Evdekiler cok pis hic temizlik ne bilmiyorlar ne yapmaliyim?

en cok da dedem hic temizlik yapmiyor biliyorum o yasli diceksiniz ama oyle olmuyor , bardaklarin uzerinde el yikiyor yedigi seyleri mutaga goturmuyor bahcedeki pis koltuklari eve getirip evin duzenini bozuyor hani hic yikanmiyor bile yikanmamasi sorun degil ama diger seyler cok sinir bozucu bazen yedigi seyleri yikiyor ama sabunsuz elle yikiyor , zaten kendisininde anlamasi lazim bu yasta cok gerekli temiz olmak ama yapmiyor, yataginin yanindaki dolaba kulaklarini temizleyip kirli cubuklari dolaba atiyor , pis pis seyleri eve sokuyor artik cok biktim yani ne yapabilirim, yuzune soyeledigimdede gecistiriyor onemsemiyor hani yaptigi seyleri gectim babam evin herseyi ile ilgileniyor herseyin parasini oduyor dedemin odemesine izin vermiyor ve dedeme her ay para geliyor parasina gidip kendine yeni seyler almak yerine gereksiz seylere harciyor onun yerine kendine guzel seyler alip giyine bilir dimi bence disari falan ciktiginda kotu kokuyu herkes aliyor nasil utanmiyor anlamiyorum yani, ayni sekilde yataga girerken ayaklarini yikamiyor onun disinda 2 yil onceye kadar evimizde koltuk yoktu koltugu annem aldi buyuk bir koltuk degil ama annem hic koltukta zaman geciremiyor iste oluyor saat 7de geliyor yemek bulasik derken 11e kadar isleri oluyor hani koltuga gelip oturayim diyor dedem koltukta yatmis oluyor yatagi varken hani dedemden nefret etmiyorum sadece boyle seyler yaparken cok sinirleniyorum hem onun sagligi icin hemde bizim bak mesela Şu an bahcedeki kedilerin uzerine oturdugun sandalyeyi eve getirdi bu cok sinir bozucu degil mi?

Evdekiler cok pis hic temizlik ne bilmiyorlar ne yapmaliyim?