Üniversiteyi başka şehirde okuduktan sonra kesinlikle bir daha aile evine geri dönülmezmiş. Ben bunu çok geç anladım ve bedelini psikolojimle çok ağır ödedim. Çünkü geri döndüğünde o okuduğun dört yıl sanki hic yaşanmamış gibi oluyor ve ailen daha çok baskı yapıyor. İşe girip çalışmana bile izin vermiyorlar. Bizim evimizde yaşıyorsan bizim kurallarımız geçerli olur diyorlar ve en ufak birseylerini yapmadigimda hakarete şiddete maruz kalıyorum. Artık bu evde durmaya katlanamıyorum ve is bulup evden ayrılmak istiyorum. Ama ailem seni bulur dogduguna pişman ederiz diyerek tehdit ediyor. Ne olacaksa olsun artık...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
İş bulup, geliriniz kesinleştikten sonra ayrılmanız sizin geride kalan hayatınız için daha iyi olur. Aile ister istemez, seni köreltiyor geriye götürüyor, aslında farkında değiller bu durumun. Kendi hayatına yön vermelisin, kesinlikle aile ile 25 yaşından sonra ne olursa olsun özerkliğini elde etmelisin. Aksi takdirde evlenen insanları biliyorum, sanki çocuk gibiler, sürekli birilerinden onay bekliyor gibi davranıyorlar.
011 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle anlamıyorlar ve kendi kararlarimi almama izin vermiyorlar biz ne dersek o olacak diyorlar.
Soran+1 yılve rica etsem diger yorumlari da okur musun?
- +1 yıl
Yorumları okudum, dikkat ettim hayat akışın İş, Ev, Aile üçgeninde sıkışmış. Spor salonuna yazıl, Dans, Fotoğraf, Tiyatro, Kitap gibi kulüplere üye olup, biraz arkadaş edin. Kafanız biraz rahatlar. İş Başvurusu yaptığın yerlerde, garanti ve kesin gelirini hesapla, ona göre yaşam kur, çünkü işsiz kalırsan, ilk döneceğin yer Ailen olacak. İstanbul’da 7 bin TL altınsa geçinmem imkansız. Kafana takılan şeyler olursa sorabilirsiniz.
Soran+1 yılEvden dışarı bile çıkmama karisiyorlarken oyle bi kursa yazilsam herhalde sen o*** olmaya niyetlisin gibi vidi vidi yaparlar. Kpssye girip cikayim onda sonra calisicam ne olacaksa olsun
- +1 yıl
Ailene anlatma çoğu şeyi, çünkü belleklerinde yeni deneyimler tehdit algılanıyor. KPSS çalışıyorum başarımı artırmak için dershaneye yazılmam gerek derseniz o zaman algıları açılır biraz. Senin içinde değişiklik olur. Başarılı olmaz isen, kesin yolunu çizersin, sonra. Dikkatli ol, psikoloji bu zamanda bilgiden ve paradan daha çok etkiliyor insanı. Evleneyim, kurtulayım diye de düşünme sakın.
Soran+1 yılPsikolojim baya etkilendi zaten inanın art8k evde durmak istemiyorum o derece
Soran+1 yılMerhaba gene ben...
Bu sabah ailemle gene kavga ettim ve sinir krizi gecirdim. Annem benim artık her yerim ağrıyor işe zor gidip geliyorum burada bi özel hastaneye gir çalış asgari ücret al sayende bedava bakılırız başka şehre seni çalışmaya göndermem dedi bende bağırdım ve senin doktora gidebilmen icin benim illa burada mı calısmam gerekiyor oldu ki ben evlendim ya da atandım o zaman nolcak dedim o da o zaman bende oraya gelirim orada bakilirim dedi sonra bende dedim ki kardesim senle babami dovdu kufretti evden gidip gelmedigi zamanlar oldu ben kendim icin bise istiyorum demediginizi birakmiyirsunuz dedim sonra basima defalarca kez vurdum agladim sonra o da kardesin kendi kendine yapti sende burnunun dikine gidiyorsun pişman olacaksın biz artık yaşlanıyoruz sana ihtiyacımız var bize bakacaksın gozumuzun onunde olacaksın dddi sonra odama. gittim agladim hep uyumuşum sonra. Kararlarıma gram saygı duymuyor. Babamda öyle susup izliyor. Yüksek lisans icin basvuruda bulunacaktım hevesimi kırdılar. Bıktım artık.- +1 yıl
Yüksek lisansını ihmal etme, aileni değiştirmeye asla çalışma çünkü boş bir çaba. Çok güzel ücret veren yer olursa, oraya gidip size para gönderirim diyebilirsiniz. Böylelikle kendilerine de menfaat dokunur. Yaşlıyız, bize bakacaksınız diyorsa, bu yıllardan sonra da yaşlı olacaklar, bu kafayla sürekli yanlarında kalırsınız. İkna etmek sizin elinizde, kendizi ev dışında bir şeylerle kesin meşgale yaratın, sadece uyumak için kullanın tabiri caizse.
Soran+1 yılSoyluyorum anlamıyorlar ve asla ikna olmuyorlar bıktım intihara bile kalkistim ya
Soran+1 yılDM atabilir miyim?
En İyi Cevaplar
+1 yılya sanırım birkaç hafta önce sorusuna cevap verdiğim kız sensin, hatırlıyorum. bak o soruda da söylemiştim 25 yaşında genç bir kadınsın kendi kararlarını kendin verebilecek yaştasın ailelerimiz iyiliğimizi ister ama ergin birine de bu şekilde baskı uygulayamazlar, gerekirse onları çiğne ama yapmak istediğin hiçbir şeyden asla vazgeçme geç karşılarına sonuna kadar hakkını ara sana böyle davranamazlar ne demekmiş gittiğin yerde buluruz falan
069 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende seni hatırladım. Her gün kavga gürültü oluyor evde ve mide ağrıları yasamaya başladım. Eskisi gibi yemek yiyemiyorum. Biz ne dersek onu yapacaksın diyorlar. Diger yorumlarda bir tane erkek kullanici var flavendirel diye o da hemsireymis ve onunda yazdiklarini okur musun rica etsem? Valla böyle hayatın içine tukureyim
- +1 yıl
okudum geldim adam çok haklı, kardeşine karşı sesleri çıkmıyor çünkü yeri geldiğinde tavrını koyuyor. sen şu ana kadar her şeylerine tamam demişsin ondan hayatına bu kadar karışma cesareti buluyorlar kendilerinde zaten. ya bak bu senin hayatın o işi sen yapacaksın o yerde sen çalışacaksın bunu istiyorsan aileni çiğneyeceksin yapacak bir şey yok onlar da zamanında sana destek olsalardı fikirlerine saygı duysalardı güzellikle izin vermezlerse sen de zorla istediğini yaparsın hayatın kanunu bu
Soran+1 yılKendimi hala anne babasının sözünden çıkmaya korkan bir ezik gibi hissediyorum. Kendimi boşuna üniversite okumuş gibi hissediyorum. Bu anlattığım olayları bir kenara bırakınca başka en ufak birseyi yapmadığım zaman bile kıyamet kopuyor. Kendimi savundugumda evladımız bize laf söylüyor diye kızıyorlar.
- +1 yıl
ya kimi ailesi o kadar sıksa bir zamandan sonra kendini savunmak için karşı gelir zaten. ya lütfen şunların her dediğini yapmayı bırak bak en büyük zararı kendine veriyorsun çocuğunu anne baba olarak korumak bu demek değil bunlar bildiğin seni tutsak ediyorlar yapmak istediğin hiçbir şeyi yapamıyorsun bunların yüzünden. sen de azıcık dişini göster bak kardeşine karşı sesleri çıkmıyor sana karşı da çıkmamalı geç karşılarına güçlü ol burada anlattığın gibi onlara da anlat durumu sessiz kalma artık
Soran+1 yılHep konusuyorum ama anlamıyorlar daha cok bunaltıyorlar anlamıyorlar ve cidden yoruldum artik gucum kalmadı. En ufak birseyden evde kavga çıkıyor. Öğlen bir ikiye kadar uyuyorum diye laf yapıyorlar. Sabah kalkacaksın bize kahvalti hazirlayacaksin diyorlar ya. Mesela bilgisayardan oyun oynuyorum haber sitelerine giriyorum. Gozatma geçmişine bakıyorlar. Nereye girdigini nelere baktigini bilecez diyorlar. Gorende +18 videolar izledim sanir. İs bulup calisacagkm gidecegim baska sehre dedim sen başıboş olmak istiyorsun ondan bu kadar kendini yirtiyorsun diyorlar. Eger hemsirelik degilde ogretmenlik muhendislik mezunu olsaydin bakalim bu kadar cabuk is bulabilme imkanin olabilecek miydi diyorlar bende o zaman neden beni okuttunuz dedim onlarda devlete atanman icin okuttuk onu da yapamadin seninle gurur duymuyoruz bizi uzdun dediler. Cidden artik agrima gidiyor
- +1 yıl
ya oha ama bunlar seni onlara hizmet etmen için mi doğurmuşlar gözünü seveyim şunları dinleme artık bak başını yakacaklar bu nasıl anne babalıktır ya yaptıkları annelik babalık mı şimdi? izleyeceğin şeye karışmak arama geçmişine bakmak da neymiş 25 yaşında ergin bireysin özel hayatın da elbette olacak çocuk değilsin ki artık ne biçim insan bunlar ya anlamıyorum
Soran+1 yılİleride eger evlenirsem anne oldugumda onlar gibi davranmayacam sayelerinde nasil anne baba olunmaz onu ogrenmis oldum. Daha once dedim mi bilmiyorum ama kardesimde burada dort bes ay çalış asgari ücrete para biriktir sonra burdaki isten çık bas git baska şehre çalışmaya diyor bi tarafim dort bes ay daha nasil katlanacam psikolojim hepten mahvolacak gerek yok diyor bi tarafimda o kadar sabrettin az daha sabret diyo bilmiyorum ya
- +1 yıl
ya bırak o kızın da dediğini sen şu deli ailenden kimseyi dinleme kendi bildiğini oku
- +1 yıl
ya kardeşinin de aklının başında olduğu söylenemez zaten rica ediyorum sen şu deli ailenden kimseyi dinleme bak başını yakarlar yakmışlar da zaten
Soran+1 yılBirkaç ay burada çalışıp birikim yapacağım. Sonra da burdan istifa edip bşka şehre gideceğim. Çünkü biraz düşündüm ve şu an başka şehre gitmeye yetecek param yok birikimim yok. En azından altı ay kadar çalışırsam ve kenara para atarsam sürünmem. Ani hareket edersem çok kötü patlarım gene buraya dönerim ve dillerinden kurtulamam. Evde çok fazla muhattap olmamaya çalışıcam zoe olsa bile :(
Soran+1 yılTekrar kavga ettik benim psikolojimi bozdunuz bıktım artık sizden dedim sonra annemde biz senin psikolojini falan bozmadik sen çalışmak istedigin icin bahane arıyorsun kavga çıkartmaya bizi televizyon odasinda oturtmuyorsun evde ses çıkınca susun diyorsun dedi bende dedm ki sizin yuzunuzden bu hale geldim ben uniyi okurken boyle degildim dedim sonra o da başıboş olmak istiyorsun dimi dedi biz sana birsey soylemeyelim onu istiyorsun dedi bende ben sizin koleniz degilim yeter artik dedim sonra bagristik kavga ettik annem kolumu tutup sıktı baya kızardı kolum şu mahallede kimi cagirsak durumu anlatsak bana hak verir dedi cidden dayanamiyorum babamda oyle susup izledi bise yapmadi :( sonra annem eger benim lafimdan cikarsan basina her turlu pislik gelir sana da sahip cikmam ben ne dersem o olacak dedi
- +1 yıl
ya bence de önce para biriktir öyle git sonra oralarda parasız pulsuz kalma ama dikkat et sizin evdeki delilere bir kuruş bile verm
- +1 yıl
oha ama artık ya sanki küçücük çocuksun yemin ederim çok sabırlısın senin yerinde kim olsa şu ana kadar basıp gitmişti tavrını koy sen de aklından geçen ne varsa söyle susma sustuğun için böyle olmuş zaten
Soran+1 yılKendime zarar verecem artık katlanamıyorum
- +1 yıl
hayır sakın
Soran+1 yılSusmadım karşılık verdim daha kötü oldu ağzına geleni saydı ya :(
- +1 yıl
ya bırak saysın sen sussaydın da sayacaktı zaten kabul et bunu zaten şu ana kadar sustuğun için sayma cesareti buluyor kendinde
Soran+1 yılBen artık hayallerimi gerceklestirebilecegime dair umudumu kaybettim korkak ruh hastası bir insan haline geldim o kadar bıktım ki ve bana seni keşke okutmasaydım dedi sayemde bugünlere geldin meslek sahibi oldun bir tarafın kalktı dedi. Yaşamaktan sogudum nefes aldigim her saniye bana oksijen ısrafı gibi geliyor.
- +1 yıl
ya saçmalama, asıl israf olanlar onlar. bak okumuşsun hemşire olmuşsun çok güzel meslek hemşirelik. senin hiçbir suçun yok sen sadece aile baskısına maruz kalıyorsun o kadar diyorum ya onları yok say öyle aile olmaz olsun aile çocuğunun yoluna taş koymaz tam tersi her koşulda destek olur azıcık birikim yap ve direkt kaç git numaranı değiştir arayamasınlar 25 yaşında genç bir kadınsın kolundan tutup eve getirecek halleri yok ya bakma öyle dediklerine hiçbir bok yapamazlar merak etme
Soran+1 yılHayatıma son verecem sanırım çünkü ben hic mutlu olamayacam başka sehirde çalışmak istiyorum diye namusunu kirletirler İstanbul'da çalışmak o kadar kolay degil merak etme diyorlar. Bende bağırdım sonra o da biz evladımıza birsey söyleyemiyoruz terbiyesiz dedi. Su an stresten midem ağrıyom gozumde yaş kalmadı. Yuksek lisans yapacağım diyorum hem okuyacak hem calisacam diyorum o kadar koalt degil hemen is bulabilecek misin bakalim diyolar biz maddi olarak destek olmayız diyolar bilmiyorum
- +1 yıl
bak sakın. bir daha duymayayım öyle bir şey. hayatını elbette yaşayacaksın ölmesi gereken biri varsa sen değilsin bunu bil
Soran+1 yılSabaha kadar agladım sonra da uyumuşum. Az önce gene kavga ettik zaten. Annem ben ne dersem o olacak sen oralarda çalışıyor olsaydın başıboş olacaktın lojmanda s*cacaklardı ağzına dedi bende hicte bile seni dinlediğime pişman oldum artık bu evde bile durmak istemiyorum dedim o da git git sonra s*kerler seni merak etme sahipte çıkmam sana beddua edecem zaten hicbirseyini bilmiyorum dedi bende sonra bağırdım odaya girdim. Gercekten beni anlamıyorlar. Sanki unide okudugum o dort sene hic yaşanmamış gibi ve ustelik daha cok baskı yapıyorlar. Şimdiki aklım olsa yemin ederim dönmezdim aile evine. Bir hayatım bir düzenim yok birikimim yok meslegimi yapamadım. Annem kendi mutsuzlugunu benim uzerimdem çıkartıyor. Babam zaten hep sessiz kalıyor araya girmiyor. Bıktım
- +1 yıl
ya şimdi bir şey diyecem olmayacak... sanki o*ospuluk yapmaya gidecen ha alt tarafı çalışcan bu nasıl gerikafalılıktır anlamıyorum ki ne derse desin güçlü ol onlar sana 1 diyorsa sen onlara 10 de ve bildiğini oku
Soran+1 yılYine kavga ettik sen İstanbul'a çalışmaya gideceksin alacaksın o kadar maas ne yiceksin ne iceceksin o maas olduğunu gibi elinde kalmayacak hastalanasan annenin lojmana girmesi yasak sana orada kim bakacak falan diyor bende hayat benim hayatım dedim bağırdı ben seni çalışmaya gondermeyecem İstanbul hayalini kafandan cikar dedi
Soran+1 yılMoralim bozuldu yeminle
- +1 yıl
💩 çıkartırım deseydin ya kızım ьu ne ya istediğin yerdeçalışırsın nolursun dinleme şunları moralini de bozma birikim yap ve hiç beklemedikleri bir anda kaç git
Soran+1 yılÇok katılar ve gram yumuşamıyorlar sen evde psikolojim bozuldu diye dirdir yapiyorsun lojmanda kalacaksın diger kizlar nobetten cikacak ses olacak napacaksin orada da kapatin televizyonumu diceksin valla seni iki gunde çiğ çiğ yerler sonra da atarlar meraj etme diyor.
- +1 yıl
ya onlardan önce ailen seni çiğ çiğ yiyor farkında mısın Allah aşkına dinleme şunları konuşup duruyorlar işte
Soran+1 yılUniyi baska şehirde okumak baska calismak baska demelerinin sebebi unide okurken ailenin para desteğine ihtiyacin oldugu icin yapabilecekelrin kisitliymis ama baska sehirde calisinca kendi parani kazanınca insan kendin ozgur hissedermis ve herseyi yaparmis. Arkadas ortamina falan uyarsin seni kandirirlar diyor. Ama gozumun onunde olunca kimse sana bise yapamaz diyo
- +1 yıl
öf vır vır konuşuyorlar hala ya dinleme şunları lütfen
Soran+1 yılOkudun meslek sahibi oldun diye popişin kalktı diyorlar bende bağırdım su an odadayim hicbirinin iceri girmesine izin vermiyorum bıktım cidden ya
- +1 yıl
ya afedersin ama aptl aptl konuşuyorlar ne demek popişin kalktı falan geleceğini kurmak istiyorsun sen bundan doğal ne var
Soran+1 yılŞu kpssye girip cıkayım noclaksa olsun gene tartistik zaten ayni konudan biliyorsun olayları bunaldım ya
- +1 yıl
gir gir inşallah güzel geçer Allah gönlüne göre versin
Soran+1 yılTesekkur ederim ama ben kpssye girip ciktiktan sonra gidemeyecem sanirim çünkü yine kavga ettik yuksek lisans konusunda ve ozelden calismam konusunda beni anlamıyorlar. Lojmanda kendine ait bi alanin bile olmayacak anne baba sözü dinleueceksin vb. Sanirim susup boyun egecem hicbi zaman kendime ait hayatim olmayacak devlete bile atansam rahat vermeyecekler bana biktim böyle aile olmaz olsun
- +1 yıl
ya susma işte boyun eğme şunlara bak lütfen yaptıkları anne babalık değil öyle aile olmaz olsun bu senin iyiliğini düşünmek değil sakın dediklerini yapma kendi bildiğini oku bak kpssiye gireceksin sonra istediğin şehre yerleşecek çalışacaksın kimse de sana karışamaz ailen dahil
Soran+1 yılKahvaltı yapiyoruz mesela cay iciyorlar geyiriyorlar bende geyirmeyin diyorum bagriyorlar sen bizden mi tiksiniyorsun nasil hemşirelik yapacaksin diye artik evde sofra duzeni diye birsey kalmadı. Hayat benim hayatım diyorum sayemizde bugunlere geldin senin amacin ozgurlesip başıboş olmak diyorlar dizimizin dibinde oturacaksin o telefon sifresini kaldiracaksin ne yapiyorsun kimlerle konuşuyorsun hepsini bize anlatacaksin ne dersek o olacak diyorlar
- +1 yıl
abi geğirmekle hemşireliğin ne alakası var ya yemek masasında geğiren birinden kim olsa tiksinir görgü kuralları diye bir şey var resmen senin hevesini kırmaya çalışıyorlar şunların dediğini önemseme bak seni o kadar yanlış yönlendiriyorlar ki hem de ezmeye çalışıyorlar neymiş her şeyi onlara söyleyecekmişsin söylemezsen nolurmuş onu da deseler ya
Soran+1 yılSoylemezsem basima bise geldiginde birseyimi bilmedikleri icin ne oldugunu ogrenemezlermis ama tehlikede olsan hastalansan gene bizi ararsin bizi ararlar diyorlar
- +1 yıl
ya ne arayacan Allah aşkına ya sil şunları hayatından kaçtığın zaman numaranı değiştir bir şey yap izini bile bulamasınlar sana sadeve zarar veriyorlar sevseler böyle yapmazlar
Soran+1 yılŞu anda benim gibi başka şehirden gelen sınıf arkadaşlarım mezun oldukları sene geri dönmediler kaldılar İstanbul'da medicalparkta çalışan var acıbademde çalışan var gayet iyi maaş alıyorlar ve lojmanda kalıyorlar dedim. Sonra annemde nereye kadar lojmanda kalacaklar onlar öyle çalışıyor diye sen onlara bakma ben izin vermiyorum dedi bende dedim ki onların ailesi sizin gibi köstek değil destek oluyor dedim sinirlendim sonra annemde sen herkes değilsin dedi. Bak gene stresten mideme ağrı girdi.
- +1 yıl
ya nolur şunlara bir şey danışma artık fikirleri asla değişmeyecek bağnazlıkları da asla dinmeyecek boşu boşuna tartışıp da kendini harap etme onlara laf anlatamazsın konuyu onlara karşı kapat gizli gizli birikim yap ve günün birinde hiç beklemedikleri bir anda kaç git kurtul 25 yaşındasın başının çaresine bakarsın
Soran+1 yılHaklısın anlamak istemiyorlar gerçekten ve çok bunaldım. Kendimi başka birinin yerine koyuyorum da kimse benim kadar katlanamazdı dayanamazdı sanırım. Yani en basitinden bir kediyi bile sürekli sevince hayvan sinirleniyor tırnaklıyor.
- +1 yıl
lütfen kendini artık üzme bak ne kadar güzel düşünüyorsun düşüncelerini harekete geçirme zamanın çoktan geldi ve geçiyor dediğim gibi sizin delilerin yanında konuyu açma bir gün kaç git hiçbir bok yapamazlar
Soran+1 yılBiz öldügümüzde perişan olacaksın kotu yollara dusersin merak etme diyorlar ya gecenin on ikisinde kavga ettik bi evde her saat basi kavga olmaz ama ya. Bize hala muhtacsin bak universite okuyup bitirdin dizimizin dibindesin. Baska şehirde calisan insanlar istifa edip ailesinin yanina dönüyor sen bu evden gitmek icin fırsat kolluyorsun ama dışarısı o kadar koaly degil çakallara yem olursun meraj etme diyor
- +1 yıl
offf saçma sapan konuşup durmasınlar ya dinleme şunları nolursun deliler midir nedir ya bildiğini oku lütfen
Soran+1 yılŞu anda yuksek lisans icin guz donemi icin başvurusu devam eden birkac ozel universite var ve dil şartı aramiyorlar. Fiyatlari da uygun her ay 2000 tl oduyorsun yıllık 20k civarinda yani. Bende basvuru yapip sansimi denemek istiyorum. Eger kabul edilirsem hem calisip hem okul parami kendim odemek istiyorum. Neymis efendim kendi okul parani odeyemezsin illaki tikanirsin seneye fiyati cok fazla artarsa nabacaksin oldu ki seni işten çıkardılar o zaman nolcak sen baska şehirde yuksek lisans yapip baska şehirde calismak istiyorsun o senin bahanen falan diyorlar. burada gozumuzun onunde olacaksin bi tek yuksek lisans icin başka şehre gidersin diyorlar. Bende dedim ki hayir ben başka sehirde hem calisip hem okuyacam hayat benim diyorum hayat senin ama anne babayi dinle devlet universitesinde okumak varken neden ozel universiteye basvueu yapiyorsun seneyi bekle diyor bende sansimi denemek istyiroum dedim. Bıktım ya. Bak sana bise soylim mi beni baska sehre calismaya gondermeyecekler kesinlikle istemiyorlar izin vermiyorlar onlarin dediklerini yapmami istiyorlar saygsiz nankör evlat olmaktan biktim valla yeter ya hala biz sana napiyoruz sen kendi kendine agresiflik yapiyorsun calismak icin kavga cikartiyorsun diyolar ya
Soran+1 yıl15 dk önce yine kavga ettik seni okuttugumuza pişman olduk dediler bende dedim ki aynen keşke okutmasaydınız boylece yuzume vurmayacaktınız dedim terbiyesiz evlat oldum
Soran+1 yılBak artık işe giderken ayaklarimiz agrıyo aksam eve geliyoruz yorgun argın bize bi cay demlemiyorsun evi dogru duzgun supurmuyorsun birkac yil sonra yataklara dusecez bize bakmayacaksın hatta sen bizi doversin o kadar bakip büyüttüğümüz evlat bize karşı geliyor nankor evlat dediler
- +1 yıl
ya senin bu ailen kamera şakası falan mı yemin ediyorum bunlar kadar bağnazını görmedim ben hala saçma sapan konuşuyorlar bir de seni suçluyorlar manyak şeyler dinleme artık şunları bak karar vermişsin ne güzel sadece kendi mantığını ve düşüncelerini dinle
Soran+1 yılHaklisin kpssyi bekliyorum bende tesekkur ederim
- +1 yıl
rica ederim hakkında hayırlısı olsun güzel haberlerini bekliyorum
Soran+1 yılSanırım güzel haberlerim hicbir zaman olmayacak sen bizi cigneyip kafana gore davranamazsın dediler bende ellerimi basima koyup yeter artik psikolojimi bozdunuz diye bağırdım yillarca sunu yapma bunu yapma oraya gitme buraua gitme diye diye beni delirttiniz icimdeki yaşama sevincimi elimden aldiniz dedim sonra onlarda anne babaya karsi gelinmez insanin arkasinda anne babasi varsa iyi yerlere gelir ama yoksa o insan basarili olamaz sende başarısız olacaksin dediler. Bıktım artık. Kendi adima kararlar veriyorlar ya evde oturursun ya da burada asgari ücrete calisir gozumuzun onunde olursun kendi bildiğine gidersen pişman olursun destek olmayız diyorlar.
Bu sabah ailemle gene kavga ettim ve sinir krizi gecirdim. Annem benim artık her yerim ağrıyor işe zor gidip geliyorum burada bi özel hastaneye gir çalış asgari ücret al sayende bedava bakılırız başka şehre seni çalışmaya göndermem dedi bende bağırdım ve senin doktora gidebilmen icin benim illa burada mı calısmam gerekiyor oldu ki ben evlendim ya da atandım o zaman nolcak dedim o da o zaman bende oraya gelirim orada bakilirim dedi sonra bende dedim ki kardesim senle babami dovdu kufretti evden gidip gelmedigi zamanlar oldu ben kendim icin bise istiyorum demediginizi birakmiyirsunuz dedim sonra basima defalarca kez vurdum agladim sonra o da kardesin kendi kendine yapti sende burnunun dikine gidiyorsun pişman olacaksın biz artık yaşlanıyoruz sana ihtiyacımız var bize bakacaksın gozumuzun onunde olacaksın dddi sonra odama. gittim agladim hep uyumuşum sonra. Kararlarıma gram saygı duymuyor. Babamda öyle susup izliyor. Yüksek lisans icin basvuruda bulunacaktım hevesimi kırdılar. Bıktım artık.- +1 yıl
merhaba ya kusura bakma ben sana cevap vermeyi unutmuşum. durumlar anladığım kadarıyla hala aynı. ya senin bu annen harbiden sorunlu biri ya sen ona bakmak zorunda mısın bu kadar yardıma muhtaçsa gitsin sığınma evinde ya da huzur evinde falan kalsın ileride ortada fol yok yumurta yok ne moralini bozup duruyor lütfen dinleme artık şunu ne derse desin asla seni vazgeçiremeyecek Allah’ın izniyle paranı biriktir ve kaç git yeter sana çektirdikleri
Soran+1 yılEli ayagi tutuyor ise gidiyor geliyor sadece bazen yaslanmanin verdiği şeyler agrilari oluyo midesi bulanıyor. Napacam bilmiyorum biktim artik gercekten intihara bile kalkistim sabah sana ihtiyacımız var diyo.
- +1 yıl
sakın ha sakın intihar deme bana değer mi ya Allah aşkına sizin delilerin lafları yüzünden tatlı canına mı kıycan dinleme şunları bak ciddiye aldıkta daha da üstüne geliyorlar hiç ummadıkları bir anda çek git kalsınlar öyle
Soran+1 yılArtik kendime nasil vurduysam başım hala ağrıyor ve diyo ki sen çalışmak istiyorsun ondan huzursuzluk kavga çıkartmaya calisiyorsun diyo
- +1 yıl
ya 25 yaşına gelmişsin abi çalışmayacaksın da napacaksın dizini kırıp oturup baba parası mı yemeni bekliyorlar Allah’ın ya
Soran+1 yılGozlerinin önünde olup burada asgari ücrete calismami istiyorlar burada da çalışma kosullari berbat ve artik tahammul edemiyorum evde durmak istemiyorum
- +1 yıl
ya onların gözünün önünde olunca ne değişecek yeter yaw bunlardan
Soran+1 yılHerseyimi kontrol edebilirlermis
- +1 yıl
offf en kibar halimle konuşuyorum bir yürüyüp gitsinler s ile başlayan küfürü edecektim yeri ve zamanı değil kontrol montrol edemezler saçmalamasınlar konuşturmasınlar şimdi beni
Soran+1 yılBen karar verdim hicbir zaman kendime ait hayatım olmadı bundan sonra da olmasın çünkü sağlıklı dusunemiyorum ve psikolojimi bozdular onlara boyun eğip dedikleri gibi davrancam baska şehre gitmeyecem yuksek lisansta yapmayacam cunku suçlu olan ben oluyorum ve agizlarina geleni sayıyorlar hayatım mahvoldu kaderim buymus
- +1 yıl
ya kendine gel onlara boyun eğip istediklerini onlara verme bu hayat senin hayatın kaderini de sen belirliyorsun başkaları değil tabii ki hayallerinden vazgeçmeyeceksin bu sıçtığımın hayatında bir yerlere gelebilmek için maalesef onları kırman ve onlara kafa tutman gerekiyor çünkü hak ediyorlar sana en başında saygı duysalardı sen de onları çiğnemezdin bunu onlar istedi sen değil şimdi sakın kaderim bu falan deme bana senin kaderin bu değil her şey senin elinde hepimizin hayatı aslında basit bir diziden ibaret ve bu dizide başrol biziz diğer herkes birer figüran diziden ne zaman çıkacakları belli olmayan bir figüran
Soran+1 yılEger istersen gizliden çıkabilir misin? Sana dm atmak istiyorum
- +1 yıl
tabii yalnız mesaj kutum kapalı önce takipleşmemiz gerekiyor
Soran+1 yılEttim
- +1 yıl
tamam şimdi ben de seni edicem
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa sen neden polise gitmiyorsun madem bu cehennem hayatı yaşatıyorlar sana hayırdır yani anne baba aile kavramı da bir yere kadar. senin yerinde olsaydım ayağa kaldırırdım milleti kimse sana öyle davranamaz biraz kendine değer versen yaparsın bunları. git kadın sığınma evine yerleş anlasınlar senin kıymetini bağır çağır sana böyle mi yapıyorlar ara polisi şiddet görüyorum de vallahi çok sinir oldum azıcık cesaret yapabilirsin
05 Yorumla
Soran+1 yılO kadar ozguvensiz korkak aptal bir insan haline geldim ki bazen bosuna universite okumuş gibi hissediyorum. Okudugumla kaldım. Hic mutlu degilim ve polise gitsem nolcak ki bir iki nasihat edecek aileni cagir dicek ailemde tamam dicek yapmayız dicek birkac gün sonra tekrar hersey başa saracak. Bunaldım. Zaten istediklerini yapmadigimda kıyamet kopartıyirlar ağızlarına geleni sayıyorlar. ve diğer yorumlarda yazdıklarımı da okur musun rica etsem?
Cevap sahibi+1 yılOkudum da en iyisi sen bir erkek arkadaş edin anlaşıp evlen başka çaren yok eğer hır gür yaparlarsa da kaç git ama doğru bir insan olmalı ve özgüvenini asla kaybetme onlar yüzünden
Soran+1 yılBence evlilik bir cozum degil
Cevap sahibi+1 yılO zaman böyle yaşamaya mahkumsun kaderini sen değiştirirsin bir başkası değil.
- +1 yıl
evet, yapman gereken onlara kafa tutmak ve dişinle tırnağınla savaşmak. bak bu devirde insana kendisinden başka kimseden hayır yok özellikle de senin ve benim ailem gibi bir aileden hiç yok. bu iğrenç hayattan kurtulmak istiyorsan ailenin söylediklerini yok sayacaksın ve kendi yolundan şaşmayacaksın zaten kendi görüşümün altında da söyledim yine söylüyorum bu senin hayatın her şey senin elinde. elin kolun bağlı öylece durup kendini intihar psikolojisine sokarsan bok düzelir durumlar. bir şeyi gerçekten istiyorsan onun için savaşırsın ha eğer işler istediğin gibi gitmezse o zaman kader der susarsın. ama nolur istediğin şey için savaş kimseyi dinleme insanlar bugün var yarın yok yarına kalan tek şey sensin ve senin hayatın..
böyle ailelerden nefret ediyorum, madem her şey de senin kuralların geçiyo neden doğuruyosun? neden ona hayatı zindan ediyosun. bir çocuk dünyaya getiriyosan onu mutlu etmeyi, istediklerini yerine getirmeyi de bileceksin. tâbi bazı kurallar da olacak ama bu kadar sıkı değil. onların verdiği kurallara uyma sende kural diye bişey yoktur zaten. kurallara uyarsan kaybedersin:-)
012 Yorumla
Soran+1 yılOnlara gore evlat anne babanin her zaman sozunu dinlemeliymis lafindan, cikmamaliymis cunku anne baba her zaman dogruyu bilirmis evladının iyiligini istermiş ama artik cok bunaldım ki. Kac kere nazikçe konustum ama beni anlamıyorlar evladimiza soz geciremiyoruz diye ortaligi ayaga kaldiriyorlar. Mesela telefonumda sifre var o sifreyi kaldiracaksin kimlerle arkadaslik yaptigini kimle mesajlastigini ne yaptigini bilecez diyorki anne babadan gizli saklı olmayacak yarim bi gun basina bise gelse gene anne babayi ararsin diyorlar. İnsanin en guvenli yeri gene ailesinin evidir ortam cok kotu diyorlar. Boyle diyerek zaten su an korkak bi insan haline geldim
- +1 yıl
hele şu telefon muhabettleri.. yani yetişkin bireysin bunlar 15 yaşından beri aşılması gereken şeyler inan. özel hayat diye bişey var, tamam anne baba evladının iyiliğini ister ama bu şekil de baskı altın da değil. iyiliğini istiyoruz lafı altın da her b*ka karışması, ya da baskı yapılması ( herhangi bir şey de) doğru değil savunmuyorum. en iyisi kaç git evden ne diyim son çare bu gibi gözüküyor uzaklara falan git kimse bulmasın seni.. o zaman değerini anlarlar belki
Soran+1 yılEvet bu gidisle oylw yapacam az kaldı
Soran+1 yılTekrar kavga ettik benim psikolojimi bozdunuz bıktım artık sizden dedim sonra annemde biz senin psikolojini falan bozmadik sen çalışmak istedigin icin bahane arıyorsun kavga çıkartmaya bizi televizyon odasinda oturtmuyorsun evde ses çıkınca susun diyorsun dedi bende dedm ki sizin yuzunuzden bu hale geldim ben uniyi okurken boyle degildim dedim sonra o da başıboş olmak istiyorsun dimi dedi biz sana birsey soylemeyelim onu istiyorsun dedi bende ben sizin koleniz degilim yeter artik dedim sonra bagristik kavga ettik annem kolumu tutup sıktı baya kızardı kolum şu mahallede kimi cagirsak durumu anlatsak bana hak verir dedi cidden dayanamiyorum babamda oyle susup izledi bise yapmadi :( sonra annem eger benim lafimdan cikarsan basina her turlu pislik gelir sana da sahip cikmam ben ne dersem o olacak dedi
Soran+1 yılEvde oturup kafayı yicem
estağfurullah, okudum yazdıklarını ama şöyle bi düşününce kardeşin nerde onu merak ettim. ve kardeşin nasıl annenle babanı dövüyo burası da acayip. ve neden dövdü acaba sana yaptıklarını onda mı yaptılar? kardeşini geçelim evet kararlarına hala saygı duymuyolar ve bu çok sıkıcı, annen resmen seni kullanıyo sırf bedavaya hastaneye gidebilmek için.. umarım her şey istediğin gibi olur.
Soran+1 yılKardeşim evde tekrar yksye hazırlanıyor. Kardesime de çok baskı yaptılar ama biraz agresif olduğu için karşı geldi annemde kardesimi dövmeye kalkinca kardeşim de karşılık vermişti babam araya girince ona da vurmuştu. Onceden yuzumde her daim bi gülümseme vardi artik suratsız korkak bi insan haline geldim. Benim yerimde baskasi olsaydı coktan giderdi bu kadar sabredemezdi sanirim.
- +1 yıl
dediğim doğruymuş kardeşininde psikolojisini bozmuşlar. ben olsam kardeşinin yerinde düşünemiyorum aynı tepkiyi verirdim heralde.. keşke sende karşı çıksaydın böyle kaldığın için üstüne daha fazla yükleniyolar. kardeşin öyle tepki verdiği için ailen ona eskiden nazare fazla uğraşmıyo heralde sende öyle yap.
Soran+1 yılBen karar verdim hicbir zaman kendime ait hayatım olmadı bundan sonra da olmasın çünkü sağlıklı dusunemiyorum ve psikolojimi bozdular onlara boyun eğip dedikleri gibi davrancam baska şehre gitmeyecem yuksek lisansta yapmayacam cunku suçlu olan ben oluyorum ve agizlarina geleni sayıyorlar hayatım mahvoldu kaderim buymus
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
13Cevap
Seni çok iyi anlıyorum bende benzer durumu yaşıyorum bi kadın olarak gerçekten çok zor ne yapsan olmuyor bırak 1 gün 1 saat bile katlanamıyorum artık. Duygusal olarak çöktüm kendimi o kadar güçsüz hissediyorum ki kendim için bişey yapmaya cesaretim yok
00 Yorumla
+1 yılBenzer durumları yaşadım yaşıyorum ama çık git o evden para bulunur iş bulunur çalış bir şehirde anne babana da uzaklaştırma kararı aldir
016 Yorumla
Soran+1 yılİzin vermiyorlar ve çok detaylı konusarak beni ilallah ettirdiler. Rica etsem diger yorumları da okur musun? Çünkü ben artık intihar noktasına geldim iyi değilim psikolojik olarak
- +1 yıl
Hepsini okudum okuduktan sonra yazdım anladığım kadarıyla hemşiresin, başka şehirde okumussun telefon şifreni bile istiyorlar.. peki madem böylelerdi neden dışarda okuttular seni?
Yardımcı olacak sana maddi destek olacak tanıdığın birileri var mı?
Veya neden kendi şehrinde bir süre çalışmıyorsun? Bunlar böyle ise Biraz para biriktirip sonrasında istediğin yere gidebilirsin. - +1 yıl
Ben şimdi öyle yapıyorum.
Soran+1 yılHicbirsey yapmama izin vermiyorlar. Aileme gore baska sehirde okumak baska calismak baskaymis. Onlara kalsa ben hep dizlerinin dibinde oturayım asla kendi kararlarım olmasın hep onların dedigi olsun ama cok bunaldım ve daha çok baskı yapıyorlar. Yeminle uniyi bitirdikten sonra aile evine donulmezmis bunu bir kez daha cok iyi anladim. Onlarla konuşabilecek tanidik insanlar araya soktum gene de kendi bildiklerinde israrcilar. Maddi olarak yakin birkac arkadasımdan borc alabilirim.
Soran+1 yılİnan artık sağlığım bozuldu
- +1 yıl
Yahu çalışmana niye karşılar aklım almiyor
- +1 yıl
Eee çalışmana karisiyolar ise neden okuttular
- +1 yıl
KPSS'ye girdin mi
Soran+1 yılKpssye girdim ama olmadı maalesef
- +1 yıl
Bu sene girdin mim
Soran+1 yıl18 eylulde giricem Allah'in izniyle. Birsey daha soylicem. Uniyi baska şehirde okumak baska calismak baska demelerinin sebebi unide okurken ailenin para desteğine ihtiyacin oldugu icin yapabilecekelrin kisitliymis ama baska sehirde calisinca kendi parani kazanınca insan kendin ozgur hissedermis ve herseyi yaparmis. Arkadas ortamina falan uyarsin seni kandirirlar diyor. Ama gozumun onunde olunca kimse sana bise yapamaz diyo
- +1 yıl
Delirdim yemin ederim burayı fazla meşgul etmeyelim istersen özelden yaz bana belki bişeyler bulabiliriz bu konuyla ilgili
Soran+1 yılSorun yok ya burdan konusabiliriz birsey olmaz
- +1 yıl
Peki o zaman... sana şöyle diyeyim yani kpss ye girsen bile ailen bırakmaz peşini neden onlarla aynı şehirde çalismiyorsun? Ayrıca demiş ya maddi açıdan kısıtlı yapacağın şeyler falan diye ya sevişmenin ücreti mi var sen başka şehirde okurken biriyle sevisebiliridin
Soran+1 yılParanoyaklari yuzunden paranoyak oldum baska sehirde en azindan psikolojim biraz olsun rahatlar evden uzaklasmaya ihtiyacim var
- +1 yıl
Bende sana diyorum ki ailenle kötü olmak yerine biraz onların yanında kal sonra iki sene sonra falan tayin iste çık git
- Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılAkrabalar insanın kanseri olduğuna inandım tüm hayatım boyunca. Nitekim tek yaşıyorum herkes yoluna oldu uzun yıllar önce.
04 Yorumla
Soran+1 yılDemek istediginizi anlayamadım
- +1 yıl
İkinci anlam taşıyan hiçbir kelime cümle kullanmadım. Neresini anlamak istiyorsunuz?
Soran+1 yılAnlamak istememek degil terslemeden cevap veremiyor musun
- +1 yıl
Ben terslemedimki. Dümdüz fikrimi yazdım. Anlamak istememekse neden anlayamadım dedinizki? Bir de eğer yazdığım terslemeyen anlamlı nasıl yazılıyorsa bana yazın öyle yazayım bende.
+1 yılO nasıl bir kafa ya? O zaman seni okumaya niye yollamışlar?
06 Yorumla
Soran+1 yılDiğer yorumlarda detayli anlattım rica etsem okur musun?
- +1 yıl
Çok uzun kısmen okudum anladığım kadarıyla evde karşılıklı sevgi yok orası sizin için hapishane gibi. Ne kadar süre bir hapishanede durabilirsiniz?
Soran+1 yılArtik duramiyorum
- +1 yıl
Radikal bir kararın eşiğindesiniz. Bence iş bulup ayrılmanız lazım. Öyle hayat geçmez.
Soran+1 yılEvet zaten artik geçmiyor kendi benligimi kaybettim
- +1 yıl
Umarım iş bulur kurtulursunuz. Bol şans dilerim 👍🏻
Sakin ol. Böyle kararlar bu tarz sayfalardan alınmaz. Öncelikle sakin ol
017 Yorumla
Soran+1 yılDiğer yorlari okur musun
Soran+1 yılSizin demek istediginizi anladim ama icimi dökmek burada paylasmak istedim
Soran+1 yılEvden gidip kendime yeni hayat kurmak istiyorum
Soran+1 yılBelki bir miktar kredi cekip çalışmaya başlayınca oderim
Soran+1 yılHemşire
Soran+1 yılYalniz ben pavyona ya da çeteye katılmaya gitmeyecem. Baska sehirde ozel hastaneye basvuru yapip kabul edilirsem calismaya baslayacam ve hastaneye ait lojmanda kalacağım.
Soran+1 yılTamam da ailem beni eve kapatti hicbir sekilde çalışmama dahi izin vermiyorlar zaten evin icinde kopukluk var onlari dinlemeye devam ettikce yiprandigimi fark ettim
Soran+1 yılTesekkurler
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklısın bende istemiyorum bi yaştan sonra çekilmiyor zaten hayatı zindan etmişler
01 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyle...
+1 yılÖzgürlük tatlı demi?
01 Yorumla
Soran+1 yılNe diyorsun?
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılçalışmayacaksan niye okudun
033 Yorumla
Soran+1 yılYanlarından ayrılmamı istemiyorlar ileride hastalanacaz bize bakacaksın diyorlar
- +1 yıl
o nasıl mantık mk
onun için mi yapmışlar seni
Soran+1 yılProfiline baktım hangi meslektensin bilmiyorum ama ben lisans hemsireyim ve ailem yüzünden nefret ettim artık yasamak bile istemiyorum :(((
- +1 yıl
ben hemşireyim, meslekten niye nefret ediyorsun kızım
kendi şahsi mantığımı ve fikrimi söyleyeyim sana. bu dünyaya anne babamızı mutlu etmek için gelmedik biz. hayatımı onlara göre yaşayamam. 20 30 sene sonra onlar olmayacak, benim seçtiğim insan olacak yanımda. ben çocuk yaparsam o bana borçlu değil, onu dünyaya getirdiğim için ben ona borçluyum. benim mantık böyle. . çünkü kimse bana "dünyaya gelmek istiyor musun" diye sormadı
Soran+1 yılMezun olacagım sene okudugum şehirde kalacaktım buyuk bir hastane beni istemisti ve bende teklifi kabul edecektim ama ailem istemedi ve zorla geri dondurdu beni eve. Eger bizi dinlemezsen pişman olursun anne babadan uzakta calisilmaz hep hastane lojmanidna mi kalacaksin diyerek. Sonra eve donunce her gun zorla kpssye calistim devlete atanacaksin baskisi yaptilar ama maalesef atanamadim. Gerizek@lı kafasız muamelesi yaptılar. Sonra bende başka şehirden birkac hastaneye basvurmustum is gorusmesi için cagirdilar ama ailem beni göndermedi onu da reddetmek zorunda kaldım. Özel sektorde calısmayacaksın oturacaksın evde diyorlar. Her hafta evde temizlik yapıyorum aksam cay falan demliyorum. Dışarı bile çıkmaya korkar hale geldim artık. Lafimizi dinleyeceksin eger bu evden gidersen seni arayip sormayiz calistigin yere telefon acar seni iste attiririz rezil ederiz diyorlar. Kararlarima saygi duymuyorlar. Bence mecburen evde oturuyorum. İnan hic mutlu degilim. Nesemi elimden aldilar :(((
- +1 yıl
ya bas git zorla eve mi getirecekler, bir yerde rest çekmen gerekiyor, hayatın boyunca böyle acısını çekersin yok.
Soran+1 yılAllah uzun ömür versin şerefsiz diyorlar sen bizi kenara atıp kafan gore kararlar veremezsin başımıza o**** mu olacaksın diyorlar o kadar zoruma gidiyor ki :(((
- +1 yıl
nasıl sinirlendim ya, size ne yahu, benim hayatım bu, ister bacım olurum ister rahibe de çek git, ekonomik özgürlüğünü al eline, ben yapardım. iş o seviyeye gelmedi bizde ama lisedeyken üninin ilk yılı çektim ben resti. illa yazın geleceksin bize yardım edeceksin dediler, dedim gelmiyorum, çalışacağım ben yaz tatilinde dedim gitmedim, sonradan rahat bıraktılar
Soran+1 yılBu yaşadıklarımı ister tanidigim olsun ister tanımadığım kisiler olsun kime anlattiysam bana dedikleri sey sen nasil bu kadar sabrettin biz olsak bu kadar dayanamazdik dedi. Bak belki diceksin ki ailenin guvenini sarsacak bir davranisin mi oldu diye ama sana yemin ederim olmadı. Ekmek Kur-An çarpsın hep sustum alttan aldım. Ya bak telefonumda Netflix hesabım var. Ordan dizi film seyrediyorum ona dahi karışıyorlar arkadasimla olan mesajlarimi okumaya kalkıyorlar. Bende artik bi gun dayanamadim dedim ki bu benim ozelim karismayin dedim basladilar bana bagirmaya biz senin anne babaniz bizden gizli sakli biseyin olmauacak bu telefonun sifresini kaldiracaksin kimlerle ne konustugunu bilecez basina bi tshlike gelse gene anne bana dersin dediler. O kadar uzulmustum ki. Su anda da bu kpss ve is teklifi konusinda kavga ediyoruz her gün. Eger bu evden gidersen birndaha geri donemezsin ozel sektör seni 3-5 sene çalıştırıp kapi onune koyacak sokaklara duseceksin diyorlar. Sen hala bize muhtacsin diyorlar. Sağlığım dahi bozuldu. Artik yemek yiyemez hale geldim. Uyku duzenim bozuldu. Asiri düşünmekten uyuyamiyorum..
- +1 yıl
ya iyice canım sıkılıyor, hangi özel sektör babanı kapı dışarı etmiş? doğru düzgün çaıştıktan sonra kimse kaybetmek istemez bile seni, o kadar geri kafalılar ki, aynı dedem. develete gir, sana ne yahu benim nerede çalışacağımdan, iş hakkında hiç bir bok bildikleri yok konuşuyorlar. ben estetik sektöründe çalışıyorum, plastik cerrahisi ameliyathanesinde, dikiş atmaktan, meme yapmaktan, bunun yapmaktan keyif alıyorum ben, seviyorum yani bu işi. devletten de iyi kazanıyorum yeri geliyor. hadi devlette bu işi bulsun birisi bana? var mı? yok. ben istemediğim yerde hayatım boyunca neden çalışmak zorunda olayım. çalış derken kimse işin nasıl işlediğini bilmiyor bile. onlara göre amaç sadece devlet.
bak şimdi benim bir arkadaşım var, ameliyathen teknikeri okudu. ailesi aşırı muhafazakar, her şeyine karışıyorlardı kızın, kız resti bir çekti, çıktı babasının karşısına benim hayatım bu dedi, yeri geldi festivallerde çalıştı, kendi ayaklarının üzerinden durdu bitirdi okulunu, babası şimdi kızıyla övünüyor, kız da benimle övünemezsin deyip karşı çıktı. şimdi ailesi ile yaşıyor, hem de istediği gibi, isterse gidiyor eve, isterse arkadaşında kalıyor. bir şey demiyorlar. yani demem o ki, böyle sesini çıkarmazsan ömrün çürür gider, bir yerde onu kırman gerekiyor
Soran+1 yılÇok haklisin ama ben sesimi cikardigimda dayak yiyor bir yandan da artik bu evde durmak istemiyorum bilmiyorum. Ama aileme gore anne baba sozu her zaman dinlenmeli anne baba her zaman dogruyu bilirms mutlaka bir bildikleri oluyormus. Bedduamizi ahimiza alirsan isin rast gitmez diyorlar
- +1 yıl
valla ben ateistim, anne baba her zaman doğruyu bilir tamamen zırva, git biraz çocuk pskilojisi oku, Türkler kadar kötü ebeveyn yok cihanda, yemek yememize bile karışıyorlar, neyse
çıkacaksın karşılarına, bağırıp çağırmadan
diyeceksin, ben bu evde böyle yaşamak istemiyorum, bu benim hayatım, her gün burada kaldıkça acı çekiyorum, bana bunu yaşatma hakkınız yok. ben ggidiyorum diyeceksin, ya rızanız olur, ben de anam babam var derim, ya da reddedersiniz beni size kalmış dersin gidersin. ha gittiğin yerde kendi ayakların üzerinde durabileceğine inanıyorsan, onlara bağımlı olmaman gerekiyor
Soran+1 yılArtik kendime ait bir hayat kurmak istiyorum ve gun geçtikçe psikolojim bozuluyor artik ruh hastası oldum. Defalarca kez konustum anlattim tanidik baska insanlardan rica etsem gene de fikirleri degismiyor ve suclu olan gene ben oluyorum. Cidden yoruldum. Evde bu yüzden sinir krizi gecirdigim bardak kirdigim zamanlar oldu. Kendimi bi keresinde balkondan atmaya kalktim babam beni son anda tutmasaydi asagi düşüp ölecektim. Ona rağmen anlamıyorlar cidden yoruldum bak gerçekten kendime zarar vermek istemiyorum
- +1 yıl
hayır asla kendine zarar verme, değmez, çıkıp git yani, nereye kadar böyle, konuşarak olmuyorsa, belli ki olmamış, o zaman konuşmadan git. arkandan konuşurlarsa da ben defalarca söyledim size dinleseydiniz dersin. pişman olsunlar, ki olurlar da zaten, sen yeterince diretirsen mutlaka pişman olurlar
Soran+1 yılBenim bir kız kardesim daha var o 20 yasında ve iki kere mezuna kaldi calismadi simdi tekrar yksye hazırlanıyor. O annemle babamla kavga ettiginde onları dövdü hakaret etti eve defalarca kez gelmedigi zamanlar oldu gene de annemle babam affetti. Ben bunlarin hicbirini yapmadım. İnan annemle hic anlasamam ve onla her kavga ettiğimizde haklı dahi olsam ona asla el kaldirmadim. Kardesim size neler neler yapti gene de onu affettiniz ben kendi kararimi vermek istiyorum diye beni eve kapatiyorsunuz dedim onlarda sen kardeşinle kendini bir tutma herkes kendinden sorumlu sirf evladimiz olduğu icin onunla ilgileniyoruz diyorlar. Yani bilmiyorum ama bana haksizlik yapildigini dusunuyorum ve bu durum zoruma gidiyor. Kardesimde dort bes ay burada asgari ucrete çalış sonra başka şehirde isini ayarlayip istifa et oyle git diyor. Ama ben burada kalmaya devam edersem ruh hastasi olacam. Maasimi zorla elimden alirlar bana cok az harçlık verirler. Bekliyorum yani. Bir yandan da katlanayim diyorum ama nereye kadar katlanacam artik patlama noktasina geldim icime atmaktan. Birkac yıl sonra da evlenme yaşına gelince biz sececez bizim sececegimiz insanla evleneceksin diyorlar
- +1 yıl
Sen sesini çıkarmadığın sürece daha çok ezerler seni. Bak kardeşine nasıl karşı çıkmış bir şey diye biliyorlar mı diyemiyorlar, sen diyemediğin için onlar da senin tepene çıkıyor ve bu hep böyle devam eder...
Soran+1 yılArkadaşlarımda ileride seni kendi kafalarına gore biriyle evlendirirlerse ve evleneceğin insanda malın teki çıkarsa daha iğrenç bir hayatın olur diyo :(
- +1 yıl
herkes doğru söylüyor. sen ise hala aynı yerde duruyorsun. kızım bu hayatın başrolü sensin, onlar figuran ya
hayatının geri kalanını geçireceğin, ömrünün sonuna kadar aynı yastığa baş koyacağın kişi onlar mı seçsin yani, bu kadar malca bir gelenek olamaz.
Soran+1 yılGene tartıştık bizi dinleyeceksin biz ne dersek onu yapacaksın diyorlar ailesinin yanından ayrılan kızların sonunu haberlerde görüyoruz ya öldürüyorlar ya da bir köşeye sıkıştıtıp tcvz edip bırakıyorlar seninde sonun öyle olur diyorlar. Aile evi en güvenli yer insan ailesinden ayrılmamalı diyorlar. Gozumuzun önünde olacaksın dediler. Ben nabcam bilmiyorum. Annemin adliyede polis karakolunda tanıdıkları var telefon sinyalinden yerini tespit ettirir ogrenirim diyo
- +1 yıl
değiştir telefonunu zor bir şey mi, o zaman sonum öyle olursa sorumlusu siz olacaksınız de
Soran+1 yılValla başıma agrılar girdi uzuntuden
Soran+1 yılYine kavga ettik ben universiteyi İstanbul'da okumustum ve anlattigim gibi mezun olunca aile evine geri dondum. İstanbul'da calismayacaksin İstanbul'da yasam sartlari cok agir 8,5k maas alsan hayatta sana yetmez hep hastane lojmaninda mi kalacaksın evini ozleyeceksin ordaki hemşireler hep kasarlanmis sen safsin seni kandirirlar seni doverler falan neymis efendim hic kendime ait bi alanim olmayacak miymis neymis efendim ziyaretme geldikleri zaman biz nerde kalacaz neymis efendim orada nasibim cikarsa evlenmeye kalksam İstanbul'da ev kiralari cok pahaliymis gecinemezsin falan. Neymis efendim orada sorun yasasan nasıl ustesinden geleceksin oralarda yapamazsin calisamazsin falan. Gece gece moralim bozuldu.
- +1 yıl
Biz nasıl geçiniyoruz burada jsjss
10 11k alıyorlar ortalama şu an özellerde
Soran+1 yılAynen ama anlamıyorlar maalesef :(
- +1 yıl
Seni korkutarak elde tutuyorlar kısaca, dediğimi yapmazsan şöyle olur diye sen de korkuya giriyorsun. Başına şu gelir bu gelir diye korkutuyor, desene ben kendi hayatımı idare ederim, senin desteğine ihtiyacım yok, desene kim ne derse desin, asıl bir gün bu sizin yüzünden bir gün kendime zarar gelirse o zaman anlatırsın millete benim yüzümden kızımın hayatı mahvoldu diye
- +1 yıl
Lafı söylemen gereken yerde susuyorsun
Soran+1 yılSoyluyorum ama. suclu olan gene benim ve hala anlamıyorlar biktim
Bana baksın diye çocuk mu yapılır mk, sinirlendim gene. Kardeşim bakar size de
Soran+1 yılSana dm atabilir miyim?
- +1 yıl
Gizli Üye(18-24)+1 yılGel beraber kaçalım
06 Yorumla
Soran+1 yılBoş yapma uza
Cevap sahibi+1 yılBoş yapan sensin hemşire bozuntusu.
Soran+1 yılSen önce konuşmayı ogren insan musveddesi
Cevap sahibi+1 yılOf ya ben de seni Avrupaya götürürdüm diyorum. Fırsatı teptin be güzelim. Bu arada ben yurtdışına atandım. O yüzden bir teklif sundum.
Soran+1 yılTüh simdi o kadar üzüldüm ki aglamaktan gözlerimde yas kalmayacak vah vahhhh bu numaraları yemezler
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin istersen ye istersen iç. Keyfin bilir :D
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılParan varsa ayrıl
01 Yorumla
Soran+1 yılYazdigim diger yorumlari da oku musun rica etsem?
+1 yılBaska şehire alışınca ondan
04 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım tekrar yazar misin
- +1 yıl
Hangi şehirde sin
Soran+1 yılKüçük bir sehir
- +1 yıl
Konyaya beklerim
18 den sonra anne baba olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ve diger yazdigim yorumları okur musun rica etsem detayli anlattim orada :(
+1 yılSaçmalama tabiki ayrılma evde
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden ya neden? Eve kapandim meslegimi yapamiyorum
- +1 yıl
İyide yap mesleğini bul git başka yerde çalış ama şu an iş olmadan keisnlikle ayrılma çünkü hayat çok zoe
Soran+1 yılİs buulp oyle ayrilmak istiyorum
- +1 yıl
Öyle olur bak hangi şehir senin
Soran+1 yılKucuk bir şehir isim vermek istemiyorum
- +1 yıl
Ok
+1 yılAyrıl
01 Yorumla
Soran+1 yılDiğer yorumlari da okur musunuz rica etsem?
nerde yaşıyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılKüçük bir sehirde isim vermeyecegim
+1 yıl@bencemir bana ulaşır mısın konusacaklarim var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyrılın
01 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojim sağlığım bozuldu
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet maalesef bende bir sene kaldım çok kötü ya
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSizinkiler bide yobaz sanki biraz en kötüsü evde durunca hep ne olacak yani cahillik manyaklık sadece
Soran+1 yılÇok kotu ya cunku yanlarindan ayrilmami istemiyorlar biz artik yaslandik bize bakacaksın diyolar ya
Cevap sahibi+1 yılHizmetçi tutsunlar saçma mantıklar işte onlardan hiç mantıklı bişey gelmez dinleyip korkup hayatını yok sayma
Soran+1 yılRica etsem diger yorumları da okur musun
Cevap sahibi+1 yılTabikide okudum genel kafanda bir yyol ççizmen lazım direk hareket etme sakin karar vermen önemli. Meslegini ney. İç anadolu yüksek ihtimal zaten
Soran+1 yılHemşire
Cevap sahibi+1 yılMesleginde çokkk iyi
Cevap sahibi+1 yılEkle beni cidden sarkıntılık yok sana yardımcı olmaya çalışcam
Soran+1 yılBurdan yazarsan sevinirim
Cevap sahibi+1 yılŞimdilik konuşcak bişey yokki ilerisi için dedim. Bu şekilde dencekleri dedik başka yapabilecegim bişet yok 🤗
Gizli Üye(30-35)+1 yıl😏😏😏😏😏😏
02 Yorumla
Soran+1 yıl?
Cevap sahibi+1 yılHayat zor seni anliyorummmm
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?