Ahahah Tarih öğretmenimiz vardı lisede, çok çok iyi bir öğretmendi. Dersi anlatmaz, yaşardı. Çoğu zaman yan sınıftan öğretmenler gelir kontrol ederdi sıkıntılı bir durum mu var diye. 🙂 Bir gün yine günün son dersi olan tarih dersindeydik. Hocamız bize Avrupalıların banyo kültürünü bile bilmediğini söylerdi. Bütün sülale aynı fıçıya girer duş alırdı Avrupa'da. Ortaçağda, rahibelerin el ve yüzlerinden başka yerlerini yıkamaları yasaktı. Tuvalet kültürleri bile yoktu. Parfüm, şemsiye ve topuklu ayakkabının icadı nelere dayanıyor araştırın derim. Rusya kessin gazı komple, bize bile gaz vermesin sorun değil. Çok yokluk görmüş bir milletiz ancak yokluğun anlamını unuttuğumuzu sanmıyorum. Rusya'nın yaptıkları Avrupa'ya müstehak diye düşünüyorum. Avrupa günümüzde bile pek çok yerde sömürgeye devam ediyor, bırakın birazda onlar ezilsin ve layık olduklarını yaşasınlar. Ve ayrıca ekleyeyim ki doğru, kurunun yanında yaşta yanıyor.
Bununla birlikte, tasarrufa etkisi olacağını pek düşünmüyorum. Belki nispi olarak olabilir. Ama duştaki dakikaları uzatmak istenirse, tasarruftan ziyade müsriflik olabilir :D
Bilinçli bireyler için su tasarrufu sağlar. Ayrıca bilinçli insanlar kontrolsüz ilişkilerin sonuçlarının farkında olduğundan gereksiz ve yersiz çoğalma sorunu yaşamaz.
Geri kalan çoğunluk ise beş dakikalık zevk için hayatını ve bir ya da birkaç çocuğun hayatını zehir edecek kadar şuursuzdur.
Heraclitos bugünleri öngörüp Aynı suda iki defa yikanilmaz diye buyurmuştur. Çünkü partnerin vücuduna değen suya onun kiri geçtiği için o artık kirli su oluyor ve aynı su sana değiyor bu yüzden kendisine katılmıyorum 🌚