Burası Müslüman bir ülke değil diyen gence hak veriyor musunuz?
Burası Müslüman Bir Ülke
Burası Laik Bir Ülke
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Burası Müslüman bir ülke değil diyen gence hak veriyor musunuz?
Burası cehaletin hüküm sürdüğü bir ülke. Kültürün din sanıldığı, çoğunluğun doğru kabul edildiği, gençlerin parayla ve vaatle kandırıldığı, islamın yanlış ve aşırı kabul edildiği bir ülke. Laik mi, müslüman mı buna her insanın kendi vicdanı ve kalbi cevap vermeli. Nihayetinde hepimiz bu ülkenin bir vatandaşıyız.
Anayasa ayrı kafa halk ayrı.. Yönetim halk içindir ve sürekli bu tartışma konusu oluyorsa bi yerlerde kopukluk var demektir. Teorik olarak lâik ama pratikte lâik değil. Hangisi hangisine uyacak?
Konu kapanmıştır.
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Anayasa'da da belirtilmiş zaten Laik bir ülke olduğu, Devletin herhangi bir dini olamaz, olmamalı. Şu an gereksiz yere çok fazla Sünni İslam propagandası yapılıyor bence bu bile Laikliğe aykırı.
Cevap
9Cevap
Konuşmanın detayını bilmiyorum ama ülkenin bir dini yok doğru söylüyor. Resmi olarak kabul görmüş inanılan bir din yok bu konuda herkes özgür. Soruyu sayısal Lider din şeklinde soruyorsanız Tabii ki İslam.
İronik bir şekilde ne kadar müslüman olduğumuzu tartışıyorsa o da başka bir konu
Ülkelerin, devletlerin dini olmaz, insanların olur. Türkiye cumhuriyeti laik bir devlettir
Müslüman ülke ve laikliğe geçilmiştir dinde islamda zorlama olmadığı gibi laikliktede zorlama yoktur dinden uzaklaş misali
Müslüman ülke diybilen varsa sebebiyle bana açıklasınlar
Türkiye'e laiktir ilelebet laik kalacak 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🐺🐺🐺🐺
Soru da saçma cevaplar da
Müslüman bir ülke değil ama maalesef Müslüman dolu bir ülke
Ülkenin durumuna bak bu Müslümanların etkisi
He Ayn knk savaşan herkes Müslüman mı sanıyorsun sen ataların bile Müslüman değildi boş yapma o yüzden
Aynen evet
Kanunu müslüman
Mahmut ne * inaniosan inan senin gibi mla bi halt anlatılmaz sizin gibi insanlar yüzünden bu haldeyiz zaten
@mahmutbg dinciligi kiniyorum Allah Jahr etsin
Knk boş yapiosun bi skm bildiğin yok konusuyorsun sizin bildiğiniz bu ztn uğraşmaya değmez o yüzden snin gibi mla uğraşıp bunu yazdığım için bile sevinmelisin sge şimdi
Müslüman ülkesi degildir
Laik bir ülke
Doğru söylüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?