ben 18 yaşındayım, kardeşim 14. kardeşim daha doğduğu andan itibaren çok asi bir kızdı. ne desek ters cevap verir falan. büyüdükçe hiçbir şey yapmamaya, bomboş biri olmaya başladı. çok inatçı, mantıklı şeyleri bile reddediyor laf anlatamıyoruz. kafasını 1 sn bile kaldırmıyor telefondan/tabletten. sürekli kavga ederdik, ben ona bir şeyimi alma desem alırdı ben de o da birbirimizi döverdik. öyle kanatmalı falan değil ama kız kardeş kavgası işte. tatil zamanları evde kalınca özellikle. 1-2 senedir daha da içine kapandı, ailemin de suçu var ama o da suçlu çünkü sadece tablet telefonla ilgileniyor. diyorum gel bir yere gidelim yok, spora yazılalım yok, bir şeyler alalım yok. geçen sene saçını erkek gibi kestirmek istedi, izin verdik dedik kendisi çeksin cezasını. pişman oldu şimdi o saçlarla çirkinim diye ağlıyor. yazın bile upuzun hırka giyiyor sürekli aynı şeyleri giyiyor kıyafeti olmasına rağmen. günlük hayatta insanlar birbirine mal, canım der ya ben desem kavga içinde 10 sene sanki zorbalık yapmışım gibi söyleyip duruyor. bir şey desem kes sesini kendini bir şey sanma faln diyo dediğim de yatağını topla. bugün okul forması alıcam diye pahalı bir yere gitmek istedi, annem de ucuz yerden alsın dedi telefondan bana bağırmaya başladı ben hiçbir şey yapmadım. sanki öldürürmüşcesine bağırıyor dövmek de istemiyorum iyice kendini bir şey sanmaya başladı, zaten 2 haftaya gidicem kurtulucam bu manyaktan. bana diyor 14 senedir bana ablalık yapmadın canım sen çocukken ben de çocuktum, daha yeni yeni insan olduğumu hissediyorum ben de. çok üzüyor beni ve bazen evire çevire dövmek istiyorum. artık içimde en ufak bir sevgi kalmadı neredeyse. bizden gizli her şeyi.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Değer ver söylediklerine.. ve dinleyen ol yorum yapma bir şey sormadan
Benim gibi olamaz
Keşke senin kardeşin olabilseydim.
neden anlamadım
Bir abim var. Ne derdimi anlatabilirim ne de sarılabilirim. Abiyle napabilirsin ki? Yalnızlıktan içime kapanıyorum. Dışarı çıkcak arkadaşım yok. Spora, kursa falan gitmek istiyorum ama tek yapmak istemiyorum. Yinede şükretmek lazım. Demem o ki insan kendinde olmayan şeyi ister, böyle bir ablam olsun isterdim. gördüğüme göre iyi bir ablasın kardeşin değerini bilmiyor. Ne diyim belki ergenlikte olduğu için böyledir umarım en kısa zamanda birbirinizin değerini daha iyi anlarsınız
o da muhtemelen benim hakkımda böyle düşünüyordur. :( sorsan dünyanın en kötü ablasıyım. 14-15 yaşında ben ona nasıl bir ablalık yapabilirdim ki 18 yaşındayım daha yeni yeni bir yere götürebilecek durumum vs var. konsere gidelim dedim ıyy diyo. çok ağır bir ergenlik geçiriyor. ben de sinirli bir insanım. karşımda avazı çıktığı kadar bağırınca dövüyorum kim sinirlenmez ki. dövmek dedken iki itekliyorum yani.
kendini savunamayınca hemen bağırır benim kardeşim ama duyanlar sanki hani evde çin işkencesi yapılıyor falan sanar o derece. susturmak için ben de saldırırım genelde durduk yere karışmam hiç. son zamankarda hani bir şey yapmayayım diyorum ama olmuyor o zaman da kendini bir şey sanıyor. hatta bana şimdi özür diler peşimde dolanırsın falan diyor. artık nefret ediyorum.
abim hakkında kötü düşünmüyorum bu arada. Aslında çok tatlı iyi ve beni hep güldürür ama çokta haşır neşir değiliz.
Vay be.. ona sunduğun şeyler herkesin eline geçmez. Bence artık ne kavga et ne güzel bir şey söyle. Bir şeyde teklif etme. Kaçan kovalanır, sen kovalayınca daha çok kendini yükseltiyo. O yüzden sus konuşma
öyle yapıcam. ben vicdan yapıyorum tabii ki 13-14 yaşlarındayken çok kavga ederdik şimdi o kadar değil şimdi ben mesela özür falan diliyorum durduk yere iyice ezmeye başladı. ben de konuşmayacağjm artık zaten haftaya bugğn gidiyorum.
o benim hep saçımı çeker ben onu hep mıncıklardım tırnak izi olurdu kötü hissediyorum ama saçımı öeken birine nasıl karşılık verebilirim ki…gizli twitter ve instagramını buldum kimseye söylemedim bile. her sabah kahvaltı hazırlıyorum gel diyorum üşengeçlikten kahvaltı bile yapmax öyle biri. oturup oturup yer yatar. o kadar yatakta oturuyor ki yatak çökmüş artık
ya mesela evde 2 tane yepyeni ayakkabı var, dün dışarı çıkacağız gitmiş yırtılmaktan artık giyilmeyecek 6 sene önceki ayakkabısını giymiş. diyorum iyi misin neden şunları giymiyorsun zar zor kavga ettire ettire giydirdim. bu normal mi ya? dış görünüşümü yargılıyorsun diyo alt tarafı yırtık ayakkabı gitme dedim başka da bir şey valla demiyorum. kilosuna, dışına laf etmem asla.
Gerçekten normal değil bu arada. Zorlada olsa bi psikoloğa falan götürseniz çok iyi olur bence. Bide eski, yırtık, çöp şeylere bağımlı olabilir. Öyle bi hastalıkta var diye biliyorum. Çünkü özellikle bu konu dikkatimi çekti
ya böyle olduğu için evde de üstüne gidiliyor ama gidilmesin de napılsın ki. saçma canım kararlar veriyor saçını kestirme dedi annem o da ben istediğimi yapıcam dedi sonra ağlıyor işte.
293929493 tane pantolon 29499239 tane tişört var. diyorum benimkileri giy. HER GÜN istisnasız her gün aynı tişört pantolon. bunu eleştirmek en doğal hakkım diyorum niye aynı şeyi giyiyorsun. bugün haklı olduğum halde bana bağırınca ağladım ben de, o da ağladı yanına gittim bite böyle yapuyorsun falan bana diyor ki vicdanını rahatlatmak mı istiyorsun 14 senelik yapmadığın ablalığı mı yapacaksın. o kadar üzüldüm ki.
Haksızlık yapmış sanada. Ama sende ağlama, üzülme. Gerçekten senin bi hatan yok. 14 senedir yapmadığın ablalık derken? 4 yaşında ona ablalık olarak ne yapabilirsin ki? Bunu anlamak istemiyo sanırım. Daha bir şey söyleme. Şunu bunu vs giy deme. Bırak ne yapmak istiyosa onu yapsın. Her dediğinede üzülürsen olan sana olur. boş ver o yüzden. Nereye gidiyosun bilmiyorum ama gidicem demiştin. Belki o zaman yokluğunda kıymetini bilir. Hem özlemek iyidir
doğuda diş hekimliği kazandım :) üni için ayrılacağız. iyi olacak inaşllah
Oo ne güzel senin adına sevindim. Her şeyin iyi olmasını diliyorum❤️🩹
Çek klaklarını