Sıcak suyun ve soğuk suyun vücuda verdiği etkileri farklıdır, ben genelde sıcak su ile duş alırım hatta sımsıcak eğer ki üşüyorsam ya da regl isem ama bu sırf sadece regl olmama yakın hadi bi an önce olsun diye yaptığım kasti bir şey değil sadece regl isem ya da üşürsem yaparım çünkü regl iken ağrımın gitmesi için sımsıcak duş alırım hatta karnıma tutarım bir süre..
Sıcak su vücut ısını arttırır. Isı karın akslarını arttırır ve aynı zamanda rahimdeki kan akışını hızlandırmaya teşvik eder. C vitamini büyük dozlarda tüketildiğinde rahim duvarlarını yıkmaya yardımcı progesteron üretimini arttırır. Bu şekilde adet döneminin gelişi hızlanır..
Sıcak su gerçekten çok iyi geliyor. Karnıma tutuyorum ve karnımı hafifçe ovalıyorum. Bazende içi sıcak su dolu jakuzide uzanıyorum. Sıcak suda yatıp uzanmak gerçekten çok rahatlatıcı oluyor. Özel günlerimde kendimi çok iyi hissediyorum. <3
hiç duymadım ama bende çok işe yarıyor. ama mantıklı. sıcak su kasları gevşetir. büyük ihtimalle rahmide gevşettiği için kan daha rahat akabilir. kafama yattı. daha çok bilgisi olan aydınlatsın.
Genellikle sıcak regli kolaylaştırır. Karasal iklim bir yerde yaşayan birisi olarak ablam da bende ilk reglimizi tatile sıcak yerlere gittiğimizde olmuşuz. Ben hormonları etkiliyor diye biliyorum. Hatta Arabistan'a 9-10 yaşında olduklarını duymuştum. Tabiki kaslar ve gevşeme ile de çok mantıklı bir bilgi.