Şimdi ben yurtdışında yetiştim. Türkiye ile bağlantım tatilden tatile o da her sene değil. Açıkçası türkiye gitmeyi tercih ettiğim bir ülke değil.
Akrabalarım vs türkiye de olmasa hiç gitmem diyebilirim.
Bunu işin içindeki kültürel farklılıklara değinmek için belirtiyorum.
Şimdi asıl konuya girelim. Ben birinin bana "abla" "yenge" "bacım" ve benzeri terimler kullanmasından hiç haz etmiyorum.
Aynı şekilde başkasına karşı da "abi" "abla' "teyze" ve benzeri sözcükler kullanmaktan haz etmem ve kullanmam.
Bunun sebebi benim için bu sözcüklerin samimiyet göstergesi olmaları. Mesela abi dediğim bir kişiyi gerçekten öyle görüyorumdur ve kendime yakın hissediyorumdur. Yani ortada bir samimiyet ve muhabbet vardır.
Ama tanımadığım birine bu tabirleri kullanmak gereksiz samimiyet gibi geliyor. Ben insanlar ile arasına mesafe koymayı seven biriyim. Hemen hemen herkese iyi ve saygılı davranırım ama herkese samimi davranmam.
Bu konu ile ilgili sizin fikriniz nedir? Bu tabirleri kullanır mısınız?
Akrabalarım vs türkiye de olmasa hiç gitmem diyebilirim.
Bunu işin içindeki kültürel farklılıklara değinmek için belirtiyorum.
Şimdi asıl konuya girelim. Ben birinin bana "abla" "yenge" "bacım" ve benzeri terimler kullanmasından hiç haz etmiyorum.
Aynı şekilde başkasına karşı da "abi" "abla' "teyze" ve benzeri sözcükler kullanmaktan haz etmem ve kullanmam.
Bunun sebebi benim için bu sözcüklerin samimiyet göstergesi olmaları. Mesela abi dediğim bir kişiyi gerçekten öyle görüyorumdur ve kendime yakın hissediyorumdur. Yani ortada bir samimiyet ve muhabbet vardır.
Ama tanımadığım birine bu tabirleri kullanmak gereksiz samimiyet gibi geliyor. Ben insanlar ile arasına mesafe koymayı seven biriyim. Hemen hemen herkese iyi ve saygılı davranırım ama herkese samimi davranmam.
Bu konu ile ilgili sizin fikriniz nedir? Bu tabirleri kullanır mısınız?
Abla abi gibi sözcükleri kullanıyorum
Abla abi gibi sözcükleri kullanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat