Çok kötü bir durum olsa gerek :D o kadar şövalyelik yap kartında para olmasın :D

Çok kötü bir durum olsa gerek :D o kadar şövalyelik yap kartında para olmasın :D

Ben toplu taşıma kullanmıyorum bi kaç defa yolda kaldım mecburen bindim kart ta yok , bende istedim kimseden ses çıkmıyordu genç bi kız çıkarıp vermişti 4-5 TL ücret tutuyordu 20 TL verdim almak istemişti zorla verdim , insanlar iyilik yapmaya karşı maalesef
Bir keresinde kartta para olmayınca şoför arkadan birinden iste demişti, niye sen bassana dedim garip bir şekilde bakmıştı. İyilik yapmak istemezmisin dedim yinede basmamıştı:) Demekki iyilik yapmak istememiş.
Evet çünkü olması gereken bu bence. Ben genelde toplu taşıma kullanmam bazen ani ihtiyaç oluyor ve kartım yanımda olmuyor kimseden de rica edemiyorum açıkcası utanıyorum ama olması gereken bi durum diye düşünüyorum
Olabiliyor böyle durumlar herkesin başına gelebilir.. Evet eğer kartımdaki bakiye yeterli ise kullandırırım ne olacak sanki aynı durumda biz de olabiliriz..
Cevap
9Cevap
Ödemişimdir
İzmir'den Ankara 'ya gittim. Neydi o kartın adı, unuttum şimdi. Bir önceki gidişimde doldurmuştum ama bitmiş. Bittiğini hatırlamıyorum. Şoför bey dedim birinden bulup okutsam olur mu? Tabi dedi. Ama koca otobuste kimse kabul etmiyor. Ücret beş lira kadardı. Elimde on TL ile geziyorum. Kimse kabul etmiyor. Geri geldim. "on lira teklif ediyorum yine de kimse kabul etmiyor. Size nakit versem. olmaz mi" dedim "olmaz" dedi. Kendi kartınızdan okutun diyorum. Olmaz diyor. Kamera varmış. Neyse bedava gitmiş oldum.
Dönüşte kart yine boş. Dolduracak yer yoktu. Neyse ki bu sefer bir kadın kabul etti. Israrla on lirayı vermeye çalışsamda kabul etmedi. Ben de sırtındaki şeyin cebine atıp kaçtım biraz arka tarafa. Ya geldi geri verdi yanında ki kadın "niye alıyorsun" deyince. İki durumda da çok sıkıldım. Ateş bastı.
O otobüsten sonra metroda doldurdum. Olası Ankara seyahati için dolu duruyor şu an.
Defalarca, çoğunlukla yaşlı nine ve dedelerdi toplu taşıma kartlarından anlamıyolar çoğu, araca biniyolar ödeme yapamayınca şoför inin diyor, vicdanım rahat vermez göz göre göre onları öyle bıraksam
Hayır toplu taşıma kullanmıyorum kolay kolay denk gelmedi denk gelse öderdim
Yani ya yürürüm ya tramvaya bineyim ya babama biraktırım erkek kardeşim var 7 24 emrime hazır ya onu ararım ya da taksiye binerim. Yürürkende hizlı yürürum ya. Üniversitede kullanıyordum oda ucretsiz di zaten
Gerçi tramvayda toplu taşima oluyor ama onda da hiç rastlamadım ama denk gelse veririm tabiki
Yok ya normalim
Antalya da çok ihtiyaç olmuyor toplu taşimaya hava sartlari falan normak yani ondan
Nasıl kayboldu oyuncağin mi vardı çocukluktan hatıra
Yaaa 😂😆 ne var nickimde çok güzel
Nickimin tarihcesi vardı ama bulamadım eskilerde kalmış soru sormustum 😂😆
Bilmiyorum aldılar benden 😂😆
Tramvay benim değil ki zaten sevmiyorum mecbur olmasam kullanmam yüruyen merdiven asansör tramvay sevmiyorum korkutucu
Sanki insani alıp bir yere fırlatacak gibi
2 Katlıda yine binerimde korkuyorum 😂😆.10 katli zaten çok yuksek hic sevmem yasayamam oyle
Yani mecbur kalırsak alışıriz ama şu an sevmiyorum
İyi iyi dolma yapıyorum şimdi 😂😆
Her şey hazırdi zaten içlerini koydum sadece tek elimle
kaşıkla yani
Teşekkür ederim 😂😆
Ödedim yine olsa yine öderim aynısı benim başıma da gelebilir.
Ödedim 7.68 bastım adam 10 lira verdi geri kalanı istedi. Bozuğum yok diyip cebe attım 😂
Ankara 'ya gitmiştim. Beş lira civarıydı. 10 lira veriyorum koca otobüste bir kişi çıkmadı. Şoföre döndüm yine. Para vereyim dedim. Kendi kartınızdan okutun dedim. Kamera var, yasak diyor. Neyse bedava gitmiş oldum. Dönüşte yine aynısı oldu. Bir kadın kabul etti bu sefer. O da parayı almadı. Cebine koyup kaçtım. Gelip geri verdi. Bayağı sıkılmıştım iki durumda da.
Hahah cebine koyup kaçtın mı 😂 Ben para uzatanı geri çevirmem. Parası yoksa iyi birine benziyorsa tamam da öbür türlü maleseff kimse kimseye acımıyor @SymrnaCity
Soruya daha detaylı olarak cevap yazdım.
Acimalik bir şey yok ki. Beş lira için on lira elimde hazir :)
Adamın senden geri istemesi de saçma olmuş. Aldığı hizmete saysın.
Toplu taşıma kullandığım zamanlarda sayısız defalar yaptım bunu.
Ödedim ne zaman böyle birşeye ihtiyaç olursa yine yaparım
Herkesden para taşıyo maşallah hiç denk gelmedim o yüzden
Rezillik 😂 çok ödedim para istemedim çoğu kız tamam dedi ısrar etmedi
Ödedim sonuçta bizimde karşımızda para olmayabilir empati yapmak lazım ve yardım edilmesi gerekir
Önceden ödediğim oldu şimdi tek basımda bitiyor..
Hatırlamıyorum yapmamışım sanırım
Her zaman kartimda ne kadar oldugunu bilmisimdir
ödedım
Ödemişimdir
Çok kez
Fakir olduğum için kimseye kartımi bastırmam 😂
Kart yok parayı elden veriyoruz 😂
Ödedim
Ödedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?