Benim gözümden onlar karıdır bacımdır
Giysinler eteklerini hanım hanımcık otursunlar evlerinde
Benim gözümden onlar karıdır bacımdır
Giysinler eteklerini hanım hanımcık otursunlar evlerinde
Işı gücü varsa düzeni bozulmasın diye gitmeyenler var evet. Benim de isim düzenli olsaydı bende gitmezdim.
Orasi bir başka... hicbir yere benzemez. Sabır yuvası. Mantık adına bir şey arama. Egoistlerden geçilmiyor. Uzmanlar yedek subaylar ast subaylar. Hele birde sözleşmeli ve 2. 6 aya kalanlar...
Katil olmamak elde degil. Uzman akşama kadar kacak sigara çay pub g oynuyor. Canı sıkılınca gelip askere sarıyor. Asteğmen desen hayatta bir şey görmemiş ama kendini general sanıyor.
Ben askere geç gittim. Bakış açım biraz daha olgun duruyordu o komutana göre. O kadar ergendi ki anlatamam.
Askerlik cok güzeldir ama iş bilmezler yüzünden nefretlik bir durum. Her anı mantık çerçevesinde planlanmış. Ama kimse o kitapçığı okumadığı için kendi bildiğini anlatıyor. En basit şekilde selamlaşmayı bile 3 4 farklı şeklde anlatıyorlardı. Askerlik tek tiptir. Ama biri farkli biliyor diğer bir başka biliyor. Olan askere oluyor. Ulan oyle selam verilir mi deyip eğitim eksikliği altında süründürürdü.
ben 6 ay yaptım ama inan 6 ay yapmak insana bir şey katmıyor ve keşke imkanım olsaydı da bedelli yapsaydım. 6 ay boyunca 5 kuruş etmeyen adamların egosunu tatmin etmekten başka bir şey değil askerlik.
Cevap
19Cevap
Sen kendini etek giyen aşağılık varlık olarak görmekten utanmıyor, erkeği aşağılamak için kendine benzeterek aşağılamaya çalışmaktan utanmıyorsun da, erkek bedelli yapmaktan mı utanacak?
Önce ''biz etek giyen karılar olarak neden bu kadar aşağılık varlıklarız? Neden bizi adam yerine koyup askerliği zorunlu yapmıyorlar?'' diye sormayı dene, sünepe.
Askerliği bedelli yapmadım fakat bedelli yapandan daha aşağılık biri varsa, bizatihi şahsındır, kendini nimetten sayma.
Ok
Ben bedelli yaptım.
Yüce Devletimiz ölçmüş biçmiş, böyle uygun görmüş ve yasa çıkartmış. Devletin uygun gördüğü şeyi yapıyoruz ve Yüce Devletimize para kazandırmış oluyoruz.
Haddini bil hadsiz...
Ne alaka ya şimdi artık işyerleri gidersen seni işten çıkarırım diyor bedelli yap diyorlar adam işten atarsa yeniden iş bulması kolaymı böyle mal insanlarada laf anlatmak 🤦🏻♂️
bu imkani hukumet tanimis :) parası olan askere gelmesin onlar 1. sınıf vatandas demis :) yani birine kizacaksan hukumete kiz
@AteistCan ben bilemem az mi cokmu :)
@AteistCan bunun degerlendirmesini yapmam bana malsa istemeyen yapmasin :) bu parali bir hak olmasin :) bu arada astegmen olarak :) 16 ay yaptim
peki hiç askerlik yapmayan a nediyeceksin? 🙄 Ben askerlik yapmadım mesela parada vermedim kışladan ayağımı bile sokmadım
Aklı varmış gitmemiş derim. Gönlü olmayana zorla askerlik yaptırmak doğru değil.
Ben 15 ay yaptım askerlikte edindiğim tecrübeyi olgunluğu hiçbir yerde parayla bulamam bana çok şey kattı
Akıllı adam bedelli yapar fakir ve aptal olan zamanını harcar
Ne alakası var ya sabah sabah saçmalamışsın elini yüzünü yıka kendine gel
Hakkatten bedelli yapacağına gitsin kestirsin zaten almazlar askere :D
Saymam olası bi savaş çıktığında bi b*ka yaramicaklar kacicak yer ariyacaklar
Askerliğimi komonda olarak yapan birisi olarak, erkekliklerine laf söylemem. 😏
Sen ve senin gibileri. Fikirler kimin umrunda
Pekii askerliğini komondo yapmiyana ne dicez simdi 😏😏
Askerliğin bedeli yapmaktır bedeli para degildir
Kesinlikle
👍😊
Erkek sayarim ama milliyetcilik kimse taslamasin
Sayarım akıllı heriftir vesselam