Allah aşkına biri bana adam akıllı bir cümle kurmama yardımcı olabilir mi?

3-4 gündür düşünmekten kafayı yicem.
Şimdi ben lisedeyken staj yaptığım ayrıca annemin de çalıştığı işyerinden farklı bir departmandan bir abi beni kışın yardıma çağırmıştı ofisin yarısı covid olunca. Ve o günden beri ara ara yardıma gidiyordum beni tam zamanlı işe almak istiyordu ama ben üniversite sınavına girip şehir dışına okumaya gidicem diye istemiyordum ama bu sene de yerleşemedim ek tercih yapmayacağımı ve en yakın zamanda da bir iş bulup çalışacağımı söyledim. O da bir şey demedi. Şimdi kuzenim bana başka bir iş buldu ama önce bu işyerinde ki abiyle konuşmam lazım da konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum.

Yani benim ona: beni burada işe alacak mısın patronla konuşacak mısın sigortalı tam zamanlı olarak yoksa ben kendim bir iş bulucam. Demem lazım ama bunun nazikçe ve süslenmiş kelimelerle ve ciddi olarak nasıl diyebilirim?
Bakın ben daha burada size bile kuramadım şu cümleyi.

Güncellemeler
+1 yıl
“Abi bildiğin gibi ben ek tercih de yapmayacağım o yüzden de artık düzenli olarak bir işe başlamak istiyorum. Eğer mümkünse burada birine ihtiyaç varsa senin yanında çalışmak isterim. Eğer yoksa da ona göre ben de iş bakmaya başlayacağım. “

Bu şekilde desem olur mu?
Allah aşkına biri bana adam akıllı bir cümle kurmama yardımcı olabilir mi?