Deizm. Kutsal sanılan kitapları okumak bile tek başına dini terk etmeye yetti benim için. 5 binden fazla olan tüm dinlere saygım var. Herkes bir inanç çıkarabilir ve isteyen istediği kişinin peşinden gidebilir neticede. Tercih meselesi ve saygı duyarım.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAllah'a şükür İslâm. Önceden dinlere inanmazdım ama Kur'an tefsirini okuyunca bütün sorularıma cevap aldım. Mesela deizm: Allah var din yok. Allah bizi attı dünyaya karışmıyor sadece izliyor. Cennet yok cehennem yok. Kur'an da Allah bütün evreni imtihan için insanlar çin yarattım diyor. Şimdi sen bir okul inşa etsen okula basketbol, futbol, hentbol, voleybol gibi perfect bir bina yapsan. Bu binaya öğretmen atamazsan eğer yaptığın okulun anlamı kalmaz. Bu yüzden de bu kâinat okuluna bir peygamber öğretmeni göndermezse Allah evrenin bir mantığı kalmaz. Ben kimim, niye geldim, ölünce ne olacak vb. Bu sorulara cevap verecek bir öğretmen olmak zorunda. Peki neden Allah bizimle doğrudan değilde peygamberler aracılığı ile iletişi kuruyor? Çünkü Allah hakimi mutlak. Yani otorite sahibi. Bir padişah ferman yazınca neden kendi gelip köy meydanında okumuyor da başkasına okutuyor? Çünkü padişah otorite sahibi. Kur'an'a inanmayan insanların yaptığı hata sadece meal okuyarak Kur'an'ı anlayabileceklerini sanıyorlar. Oysa Arapça öyle bir dil ki, bir kelimenin çok fazla anlamı var. O yüzden tefsirlere baktığında her biri birebir aynı olmuyor. Çünkü Latin harfleri Arapça kelimelerin tamamını karşılayamıyor. Bu yüzden ayetleri parça parça değil, önceki ve sonraki ayet de ne demiş buna bakmak lazım. Hz. Muhammed Sav in hak peygamber olduğunu Altay Cem Meriç ve Enes Doko'dan dinlemeni tavsiye ederim. Altay Cem Merict belgelerle, Enes Doko bilimle ortaya koyuyor gerçekleri
https://www.youtube.com/embed/kj1gf-XaAIohttps://www.youtube.com/embed/s3V4O-0PDyQhttps://www.youtube.com/embed/HM1kJMsKyVs20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Deizm ve Agno arası kalıyorum ama yıllarca kendime bir şeyin içine koyamadım soran olursa deistim diyorum ama sonuçta bende bir insanım o yüzden bu tür şeylere girmeden basit ve iyi bir şekilde yaşamaya çalışıyorum.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
12Cevap
- Diğer konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılAteistim. Sebebi ise kuranı kerimin mealini okumam.
29 Yorumla- +1 yıl
Ne diyon bisey anamadim
- +1 yıl
Kurani kerimi okudun ve inanmadn oylemi
- +1 yıl
Okumadan önce inanıyordum okuduktan sonra inanmamaya başladım
- +1 yıl
Benim İlk düştüğüm hataya düşmüş arkadaş. İslâm felsefesini anlamak için sadece meal okursan deist de olursun Ateist de. Meal okumak başka meal araştırmak başka çünkü.
- +1 yıl
Sadece meal okumakla alakalı değil genel olarak dinlerde çok fazla hata ve mantıksızlık var
- +1 yıl
Örnek ver mr gibi hata🤔
- +1 yıl
@tunahanççoban ateistlere olan saygım dindar olan kişilere göre çok daha fazla. Çünkü sorguluyor, körü körüne tapmıyorsunuz.
- +1 yıl
Evet doğru sorgulama yapınca da müslüman oluyorlar nedense 🤔
https://youtu.be/Jh1sXXrNR-Y - +1 yıl
@adamin_biri246 bunca bilim adamı körü körüne tapıyor yani 🤔
https://youtu.be/oA1idouumY0
+1 yılYarısı agnotızm deizm demişş vayy halimize vay kii vayy
19 Yorumla- +1 yıl
Sorgulayan, akıl ve bilimi baz alan insanların sayısı artmış işte daha ne istiyosun?
- +1 yıl
@adamın_biri246 kabirde senin bu dilerini yine orada sorarım
- +1 yıl
Nasıl bu kadar körü körüne olmayan bir şeyi kabul ettiğini anlamış değilim. Kabir diye bir şey yok. Şayet varsa da gelip sormayı unutma 🙂
- +1 yıl
Annen baban hangi dine mensup cok merk ediyorum da?
- +1 yıl
Sen müslümandn dimi öncelerden?
- +1 yıl
Ailenin tüm fertleri müslüman. Okuyup araştırmayan herkes ailesi hangi dine mensupsa o dinde kalıyor zaten. Ben müslümandım. Ne zamanki 2 yılımı din kitaplarına ayırdım işte o zaman deist oldum. Gerek görmüyorum. İyi insan iyidir bu kadar basit. Müslüman olmayan birini direk cehenneme atan bir inancı kabul etmem olanaksız. Ayrıca kuralları arap kültürüyke yoğrulmuş.. Ben türküm ne işim var arabın diniyle. İlla bir dine inanacaksamda şamanizm olurdu. Kendi kültürüme ait bir dini seçerdim.
- +1 yıl
Lütfen sacma sapan konuşma kardeş Allah seni müslüman olarak görmek istiyor annen baban akrabaların müslüman aslnda çk şanslısın lütfen deistim diyip durma saçmaliyon sen ne din kitaplarından bahsediyon Allah bilir onarı da yahudiler yazmıştır, arap kültürü değil bi kere ISLAM ISLAM SEN BUNU KABULENMIYOSUN EYYY UYAN DERM SANA.. çk geç olmadan ALLAH’DAN GELDIK ALLAH’A DÖNECEIZ🤲🏼🤲🏼
- +1 yıl
Tüm mesele iyi bir insan olmak. Benim cennet kaygım cehennem korkum yok. Bu dünyada birilerinin müridi olup körü körüne bir şeye inanmamın bir mantığı yok. Kendimi kandırmış olurum. Sen mutluysan halinden ne mutlu sana. Ben inançsız daha mutluyum. İnandığım tanrının katında öldükten sonra bana korku yok. Çünkü o beni dinime göre değil kişiliğime ve somut davranışlarıma göre yargılayacak.
- +1 yıl
Vay haline kardeşim Allah hidayet versn ne diyim sen çığırından çıkmısın, senin kişilin hiç bir şey kişilik herkes kişilik önemli olan Allaha kuluk etmek,
+1 yılSatanizm, nedeni icraatleri ortada, 18 yıl önce tüb kuyruğu vardı! şimdi raad raad doğalgaz kullanıyoruz! yol yabdıh Hayyıll Seyttıııınnn
00 Yorumla
+1 yılTercih meselesi değil, cehalet meselesi. :) Biri anlatır diğerleri inanır. Bu işler böyle. Kimse okuduğunu anlamıyor maalesef.
00 Yorumla
+1 yılMüslüman Çünkü Doğru yol Kuran-ı Kerimdir
25 Yorumla- +1 yıl
Kuranı okudun mu
- +1 yıl
evet okudum tamamını.
- +1 yıl
Diğer kutsal olduğu düşünülen kitapları okudun mu peki
- +1 yıl
Hayır okumadım.
Düşünce cahilliiğine kapılmadım bu bir terrcih aklını karıştırmasına izin verirsin ya da vermezsin bir şeylerin.
İnandıgın dogrular olmalı - +1 yıl
Birbiriyle mukayese etmeden nasıl emin olcaksın en doğru olduğundan
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslam ama bir sürü şüphelerim var agnostik olmaya doğru gidebilirim
123 Yorumla- +1 yıl
Agnostik olursan kendi adına güzel bir karar vermiş olursun
Cevap sahibi+1 yılİşte ama ilerki tarafdan da korkuyorum
- +1 yıl
İyi bir insansan neden korkasın, tanrı bu kadar adaletsiz olabilir mi iyi insanlara karşı?
Cevap sahibi+1 yılAma inanmayan cehenneme gidecek
- +1 yıl
Kimilerine göre öyle kimilerine göre ise değil. Ben dinsiz birisiyim ve benim inandığım tanrı iyi insanları ödüllendiren birisi
- +1 yıl
Senin inandığın tanrı iyi insanları ödüllendiriyor ise kötü insanlara neden bir şey yapmıyor 🤔 öğretmen olduğunu düşün, sınav yapıyorsun, çalışanları geçirip çalışmayanları bırakmaz ise bu öğretmen adil davranmış olur mu 🤔 o yüzden bu dünya da sınav yeri. Her sınavın da bir süresi olduğu gibi bizim sınavın süresi de ecel saati. Her sınavın doğru ve yanlış şıkları olmak zorunda olduğu için. Bu sınavın da doğru şıkları sevap yanlış şıkları günahtır. Her öğretmenin sınav sırasında koyduğu kuralları vardır. 1) sessiz ol, 2) telefonla oynama,3) kopya çekme vb olduğu gibi Allah'ın da kuraları belli 5 şart kuralı var. Her sınavın iyi yâda kötü sonucu olmak zorunda. Çalışan ödül çalışmayan ceza alır. Çalışan sınavı geçer ödül alır. Çalışmayan ise sınavdan kalarak ceza alır. Bu kâinat sınavında da kurallara uyan, çalışan ödül olarak cenneti alır, çalışmayan ceza olarak cehennemi. Eğer Allah çalışmayanlara ceza vermezse kötülere ceza vermezse çalışan ibadet eden insanlara haksızlık yapmış olur. Adetli davranmamış olur.
- +1 yıl
@Handsomehell01 kötü insamlara bir şey yapmadığı kanısına nerden kapıldın? İyiyi ödüllendiren tanrı elbetteki kötüyü de cezalandırır fakat bunu yaparken din ayrımı yapmaz. Şimdi senin 4 öğrencin var, hepside ahlaklı, temiz ve çalışkan. Sınav günü gelince sen bunlara inançlarını soruyosun. Müslüman olanı sınavdan geçirirken bunun dışındaki herhangi bir inanca sahip olanı direk sonsuza kadar sınavdan bırakıyorsun. Yani adil bir öğretmen böyle yapabilir mi? Senin inandığın tanrı müslüman olmayanları cehennemde sonsuza kadar yakıyor. Oysa deizmdeki tanrı bu değil. İyi olan insanlara korku yoktur benim inancımda.
- +1 yıl
@adamin_biri246 anlamadığın nokta şu. Öğretmenin yaptığı sınav ile Allah'ın yaptığı sınav bir değil. Allah sana bana ve peygamberlerine karşı gelme diye seni uyarıyor en baştan. Eğer karşı gelirsen bak cehennem var akıllı ol diyor. Sen bunu bile bile karşı gelirsen Allah'ta sana bunun bedelini elbette ödeyecektir. Sen ölünce sana dese ki Ey kulum ben sana bana ve peygamberlerime karşı gelme benim emirlerime uy dediğim halde sen uymadın fakat ben buna rağmen yine de senin rızkını verdim. Karnın doysun diye topraktan ekmek, sebze, meyve vb. Nice ürünler ikram ettim sana. Gör diye göz , duy diye kulak, düşün diye akıl verdim. Fakat sen sana verdiğim bunca nimete rağmen benim emirlerime karşı geldin ki ben bütün insanlığa benim emirlerime karşı gelenleri cehennem ile cezalandıracağımı peygamberlerim aracılığı ile zaten bildirdim. Şimdi ben senin gibi nankör bir kuluma ceza vermezem hem yalancı durumuna düşer, hem de bana ibadet eden, benim için sabahları uykusundan bölüp günde 5 vakit beni anan yani bana itaat eden ve benim emirlerime uyan kullarıma haksızlık yapmış olurum ki ben kimsenin kimse de hakkının kalmayacağını da belirtmiştim. Şimdi nu yüzden tad azabı dediğinde ki diyecek o zaman ne cevap vereceksin?
- +1 yıl
@adamin_biri246 askere gittiğinde nasıl ki oradaki tüm kurallara uyuyorsan, Allah'ın kurallarına da uyumak zorundasın. Askerde komutan görünce neden selâm veriyorsun? Allah da sana diyecek ki o komutanı yaratan da benim. O benden daha mı üstündu de onun dediğini yaptın da benim dediğimi yapmadın diyince ne diyeceksin? Allah babasının hayrına yaratmadı seni. Her düzenin bir kuralı var. Allah'ın kuralları da bellidir. Ha sen diyeceksin ki bana göre Allah'ın kuralları iyi olmak kötü insan olmamak. Eğer böyle ise sizin kendi kafanızda kurduğunuz Tanrı neden böyle bir kitap gönderip de bize bildirmedi? Ya da neden bir rehber gönderip da Arkadaşlar dinlere inanmayın Allah'ın elçisi benim Allah size sadece iyi insan olmayı emrediyor Allah'ın kuralları bu diyerek neden bizimle iletişime geçmedi? Kendi kafanızdan Tanrı oluşturmanız hiç hoş değil bence
- +1 yıl
@Handsomehell01 tanrı bize en güzel rehberi yani aklı verdi yetmez mi
- +1 yıl
@adamin_biri246 aklın varsa neden okula gidip okuma yazma öğreniyorsun? Neden öğretmene ihtiyaç duyuyorsun? Ya da sana şöyle bir örnek vereyim: Her müzenin neden bir rehberi olmak zorunda? Bir müzeye gittiğinde oradaki eserleri görünce bu eserler ne anlatıyor? Bu eserleri kim yaptı? Bu eserler hangi olay sonucu bu müzeye geldi? Rehber anlatmadan kendi aklını kullanarak bilebilir misin? Tabiki bilemezsin bu yüzdendir ki bütün müzelerde eserleri anlatacak bir rehber olmak zorunda. Bunun gibi bu kâinatı kim yarattı, bu insanlar bu dünyaya nasıl geldi, ölünce ne olacak, bu dünyadaki amacımız ne? Bu sorulara cevap verecek kâinat müzesinin de bir rehberi bu yüzden olmak zorunda. Aklını kullanan bunun mantığını kavrar zaten. Peki sana bir soru. Eğer cennet ya da cehennem yoksa. Bu dünya irade sınavı değil ise. Hayvanlar ile senin yaşama amacın arasında ne fark var? Hayvanlarda yer, içer, uyur, sevişir ve ölür insanlar da. Şimdi sen diyorsan ki benim beslediğim hayvanların yaşama amacı ile benim yaşama amacın aynı dersen. Kendini benim ev kedimle aynı kefeye koymuş olmaz mısın? Benim mama verdiğim benim beslediğim kedim ile senin yaşama amacın arasında bire fark yoksa buna saygı duymak isterim ama sana hakaret olmaz mı şimdi bu 🤔 aklı, düşünme iradesi olmayan, sadece iç güdüleri ile hareket eden hayvanların yaşama amacı ile benim yaşama amacım bir olamaz. Ben kendimi hayvanlarla eş değer göremem ama sen görüyor isen saygı duyarım.
- +1 yıl
@Handsomehell01 sen 53 yaşında bir adama 9 yaşındaki kızını veya kız kardeşini verir miydin? Eğer verirdim dersen çocuk istismarcısı olacaksın. Vermezdim bu yanlış dersen de muhammedin aişeyle yaptığı bu evliliği de aynı şekilde yanlış bulduğunu söylemen gerekecek.
- +1 yıl
@adamin_biri246 İslam felsefesini keşke araştırma gereği duysaydın biraz. 1) Bu inandığın şey sadece uydurma bir hadis kime ait biliyor musun peki? İmam Buhari. Peki Buharinin kaç kitabını okudun? Sana yardım edeyim biraz. İmam Buhari kitabında şöyle der: Ben kitabimda "Hz. Muhammed (Sav) şöyle buyuruyor" ifadesi ile başlayan tüm hadislere kefilim. Ama diğer hadislerle kefil değilim. Kefil olmadığım için de diğer hadisleri alt başlık olarak aldım sadece.1) Bu hadiste de şöyle buyuruyor diye başlamıyor maykıl. Yani uydurma bir hadis, Ee hani siz hadislere inanmıyordunuz 😀 neyse asıl meseleye gelelim. Bu dediğine çocuklar bile inanmıyor artık. Neden mi? 1) Kur'an da evlilik için nikah çağı şartı var bir zahmet şu Kur'an' ayetlerini okurken ayetler hangi olay üzerine inmiş araştırın,2) Hz. Ayşe Hz. Muhammed Sav ile evlenmeden önce Cübeyr ibn Mut‘im’e ile sözlüydü. zaten. Söz attıktan sonra Hz. Muhammed Sav ile evlendi. Şimdi bu Hz. Ayşe 4 yaşında mı sözlenip söz attı 😀 4 yaşında söz atacak kadar olgundu yani ha 😀
- +1 yıl
@adamin_biri246 Süleyman Ateş, Aişe'nin evlilik yaşı ile ilgili olarak "Tarihçilerin ve bibliyografların tespitine göre Ayşe, Peygamberimizin kızı Fatıma'dan beş yaş küçüktür. Fatıma Peygamberlikten 5 yıl önce doğmuştur. Demek ki Ayşe, Peygamberliğin başlangıç yılında doğmuştur. Muhammed Peygamber olduktan itibaren 13 yıl Mekke'de kaldı. Peygamber hicret ettiği zaman Ayşe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Ayşe ile evlendiğine göre (el-İsâbe: 4/359) demek ki evlendiği zaman Ayşe en az 15 yaşında idi. Ayrıca Ayşe, Peygamber'le nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut‘im’e nişanlı veya sözlü idi. Bu da onun, Peygamber, kendisini istemeden önce evlenecek yaşta olduğunu göstermez mi? Bu yaş da her hâlde dokuz yaş değildir. Demek ki Peygamber istediği zaman Ayşe, en azından evlenecek çağ olan 15 yaşlarında idi. [...] Ayşe'yi direkt olarak Peygamber istememiş, halası onu Peygamber'e önermiş, o da uygun görmüştü. Bir başka rivayete göre Ayşe Peygamberimizin kızı Fatma ile yaşıttır. Fatma’nın doğumunda babası 35 yaşında idi. Bu durumda "Ayşe evlendiğinde 20 yaşlarındadır." ifadesini kullanmaktadır.[16]
- +1 yıl
@Handsomehell01 nasıl bir dinki Muhammedin attığı her adım söylediği her söz bilinirken söz konusu eşinin evlilik yaşı oldu mu her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Neden böyle peki, çünkü gerçekleri kabul edemeyince değiştirme gereği duymuş insanlar. Mezhepler mesela, kuranda mezhep yoktur. Herkes kafasından mezhep çıkarmış. En basitinden insan şunu düşünür. 4 eş helal demiş ama muhammedin eş sayısı toplamda 13. bazı kaynaklar 12 diyo hadi 12 olsun. Ne iş yani nerde kaldı 4 eş helal kavramı? İstediğine inanmakta özgürsün istersen taşa tap benim mantığıma ters şeyler bunlar
- +1 yıl
@Handsomehell01 ayrıca islam felsefesi diye de bir kavram yoktur. Felsefe sorgulamaktır. İslam ise olduğu gibi sorgusuz sualsiz kabul etmektir. Zaten soru sordukça habire günaha giriyosun..
- +1 yıl
@adamin_biri246 Dostum İslam'dan önce kaç evlilik vardı biliyor musun? Sınırsız evlilik vardı. Adamlar öyle bir sapıtmıştı ki : Cahiliyede bir kadının kocası öldüğünde onun oğlu ya da yakını, kadın hakkında başkalarından, hatta kadının kendisinden daha çok hak sahibi idiler. Ölen adamın büyük oğlu kadının üzerine elbisesini attığında ona sahip olur; onunla evlenebildiği gibi, kardeşlerinden birisiyle yeni bir mehirle evlendirebilirdi. Kadın, adamın razı olabileceği bir ödemede bulunarak bundan kurtulabilirdi. Böyle bir ortamda İslam evliliği 4 ile sınırladı. Kadına değer vermeye hak tanımaya başladı. Şimdi neden peygamber efendimiz'in 12-13 eşi vardı. E güzel kardeşim İslâm sadece erkeklere mi indi? Kur'an sana diyor ki sana helal olmayan kadın ile aynı oda hatta kuzenin ile bile aynı odada kalmanı yasak kılıyor. E bu peygamber Kur'an' böyle derken nasıl anlatacak kadınlara İslam'ı? Bu yüzden mecburen evlilik yolunu seçiyor. Evlendikten sonra da kadınları öğretmen gibi yetiştirip, İslam'ı kadınlar arasında bu sayede yayıyor. Peki sana bir soru? Madem şehvetine düşkündü peygamber efendimiz neden 25 yaşında genç biri ile değil de 40 yaşında daha önce 2 evlilik yapmış, çocuklu bir kadının evlilik teklifini kabul etti? sınırsız evlilik var neden genç dinamik iken 18 lik çıtır almadı da 25 yıl boyunca bir eşe bağlı kaldı? Madem şehvetine düşkündü neden 25 yıl boyunca sadece Hz Hatice ile evli kaldı. Hz. Hatice öldükten sonra neden 2 sene bekâr kaldı? Hadi diyelim zenginlik için kabul etti evliliği. Peki neden fakir öldü? Ya da müşrikler kendisine gelip ey Muhammed para, istersen para, mal istersen mal, kadın istersen sana en güzel genç kızlarımızı verelim seni de liderimiz yapalım sen yeterki bu sevdandan vazgeç dediklerinde , neden bir elime ayı diğer elime güneşi de verseniz ben bu davadan vazgeçmem dedi. ı.
- +1 yıl
@adamin_biri246 Yaptığı her bir evliliğin bir nedeni var. nedenleri nelerdir hiç araştırma gereği duydun mu? Al sana bir video olarak bırakıyorum. Umarım izlersin. https://youtu.be/WhhZVxNiFPo
- +1 yıl
@adamin_biri246 İslam felsefesi yok mu 😱 soru sordukça günah mı 😱 sen hangi kitabı okudun ya çok merak ettim bak şimdi. Bende adama Süleyman Ateşten, İmam Buhari den örnekler veriyorum ya hey Allahım sabır. Valla bunu sakın hiç bir inançsız kesimin yanında kullanma sana gülebilirler çünkü : www.researchgate.net/.../333173012_Islam_Felsefesi_Tarihi_Islam_Dusuncesinin_Tarihsel_Seyri
www.academia.edu/.../%C4%B0sl%C3%A2m_Felsefesi_Tarihi_%C4%B0sl%C3%A2m_D%C3%BC%C5%9F%C3%BCncesinin_Tarihsel_Seyri - +1 yıl
@Handsomehell01 bir eğitim görevlisi çıkar islam felsefesi adı altında makale yazar, insanlarda aa demekki böyle bir şey varmış diyip kabul eder. Ben sorgularım kardeşim ne islam felsefesi ne saçmalıyosun hoca derim. Felsefe ne zamandan beri dinle yanyana geldi derim. Bugün inanan herkes inandığı kişinin her yanlışına bir kılıf uydurmuştur. Sen muhammedin eşlerini kadınlara öğretmen kıldığını, bu yüzden çok evlendiğini söylersin. Ben de sana aişenin muhammed öldükten sonra aliyle yaptığı savaşta 10 bin müslümanın ölümüne neden olduğunu söylerim. Aç tarih oku. Konuyu senin sevdiğin bir adamın sözüyle noktalıyorum.
bir delil ile 40 alimi yendim; ama 40 delil ile bir cahili yenemedim {imam Şafi} - +1 yıl
@adamin_biri246 Cahil ile girme münakaşaya ya sinrin zıplar tavana ya da yazık olur adabına. Daha İslam felsefesini bilmeyen birine ne anlatabilirsin ki. https://tr. m. wikipedia. org/wiki/%C4%B0slam_felsefesi#:~:text=%C4%B0slam%20felsefesi%2C%20%C4%B0slam%20dinine%20mensup, felsefe%20olarak%20anla%C5%9F%C4%B1ld%C4%B1%C4%9F%C4%B1ndan%20tart%C4%B1%C5%9Fmaya%20a%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1r.
Hadis inanmam dersiniz gider İslam'a karşı bütün uydurma hadislere inanır ama İslamı savunan hadislere gelince de bana hadislerle değil bilimle gel dersiniz. Bilimle geliriz bu sefer de yok ya sonradan değiştirilmiş bu bilgiler dersiniz, İşinize gelince cahil der böyle tartışmaktan kaçarsınız.
https://islamansiklopedisi.org.tr/cemel-vakasi
Allahsızım, inancım yok 🙂
00 Yorumla
+1 yılTektanrılı Vahye dayalı inanç.
00 YorumlaDiğer konusunda 402 cevap paylaştı. Güzel memleketim 🤗🤗
00 Yorumla
+1 yılIslam ama ne kadar hakkini veriyorum bilmem
02 Yorumla- +1 yıl
Sacma sapan konuşma
- +1 yıl
Kendi inancimi ve de kendime gore bi nevi kendi kendime verdigim puanlamami soledim sacma sapan olan ne?
+1 yılPenise tapıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Afrikanın bir köyünde hala ritüeli devam eden penis tapınağı var. Oraya gitmeni ve gitmeden de belgesel yapımını izlemeni tavsiye ederim.
- +1 yıl
Sadece Rab Tanrı'dan başka tapılacak ilah yoktur.
+1 yılAy çiçek yağı
03 Yorumla- +1 yıl
5 litresi 150tl olmuş Allah hz tayyibi korusun
- +1 yıl
😂😂😂 Ayçiçek yağına inanıyorum tek gerçek o o yüzden
- +1 yıl
Yakında zamcık olcak yine stok yapmak lazım 😁
Gnostizm ile ateizm arasında gidip geliyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Agnostizm ateizme göre daha mantıklı bence
+1 yılAteizm hak yol
11 Yorumla- +1 yıl
Inşallah öyledir
+1 yılİslam iyi ya
014 Yorumla- +1 yıl
Kötü bir din var mıki
- +1 yıl
Tek din var
- +1 yıl
Sana göre tek olabilir, insanlık tarihinde 5 binden fazla din var
- +1 yıl
Diğerleri ilahi din değil
- +1 yıl
Hristiyanların nesi ilahi değil senle aynı tanrıya tapıyor
- +1 yıl
Değiştirilmiş. Hz isaya tanrının oğlu diyorlar 😂
- +1 yıl
Bu isanın suçu mu, muhammede de en büyük peygamber diyor müslümanlar onu napcaz
- +1 yıl
Peygamber zaten. Oğlu depil. Oğlu dediğin zmn başka tanrıya şirk koşmuş oluuorsun. Peygamberlik zaten kur’anda sabit. Bence araştır
- +1 yıl
Vahiy Kültürü diye bi kitap var. Bulursan al
- +1 yıl
@kanvediken araştırdığıma ve hala araştırıyor olduğuma emin ol. Tanrının gönderdiği biri savaşta yenilemez. Hadi yenildi ve burada suç askerlerde diyelim. Yendiği savaşa baktığımız zaman karşı tarafın kadınlarına mallarına savaş ganimeti adı altında çökemez. İslam tarihindeki savaşlara bakarsan ganimet adı altında etik olmayan çok şey yapılmıştır. Yendiği düşmanın maddi manevi tüm varlığını {aileleri dahil} askerlerine ganimet olarak veren birinden bahsediyoruz. Haticeyle evliyken ikinci bir eş almayan ama o öldükten sonra 12 eş alan birinden söz ediyoruz. 6 yaşında nikah kıydığı 9 yaşında evlendiği Aişeyi bilip de hala onu savunuyorsan da senin için yapabileceğim bir şey yok. Cennet için her şeye bir kılıf uyduranlardan olmayacağım. Diğer dinlere bakıyorum onlarda da benzeri durumlar var. İslamın cihatı neyse hristiyanın haçlı seferi de aynı. Bu yüzden dinsizim zaten. Benim inancımda iyi insanlara korku yoktur. Tanrı iyi olanı cezalandıracak kadar adaletsiz olamaz.
- +1 yıl
Arkadaşım nasıl bir araştırma bu? İslam'da ki savaş savunma sanatıdır. Gidip mala çökme savaşı olduğunu hangi saçma forumlardan öğrendin? Daha peygamber hayatını okumadan hala atıp tutuyorsun. Sana Hz. Ayşe 9 yaşında evlendi ise ondan önce nasil nişan atıp bozmuş 7-8 yaşında bir çocuk nişan atacak olgunlukta mı? Valla saçma sapan sitelere girip boş boş laf salatası yapıyorsunuz. Sen Mekke ve Medine arasında peygamber zamanın da savaş nasıl başlamış kim önce saldırmış biraz tarih oku sonra dinleri araştır. İslam'a b"k atmadan önce İslam' öncesi kadınlara ve çocuklara savaş sonrası nasıl davranılıyor du onu öğren. Kadının ganimet olarak alınması için savaş alınanda bulunması lazım. Savaş alanında bulunduktan sonra kadın eğer kelime-i şehadet getirirse müslüman olduğu için serbest bırakılmak zorunda. Diyelim ki müslüman olmadi. İslâm sana seçenek sunuyor 1) ya iyilik olarak bir menfaat beklemeden serbest bırak 2) eğer iyilik olarak serbest bırakmak istemiyorsan sana okuma yazma öğretmesi karşılığında ya da kendi dilini öğretmesi karşılığında serbest bırak, 3) bunu da yapmıyorsan, kadının eğer cariye bedeli olarak parası var ise o parayı vererek özgür kalmak istiyorsa parayı al ve serbest bırak,4) kadının parası da yok ise ve Müslüman ölmüyor ise cariye efendi sözleşmesi yap ve kadını hizmetçi olarak al Fakat kadına hizmetçilik karşılığında yaptığı için karşılığında ona ücret ver ki ilerde özgür olmak isterse cariye , özgürlük bedelini biriktirerek özgür olabilsin. 5) Cariye alabilmen için Cariye sözleşmesi ne demek sen biliyor musun? Eşinden daha fazla haklara sahip Cariye. Ulan Maria annemize Peygamber efendimiz seni eşim olarak alayım mı diye soruyor, Hz. Maria ben senin cariyen olarak ölmek istiyorum diyor. İslam'ı bilmeden Cahil cahil yorum yapmışsın. Arkadaş da sessiz kalmış. İslam'a sahip çıkın arkadaşlar.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım