tatlım o zamanın şartlarını bu zamana göre degerlendirmek yanlış ozamanlar bu çok normal karşılanan birşeymiş şimdi ise bböyle birşeyi düşünmek bile ayıp
şöylede bir şey var yabancı bir karşı cinsle bir kişinin muhabbeti o hane içinden birinin nikahına olması koşuluyla olur bu yüzden ev işlerini yapan kadınlar cariye olarak alınır ama her cariyeyle cinsel ilişkiye girilmez bazıları sadece ev işlerini yapması için alınır mesela
Bak konu hakkında bilgili değilim o sebebten girmem o zamanda hayat şartı nasıldı bilemem koruma amaçlı da nikaha alma olayı var di her nikahlı ile halvet olunmuyor
knk biri evlendi diye onunla ilişkiye girmek zorunda değilsin ki himayene alırsın ilerde olgunluk çağına gelince öyle hem güvendiği birisine emanet etmiş işte
Kadina 1 erkege 2 diyorsun ya. Bunu da esistsizlik olarak görüyorsun. Birincisi erkek eve bakmakla yükümlü olduğu icin erkege 2 düşüyor. İkincisi diyelim ki 1 kiz 1 erkek kardessin ve birileriyle yuva kurdunuz. Sen mirastan 1 aldin, evlendigin erkek 2 aldi. Erkek kardesin mirastan 2 aldi, evlendigi kadin 1 aldi. Boylece her iki tarafta toplamda 3 er miras almis oldu. Bu demek oluyor ki ortada bir adaletsizlik yok
Hz Ömer de Hz Ali de ayaklarının tozuna kurban olurum onlar ne yaptıysa doğrudur sorgulamak haddime değildir o dönemin şartları ekonomi vs. Onu gerektirmiştir onlar öyle yapmıştır Allah onlardan razı olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Ömerin kendi ahlaksızlığı, zaten halifelerin hepsi birbirinden kötü ahlaksızlığı var taberi den anladığım kadarıyla. Ali yi hariç tutuyorum.
Herhangi bir dine inanmıyorum
Panteizm (A. Einstein)
uçan spagetti canavarı
yabancıya gitmesin diye evlenmiştir bilemedim
Hz ömer hz alinin kucuk kizi ile (12 yasinda) evlenmis neredeyse 60 yasinda iken.
Dini inancin ne?
tatlım o zamanın şartlarını bu zamana göre degerlendirmek yanlış ozamanlar bu çok normal karşılanan birşeymiş şimdi ise bböyle birşeyi düşünmek bile ayıp
12 yasinda ama dedesi yasinda oluyo 60 yasina yakin biri ozaman adam.
şöylede bir şey var yabancı bir karşı cinsle bir kişinin muhabbeti o hane içinden birinin nikahına olması koşuluyla olur bu yüzden ev işlerini yapan kadınlar cariye olarak alınır ama her cariyeyle cinsel ilişkiye girilmez bazıları sadece ev işlerini yapması için alınır mesela
Dinim islam
Hz ömer hz alinin kucuk kizi ile (12 yasinda) evlenmis neredeyse 60 yasinda iken. Buna cevao verir misin?
Amaç ne Şu an
Musluman olan herkese soruyorum bu sorudan kaciyorlar. ya da kiviriyorlar.
Boş soru ben muslumanim ve gay oldum kızlara tecavüz ettim diyelim bu islamin kötü olduğunu mu gösterir yoksa sadece Benim kötü oldugumu mu
Bende müslümanım ama bu olay beni sok etti. Hz ömer gibi birisi birde.
Bak konu hakkında bilgili değilim o sebebten girmem o zamanda hayat şartı nasıldı bilemem koruma amaçlı da nikaha alma olayı var di her nikahlı ile halvet olunmuyor
Cocuklari oldu ama
orada mı yaşıyorsun nerden kesin bilgin var
islam
Hz ömer hz alinin kucuk kizi ile (12 yasinda) evlenmis neredeyse 60 yasinda iken. Buna cevao verir misin?
o zamanlar kız çocuklarını öldürüyorlardı bilgin vardır himayeye almak için
Ne himayesi hz muhammed öldukten sonra oluyor bu olay. Demek bu durum sana normal mi geliyo? Sen 12 yasinda kizink verir misin 55 60 yasinda birine
islam
hz Ömer'in soyundan geliyom 😂 o zaman öyleymiş napim
12 yasindaki kizini verirmisn 55 60 yasindaki birine?
knk biri evlendi diye onunla ilişkiye girmek zorunda değilsin ki himayene alırsın ilerde olgunluk çağına gelince öyle hem güvendiği birisine emanet etmiş işte
Coxuklarida oldu 2 tane ama
ayyhh knk olacak tabi kaç yaşında oldu arasirip baksana
İslamiyet
Bilmiyorum
Agno
İnançsız
yok.
bu sana son çağrım çünkü duyulmadi imdadim
Ne?
Kaynak için yazmıştım ama bu huyumu o zaman ne kadar olur mu ki bu sene de en fazla 5 dakika o
Müslümanım
Evlendiyse evlendi ben ne yapabilirim. Doğru bir şey mi hayır ama geçmişte kaldı.
Kadinlara 1 erkeklere 2 var mirasta. 2 kadin şahitligi bir erkege esit. Şeriat ülkesinde yasar misin?
Bak, müslümanım ama kuran da her yazan şeye katılmıyorum. Benim için: kadın=erkek
Kadina 1 erkege 2 diyorsun ya. Bunu da esistsizlik olarak görüyorsun. Birincisi erkek eve bakmakla yükümlü olduğu icin erkege 2 düşüyor. İkincisi diyelim ki 1 kiz 1 erkek kardessin ve birileriyle yuva kurdunuz. Sen mirastan 1 aldin, evlendigin erkek 2 aldi. Erkek kardesin mirastan 2 aldi, evlendigi kadin 1 aldi. Boylece her iki tarafta toplamda 3 er miras almis oldu. Bu demek oluyor ki ortada bir adaletsizlik yok
@Kimyacı1i esitlikten daha onemli adalet ve islam. dini en mükemmel bir din
Islam.
Vakıf olmadığım bir konu, araştırma yapmam gerek.
Bunu gorunce sok oldum ben.. hala etkisindeyim
Şeriat
Hz Ömer de Hz Ali de ayaklarının tozuna kurban olurum onlar ne yaptıysa doğrudur sorgulamak haddime değildir o dönemin şartları ekonomi vs. Onu gerektirmiştir onlar öyle yapmıştır Allah onlardan razı olsun
Cevapladım ya
Sen kizini verir misin 60 yasinda birine 12 yasinda kizin olucak ama
Benim kızımı Hz Ömer isteyecek de bende verir miyim diye düşüncem öyle mi
müslümanlık
olabilir
Sen 12 yasinda kizini verir misin 60 yasinda birine?
islam
Deist
Dürüst bir deist
Sorabilirsin