Ailede kimse ben demedikçe temizlik yapmıyor ne yapabilirim?

Merhabalar ailenin en büyük kıziyim 2 erkek kardeşim var. Ortancisi 14 yaşında liseye geçti. Bu sene mezuna kaldim. Aile evinde kaliyorum. Neredeyse 10 yıldır mutfak temizliği bana yaptırılıyor. Kardeşim benim yaslarimdayken aynı sorumluluk ona verilmedi. Mutfak işi kadın işidir diye ki benim yaptığım çoğu sorumluluk ona verilmedi. Ben hepimiz beraber bı döngü içinde kimse birbirine söylemeden aynı sorumluluklari beraber ustlenelim istiyorum. Bunca sene sorumluluk verilmemiş bı erkek çocuğuna temizliği ben ogretmeye çalışıyorum. Mutfak temizleme sırası ona geldiğinde sürekli gidip yap yap yap demem gerekiyor ve dilimde tüy bitti sürekli dile getirmekten. Pisletigi yeri temizlemiyor. Bu arada annem ve babamda böyle. Mutfağın halinj görmek istemezsiniz yemek yemek için mutfağa girmeye tiksiniyorum. Yemek yaptıkları zaman sebze artıklarını ya lavaboya atiyolar ya da çöpün dışına rastgele atılmış halde kalıyor. Yerler çay çöpü, yemek kalıntıları. COPLERİ ÇÖPE ATMİYOLAR. Ben artık şunu yapmayın demekten bıktım. Söylediğim zaman kafa ütüleme öğretme bizi diyolar. Kardeşime makineye bulaşıkları hergun sırayla dizip atalım diyorum. Ben sıram geldiğinde hemen dolduruyorum makineyi. Kardeşim ise tamam abla yaparım, sonra yaparim, uykum geliyo diyip aradan 3 gün geçiyor sonra mutfak girilemiyecek şekilde batıyor. Ben temizlemesem kimse temizlemiyor. Kaç defa konuştum bunun hakkinda neler hissettiğimi dile getirdim ama nafile Kendi kirlettiklerini de benden yapmami bekliyolar. Hatta geçen benden bişey istediler bende yapicam diyip inadına yapmadım. Üzerime geldiler hakaretler edip nankör dediler. Haksız mıyım ya gerçekten bıktım usandım evden gitmek istiyorum
Ailede kimse ben demedikçe temizlik yapmıyor ne yapabilirim?