuk egitim ve sistem olursa zsten insanlar da buna ayak uyduruyor
evet ama bizim yaşlı nüfus yine de düzelmez artık
Onkar aslinda iyi ve saf insanlar asil utanmasu gerekenler onalrin iyi jiyetlerini 20 yıldır sömüren vr onlari yalanlariyla uyutanlardir
ülkenin yönetimi dinle karışmasaydı ve insanlar daha özgür bir ortamda yetişseydi o yaşlılarda olmayacaktı ama saf olduklarını da düşünmüyorum onların yetiştirdiği çocuklar yüzünden şiddet gören kız çocukları var , ortam bilmeyen erkek çocukları var
Tamam haklisin da o sahsi bu ulkeye gonderen bizzat amerikadir. Cahil halk kaldırıldı. Din dedigin sey zaten insanları kandirmak içindir
aman be knk ky gtee ulkeyi ben düzeltemem bu saatten sonra amerigaya gitmekten baska çare yok
Amerika da sans kucağını açmış bekliyordu baby.
hahaha herkesi kendin sanma çok yakınıma geldi fırsat
Hadi beee ciddi misin. Nasıl bir fırsatmış o?
Doğru araplar çok pis, elleriyle yiyorlar, g*tlerini silmiyorlar
meselen araplar mı yoksa din mi?
benim bir meselem yok onlar kendi koyduğu kurallara göre yaşamıyorsa dinim şöyle böyle diye övmesinler ya da o dine mensubum demesinler her şey kendini geliştirmekle alakalı dinle değil benim görüşüm bu.
dini kuralların içerisinde yapıp yapmaman gereken ahlaki manevi her şey mevcut dini geri plana atıyorsan bir eksiklik görüyorsun demektir kişileri değil
dini geri plana atmakla yazdığımın ne alakası var?
her şey kendini geliştirmekle alakalı dinle değil benim görüşüm bu.
ee ne var bunda temizlik dinle alakalı değil kendini geliştirmekle diyorum yanlış olan ne?
dinin seni geliştirmediğini mi düşünüyorsun?
din beni neden geliştirsin jfşsdşldsişlfddf dinle gelişme olsaydı en gelişmiş ülke arabistan olurdu
politik konuşmana gerek yok aklındaki neyse belirtebilirisn temizlikten başka konuya atlaman alakasız tarihte araplarında sefa sürdükleri zamanlar var o devirde yaşasaydın bu olayı dine mi bağlayacaktın gelişeme mi ne alaka yani
senin gibilere kufur etmemek için zor duruyorum elektrik süpürgem senden daha akıllı, bozuk saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir yüzyıllardır hala geride olan bir milletin şans eseri bir aralar yukarıda olması kimsenin umrunda da değil napalım bir zımınlır iyidik ihi ihhii hadi uzıyı çıkılım hadi hayat güzel olsun oluyor mu böyle jdfslkfd slklıgın çaresi yok senin gibilere çok acıyorum ya ayrıca temizlikten başka konuya atlaman alakasız diyorsun kendin sordun ya dinle gelişim olmadığını mı düşünüyorsun diye ah benim arap artığı osmanlı tohumum kendini geliştirselerdi temizlikten de bir haber olmazlardı ahh zavallı ezillq:D cahille sohbeti kestm hadi byee
ülke işgal edildiğinde cebinde beş kuruş kalmadığında da bir zamanlar şans eseri osmanlı en iyiyydii diye kendini avutursun çomarusss seni flkfşdsşdfsldfsl
ha aklında bulunsun grzek teknoloji ve bilim ilerlediğinden beri arap ülkeleri hiç bir zaman gelişemedi ancak kağıdın yazının bilmem neyin yeni yeni keşfedildiği zamanlarda dinle milleti avuttular sonra avrupa skti sizin gibi din din diye kendini kandıranları bir daha da yazma cahillerle tartışma bile olmuyor yazdığımla alakasız cevaplar veriyorsun
Bunun dinle ne alakasi var
temizlik imandan gelir diye bir yazı yazar kuranda alakası o
Onlarin temizlik kriterleri oyledir. Sorsan hicbiri benim etrafim kirli demez
temizlik kriteriyle ne alakası var temizlik kuralları her yerde aynı
Değil. Ben mesela hergun sacimi yikarim bir gun yikamayim kendimi kirli hissederim. Ama bazilarina gore farkli hergun yikamazlar
her gün saç yıkamayana kimse pis demez bu temizlik kriteri değil ama kirli kıyafeti giyiyorsa, ter kokuyorsa , tırnakları pisse, wc temizliğine önem vermiyorsa vs vs. pistir biraz kafanı çalıştır
Bana zekasiz muamelesi yapacagina dediklerimi anlamaya calis. Onlarin temizlik kriteri farklidir yoksa o pis kokuya vs kim dayanabilir. Temizlik hastasi birisi senin evine girse emin ol sana bile kirli gozle bakar. Coplukte yasayan biride o dediklerinin evine girse tertemiz gelir ona
harbi anlamakta zorluk çekiyorsun heralde ben standart temizlik kurallarından bahsediyorum sen hala temizlik hastası biri falan filan saçmalayıp konuyu allak bullak ediyorsun, kaç tane arap tanıdım hepsi ter kokuyor tuvaletleri pimpis bırakıp gidiyorlar, ortak kullanım alanlarında yaptıklarını söylemiyorum bile temizlik anlayışı hangi insanın sıçıp orta yerde bırakmak ya da ter kokmak?
Sen zannediyorsunki kasten kirlilik onlari mutlu ediyor. Bende demek istiyorumki onlar kirli olduklarinin farkinda degiller. Temizlik standartinin altinda ama onlar kirli olduklarinin farkinda degiller
ulan harbi slksın ya sakşlsadkşadsşdsaldls tm knk farkında olmadıkları için aslında araplar temiz
Önce terbiyeli takın tamam mı, kendini bir şey zannetme tartışma kültürün yok, hakarete başvuruyorsun. Aslında kişilik olarak o araplardan pek farkın yok sanirim
sırf haklı çıkmak için dediklerimi anlamaya gerek duymadan cevap verdiğim için sinirlendim kırdıysam özür :D
verdiğin*
Burdan bir sonuc cikmayacak daha kalp kirmaya gerek yok iyi geceler
sana da
sonuç çıktı temizlik her yerde temizliktir piste her yerde pistir
Ruhları da inançları da pis
Kimin seçtiğine bakmak lazım
kimin seçtiğiyle ne alakası var hiç mi araştırıp öğrenmiyorsunuz ya hayret ediyorum senin gibilere youtube yaz bakayım o şehri nasıl pis bir yer gör
Taharet almayanlar başkalarında kusur buluyor işte
ah benim laf bulamayınca kendi kişilik özelliklerinden sallayan cahl kezbnım benim vahhhh daha hayatında kitap okumamış ki kıyamam ne bilsin dünyanın en kirli kenti nasıl bir yer belgesel mi izlemiş gaibanımmm :'((
agzına sıcarken gördün galiba taheret alamadıgımı da fsdkjfdşslkdfsdfişdsfişlsdf
Arapların yuzde 99 u pis
cidden öyleler
Sevmiyorum irkim farkli onlarla birkere
Şaşırmadım
haklı